Politikk, religion og samfunn Stortingsvalget 2017

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.006
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    Les nå hva jeg sier Deph!

    Rødt er hverken direkte motstandere av et liberalt demokrati, ei heller truer de det med sin blotte eksistens, ei heller har de særlig kraftig retorikk mot det.

    Hva angår innsiget av kulturelle/religiøse verdier som står i motsetning til forannevnte, så er linken til folk og miljøer som Sandemose og Steigan ikke en navlestreng som er kuttet.

    Tillegg:

    Liberalt demokrati er ikke ensbetydende med en økonomisk liberalisme hvor kapitalen har frislepp. Det er da også derfor de to første punktene står.
     
    Sist redigert:

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.366
    Antall liker
    18.886
    Torget vurderinger
    2
    ^Det er en rar ting at konservatisme ble ensbetydende med å være lydige disipler for næringslivets behov. Men man føyer vel den som betaler for gildet.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.366
    Antall liker
    18.886
    Torget vurderinger
    2
    Norsk politikk i kondensert versjon filtrert av franskmenn.

    Skjermbilde 2017-09-12 kl. 20.45.54.jpg


    Dagbladet får opplyst at KrF kan trekke støtten til Høyre og Frp hvis de går inn for saker som KrF er imot, som disse fem:

    Oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja
    Liberalisering av alkoholpolitikken
    Tidlig ultralyd
    Aktiv dødshjelp
    Søndagsåpne butikker.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    ei heller truer de det med sin blotte eksistens, ei heller har de særlig kraftig retorikk mot det.
    Nei de truer ikke noe som helst. De er for små og ubetydelige. Deres blotte eksistens er en Tusenfryd i veikanten. Småpen og ubetydelig. Og et jævla ugress om man må ta hånd om slikt.

    Kraften på retorikken er vel mer taktisk begrunnet. Men hva mener de da egentlig, helt utover hva de velger å kraftlegge?

    Ironiradaren blipper her og der, men ... du har jo brukt vel mye tid...
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    ^
    Nå blir du kjedelig i din «moving target argumentasjon».
    Tja, ytre venstre of deres talsmenn utgjør jo flere mål. Gi meg en seksløper så skal jeg peke og trykke på dem alle.

    Hvis jeg er the target, så ja ta hånd for at jeg beveger meg. Men er det noe mer konkret du har å formidle så legg det på bordet..

    Kom til poenget ----
     

    Stein 99

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.11.2009
    Innlegg
    1.941
    Antall liker
    1.202
    NPM - New Public Management - har hatt det "fine" ved seg at det har skapt et helt skikt med adminstratorer og direktører innen offentlig forvaltning, som har gitt seg selv lønninger som konkurrerer med samme administrasjonsnivå i privat sektor; samtidig som man har tynt lagene under. Alt med avsenderadresse en glad Stoltenberg.

    Det tok tid før "gølvet" gjennomskuet dette, men det har de gjort. At Støre kunne bli Ap-leder var vel det som skulle til for at man ikke lenger lot seg kaste blår i øynene.
    Ja, men jeg synes nå likevel det er litt merkelig at Ap velgere ikke reagerte på samme vis tidligere, allerede ved moder Gro, og Jens, som min kjemi liker dårligere enn Støre. Han er ikke noe sjarmtroll, og født rik, men det var først nå Ap tapte mange velgere, men ikke bare p.g.a av ham tror jeg. Og Giske er vel neppe den beste til å føre pinnen videre hvis det skal bli ny partileder. Uspiselig skrue. Ap er ingen søndagsskole er det sagt.
     
    Z

    Zomby_Woof

    Gjest
    Jeg plages ikke nevneverdig av lønnsnivået til mellomledere i staten. Men å bli styrt etter statistikk basert på operasjonalisering utført av folk som ikke skjønner et skvatt av hva jeg gjør på jobben? Det er NPM på sitt aller 'vakreste'....
     

