Politikk, religion og samfunn Overvåkningssamfunnet

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Sosialismen 2.0 i 2019

    China banned millions of people with poor social credit from transportation in 2018

    https://www.theverge.com/2019/3/1/1...-banned-poor-social-credit-planes-trains-2018

    China banned people from buying plane or train tickets 23 million times last year because their social credit scores were too low, according to the Associated Press, which obtained a copy of a government report.

    The government rolled out the travel ban on people with low social credit scores last May. According to a report from China’s National Public Credit Information Center from last week, people have been blocked 17.5 million times from purchasing airplane tickets, and 5.5 million times from buying high-speed train tickets. These people had become “discredited” for unspecified behavioral crimes. That’s up from only 6.15 million citizens being blocked from taking flights as of 2017, according to China’s supreme court.

    ..
     

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.006
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    Stykk opp driten!

    Facebook has targeted politicians around the world – including the former chancellor, George Osborne – promising investments and incentives while seeking to pressure them into lobbying on Facebook’s behalf against data privacy legislation, an explosive new leak of internal Facebook documents has revealed.

    https://www.theguardian.com/technol...campaign-against-data-privacy-laws-investment
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Om dere måtte ønske. Jeg har sterke sympatier for gutten.

    https://www.spleis.no/project/69155

    Innsamling til trettenåringen som avslørte Bergen kommunes datarot
    Pengene vil i sin helhet bli overført til trettenåringen som fikk inndratt datautstyret sitt etter at han avslørte alvorlige mangler i Bergen Kommunes sikring av persondata.
    Tenåringen som avslørte Bergen kommunes manglende sikring av passord og persondata i skolen har fått inndratt datautstyret sitt. Dette etter at Bergen kommune fikk en bot på 1.6 millioner kroner for forholdt som tenåringen avslørte.

    Vi synes det er for galt at han skal skades av dette og ønsker å bidra til at han får utstyret sitt tilbake, og får erstattet det som eventeuelt ikke blir levert tilbake.

    Innsamlingen gjøres på vegne a Elektronisk forpost Norge (efn.no) hvor undertegnede (Bjørn Remseth) er styremedlem. Pengene blir teknisk samlet inn til Bjørn Remseth, som så overfører til EFN som så overfører til tenåringen (dette fordi det ble for kompliset å sette opp overføring direkte til EFN).
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Jeg syns han burde fått tilbake utstyret som ble beslaglagt, innholdet har nok mye høyere verdi enn selve diskene, som idag ikke koster stort. Dette er bare et lite plaster på såret. Har donert en hundrings.
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Det er gøy at digitaliseringsdirektøren mener at handlingen var såpass avansert at en 13 åring umulig kunne stå bak. Men vi vet jo at guttungen bare har fulgt en åpen mappestruktur med all vital informasjon lagret i klartekst. Det er denne direktøren som burde få alt sitt utstyr beslaglagt og ny jobb som varefyller på kiwi
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.719
    Antall liker
    9.587
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Kina ligger langt fremme i overvåkning og kontroll, men resten av verden henger seg jo på. Forskjellen er at kineserne bruker informasjonen på en måte som ligner på Orwells 1984.

    https://www.tv2.no/a/9661757/

    Sensur og frihetsberøvelse har lenge vært en del av Kinas politikk overfor landets 1,3 milliarder innbyggere.

    Nå går den kinesiske staten enda lengre.

    Landet har begynt å innføre et omfattende overvåkingssystem der de overvåker hva innbyggerne sier, kjøper og gjør, og gir ut poeng ut fra dette.

    Idéen om ordningen ble lansert tilbake i 2014. Nå er den allerede i bruk i noen byer og vil bli satt i verk over hele landet innen 2020.

    – Kinesiske myndigheter mener at et sosialt ranking-system vil kunne gjøre det lettere å sjalte den ene fra den andre blant 1,3 millarder kinesere i midtens rike, og da ønsker de å bruke teknologi, sier Brøyn.

    Han beskriver ordningen som et «sosialt speilbilde».

    – Det er en realitet vi er nødt til å ta med oss og vi er nødt til å ikke lukke øynene for dette. 1,3 milliarder kinesere blir nå utsatt for det som verdens nest største land, India, gikk bort fra, nemlig et kastesystem. Her har vi å gjøre med et digitalt og sosialt kastesystem, sier han.

    Systemet skal blant annet bidra til å øke troverdigheten til kinesisk næringsliv og politikk.

