Vil anbefale å vente litt.. er ikke lenge til LG 2017 begynner å falle som en stein nå
(forutsatt at man ikke MÅ ha Philips pga ambilight).
Etter det jeg forstår bruker 9002-modellen fortsatt 2016-panelene til LG. 2017-panelene er betydelig bedre på diverse nøkkelpunkter. Får du den kalibrert, (f.eks av meg
), så snakker vi om et bilde som ikke ligner grisen
Hva med Sony 2017 A1 serien, er vel på samme nivå som LG.? Lite snakk om Sony A1 OLED i denne tråden.
Når det gjelder Philips OLED med 2016 LG paneler er vel Philips totalt sett bedre en LG sine egne 2016 skjermer. Dette går på billedbehandling og jevne, hurtige bevegelser. Ambilight er også lett å bli avhengig av..
Har LG forbedret "problemet" med billedbehandlingen mhp hurtige bevegelser på sine 2017 OLED modeller.? Eller hvilke nøkkelpunkter er betydelig forbedret på 2017 modellene ?
Jeg har ikke førstehåndskjennskap til Philips sine OLED-TV'er, men "billedbehandling og jevne, hurtige bevegelser." betyr nada for meg. Jeg skrur alltid av bevegelses-prosessering på alle TV'er for de gjørt stort mer ugagn enn nytte, og all annen prosessering skrus også av. Vil egentlig bare ha ut det man sender inn. Scanning backlight/BFI er den eneste "bildeforbedrings-funksjonen" jeg kunne tenkt meg. Men OLED er allerede såpass lite plaget av hurtige bevegelser at dette ikke utgjør et essensielt "tweak". Allikevel rapporteres det at Philips sin Perfect Clear Motion forbedrer linjeoppløsningen til det dobbelte uten noen artifakter.
Selv om Philips bruker LG sine 2016-paneler, virker det som de har fått litt mer utav skjermene: Det er mer detaljer nær sort, og mindre makroblokking. Dette ifølge HDTVTest:
http://www.hdtvtest.co.uk/image/uhdtv/Philips-55POS901F/skyfall-large.jpg
(Dette er POS901, det kan tenkes 9002 er enda bedre)
Det er noe begrensede kalibreringsmuligheter med Philips, men nok til at man får et godt resultat. Og dem er ikke et godt valg til gaming-bruk. TV-instillingene er også delt mellom SDR/HDR, så man må bytte bildemodus manuelt hvis man f.eks har ulike innstillinger til SDR/HDR.
Sony A1 er et godt valg.
2017-modellene til LG har:
Mindre input-lag. rundt 20-22ms, selv på 4K/60 og 4K/60/HDR. (Philips POS901 har ca 60ms)
Kraftig forbedret bildekvalitet i området nær sort, med mindre black crush og banding/støy/etc.
2017 har sort filter på skjermen, gjenskinn er ikke lengre lilla.
Har høyere max lysstyrke.
Alle modellseriene bruker samme prosessor, firmware-oppdateringer blir synkronisert. (B6 hadde annen chip enn C6/E6/G6)
Kalibreringsstøtte:
2punkts hvitbalanse i HDR, ikke bare SDR (gjør det lettere å kalibrere bildet i HDR-modus)
Dolby Vision kan også kalibreres.
DDC: Kan styre bildeinnstillinger via kalibreringsprogram, istedet for å messe rundt med fjernkontrollen.
Autokalibrering: Pga DDC-støtte kan den også autokalibreres av kalibreringsprogrammet. (Resultatet er sjeldent bra nok, så nytten av dette er egentlig begrenset, spesielt siden man må uansett bruke tid på å sette opp utstyr og annet diverse. Iogmed man alltid må inn og korrigere manuelt, så er ofte manuel korrigering det raskeste.)