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.006
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    Er dette noeav forklaringen til APs fall
    https://www.nrk.no/ytring/en-venstreside-pa-villspor-1.13685623
    Da må i såtilfelle SV og rødt tiltrekke seg strutsene som ikke har skjønt det
    Muligens SV med sin indentitetspolitikk, men ikke i samme grad Rødt. Der er fremdeles koblingen til klassetenkingen så sterk at den ikke helt forsvinner i godhetsretorikk (= den grenseløse toleranse for religiøs faenskap). Det er nok å lese Steigans blogg og Sandemoses bok. SV (unntak Halse) er fortapt her, men ikke nødvendigvis Rødt.

    For egen del så sa jeg tidligere:
    Tre ting for meg (sikkert flere)
    Utsettingsidiotien og bemanningsbyråer
    Salg av allmenningen (fiskekvoter til evig eie og vannkrafta)
    Innsiget av fremmedkulturelle i den grad det truer/endrer det liberale demokratiet

    Olja gir jeg egentlig faen i; den regulerer seg selv. De tre over er politiske saker.
    Strutser stemmer ikke Rødt.
    De to første kjøper jeg greit. Deler bekymringene. ... men

    "Innsiget av fremmedkulturelle i den grad det truer/endrer det liberale demokratiet"

    Her er jo ikke svaret de som mer enn noen ønsker å øke innsiget, og slett ikke vil ha noe "liberalt demokrati".

    Eller har det landet en sommerfugl du ikke kan forklare?
    Dette.

    I horisonten av det som nå senere er sagt. Ta det med før du skriver mer.

    Da er det å si? Hold deg på sporet… Det var her vi startet ut
     
    U

    Utgatt24668

    Gjest
    Jeg er fornøyd med valgresultatet med fortsatt borgerlig regjering. Jeg tror det er viktig at de får gjort seg ferdig med nødvendige reformer i Norge - og at vi får justert skatte og avgiftsnivået i Norge til å være konkurransedyktig i EU. Særskatten formueskatt på arbeidende kapital har bl.a. vært en utfordring i Norge - der norsk eierskap straffes mens utenlandske aktører kan operere fritt. Retorikken med Frp kan virke avstøtende på mange - men vi får tro at avhengigheten til Krf gjør at partiet tenker seg litt mer om.

    Det som fortsatt er skremmende er MDG sin oppslutning til tross for både MDG og sosialistisk side sitt valgnederlag. En liten trøst er at media endelig har plassert MDG der de hører hjemme - på venstreskalaen - men deres politiske planøkonomiske ideal får Rødt til å framstå med en god og balansert politikk. Jeg er forundret over at partiet i fred og ro kan snakke om planøkonomi uten å straffes mer enn de gjør.

    Rasmus Hansson var på NRK og snakket om hvordan kan skulle løse arbeidsledigheten som et resultat av at han skulle stenge oljeproduksjonen i rekordfart. Løsningen var følgende: Bare la flere mennesker fylle en stilling - slik at en person kun jobber 2 til 3 timer hver dag. Dette er ikke bare naivt - men han taler for en planøkonomi som er vel utprøvd av Stalin i sine "glansdager" - og det er skremmende at noen i fred og ro kan tale for dette i 2017 i et demokrati der vår frihet fra ekstreme ideologier har kommet med en stor pris. Det er historieløst og ren galskap å fremme slike ideer - uansett hvor velmenende målet hans måtte være.

    Nå må det snart bli slutt på at partiet MDG - men sin ekstreme politikk og men en klinisk gal talsperson - får lov til å profittere på miljøsaken uten konkurranse. Jeg håper med dette at Sv og V endelig klarer å pakke inn en god og mer balansert miljøpolitikk i en mer ansvarlig kontekst - og med dette fjerne livsgrunnlaget til drømmere som tror de har kommet med en genial politikk ved å fremme en dårlig og skammelig versjon av Marx sin ideer.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.366
    Antall liker
    18.886
    Torget vurderinger
    2

    Litt har de lært av det private næringslivet:

    Dysfunksjonell
    Internt i Ap har frustrasjonen vært stor over måten valgkampen ble organisert på partiets hovedkontor på Youngstorget i Oslo.

    En rekke kilder har beskrevet organiseringen som «et salig kaos», «dysfunksjonell» og «micromanagemen» med mange sjefer som ikke snakket sammen og uklare kommandolinjer.
     