    – Motivasjonene er mange, men det gjøres også for å sørge for at ikke det systemet som opprinnelig har vært et kommunistisk fundert system, ikke skal takle å møte teknologiens fremtid, sier Brøyn.

    Kan bestemme hvem som lever og dør
    Den totale poengsummen kan i ekstreme tilfeller, med de autonome bilene som er på vei ut på veiene, avgjøre om man dør eller overlever en bilulykke.

    – Bilene og teknologien bestemmer i fremtiden hvem som skal få leve, fordi den kunstige intelligensen har skjønt lenge før menneskene at her kommer det til å bli en ulykke og kanskje en dødsulykke, sier han.

    Sitter det personer i bilene som har en høy poengsum, kan det godt hende at teknologien og de selvkjørende bilene, vil prøve å verne om dem.

    – Mens den tre år gamle jenta som ikke har rukket å opparbeide seg denne sosiale scoren ennå, kanskje blir ofret på brutalt vis, sier Brøyn.

    Påvirker økonomien
    Kineserne har lenge ligget langt foran oss i Vesten når det gjelder teknologi og digitale løsninger, som digitale betalingsløsninger.

    – Dette utgjør et godt grunnlag for å få oversikt over pengestrømmene i samfunnet. Her skal kinesernes betalingsdyktighet måles, sier Brøyn.

    I tillegg vil hvor vidt man bidrar som en god innbygger i samfunnet, kunne påvirke poengsummen.

    – Plukker du opp søppel i en park skal du kanskje få ekstrapoeng, mens hvis du sniker på trikken eller t-banen får du minuspoeng, sier Brøyn.
     

    BT

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    21.445
    Antall liker
    6.863
    Vi burda absolutt gjort som Kineserne, og devaluert folk for uønsket adferd. Så hadde vi sluppet å ha de politikerne vi har.
     

    Aurora

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.06.2004
    Innlegg
    16.026
    Antall liker
    12.661
    Sted
    Ytterst i havgapet...
    Det var jo en interessant tanke... for nå er det mye som går på tok her i landet, styrt av våre folkevalgte.....
    Jeg så Carl I. på Dagsnytt-18 her før helga, og for en gangs skyld reiv han av seg noe til ettertanke, - hvis det er riktig at overskuddet på Oljefondet var over 700 mrd i årets 3-4 første måneder, så proklamerte han at man burde bruke 100 mrd på å slette all bompengegalskapen.... Jeg berøres svært lite av bompenger her jeg bor, men dette går nå over alle støvleskaft og huet med. Etterslepet på nasjonalt veivedlikehold er over 200 mrd, - og det blir bare verre ute i distrikts-Noreg.... En besnærende tanke.... men usjameg.. da blir det jo bare inflasjon.... så, - nei da, så...
     
    Sist redigert:
    C

    cruiser

    Gjest
    En rein premiering av bomfinansierte prosjekt høres jo logisk ut..
     

    Aurora

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.06.2004
    Innlegg
    16.026
    Antall liker
    12.661
    Sted
    Ytterst i havgapet...
    Synes du bompengeordningen er en god ide?? Et av problemene er at halvparten av det som innkreves koker vekk i kålen....
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.719
    Antall liker
    9.587
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Bompenger er uansett snart historie, veiprising ved hjelp av GPS er rundt hjørnet.
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Synes du bompengeordningen er en god ide?? Et av problemene er at halvparten av det som innkreves koker vekk i kålen....
    Syns bompenger er helt ok, enten for å redusere trafikk i de større byene eller for å finansiere vegstrekninger som ikke er prioritert. Det som ikke er greit er å ettergi gjeld til prosjekter som ellers ikke hadde stått først i køen.
     

    Aurora

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.06.2004
    Innlegg
    16.026
    Antall liker
    12.661
    Sted
    Ytterst i havgapet...
    Neste problem er at landet er lastet til plimsollmerket av absolutt nødvendige men hysterisk dårlige veier som ikke blir prioritert noen steder, fordi trafikkgrunnlaget er for lavt i forhold til mer sentrale veier, og heller ikke nteressante for de som vil tjene penger på nøda..
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Det er nok en takknemlig oppgave å ønske seg ubegrenset med penger til omtrent alle formål samt klage på samtlige som må prioritere, men særlig vakkert er det ikke. #sutrekopp
    Tilbake til overvåkning.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    En tråd som dessverre er aktuell igjen.

