Mat, drikke og røyk Alternativ til Piggvar?

bambadoo

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
11.10.2002
Innlegg
22.691
Antall liker
11.861
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
16
Hei, skal mekke noe greier i morgen. Vin er bestemt og fisk skal handles inn.
Får ikke tak i piggvar på kort varsel. Hva er alternativet? Mest likt i smak og konsistens...

mvh
 
Sist redigert:

motoren

Æresmedlem
Ble medlem
13.01.2007
Innlegg
24.819
Antall liker
42.427
Sted
Flekkefjord
Torget vurderinger
30
Hei, skal mekke noe greier i morgen. Vi er bestemt og fisk skal handles inn.
Får ikke tak i piggvar på kort varsel. Hva er alternativet? Mest likt i smak og konsistens...

mvh
Da ville jeg tro at Breiflabb kunne være noe? :)

Ha en fin helg

mvh
 

bambadoo

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
11.10.2002
Innlegg
22.691
Antall liker
11.861
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
16
Får heller ikke tak i det, sjekker stort sett kjedene...
 

motoren

Æresmedlem
Ble medlem
13.01.2007
Innlegg
24.819
Antall liker
42.427
Sted
Flekkefjord
Torget vurderinger
30
Det var ikke greit men da vet jeg faktisk ikke hva du skal kjøpe, neste må vel være Steinbit men det har ikke helt den samme konsistensen men smaker nydelig :)

mvh
 

bambadoo

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
11.10.2002
Innlegg
22.691
Antall liker
11.861
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
16
Ringte havsmat.no. De holder visst til noen hundre meter herfra. Hadde breiflabb filet fryst i 2.5kg pakker.
Kjøper en slik og tiner opp en god kg. til i morgen...

Takk for tips.
Her er vinene som skal til akkurat denne retten:
https://www.aperitif.no/pollisten/produkt/girardin-meursault-premier-cru-les-perrieres-2014/2050254

og

https://www.italianwinemerchants.com/Poderi-Aldo-Conterno-Langhe-Chardonnay-Bussiador-p/wh2074.htm

Tenkte å servere med en litt fyldig blomkål pure, nøtte/mandel/søt soya smør og noen irrgrønne erter :)
 

motoren

Æresmedlem
Ble medlem
13.01.2007
Innlegg
24.819
Antall liker
42.427
Sted
Flekkefjord
Torget vurderinger
30
Ringte havsmat.no. De holder visst til noen hundre meter herfra. Hadde breiflabb filet fryst i 2.5kg pakker.
Kjøper en slik og tiner opp en god kg. til i morgen...

Takk for tips.
Her er vinene som skal til akkurat denne retten:
https://www.aperitif.no/pollisten/produkt/girardin-meursault-premier-cru-les-perrieres-2014/2050254

og

https://www.italianwinemerchants.com/Poderi-Aldo-Conterno-Langhe-Chardonnay-Bussiador-p/wh2074.htm

Tenkte å servere med en litt fyldig blomkål pure, nøtte/mandel/søt soya smør og noen irrgrønne erter :)
Godt det ordnet seg :) kos deg med nydelig mat

mvh
 

vsk

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
23.06.2006
Innlegg
145
Antall liker
47
Sted
Oslo
Torget vurderinger
9
Ringte havsmat.no. De holder visst til noen hundre meter herfra. Hadde breiflabb filet fryst i 2.5kg pakker.
Kjøper en slik og tiner opp en god kg. til i morgen...

Takk for tips.
Her er vinene som skal til akkurat denne retten:
https://www.aperitif.no/pollisten/produkt/girardin-meursault-premier-cru-les-perrieres-2014/2050254

og

https://www.italianwinemerchants.com/Poderi-Aldo-Conterno-Langhe-Chardonnay-Bussiador-p/wh2074.htm

Tenkte å servere med en litt fyldig blomkål pure, nøtte/mandel/søt soya smør og noen irrgrønne erter :)
Et tips til en neste gang hvis du ikke allerede har forsøkt: Isgalt.
Finnes ofte i fiskedisken hos Coop Mega til ganske sympatisk pris.
Ikke akkurat piggvarkvalitet, men har en veldig flott og fast struktur som gjør den enkel å steke.
Den spiser mye reker og smaken er fantastisk bra med klare hint mot skalldyr av den kostbare sorten. Anbefales.
 

Daniel62

Hi-Fi freak
Ble medlem
09.04.2014
Innlegg
2.548
Antall liker
788
Ringte havsmat.no. De holder visst til noen hundre meter herfra. Hadde breiflabb filet fryst i 2.5kg pakker.
Kjøper en slik og tiner opp en god kg. til i morgen...

Takk for tips.
Her er vinene som skal til akkurat denne retten:
https://www.aperitif.no/pollisten/produkt/girardin-meursault-premier-cru-les-perrieres-2014/2050254

og

https://www.italianwinemerchants.com/Poderi-Aldo-Conterno-Langhe-Chardonnay-Bussiador-p/wh2074.htm

Tenkte å servere med en litt fyldig blomkål pure, nøtte/mandel/søt soya smør og noen irrgrønne erter :)
Jeg ville ikke latt den langtine. I morgen den dag så tar du den dypfryste fisken og legger i en plastpose og så tine den i kaldt vann i vasken.
Og når den er tint, så ville jeg tørket av filetene og strødd godt med grovsalt over den og latt det stå i ca 15 min.
Deretter skylle av saltet og tørke igjen - så gå i gang og varmebehandle den (+ krydder osv)

Det gjør jeg med stort sett alt av hvit, ubehandlet filetfisk og det blir ypperlig resultat hver gang.
 
G

Gjestemedlem

Gjest
Kveite er vel kanskje det jeg ville sett etter, eventuelt en av de mindre flatfiskene. Men de er ikke alltid så enkle å få tak i. Vi har elendig utvalg a fisk i butikkene, spesielt med tanke på vår lange kystlinje og mange fiskere. Breiflabb er jo også kjempegodt, for all del. Men den er ganske anderledes i smak og konsistens til piggvar.
 

osc

Overivrig entusiast
Ble medlem
10.09.2004
Innlegg
718
Antall liker
396
Enig med Gjestemedlem, kveite er det som ligner mest. Breiflabb er noe helt annet.
 

bambadoo

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
11.10.2002
Innlegg
22.691
Antall liker
11.861
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
16
Jaja - ble breiflabb. 2.5 kg - 1200NOK takk.. Fileter. Blir sikkert bra :) Kveite var enkelt å få tak i . Piggvar og breiflabb ikke...
 
G

Gjestemedlem

Gjest
Litt på siden her, men jeg har lyst til å drømme litt.

Så flott det hadde vært med en fiskebutikk som spesialiserte seg på bifangst. Noen som tok i mot det aller meste og solgte det direkte til kundene til en grei pris. Gjerne med fryseboks også, siden man gjerne ikke får solgt alt man tar inn første dager, og at fisk egner seg godt for frysing om det gjøres raskt nok.
 
G

Gjestemedlem

Gjest
Jaja - ble breiflabb. 2.5 kg - 1200NOK takk.. Fileter. Blir sikkert bra :) Kveite var enkelt å få tak i . Piggvar og breiflabb ikke...
De vet å ta seg betalt, men det er ganske mye mat i en hale. Håper det blir et fortreffelig måltid, og jeg synes det er moro at folk oppsøker god fisk. Breiflabb kjører karusell med det meste av kjøttfileter.
 

Sluket

Holistisk Hifi Helt
Ble medlem
11.08.2006
Innlegg
57.520
Antall liker
110.554
Torget vurderinger
23
Ringte havsmat.no. De holder visst til noen hundre meter herfra. Hadde breiflabb filet fryst i 2.5kg pakker.
Kjøper en slik og tiner opp en god kg. til i morgen...

Takk for tips.
Her er vinene som skal til akkurat denne retten:
https://www.aperitif.no/pollisten/produkt/girardin-meursault-premier-cru-les-perrieres-2014/2050254

og

https://www.italianwinemerchants.com/Poderi-Aldo-Conterno-Langhe-Chardonnay-Bussiador-p/wh2074.htm

Tenkte å servere med en litt fyldig blomkål pure, nøtte/mandel/søt soya smør og noen irrgrønne erter :)
Grorud Fisk har alltid breiflabb. :cool:
 
Z

Zomby_Woof

Gjest
Regner med at de faktisk fisker breiflabb oppe i Groruddalen? Pass deg, Sluket! :D
 

aam01

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.09.2014
Innlegg
3.785
Antall liker
2.406
Sted
Sandvika
Torget vurderinger
5
Breiflabb og vinen du linker til (mye eik) betinger en rik smørsaus. Men ikke bruk for smaksrikt smør, Tine normalsmør holder lenge. Jeg ville bakt fiskefiletene i ovnen sammen med tomat og urter, men det er mange oppskrifter.
 

Trondmeg

Æresmedlem
Ble medlem
28.12.2003
Innlegg
13.192
Antall liker
8.395
Torget vurderinger
12
Neste gang prøver du Knutstad og Holen på Hamar, innlandets beste fiskeforretning.
 

Ole_Martin

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.02.2002
Innlegg
2.263
Antall liker
875
250,-/kg her på sørlandet for breiflabb.

Fisk på østlandet er en vits.
 
G

Gjestemedlem

Gjest
250,-/kg her på sørlandet for breiflabb.

Fisk på østlandet er en vits.
Ja fisk er dyrt. Dette er dog ikke ille, om vi snakker om halefillet. Man betaler fort det samme for et stykke salmalaks eller et stykke mørbrad, eller som her i Bergen på "fisketorget" 700 kr/kg for kongekrabbe (der mue går bort i skall)
 

bambadoo

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
11.10.2002
Innlegg
22.691
Antall liker
11.861
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
16
Fisk i øst er rart ja. Er fra Haugesund selv og vant med å enten fiske selv eller å gå rett til småbåtene.

Uansett. Dette ble vilt godt

20181110_204222.jpg
Servert på blomkåk/pepperrot pure. Nøttesmør, erter,bringebær.. sammen med den mersault vinen en kjemperett. Dette var rett nr 2 av 6 ikveld. The rest is yet to come
 
Topp Bunn