    Audiophile-Arve

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    20.992
    Antall liker
    8.412
    Sted
    Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
    Torget vurderinger
    0
    ... å bli styrt etter statistikk basert på operasjonalisering utført av folk som ikke skjønner et skvatt av hva jeg gjør på jobben? Det er NPM på sitt aller 'vakreste'....
    Dette er standardpraksis i skulen, om enn ikkje på mellomleiarnivå.
    Du vert nok vant til det etter kvart, som reven sa då han vart flådd.
     

    AndersR

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.05.2011
    Innlegg
    5.265
    Antall liker
    4.072
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Jeg tror tiden er over da ett parti hadde bredde og troverdighet til å kunne fylle alle poster i en regjering. Vi ser det i og for seg i de koalisjonsdannelsene vi har hatt som regjering. Men man har hatt et kunstig blått-rødt skisma som ikke lenger er relevant.
    Dette løser du. Du hanker inn Asbjørn og en haug tilsvarende pragmatiske forskere, økonomer, ingeniører og psykologer som enten har ulik eller ikke noe spesifikt politisk ståsted, men med stor interesse for politikk. Men som allikevel evner å tenke sak fremfor parti.
    Du danner det nye partiet RGB; De nyanserte.
    Alle som har snubla rundt med fargeinnstillinger vet at du får alle synlige fargenyanser ved hjelp av rødt, grønt og blått. Og det er hadde vært et fint utgangspunkt for et politisk ståsted også. Med et RGB-basert utgangspunkt skal man klare å finne gode løsninger på alt. Uten at man føler seg fastlåst av et partiprogram og som er foreldet for lenge siden, med knallharde og ekstremt forenklede grunnprinsipper man alltid må følge. Som for eksempel troen på at "alt blir bedre om det privatiseres. alltid."
    Slike holdninger har ingenting å gjøre i nasjonal politisk styring. Man må faktisk vite spørsmålet før man kan svare. Så få inn folk som kan vurdere alle saker på ulikt, men faglig grunnlag, og sett opp skikkelige vurderinger av alt. Og åpne for samarbeid med alle som faktisk lanserer gode forslag.
    Uttalelser som "vi kan aldri samarbeide med FrP" er dessverre ganske vanlig. Stort sett er det bare er en prinsippsak, og ikke har noenting med hvilket forslag som ligger på blokka.

    Det er alt for mye spill for galleriet. Det er alt for mye selvhøytidelighet. Det er alt for mye meningsløs drittslenging, og alt for lite forsøk på å faktisk finne løsninger her i landet.

    Men det starter nå.

    Stortingsvalget 2021:
    Stem RGB

    - for en nyansert fremtid
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.366
    Antall liker
    18.886
    Torget vurderinger
    2
    ^Skal ikke tulle med sånt. Det viser seg at tanken er tenkt. "Hva skal vi egentlig med politikere?"

    The tech industry has talked long and hard about democratizing industries. Democratizing content, democratizing taxi-cabs, and democratizing bed and breakfasts. But what about democratizing democracy?
    Disruption is the word of the moment in Washington, thanks to an incoming president who counts his inexperience in government as an asset. It remains to be seen what kind of disruption Trump will bestow upon the White House, but efforts at disruption from the technology world have refined and chipped at only the topmost layer of inefficiencies. Mark Zuckerberg has poured cash into a broken school district; programmers have toyed with ways to secure digital ballots; and analysts have sought (and failed) to hone the political poll. The team of engineers Barack Obama lured to Washington has been tasked with fixing podunk websites and backend systems. But what they have failed to identify as a problem is the very system that elected their boss. Because beyond the topmost layer of government gunk lies a broad and broken structure: the idea of representation itself. In the era of the internet, the very premise of sending a man to Washington or a woman to city council is badly in need of an upgrade.

    The idea of a political representative evolved out of necessity. Townspeople couldn't afford to take a day off and ride a horse to the capital. They needed to agree upon one guy who would more or less say what they were thinking, and they voted to pick the right guy for the job.

    Men hva om man i stedet kan stemme fortløpende på det man er interessert i? (Joda, gitt kommentarfelt rundt omkring kan man fort bli bekymret, men kan det bli rarere enn hva politikerne holder på med allerede?)

    https://motherboard.vice.com/en_us/article/wnxbyb/democracy-by-app
     

    BT

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    21.457
    Antall liker
    6.881
    ^Det er en rar ting at konservatisme ble ensbetydende med å være lydige disipler for næringslivets behov. Men man føyer vel den som betaler for gildet.
    Det kan også ha en sammenheng med at næringslivet er akk så viktig for å holde samfunnshjulene i gang.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.366
    Antall liker
    18.886
    Torget vurderinger
    2
    ^Det er en rar ting at konservatisme ble ensbetydende med å være lydige disipler for næringslivets behov. Men man føyer vel den som betaler for gildet.
    Det kan også ha en sammenheng med at næringslivet er akk så viktig for å holde samfunnshjulene i gang.
    Handel er viktig. Og at handelen avstår en andel til samfunnet er viktig. Men det er altså ikke hva dagens næringsliv arbeider for å få gjennomslag for, via sine politiske sprellemenn. Han som Gjestemedlem har lagt inn og som "har vært snill med Jonas" la selv sitt selskap til Sveits og sendte datteren dit for å administrere, for å unngå å betale skatt i Norge. God demonstrasjon av forskjell på samfunnsnyttig handel og moderne næringslivsmoral.

    Selskapene bak velkjente globale merkevarer har klart å redusere inntektsskatten sin ned mot null, dokumenterer Det internasjonale Pengefondet IMF i en ny rapport.

    https://www.abcnyheter.no/penger/ma...har-naeringslivet-flyktet-fra-inntektsskatten

    Men i våre dager er selv Staten på skatteflukt! (I tråd med god NPM).

    https://www.dagbladet.no/kultur/staten-pa-skatteflukt/68537478
     
    Sist redigert:
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Troppene adlød de gjallende basuner fra Partisentralen og støttet Venstre, selv om de "måtte holde seg for nesen".

    https://www.aftenposten.no/norge/i/...rregrensen--og-slik-sikret-borgerlig-flertall
    Et tegn på pragmatiske og tenkende personer som ser hva som må til og ikke går seg vill i sin egen identitet. At dette skulle bli et sperregrensevalg kan da ikke ha kommet som en overraskelse på mange. Store deler av venstresiden brukte jo siste del av valgkampen på å angripe Venstre ved hjelp av alskens stråmenn og skremmebilder. Det virket ikke.

    Praktisk politikk vinner alltid i lengden over føleri og forbigående entusiasme.

    Venstre er en viktig del av laget på den ikke-sosialistiske siden. Nå er det bare å håpe på at de går inn i den nye regjeringen og bruker sin innflytelse der.
     
    Sist redigert av en moderator:

    Fenalaar

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.05.2002
    Innlegg
    8.644
    Antall liker
    7.322
    Sted
    Narvik
    Torget vurderinger
    3
    Men hva om man i stedet kan stemme fortløpende på det man er interessert i? (Joda, gitt kommentarfelt rundt omkring kan man fort bli bekymret, men kan det bli rarere enn hva politikerne holder på med allerede?)

    https://motherboard.vice.com/en_us/article/wnxbyb/democracy-by-app
    Tror du må ha en temmelig stålkontroll på medias sannhetsgehalt før dette er mulig.

    Fake news er ikke et voldsomt problem i Norge (enda), men det er allerede en god del forsøk på å endre opinion via sitatfusk og andre uærligheter.

    Demokrati via app blir omtrent som å kjøre bil uten ratt, der retningen styres av hjulsporene i veien. Retningen blir styrt av de som klarer å farge mediebildet tilstrekkelig, og siden vi mennesker har en lei tendens til å velge (og stole på) de mediene som lefler med våre etablerte holdninger og fordommer kontra de som utfordrer oss, så blir dette temmelig upålitelige greier. Da er det egentlig greit å velge seg en høvelig kapabel diktator og være ferdig med alt dette stresset med å springe til stemmeurnene... Jeg mener - Mussolini klarte til og med å få togene i Italia til å gå i rute...:p (Godwiniones lov - nevne Mussolini?)

    Johan-Kr
     

    BT

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    21.457
    Antall liker
    6.881
    ^Det er en rar ting at konservatisme ble ensbetydende med å være lydige disipler for næringslivets behov. Men man føyer vel den som betaler for gildet.
    Det kan også ha en sammenheng med at næringslivet er akk så viktig for å holde samfunnshjulene i gang.
    Handel er viktig. Og at handelen avstår en andel til samfunnet er viktig. Men det er altså ikke hva dagens næringsliv arbeider for å få gjennomslag for, via sine politiske sprellemenn. Han som Gjestemedlem har lagt inn og som "har vært snill med Jonas" la selv sitt selskap til Sveits og sendte datteren dit for å administrere, for å unngå å betale skatt i Norge. God demonstrasjon av forskjell på samfunnsnyttig handel og moderne næringslivsmoral.

    Selskapene bak velkjente globale merkevarer har klart å redusere inntektsskatten sin ned mot null, dokumenterer Det internasjonale Pengefondet IMF i en ny rapport.

    https://www.abcnyheter.no/penger/ma...har-naeringslivet-flyktet-fra-inntektsskatten

    Men i våre dager er selv Staten på skatteflukt! (I tråd med god NPM).

    https://www.dagbladet.no/kultur/staten-pa-skatteflukt/68537478
    Du er litt upresis i det du skriver.

    For det første 22 % er ikke null. Poenget er der naturligvis likevel. Men skattetrykket i andre land er det ikke vi som styrer. Men vi er selv et skatteparadis innen skipping, og det har vi vært veldig lenge. Så da bør vi kanskje ikke klage for mye på andre skatteparadis?

    For det andre er ikke staten og Statoil det samme, selv om staten er hovedaksjonær i Statoil. Spørsmålet der var hvor utenlandsvikrsomheten i et datterselskap skulle befinne seg. I et land hvor de beskattes høyt eller lavt. For vår stat vil det nødvendigvis bli mest penger i kassa dersom de velger et land med lav beskatning framfor et med høyt. De kunne naturligvis valgt et land med høy beskatning, dersom det var et mål å støtte en spesiell stat, på bekostning av vår egen.
     

    AndersR

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.05.2011
    Innlegg
    5.265
    Antall liker
    4.072
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Stortingsvalget 2021:
    Stem RGB

    - for en nyansert fremtid
    ^Skal ikke tulle med sånt.
    Vet ikke om dette var tiltenkt meg. Men uansett; desto mer jeg tenker på RGB-konseptet, desto mer seriøst synes jeg det virker. Det startet først som en tulleide for noen dager siden, men nå innser jeg at jeg faktisk er dønn alvorlig.

    Og for ordens skyld: Jeg har ikke troen på et nettavis-kommentartroll-styrt demokrati. At folk til enhver tid skal bestemme absolutt alt, blir litt som at man hver dag spør barna hva de vil ha til middag, og om de sier "Sjokolade!" så blir det sjokolade til middag. Det er det som vil skje, og det vil ikke funke på lang sikt.
    Man trenger folk som kan tenke lengre enn hva vi, gjennomsnittlig egoistiske individer, gjør selv. Men uten å være bundet av en predefinert partipolitikk med fastsveisede partiallianser.


    Så drar du eller noen andre egnede personer i gang en skikkelig utgave av RGB, har de ihvertfall sikret seg min stemme ved sitt første valg.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.366
    Antall liker
    18.886
    Torget vurderinger
    2
    Det blir nok et ganske tøft hardkjør mot Norge i årene som kommer. Blir meget interessant å følge og kan ha store konsekvenser for oss. Jeg har spådd at norske investeringer i utlandet kommer til å bli beslaglagt som kompensasjon for klimaskader, og har mer enn en symbolsk femmer på spill der. ;)

    Expressen på lederplass i dag:

    LEDARE: Norge måste lägga av med sitt oljemissbruk | Ledare | Expressen

    Skjermbilde 2017-09-13 kl. 11.29.03.jpg

    Krigstyper i avisen:

    Skjermbilde 2017-09-13 kl. 11.33.03.jpg
     

    totte

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.04.2007
    Innlegg
    7.296
    Antall liker
    2.500
    Torget vurderinger
    0
    Noen som gidder å stifte partiet NF - Negativt Fokus? Ingen runde og koselige slagord om hva man vil at skal bli bedre, men tung fokusering på og konkretisering av hva som skal bli verre, det vil si ordentlig prioritering.
     

    Roald

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    25.06.2005
    Innlegg
    5.754
    Antall liker
    3.045
    Torget vurderinger
    1
    Det blir nok et ganske tøft hardkjør mot Norge i årene som kommer. Blir meget interessant å følge og kan ha store konsekvenser for oss. Jeg har spådd at norske investeringer i utlandet kommer til å bli beslaglagt som kompensasjon for klimaskader, og har mer enn en symbolsk femmer på spill der. ;)

    Expressen på lederplass i dag:

    LEDARE: Norge måste lägga av med sitt oljemissbruk | Ledare | Expressen

    Vis vedlegget 457071

    Krigstyper i avisen:

    Vis vedlegget 457072


    Ett scenario som ikke henger på greip og hva svenske journalister skriver er intet å ta seriøst!

    Om Norge stoppet på timen med olje ville det ikke ha noe å si for forbruket, ansvarsfraskrivelsen er jo total, mener man at forbruk av hydrokarboner påvirker klimaet så får man ta følgene, gjør man ikke det er det bare å klappe igjen.
     

    BT

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    21.457
    Antall liker
    6.881
    Tungt for svenskene dette. At vi har olje. Og ikke lenger er under svensk overutnyttelse.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Det blir nok et ganske tøft hardkjør mot Norge i årene som kommer. Blir meget interessant å følge og kan ha store konsekvenser for oss. Jeg har spådd at norske investeringer i utlandet kommer til å bli beslaglagt som kompensasjon for klimaskader, og har mer enn en symbolsk femmer på spill der. ;)
    Tatt i betraktning at utslippene kommer fra forbruk og ikke produksjon, samt at alle verdens store stater produserer olje/gass/kull. Så ville jeg ikke gitt så gode odds for noe slikt.

    Men det er jo alltid noen som vil prøve seg på det meste. Her er en i samme gate.

    Nebraska State Senator Sues God Over Natural Disasters | Fox News
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.366
    Antall liker
    18.886
    Torget vurderinger
    2
    Det blir nok et ganske tøft hardkjør mot Norge i årene som kommer. Blir meget interessant å følge og kan ha store konsekvenser for oss. Jeg har spådd at norske investeringer i utlandet kommer til å bli beslaglagt som kompensasjon for klimaskader, og har mer enn en symbolsk femmer på spill der. ;)
    Tatt i betraktning at utslippene kommer fra forbruk og ikke produksjon, samt at alle verdens store stater produserer olje/gass/kull. Så ville jeg ikke gitt så gode odds for noe slikt.

    Men det er jo alltid noen som vil prøve seg på det meste. Her er en i samme gate.

    Nebraska State Senator Sues God Over Natural Disasters | Fox News
    Flere store søksmål allerede under oppseiling, og de fleste eksportører av olje/gass rundt omkring har ikke veldig mange venner. Svenskene utnytter naturligvis at det ikke er så mange som liker den "rikeste/beste/" gutten i klassen heller. Interessant å følge denne utviklingen, rundt omkring. Tas også alvorlig i Oljefondet, om det har interesse.
     
    U

    Utgatt24668

    Gjest
    Det blir nok et ganske tøft hardkjør mot Norge i årene som kommer. Blir meget interessant å følge og kan ha store konsekvenser for oss. Jeg har spådd at norske investeringer i utlandet kommer til å bli beslaglagt som kompensasjon for klimaskader, og har mer enn en symbolsk femmer på spill der. ;)
    Dette er pølsevev. Norsk olje og gass er en del av klimaløsningen og ikke en del av problemet. I en overgangsfase er det viktig å ha mest mulig ren olje og gass på markedet - og der er Norge en løsning og ikke et problem. I tillegg er Norge stor - og økende - innenfor fornybar energi - både gjennom Statkraft og i Statoil som eks.Vi har mye god kompetanse på energi som kan omskoleres mot fornybart på sikt.

    En avvenning på kull og en økning i gass vil være et godt tiltak for å få ned CO2-avtrykket betraktelig.