    -

    Her noen interessante problemer angående den nye overvåkningsappen myndighetene nå ønsker at folk skal ta i bruk. Frivillig og mot virus denne gangen, så jeg ser ingen onde hensikter. Men det er en god del problemer knyttet til proprietær teknologi, manglende åpenhet og datalagring.

    https://nrkbeta.no/2020/04/09/simul...ning-skyldes-begrensninger-i-apple-produkter/

    Utviklerne av smittesporingsappen bidrar med nye detaljer om hvordan persondata skal lagres og hvorfor de må sendes til et sentralt lager i opp til 30 dager.

    FHI og forskningsinstituttet Simula samarbeidet om å utvikle en smittesporingsapp som er ventet lansert neste uke. Appen vil lagre hvor brukeren befinner seg og hvem de er i kontakt.

    Appen har fått kritikk for manglende åpenhet, spørsmål om IT-sikkerhet, og for omfattende overvåkning av brukerne. Onsdag ble det kjent at en ekspertgruppe skal gjennomgå sikkerheten til appen.

    Det er spesielt valget om å lagre nordmenns persondata i et sentralt lager i opp til 30 dager som har fått kritikk. Viseadministrerende direktør Kyrre Lekve i Simula oppgir til NRKbeta at dette måtte gjøres for å omgå tekniske begrensninger i operativsystemet til Apple-mobiler (iOS).

    ..
     

    otare

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.04.2007
    Innlegg
    14.491
    Antall liker
    10.680
    Sted
    Trondheim
    Ja, det stemmer jo at Apple har lagt inn begrensninger for muligheten å spore iOS-enheter. Nettopp for å beskytte brukerne fra slik sporing. Selv i Apple Maps, der telefonen vet hvor du er, er det ikke mulig for andre å finne det ut fordi alt skjer lokalt på telefonen og all kommunikasjon med Apples servere foregår kryptert og anonymt.
    Noen vil kalle det begrensninger i systemet, andre vil kalle det å beskytte brukerne. YMMV.
     
    R

    rr30629

    Gjest
    Man vil jo kunne ha kontroll på om folk i karantene virkelig er i karantene også med denne appen, vil man ikke?
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Man vil jo kunne ha kontroll på om folk i karantene virkelig er i karantene også med denne appen, vil man ikke?
    Tja.. man kan jo legge igjen mobilen hjemme hvis man vil bryte den av en eller annen grunn.

    Jeg er forøvrig ikke så bekymret for bruken av denne appen i seg selv, men se hvordan utviklingen i Kina går nå med totalovervåkning av alle borgere. All slags sporing som blir lagret i store databaser (ikke bare for mulig fremtidig bruk, men tilgjengelig live for viktige systemer). Svært utbredt kameraovervåkning i byene, kombinert med roboter som scanner folk på gaten. etc.

    De er langt foran og for noen uker siden så folk på dette med undring og avsky. .. så etter noen uker med en avansert forkjølelse så er folk villig til å gli slipp alt det som skiller oss fra dem. Overvåkningen, den sterke staten med "ubergrenset" makt, portforbud og karantener i mange variasjoner, forsvaret som aktører i det offentlige rom, stasimentalitet der rapportering av naboens overtredelser ses på som en plikt.... snart ikke langt fra der noen begynner å lure på om ikke Kinas Social Credit System kan brukes i en variant her også for å belønne de flinke. Om du ser på de flinke som de som er ivrigst etter å følge myndighetenes råd og påbud, og de andre som dem som ikke er det.. en av tingene i det systemet er at det gjør det svært vanskelig for dem som ikke er flinke å reise fritt i landet osv .... :)

     
    R

    rr30629

    Gjest
    Det er ingen som legger fra seg tlf. før de går ut, da får men heller bli tatt i å bryte karantenen. Den er for viktig.
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.678
    Antall liker
    8.078
    Torget vurderinger
    0
    Du kommer med mange meget prisippielle og viktige argumenter Deph. Problemet er at nordmenn synes dårlig i stand til å tenke prinsippielt. Det gikk vist av moten da daværende direktør i Datatilsyne , Apenes, gikk av med pensjon!

    At denne appen vil bli misbrukt? Ja garantert! Det er kun spørsmål om når og på hvilken måte, ikke om det vil skje! mest sansynlig vil en eller annen "storebror" grunngi dette med et eller annet "overordnet" og viktig formål. For at denne appen vil gå ut av din telefon når du ønsker å slette den? Skeptisk! Det "var nok en teknisk feil" som gjorde at den ble permanent og fulgte med på lasset når den neste telfonen din ble satt opp. Men da vil man si: "Det var jo heldig at dette skjedde for hvis ikke ville vi ikke............................! Joda!
     
    • Liker
    Reaksjoner: K2

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    21.814
    Antall liker
    14.456
    Man kan vel uansett nekte enhver app tilgang til lokasjonsdata og Bluetooth - i alle fall i iOS?
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.719
    Antall liker
    9.587
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Blir jo reine konspirasjonsteorier om en app med tilhørende informasjon vil bli misbrukt. Hva slags misbruk tenker man seg?
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Jeg er ikke så bekymret for denne appen, men mye mer på det at folk vender seg til å akseptere slike ting. Det at det kan være viktig for oss alle at myndighetene til enhver tid har kontroll på hvor hver og en av oss er til enhver tid, hvem vi har kontakt med osv. Det skal ikke så mye til for å bruke slik informasjon krysset mot andre databaser.

    Anbefaler å se den videoen jeg linket til der. Det er ikke sci-fi der er Kina dag (eller rettere sagt .. det der var for to år siden). De han nok kommet mye lenger i dag). Se på den sosiale aksepten av det hele i landets middelklasse. Den er mer skremmende enn teknologien. Husk på at kanskje 1/5 av jordens befolkning bor i det landet og at deres innflytelse er stor i mange land. De tilbyr teknologi og produkter mend de kjøper råvarer, land, rettighet, konsesjoner og politisk innflytelse.

    Hvis det ikke skal mer til enn et virusutbrudd her til å få folk til å få helt andre holdninger så er jeg ikke optimist. Det er nok av dem som hele tiden prøver å overbevise alt og alle om at katastrofen og dommedag er like rundt hjørnet, og tar mange nok av dem slikt på alvor så senkes også terskelen til å bevege seg mot de samme holdningene vi finner hos den kinesiske middelklassen. Aksepten for at individuell selvråderett og frihet i beste fall er suspekt, at det er fellesskapets beste som er viktigst, at partiet/staten bestemmer og folk adlyder-- for de flinkeste blir belønnet og får et sytalaust liv. De tar vare på sine, helt til de tråkker feil.
     

    jane

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.06.2004
    Innlegg
    3.163
    Antall liker
    1.202
    Sted
    '
    Eneste forskjell på en slik app og dagens situasjon, er at du samtykker til sporing. Allerede i dag har teleoperatørene og dermed myndighetene tilgang til trafikkdata fra mobiltelefoner -- noe som ofte blir brukt i (alvorlige) kriminalsaker som drap og annet.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Eneste forskjell på en slik app og dagens situasjon, er at du samtykker til sporing. Allerede i dag har teleoperatørene og dermed myndighetene tilgang til trafikkdata fra mobiltelefoner -- noe som ofte blir brukt i (alvorlige) kriminalsaker som drap og annet.
    Teknologien er der og det skal bare en holdningsendring til før bruken kan endres. I krisetider kan myndighetene gis fullmakter som de eller ikke ville fått slik at de kan tilsidesette vanlige lover og krav til godkjenning av enkelttiltak.

    Det er ingen grunn til å tro at det skjer i Norge nå. Det er når det erklæres krise at man kan tilsidesette demokratiet.

    --

    Selv samtykke har flere aspekter. Kineserne er veldig flinke til å presse frem samtykke, og gjør det klart at selv om du får velge så får valgene dine konsekvenser. Hele Social Credit systemet er jo basert på valg og konsekvenser, pisk og gulrot for hvor lydig og flink man er.
     

    jane

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.06.2004
    Innlegg
    3.163
    Antall liker
    1.202
    Sted
    '
    For kort tid tilbake, i forbindelse med hytteforbudet, kunne en eller annen myndighetsperson fra en av hyttekommune fortelle til NRK at trafikkdata viste at så og så mange oppholdt seg ulovlig i kommunen. Hvor kom denne informasjonen fra?
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    For kort tid tilbake, i forbindelse med hytteforbudet, kunne en eller annen myndighetsperson fra en av hyttekommune fortelle til NRK at trafikkdata viste at så og så mange oppholdt seg ulovlig i kommunen. Hvor kom denne informasjonen fra?
    Innsamling av lokasjonsdata er noe teleselskapene er pliktig til (slik at de skal kunne brukes f.eks. i alvorlige kriminalsaker). De er ikke tilgjengelig for myndighetene. Med anonymiserte data er det mindre begrensninger, samme gjeller statistikk her. Teleselskapene vet også hvor folk bor. De kan nok dermed også lage statistikk på hvor mange som besøker kommunen, som ikke bor der og dele den informasjonen uten at det bryter med personvernslover.

    De kan vel også lese om noen har vært der over natten. (Det er jo ikke forbudt å besøke hytten, eller kommunen, bare å overnatte i hytten). Dette kan lages statistikk av, og jeg er rimelig sikker på at denne statistikken heller ikke kommer inn under personvernsloven. Man kan helt sikkert lage algoritmer som lager slike oversikter uten at persondata kommer med i svarene.

    Man kan ikke bruke slik informasjon til å straffeforfølge enkeltpersoner, men man kan nok likevel bruke slik statistikk som et hjelpemiddel til å se hvor effektivt et tiltak som hytteforbudet er og eventuelt justere tiltak i en eller annen retning om det er ønskelig.

    --

    Nå har jeg ikke sjekket detaljer her så det kan godt hende noe av dette er misforståelser fra min side, men jeg regner med det er noe slikt vi ser her.

    --

    Jeg finner derfor ikke dette spesielt problematisk.
     
    Sist redigert av en moderator:

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.719
    Antall liker
    9.587
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Vi kommer ikke unna overvåkning og kontroll uansett på sikt. De som ønsker å slåss mot vindmøller kan gjerne gjøre det men det er nytteløst. Jeg tror ikke de yngre er motstander av overvåkning og kontroll på samme måte som vi godt voksne.
    Hvordan ser samfunnet ut om 10, 20,30 eller 40 år? Skal samfunnet beskytte seg mot kriminelle, terror, pandemier, krig, alt mellom himmel og jord så må man sannsynligvis overvåke det meste. Ser at man drar frem Kina, de har tatt overvåkningen frem i offentligheten, men hva som skjer mer i det skjulte i USA , Russland og i store deler av resten av verden kan man jo lure på.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    For kort tid tilbake, i forbindelse med hytteforbudet, kunne en eller annen myndighetsperson fra en av hyttekommune fortelle til NRK at trafikkdata viste at så og så mange oppholdt seg ulovlig i kommunen. Hvor kom denne informasjonen fra?
    Innsamling av lokasjonsdata er noe teleselskapene er pliktig til (slik at de skal kunne brukes f.eks. i alvorlige kriminalsaker). De er ikke tilgjengelig for myndighetene. Med anonymiserte data er det mindre begrensninger, samme gjeller statistikk her. Teleselskapene vet også hvor folk bor. De kan nok dermed også lage statistikk på hvor mange som besøker kommunen, som ikke bor der og dele den informasjonen uten at det bryter med personvernslover.

    De kan vel også lese om noen har vært der over natten. (Det er jo ikke forbudt å besøke hytten, eller kommunen, bare å overnatte i hytten). Dette kan lages statistikk av, og jeg er rimelig sikker på at denne statistikken heller ikke kommer inn under personvernsloven. Man kan helt sikkert lage algoritmer som lager slike oversikter uten at persondata kommer med i svarene.

    Man kan ikke bruke slik informasjon til å straffeforfølge enkeltpersoner, men man kan nok likevel bruke slik statistikk som et hjelpemiddel til å se hvor effektivt et tiltak som hytteforbudet er og eventuelt justere tiltak i en eller annen retning om det er ønskelig.

    --

    Nå har jeg ikke sjekket detaljer her så det kan godt hende noe av dette er misforståelser fra min side, men jeg regner med det er noe slikt vi ser her.

    --

    Jeg finner derfor ikke dette spesielt problematisk.
    Relatert til dette har du også selskaper som Google. Her er en av deres rapporter om norske forhold (en uke gammel så dataene er ikke helt nye)

    Norway March 29, 2020
    Mobility changes
    Google prepared this report to help you and public health officials understand responses to social
    distancing guidance related to COVID-19. This report shouldn’t be used for medical diagnostic,
    prognostic, or treatment purposes. It also isn’t intended to be used for guidance on personal travel
    plans.

    https://www.gstatic.com/covid19/mobility/2020-03-29_NO_Mobility_Report_en.pdf

    About this data
    These reports show how visits and length of
    stay at different places change compared to
    a baseline. We calculate these changes using
    the same kind of aggregated and anonymized
    data used to show popular times for places in
    Google Maps.
    Changes for each day are compared to a
    baseline value for that day of the week:
    ● The baseline is the median value, for the
    corresponding day of the week, during the 5-
    week period Jan 3–Feb 6, 2020.
    ● The reports show trends over several
    weeks with the most recent data representing
    approximately 2-3 days ago—this is how long
    it takes to produce the reports.
    What data is included in the calculation
    depends on user settings, connectivity, and
    whether it meets our privacy threshold. If the
    privacy threshold isn’t met (when somewhere
    isn’t busy enough to ensure anonymity) we
    don’t show a change for the day.
    We include categories that are useful to
    social distancing efforts as well as access to
    essential services.
    We calculate these insights based on data
    from users who have opted-in to Location
    History for their Google Account, so the data
    represents a sample of our users. As with all
    samples, this may or may not represent the
    exact behavior of a wider population.

    ---


    Preserving privacy
    These reports were developed to be helpful
    while adhering to our stringent privacy
    protocols and protecting people’s privacy. No
    personally identifiable information, like an
    individual’s location, contacts or movement, is
    made available at any point.
    Insights in these reports are created with
    aggregated, anonymized sets of data from
    users who have turned on the Location
    History setting, which is off by default. People
    who have Location History turned on can
    choose to turn it off at any time from their
    Google Account and can always delete
    Location History data directly from their
    Timeline.
    These reports are powered by the same
    world-class anonymization technology that
    we use in our products every day and that
    keep your activity data private and secure.
    These reports use differential privacy, which
    adds artificial noise to our datasets enabling
    high quality results without identifying any
    individual person. These privacy-preserving
    protections also ensure that the absolute
    number of visits isn’t shared.
    To get the latest report, visit

    google.com/covid19/mobility
     

    K2

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.04.2007
    Innlegg
    1.229
    Antall liker
    1.994
    Sted
    Skedsmokorset
    Torget vurderinger
    10
    Skremmende utvikling som innføres under dekke av at målet helliger midlet. Vi trenger absolutt en Georg Apenes til å ta kampen og gå opp de prinsipper og ideologiske avveininger.
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.719
    Antall liker
    9.587
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Coronavirus: Apple and Google team up to contact trace Covid-19

    https://www.bbc.com/news/technology-52246319
    Bl.a.
    Apple and Google are jointly developing technology to alert people if they have recently come into contact with others found to be infected with coronavirus.

    They hope to initially help third-party contact-tracing apps run efficiently.

    But ultimately, they aim to do away with the need to download dedicated apps, to encourage the practice.

    The two companies believe their approach - designed to keep users, whose participation would be voluntary, anonymous - addresses privacy concerns.

    Their contact-tracing method would work by using a smartphone's Bluetooth signals to determine to whom the owner had recently been in proximity for long enough to have established contagion a risk.

    If one of those people later tested positive for the Covid-19 virus, a warning would be sent to the original handset owner.

    No GPS location data or personal information would be recorded.

    "Privacy, transparency and consent are of utmost importance in this effort and we look forward to building this functionality in consultation with interested stakeholders," Apple and Google said in a joint statement.

    "We will openly publish information about our work for others to analyse."

    President Trump said his administration needed time to consider the development.

    "It's very interesting, but a lot of people worry about it in terms of a person's freedom," he said during a White House press conference.

    "We're going to take... a very strong long at it, and we'll let you know pretty soon."

    The European Union's Data Protection Supervisor sounded more positive, saying: "The initiative will require further assessment, however, after a quick look it seems to tick the right boxes as regards user choice, data protection by design and pan-European interoperability."
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    21.814
    Antall liker
    14.456
    Det er mye data som omsettes. Jeg traff en gang en fyr som jobbet i et hedgefond, de hadde fått den fikse ideen at de ville kjøpe data fra hotels.com eller hvem det nå var for bedre å kunne mene noe om ymse reiselivsaksjer. Angivelig hadde folkene fra hotels.com omtrent ikke klart å holde seg seriøse, noen andre hadde kjøpt rettigheten til de for 2 år siden og mente de var lovlig sent ute og burde skjønt at noen andre hadde komt de i forkjøpet for lenge siden.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn