Regner med at du mener god pris eks avgifter? På Systembolaget betaler jeg akkurat halvparten for den samme vinen som jeg kjøper på polet. Dette kan jeg få levert til nærmeste matvarebutikk som har avtale med Systembolaget uten omkostninger.Jeg tenker at Vinmonopolet er det første og sannsynligvis siste monopolet som klarer å levere god kvalitet til en god pris. Høy kvalitet av vin f.eks er billigere i Norge enn i utlandet, servicen er helt på topp. Du kan frakte varer enkelt mellom polene uten ektraomkostninger enkelt over nettet. 10 av 10 stjerner til verdens beste monopol.
Har vel med demografi å gjøre. Hvermannsen kan ikke avlevere et foredrag om tanninene i italiensk ripasso mens han sjonglerer fem stekepanner fra Le Creuset fylt med dry aged angus og andeconfit til forrett. Og vestkantsnobben gidder ikke kjøre sin Porsche Cayenne Turbo til svenskegrensa når han like så godt kan gjøre unna dagligvarehandelen hos Maschmanns på vei hjem fra SATS-timen med PT.Utrolig nok har ikke butikkene som ligger inntil norskegrensa spesialisert seg på å selge fjonge matvarer fra EU til utsultede nordmenn som må ta til takke med hva dagligvarebransjen finner det for godt å tilby i Norge. Det går stort sett i mye av det samme, eventuelt svenske varianter av det samme, samt helt absurde mengder Pepsi Max og lignende. MaxiMat på Nordby har en avdeling med kurant utvalg av spekemat fra Italia, Spania og Frankrike til ca halvparten av norske priser, men det pleier ikke å være noe særlig kø for å bli betjent der. Kjører man litt lengre inn ligger det en bedre butikk inne i Strømstad og der er det fint lite nordmenn å se. Det samme kan man ikke si om de to polene i Strømstad - der er det til tider særdeles folksomt. Utvalget er imidlertid ganske dårlig og åpenbar tilpasset nordmenn som vil ha ting som koster lite.
Tja, tatt i betraktning hvor mye snobberi og forakt for normale dagligvarekunder man ser her, så fremstår det egentlig som ganske representativt.Litt av eit scenario, Slubbert.
Coop, like ved siden av Bolaget i sentrum.Hvilken?Kjører man litt lengre inn ligger det en bedre butikk inne i Strømstad og der er det fint lite nordmenn å se.
1) Ripasso er ikke spesielt snobette, de ligger vel på 150-200 kroner flaska på polet stort sett og er blant de mer populære vinttypene i Norge.Har vel med demografi å gjøre. Hvermannsen kan ikke avlevere et foredrag om tanninene i italiensk ripasso mens han sjonglerer fem stekepanner fra Le Creuset fylt med dry aged angus og andeconfit til forrett. Og vestkantsnobben gidder ikke kjøre sin Porsche Cayenne Turbo til svenskegrensa når han like så godt kan gjøre unna dagligvarehandelen hos Maschmanns på vei hjem fra SATS-timen med PT.
Det største problemet er nok at noen får litt vondt i prinsippene sine og at de ikke får kjøpt den billige røde samtidig med Grandiosa'en klokken 20.Vi har en spesialbutikk som har bedre utvalg enn selv den beste spesialbutikk i utlandet (Nicholas, Perardel, Fohringer etc...) og som er tilgjengelig for alle uansett hvor man bor, der varene blir levert på døren uten ekstra fraktkostnader, og der prisene er lavere enn spesialbutikkene i utlandet. Og dette vil man bli kvitt bare fordi man ikke kan kjøpe billig og dårlig kvalitet på REMA? Utrolig.
det er slik det blir når roboten på taskøya (aka tastaturet fra askøy) kjører dårlige algoritmer basert på papegøyeaksiomer.Det største problemet er nok at noen får litt vondt i prinsippene sine og at de ikke får kjøpt den billige røde samtidig med Grandiosa'en klokken 20.Vi har en spesialbutikk som har bedre utvalg enn selv den beste spesialbutikk i utlandet (Nicholas, Perardel, Fohringer etc...) og som er tilgjengelig for alle uansett hvor man bor, der varene blir levert på døren uten ekstra fraktkostnader, og der prisene er lavere enn spesialbutikkene i utlandet. Og dette vil man bli kvitt bare fordi man ikke kan kjøpe billig og dårlig kvalitet på REMA? Utrolig.
Blir litt som min bekjent håndverkeren som er sterkt kritisk til utenlandske håndverkere som kommer til Norge og tar arbeidsplassene til gode, norske nordmenn. Samme fyren drar til Polen eller lignende for å handle billige byggevarer......Er egentlig harry-handling greit? Mange snakker om viktigheten av at vi har et bærekraftig avgiftssystem og en god fordelingspolitikk. Når man kjører svart hushjelp og harry-handler - er man litt hypokratisk da?
Fra Pølse-Hansen til Gjedde-pølseEn gladhistorie i adventstiden.
Forsøket på snikislamisering av juletrematen på Stortinget møtte nemlig sitt endelikt etter at Gjedde for "første gang i historien" fikk gjennomslag for noe i Norsk politikk...
STORTINGET SNUR ETTER PØLSE-PRESS:
– Første gang jeg har fått gjennomslag i norsk politikk
https://www.tv2.no/a/11041206/
Christian Tybring-Gjedde er strålende fornøyd etter at Stortinget snur og nå sier at de vil servere svinepølser på Stortingets juletrefest.
Onsdag fortalte TV 2 om Tybring-Gjeddes sterke reaksjon på at det bare skulle serveres kyllingpølser og kanelsnurrer på Stortingets juletrefest.
– Det kan ikke være så krevende å legge til svinepølser, sa han til TV 2.
Tybring-Gjedde anklaget Stortinget for en kulturell kapitulasjon.
– Vi har hatt jøder boende i Norge, men har ikke hatt noe problem med å servere svinepølser av den grunn. Dette skjer nå fordi vi tilpasser oss og endrer tradisjonene vi har hatt i årevis på grunn av de som flytter til landet, hevdet han.
Stortinget snur
Nå tar saken en ny vending, for alt har en ende og en pølse har to.
– Juletrefestkomiteen har valgt å servere kyllingwiener av praktiske grunner. Det er pølser som de aller fleste kan spise. Siden dette nå har skapt engasjement, vil vi mer enn gjerne også servere andre typer pølser, sier stortingsdirektør Marianne Andreassen til TV 2.
Hun innrømmer at hun ikke trodde saken skulle skape så mye engasjement.
Andreassen bekrefter at Tybring-Gjedde kan innkassere et gjennomslag, det vil nå bli servert svinepølser.
– Handler dette om en kulturell kapitulasjon?
– Nei, det mener jeg ikke. Kyllingwiener ble valgt av praktiske grunner. Siden dette har skapt engasjement tilbyr vi nå andre typer pølser også, svarer stortingsdirektøren.
Jubler
Tybring-Gjedde er glad for at Stortinget snur.
– Det er kjempefint. Det er første gang jeg har fått noe gjennomslag i norsk politikk. De har vel skjønt at de har gjort en tabbe, sier Frp-politikeren.
"alt går i grisen..."En annen sak er at kyllingpølser ikke akkurat er noe som jeg vil karakterisere som velsmakende.
Johan-Kr
Meh, det er bare dydsposering og vås. Svinekjøtt er godt og sunt, og tradisjonell julemat for mange her i landet.Jeg synes dette er tullette. Våre politikere skal gå foran med et godt eksempel og det er to gode grunner til å droppe grise-mat: Det ene er å vise at de er i førersetet og spiser mer bærekraftig.
Greit å ha alternativer til veggiser og gudedyrkere, for all del. Men ingen grunn til å tvinge slikt på dem som ikke ønsker det.Det andre er at stortinget består av mennesker som overhodet ikke spiser svinekjøtt.
Ja for kyllingpølser er jo nammenam.... ikke det, pølser er stort sett lite godt uansett.2 gode grunner til droppe dårlig mat.
Lyst svinekjøtt er sunn og god mat. Og så virker det på islamister som hvitløk på vampyrer.Det virker som at noenting er hellig i Norge, uansett hvor dårlig maten er og ikke minst dårlig for helsa.
Det er jeg enig i. Pølser er best egnet for fulle folk og barn, i alle fall de variantene som selges med brød, lompe eller vaffel. Det er gode ting å få tak i eller man kan lage noe godt selv, men wiener/sport/hot-dog/kalkun/kylling/grill etc. er noe av det simpleste man kan putte i munnen. ... men mange liker det, så vel bekomme og for all del, men kanskje standarden i nasjonalforsamlingen bør jekkes opp en smule. De kan kanskje avansere til lungemos og fiskeboller om ikke annet.Skjønner egentlig ikke hvorfor riksforsamlingen i det hele tatt serverer pølser. Med noen få unntak er dette knapt dyrefôr i Norge.
Spiser dem selv om de er hjemmelagde, og de på boks fra Vesterålen er ikke helt uspiselige selv om de er for salte. Men veldig mye som selges som fiskeboller holder ikke høyere standard enn de kipeste pølsene.Du må aldri aldri aldri disse fiskeboller, Deph !
Hvis de "fortviler" og "taper penger" kan de jo bare la være å henge med på det og selge varene dyrere. Da vil de jo la være å tape penger... og kan slutte med fortvilingen.Coop fortviler og sier de taper millioner på julepriskrigen.
https://e24.no/naeringsliv/i/Jo2Ja6/julepriskrigen-et-tapssluk-for-lavpriskjedene
Kjøpte 12 boxer med 0,33L mack julebrus på den lokale Coop’n i dag for 45,-.
Ja ja, dem gjør det nå bedre enn søndagsåpent sist jul da dem solgte brusen gratis og kun tok betalt for panten på boxene. Naboen prøvde å gjøre dem oppmerksomme på feilen, men de nedsnødde innvandrerguttene på jobb den dagen skjønte ikke hva han mente. Høres det for sykt ut til å være sant? Men det er sant.
Det er nødvendig å nyansere dette med miljø og svin. Svin er ikkje særleg berekraftig. Storfe og kylling kan vere det (avhengig av rase og levetid), medan sau og geit er dei mest berekraftige.At mennesker ikke spiser svinekjøtt av overtroiske grunner ser jeg absolutt ingen grunn til å ta hensyn til. Hadde det vært en rasjonell grunn ville saken stilt seg annerledes. Svin er mye mer miljøvennlig enn storfé, og selv om det har blitt avslørt en del grums i svinehold er det fortsatt langt igjen til måten kyllinger behandles på. Så alt i alt er svinekjøtt bra kjøtt som burde blitt servert over alt hvor det skal serveres kjøtt. Det gir mer mening å kutte ut storfé og kylling.
Er overtroen så viktig for deg kan du bare gå sulten. Og til barn kan man bare si at det er noe annet, de merker ikke forskjell uansett.
Fiskebollar kan vere veldig greit, det. Men heimelaga fiskepudding er betre.Spiser dem selv om de er hjemmelagde, og de på boks fra Vesterålen er ikke helt uspiselige selv om de er for salte. Men veldig mye som selges som fiskeboller holder ikke høyere standard enn de kipeste pølsene.Du må aldri aldri aldri disse fiskeboller, Deph !
Fuglepølse er trass alt betre enn eit produkt eg var med på å lage gjennom ei elevbedrift; fiskepølse. Det var pyton, det.Pøh. Pølse kan være godt det...
Men ikke kyllingpølse.
Du vet at det ikke er sånn. Det er vinn eller forsvinn.Hvis de "fortviler" og "taper penger" kan de jo bare la være å henge med på det og selge varene dyrere. Da vil de jo la være å tape penger... og kan slutte med fortvilingen.Coop fortviler og sier de taper millioner på julepriskrigen.
https://e24.no/naeringsliv/i/Jo2Ja6/julepriskrigen-et-tapssluk-for-lavpriskjedene
Kjøpte 12 boxer med 0,33L mack julebrus på den lokale Coop’n i dag for 45,-.
Ja ja, dem gjør det nå bedre enn søndagsåpent sist jul da dem solgte brusen gratis og kun tok betalt for panten på boxene. Naboen prøvde å gjøre dem oppmerksomme på feilen, men de nedsnødde innvandrerguttene på jobb den dagen skjønte ikke hva han mente. Høres det for sykt ut til å være sant? Men det er sant.
Det er jo ikke vanskeligere enn som så.
Coop har et eget burgerbrød. grovt med tilsatt surdeig. jeg synes de er ganske så gode. kjøper aldri disse standard burgerbrødene.Fuglepølse er trass alt betre enn eit produkt eg var med på å lage gjennom ei elevbedrift; fiskepølse. Det var pyton, det.Pøh. Pølse kan være godt det...
Men ikke kyllingpølse.
Men Fiskeburder kan vere veldig bra. Unngå desse søte burgerbrøda du får kjøpt. bak heller grove rundstykkeaktige ting.
Grovt? Bare tilsatt litt farge, du blir lurt. Surdeig er deigrester fra i går.Coop har et eget burgerbrød. grovt med tilsatt surdeig. jeg synes de er ganske så gode. kjøper aldri disse standard burgerbrødene.Fuglepølse er trass alt betre enn eit produkt eg var med på å lage gjennom ei elevbedrift; fiskepølse. Det var pyton, det.Pøh. Pølse kan være godt det...
Men ikke kyllingpølse.
Men Fiskeburder kan vere veldig bra. Unngå desse søte burgerbrøda du får kjøpt. bak heller grove rundstykkeaktige ting.