    Denne "grønne" bølgen (som er litt mindre enn fryktet) i Norge har misforstått fullstendig. Vi klarer kun å få ned CO2-avtrykket globalt med globalt og Europeisk samarbeid og felles løsninger. Sub-optimale løsninger internt i Norge vil kun resultere i et ødelagt velferdssamfunn - samt at vi mister vår innflytelse for å påvirke Europa og EU ved å gjøre oss irrelevante. Heldigvis ser nordmenn flest dette i dag - og demokratiet har talt.
     

    BT

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    21.457
    Antall liker
    6.881
    Det blir nok et ganske tøft hardkjør mot Norge i årene som kommer. Blir meget interessant å følge og kan ha store konsekvenser for oss. Jeg har spådd at norske investeringer i utlandet kommer til å bli beslaglagt som kompensasjon for klimaskader, og har mer enn en symbolsk femmer på spill der. ;)
    Tatt i betraktning at utslippene kommer fra forbruk og ikke produksjon, samt at alle verdens store stater produserer olje/gass/kull. Så ville jeg ikke gitt så gode odds for noe slikt.

    Men det er jo alltid noen som vil prøve seg på det meste. Her er en i samme gate.

    Nebraska State Senator Sues God Over Natural Disasters | Fox News
    Flere store søksmål allerede under oppseiling, og de fleste eksportører av olje/gass rundt omkring har ikke veldig mange venner. Svenskene utnytter naturligvis at det ikke er så mange som liker den "rikeste/beste/" gutten i klassen heller. Interessant å følge denne utviklingen, rundt omkring. Tas også alvorlig i Oljefondet, om det har interesse.
    Vi må vel begynne å bygge atomkraftverk i stedet vi også da...
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.366
    Antall liker
    18.886
    Torget vurderinger
    2
    ^Kanskje, dersom vi finner nok brensel? Eller også bygge ut mer vannkraft?

    Går kjapt nå. Terje Osmundsen mener vi strander store verdier om vi ikke legger om kursen. Se nederst.

    Og Statoil lurer på om man kanskje har feilvurdert potensialet i Barentshavet. Shell trakk seg ut av boring i Arktis i fjor.

    https://www.dn.no/nyheter/2017/09/13/1147/Olje/statoil-vil-revurdere-i-barentshavet

    Skjermbilde 2017-09-13 kl. 12.38.12.jpg

    Utdrag fra intervju med Osmundsen i Stavanger Aftenblad (bak betalingsmur):


    "Tidligere Høyre-strateg ber Erna strekke ut en klimahånd til Jonas for å få fart på omstillingen. – Vi trenger en stor utredning med dialog og analyser, en kommisjon eller et utvalg som som kan sikre at Norge ikke ender opp i en oljefelle, sier Osmundsen"

    I boken sin «2030-bevegelsen» fra sist vinter, skriver Terje Osmundsen om et nytt ungdomsopprør, et klimaopprør for å støtte reformer som er kritiske for å nå 2030-målene.
    «I Norge fester 2030-bevegelsen seg ved advarselen i regjeringens eget utvalg for Grønn Konkurransekraft høsten 2016, om skattesubsidieringen av oljeselskapenes milliardinvesteringer til leting i nye områder tross høy økonomisk risiko og klimarisiko. Gjennom målrettet faktaformidling medvirker den til at Stortinget i neste periode inngår et bredt forlik om et klimatilpasset oljeskattregime.
    Initiativet kom fra Jonas Gahr Støre og Erna Solberg, slik Kåre Willoch og Gro Harlem Brundtland i sin tid tok initiativet som ledet til det store Statoil-forliket i 1984.

    – Ap og Høyre må å ta et lederskap og peke ut en kurs for hvordan Norge på best mulig måte skal forholde seg til den økte risikoen investeringer i oljevirksomhet representerer, men samtidig legge til rette for gradvis omstilling, sier Osmundsen.
    Bedrifter som vil satse grønt og få flere bein å stå på, må møtes med de samme incentivene som oljeindustrien har hatt.

    – Regioner og kommuner som føler seg truet, må se muligheter i et mer bærekraftig regime, sier Osmundsen.
    Osmundsen tror mange velgere venter at de store partiene snakker åpent om miljøutfordringene og hvordan storstilte investeringer i olje- og gassutvinning for eksempel i Barentshavet, etter hans syn, ikke samsvarer med å nå klimamålene.

    – Kanskje kan en sette ned et nasjonalt utvalg, en kommisjon som ser på disse tingene. Ingen ansvarlige partier vil vedta et forbud mot oljevirksomhet, men kanskje kan vi finne en modell som gjør at vi ikke overstimulerer for letevirksomhet på norsk sokkel, sier Osmundsen.

    Å oppfylle Paris-avtalen samtidig som en investerer i storstilt oljeutbyggingen i Barentshavet, blir vanskelig, mener Osmundsen.

    – Det er en innebygget motsetning her, og den vil bli en hodepine og en mare for Norge etter som det blir tydeligere og tydeligere.
    – Kan Erna la oljevennlige Terje Søviknes (Frp) fortsette som olje- og energiminister?
    – Vi må ikke være redd kunnskap. Det er ingen grunn til å skjule fakta eller lulle folk til å tro at verden også etter 2030 vil trenge masse norsk olje og gass, sier Osmundsen.

    – Og skal man få til dette trengs en olje - energiminister som er like opptatt av den bærekraftige energien som av olje- og gassvirksomheten, sier han.

    I boken blir Norge en stormakt igjen fordi en evner å omplassere oljepengene og satse framtidsrettet. Osmundsen mener oljefondet må investere mer klimasmart.
    – Norge har alle muligheter til å bli en viktig stormakt i framtiden, sier Osmundsen.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    – Det er trist, og et tegn på tidens galskap, at Arbeiderpartiet allerede dagen etter valget åpner for en diskusjon om oljeåpning i Lofoten, mener WWF.

    http://www.nrk.no/nordland/miljobevegelsen-raser-mot-mulig-oljeapning-i-lofoten-1.13687405

    "Men Ap-leder Jonas Gahr Støre bekrefter at partiet står klar til å samarbeide med regjeringen om en konsekvensutredning av oljeaktivitet utenfor Lofoten dersom Venstre og KrF ikke lykkes i å binde Høyre og Frp til masta."


    --

    Så kanskje det ikke er så galt med Venstre og Krf tross alt, når venstresiden en gang blir ferdig med å surmule etter valgtapet.
     
    S

    Slubbert

    Gjest
    Norsk politikk i kondensert versjon filtrert av franskmenn.

    Vis vedlegget 457019


    Dagbladet får opplyst at KrF kan trekke støtten til Høyre og Frp hvis de går inn for saker som KrF er imot, som disse fem:

    Oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja
    Liberalisering av alkoholpolitikken
    Tidlig ultralyd
    Aktiv dødshjelp
    Søndagsåpne butikker.
    Jeg stemte for Erna som statsminister og for et fortsatt borgerlig styre, som det minste ondet kanskje, men er fortsatt skuffet over valgresultatet all den tid KrF kom jeg over sperregrensen. Hvis de hadde havnet under og aller helst blitt utradert fra norsk politikk, så hadde jeg sprettet champagneflasken uavhengig av om Erna eller Jonas tok over roret.

    Det første punktet er jeg enig med KrF i (bare å skrive den setningen gjør vondt), men de fire andre og omtrent alt annet KrF står for, i særdeleshet den jævla kontantstøtten, er ting man burde fått gjort noe med fort som svint. KrF klager over at Listhaug er et hinder for integrering, men hun er ingenting mot kontantstøtten. Den (og det generelle knefallet for konservativ religiøs søppeltenkning) er helt klart det største hinderet for integrering i Norge i dag.
     

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    20.235
    Antall liker
    11.051
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Søppeltenkingen forsvinner ikke om KrF forsvinner, den havner bare enda verre steder. Og jeg er faktisk enig med de i 1, 2 (jeg er alkoholliberaler men synes tilgangen i Norge er god nok) og 5. Hadde aldri trodd det skulle skje at jeg var såpass enig med KrF :). Ellers er jeg enig med deg i et meste, stemte Erna som det minste onde, og er sterkt mot kontantstøtten og forså vidt betydelige deler av KrFs familiepolitikk.....
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn