Politikk, religion og samfunn President Donald J. Trump - Quo vadis? (Del 2)

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.529
    Antall liker
    35.428
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    For n’te gang: Det er ingen som foreslår å ta ned statuer av Nygaardsvold. Jeg ser at MDG foreslår å ta ned en statue av Churchill, men det er både stupdumt og dødfødt.

    Det som skjer her er den vanlige Tucker Carlson og Sean Hannity-argumentasjonen: Trump gjør noe idiotisk, i dette tilfelle å legge ned veto mot å endre navn på militærbaser demonstrativt oppkalt etter sydstatsgeneraler. Forslaget kom fra hærledelsen selv og hadde støtte fra begge partier. Ikke uventet skaper vetoet en massiv reaksjon. Det var jo nettopp det Trump ønsket å oppnå for å distrahere fra alle andre fiaskoer. I ytterkanten av den reaksjonen er det også noen som vil gå lenger og diskuterer statuer av andre slaveeiere og imperiebyggere. Hannity & Carlson (og engelske hooligans) griper tak i det ytterpunktet og later som om det er hva diskusjonen handler om, og går så til flammende motangrep mot slik «historieløshet». Men det er en bevisst avsporing, fordi det opprinnelige standpunktet ikke kan forsvares av normale mennesker.

    Selv Boris tar avstand fra disse selvutnevnte «historieforsvarerne» i London:
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.515
    Antall liker
    9.285
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Å hedre sørstatsgeneraler med navn på militærleire og statuer av de på sentralt plasserte steder kan føles som en provokasjon mot flertallet av befolkningen i USA. Å endre på navnene og flytte statuene til et museum eller ev. lage spiker av de kan synes fornuftig. Men jeg er likevel usikker på konsekvensene. Den rasistiske delen av befolkningen vil klikke i vinkel hvis det gjøres og jeg tror de kan få med seg mange andre også. Historien er ikke alltid noe å være stolt av men den er der.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    22.658
    Antall liker
    15.758
    Torget vurderinger
    2
    I Sørstatene har de allerede klikket i vinkel over de statuene som alt er fjernet. Oppgjør vil alltid koste.

    Det interessante her er skillet mellom hva man tror og hva historien forteller. Jeg er også i "Churchill, må han også ned?" Og det avhenger selvsagt av standpunkt og grad av innsikt. Mannen var rasist, mente den hvite mann var overlegen og bedrev folkemord i India, helt bevisst. Blant annet.
    Men Churchill var også den store motivatoren under Andre verdenskrig. Oppveier det?

    Tilhører du kulturene han valset over kan det være du har et annet syn på mannen. The Independent kikker på en bok om Churchills innsats for å bygge imperiet. På samme vis som man i Sørstatene lukket øynene for hva generalene og monumentene egentlig representerte, kan det være at man har valgt å se en Churchill som hadde både "a finest hour" og "a darkest hour".


    Winston Churchill is rightly remembered for leading Britain through her finest hour – but what if he also led the country through her most shameful hour? What if, in addition to rousing a nation to save the world from the Nazis, he fought for a raw white supremacism and a concentration camp network of his own? This question burns through Richard Toye’s new history, Churchill’s Empire, and is even seeping into the Oval Office.

    George W Bush left a bust of Churchill near his desk in the White House, in an attempt to associate himself with the war leader’s heroic stand against fascism. Barack Obama had it returned to Britain. It’s not hard to guess why: his Kenyan grandfather, Hussein Onyango Obama, was imprisoned without trial for two years and was tortured on Churchill’s watch, for resisting Churchill’s empire.
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.529
    Antall liker
    35.428
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Ja, det er heller ingen som benekter at Churchill hadde såpass mye på rullebladet at han ville vært stuet bort på historiens loft ved siden av Cecil Rhodes & co om det ikke hadde vært for lederskapet under andre verdenskrig. I 1939 var Churchill en nokså avlegs og mislykket figur, men så greide han mot alle odds å katalysere den britiske forsvarsviljen og ledet landet til seier mot nazi-Tyskland. Det veide opp for ganske mye, synes jeg, selv om den seieren også forutsatte en allianse med Stalins Sovjetunionen som heller ikke var noe demokratisk glansbilde.

    Det er der man må se på intensjonen med minnesmerket. En Churchill-statue i Oslo hedrer og minnes det lederskapet og den resulterende frigjøringen av Norge. Det kanoniserer ikke en helgen. Mottakelsen han fikk i Oslo som kongens gjest i 1948 viser nokså tydelig hva han huskes for her. En Churchill-statue reist av Cecil Rhodes foran statlige bygninger i daværende Rhodesia ville muligens sendt et annet budskap, og ville neppe blitt stående særlig lenge.

    Det er derimot ingen aktverdig grunn til å hedre og minnes Davis, Forrest, Bragg, Benning, Hood & co i takknemlighet for noe som helst. Nå gikk statuen av Davis ned i Kentucky, og gjett hva som lå under:
    Nemes, the Republican legislator, said he would like to see more diversity in the Rotunda, but that Kentuckians should take in the moment and revel in Saturday's removal.

    "I'm very proud to be in the party of Lincoln," he said. "I think we faltered in our history and my party, and as a nation. But I'm very proud to be here looking at Lincoln standing alone, if you will, without Jeff Davis over his shoulder."
     
    Sist redigert:

    ch

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.05.2007
    Innlegg
    1.671
    Antall liker
    1.262
    Enig med Asbjørn (og andre) her, man må kunne tenke litt nyansert rundt statuer som jo er en del av det offentlige rom.
    De kan ikke være "hellige" for alltid etter de er satt opp. Det blir helt urimelig.
    Men en avkjølt og nyansert debatt før aksjon føles bedre enn "mobbens herjinger" for å si det sånn.

    Det jeg har mer noia for er når en ryker seg ut over kultur uttrykk som Fawlty Towers og Gone with the wind (filmen har jeg ikke sett og har ingen planer om å se, men likevel...)
    Hva blir det/den neste, Wagner?
     

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.534
    Antall liker
    9.692
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Hvis man vil ha kvinnefiendtlig, kan man høre på tidlige Jaggertekster…..

    Joda, det gjelds å holde en viss balanse. Synes Asbjørn treffer den bra her jeg.
     

    AndersR

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.05.2011
    Innlegg
    5.069
    Antall liker
    3.750
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Jeg tror jeg bare legger ned tastaturet i forbindelse med statuene.
    Jeg bryr meg jo virkelig ikke, jeg prøvde bare å ymte innpå at det ikke nødvendigvis alltid fantes helt enkle fasitsvar på alt, og så måtte jeg begynne å forsvare at jeg mente man muligens måtte tenke seg om litt fremfor å gå full taliban på alt, alltid.
    Er tydeligvis ikke så lett å få frem det man mener. Tipper dette innlegget blir misforstått også. :rolleyes:
     

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.534
    Antall liker
    9.692
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Jeg tror vi alle er enige om at det ikke finnes enkle fasitsvar. Kontekst og ikke minst plassering er viktige deler av den vurderingen. Eksemplet med Churchill i Oslo og i Rhodesia treffer spikeren på hodet synes jeg.
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.529
    Antall liker
    35.428
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Hvis man vil ha kvinnefiendtlig, kan man høre på tidlige Jaggertekster…..
    Jeg har tenkt litt på «Sympathy for the Devil» i det siste. Den er en uvanlig dyp refleksjon over ondskapens problem. Den får sagt mer i noen få vers enn mange lærde avhandlinger sier på hundrevis av sider. Hør etter, og tenk.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    22.658
    Antall liker
    15.758
    Torget vurderinger
    2
    Det handler om ståsted. Mine konføderasjonsglade bekjente i South Carolina hyllet Beauregards angrep på Fort Sumter, satte opp skremselsstatuer overalt (med konføderasjonshelter, for å minne de sorte om hvem som tok beslutninger) og lagde et helvete da de første sorte skulle gå på universitetet i Columbia, SC, i september 1963.

    Vi minnes hva Churchill gjorde under Andre verdenskrig, men hopper over hans innsats i Boerkrigen, hva han begikk av uhyrligheter som undersekretær for koloniene og hans innbitte hat rettet mot Gandhi:

    "It is alarming and also nauseating to see Mr Gandhi, a seditious middle temple lawyer, now posing as a fakir of a type well known in the east, striding half-naked up the steps of the viceregal palace, while he is still organising and conducting a defiant campaign of civil disobedience, to parley on equal terms with the representative of the kingemperor."
    Man forstår jo at Churchill var forbannet på Gandhi. Lille Storbritannias enorme rikdom kom i stor utstrekning fra utbytting av India. Det å bli jagd ut av en mann kledd i sandaler og et "laken" (a bedsheet, som han sa), var forsmedelig.

    Og selv om vi liker å tro at overgrepene Europa har begått i "koloniene" er tilbakelagt -- "let's look forward, not back" -- sitter det fortsatt langt inne å tilgi hos etterkommerne av dem som gjorde Europa rikt. Og det var vel et slikt signal Obama sendte da han returnerte bysten av Churchill.

    Og motsatt signal Trump sendte da han fikk Churchill på plass igjen, i Det ovale kontor.

    Verdensanskuelser er sjelden overlappende like.
     

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.002
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    en kan ikke se slike statuer uavhengig av den fortelling de inngår i. hos oss inngår churchill i fortellingen om nedkjempelsen av nasismen, og hedres deretter. andre har andre fortellinger om mannen som noe helt annet (se over); de har da heller ingen grunn til å hedre mannen med en statue; kanskje heller tvert imot.

    churchill står/står ikke uavhengig av tid og sted og fortellinger. og det er ikke gud som forteller.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    22.658
    Antall liker
    15.758
    Torget vurderinger
    2
    Enkelte minnes kanskje viseguvernøren i Texas som mente at folket må ta en støyt for økonomien, alle skal jo dø og det er ting som er viktigere enn å være i live.


    Nå får de sjansen.

     
    Sist redigert:
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Alex Iversen

    En manglende evne/vilje til å skille liberale stemmer fra reelle fremmedfiendtlige rasister er et definerende kjennetegn ved det WOKE-tankesettet, og forklaringen på hvorfor ytringsfriheten er den menneskeretten den identitetspolitiske venstresiden er minst opptatt av.

    Når aktivistene skriker «Krenk!» er det i virkeligheten et krigsrop. På den ene siden er det en markering av ideologisk renhet og tilslutning til stammen, på den andre siden handler det om å utøve makt, og om å disiplinere ideologiske avvikere.

    Andrew Sullivan forklarer hvor destruktivt dette er, og hvorfor en retur til den klassiske liberalismens idealer er veien ut av det uføret vi har rotet oss inn i.
    —-
    «There is more dogmatism in this ideology than in most of contemporary American Catholicism. And more intolerance. Question any significant part of this, and your moral integrity as a human being is called into question. There is little or no liberal space in this revolutionary movement for genuine, respectful disagreement, regardless of one’s identity, or even open-minded exploration. In fact, there is an increasingly ferocious campaign to quell dissent, to chill debate, to purge those who ask questions, and to ruin people for their refusal to swallow this reductionist ideology whole.

    Liberalism is not just a set of rules. There’s a spirit to it. A spirit that believes that there are whole spheres of human life that lie beyond ideology — friendship, art, love, sex, scholarship, family. A spirit that seeks not to impose orthodoxy but to open up the possibilities of the human mind and soul. A spirit that seeks moral clarity but understands that this is very hard, that life and history are complex, and it is this complexity that a truly liberal society seeks to understand if it wants to advance. It is a spirit that deals with an argument — and not a person — and that counters that argument with logic, not abuse. It’s a spirit that allows for various ideas to clash and evolve, and treats citizens as equal, regardless of their race, rather than insisting on equity for designated racial groups. It’s a spirit that delights sometimes in being wrong because it offers an opportunity to figure out what’s right. And it’s generous, humorous, and graceful in its love of argument and debate. It gives you space to think and reflect and deliberate. Twitter, of course, is the antithesis of all this — and its mercy-free, moblike qualities when combined with a moral panic are, quite frankly, terrifying.

    “We are not afraid to entrust the American people with unpleasant facts, foreign ideas, alien philosophies, and competitive values,” President Kennedy once said. “For a nation that is afraid to let its people judge the truth and falsehood in an open market is a nation that is afraid of its people.” Let’s keep that market open. Let’s not be intimidated by those who want it closed.»
    - Andrew Sullivan

     

    WayAhead

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.12.2017
    Innlegg
    14.625
    Antall liker
    3.439
    Sted
    Sky No Limit....
    Torget vurderinger
    0
    England reddet Europa og verdenfra nazismen og holdt stand til Sam fikk bestemt seg. Det er et uomtvistelig faktum. Om en har den minste innsikt og historisk kunnskap mht Englands rolle de første krigsårene - og senere som alliert stårr skriften på veggen. Det var sterke krefter i England rundt 1940 som ville inngå en fredsavtale med H.Mussolini meglet. Bare begynn å regn ut hvordan Europa og resten av verden for den saks skyld ville sett ut i dag,. Det samme hadde naturligvis blitt resultatet om Tyskland hadde lykkes med å invadere England slik planen var.. Churchill gjorde flere tabber i sin karriere men han reddet oss fra nazistene. Aldri glem det.

    Legger til at det var Churchill som stoppet ethvert fremstøt mht å forhandle frem en fredsavtale med Hitler. Den feigheten de andre engelske politikerene siste i denne fasen fremstår som skremmende, særlig når en vet hvordan utfallet av en "fredsavtale" ville blitt.

    Screw D Anti Churchills.
     
    Sist redigert:

    Larson

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.01.2014
    Innlegg
    11.476
    Antall liker
    4.215
    ^ det er slik historien fortelles her i vest. Det var England og USA som vant krigen er fortellingen, preget av storpolitikk da Norge havnet på vestlig side i den kalde krigen som man kan argumentere for at startet i 1944.

    Tyskland valgte å begå harakiri ved å invadere Sovjetunionen. Tyskerne tapte krigen i juni 1941, det tok bare noen år å stadfeste det. De var blitt høye på seg selv der de gruset Frankrike på 6 uker hvor verdens beste militære ble feid overende. (synd generalene ikke var verdens beste). Sovjetene derimot klarte ikke en gang å kjøre over lille Finland i 1939 og skulle være en lett match.

    Tyskerne overså logistikken, at Frankrike har velutbygd vei og jernbane, bensinstasjoner hvor stridsvognene kunne fylle og det var bare 260 km til kysten. Sovjetunionen har alltid utført brent jord-taktikken og 500 km som var tyskernes maksrekkevidde var ikke i nærheten av langt nok.

    Churchill reddet oss fra nazistene? Nja, nåvel. Hadde admiralene gjort jobben sin så ville britene ha senket den tyske invasjonsstyrken ute til sjøs, og gitt Norge en heads-up på at tyskerne var på vei slik at vi kunne skutt resten i fillebiter i f.eks. ytre oslofjord og Kristiansand. Britene hadde til og med mannskap på kryssere, klare til å invadere Norge, men fordi admiralene var fiksert på at tyskerne skulle bryte ut i atlanteren så ble mannskapet satt på land og krysserne seilte ut med utstyret for å jage spøkelser. Årsaken til utstyrskaoset til britene da de endelig kom til Norge.

    Tyskerne ville fortsatt kunne fått et fothold i Sør-Norge grunnet luftstyrke, men Norge ville hatt tid til å mobilisere skikkelig og sette opp en solid motstandskamp. Om tyskerne ville ha vunnet? mulig, men ikke sikkert. Uansett så fucka the Royal Navy totalt opp, og Churchill fikk ikke sparken, men en forfremmelse.

    Joda, Churchill var en viktig mann som bidro sterkt til at britene holdt moralen oppe. Militærfaglig var han på nivå med mannen med barten.
     
    Sist redigert:

    otare

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.04.2007
    Innlegg
    13.723
    Antall liker
    9.351
    Sted
    Trondheim
    Dette ble nå veldig OT i denne tråden da.

    Men uten Churchill er det en stor sannsynlighet for at England ville inngått en fredsavtale med Hitler. Hva som da hadde skjedd er "anyones guess".
    Hitler ville fått ryggen fri til å angripe Russland, og USA ville sannsynligvis ikke involvert seg i krigen i Europa. Hvordan verden ville sett ut da er vanskelig å si så mye om. At Churchill var ekstremt viktig i denne sammenhengen er i hvert fall helt åpenbart.
     

    Larson

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.01.2014
    Innlegg
    11.476
    Antall liker
    4.215
    Churchill er utvilsomt en viktig historisk figur som bidro til at tyskerne tapte, ja.

    Jeg er ikke overbevist om at britene ville ha inngått fred om det ikke var for Churchill. Jeg er heller ikke overbevist om at tyskerne ville feid over Sovjetunionen hvis så skjedde.
     

    WayAhead

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.12.2017
    Innlegg
    14.625
    Antall liker
    3.439
    Sted
    Sky No Limit....
    Torget vurderinger
    0
    Det jeg skriver er vel dokumentert, dessuten, ved invasjon av England eller fredsavtale med Doffen,

    ville dere nå snakket og skrevet tysk og på alle skolevegger, kirker og spir i alle besatte land vile hakekorset glist i mot dere sammen med bilder av Doffen, Der Ûberfuhrer Des Neues Westerner Sivilisazion.
     

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.002
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    om historie, statuer og kontekster over there

    She noted Friday that the monument, like many of its ilk, was built in the 20th century — after the Civil War, after Reconstruction — as an attempt to valorize the so-called “Lost Cause” and ignore the role of slavery in the conflict.

    That’s not to say Carrier wants to see such monuments mothballed, toppled, or smashed to rubble. Quite the opposite.

    “I want them to stand because I want them to be used to tell the story of our oppression,” she said.

    And the Spirit of the Confederacy monument will stand, albeit in a different place — one where it will be given historical context.

    Houston Mayor Sylvester Turner on Thursday announced that by June 19 — Juneteenth — the monument will be relocated to the Houston Museum of African American Culture. The city’s other Confederate monument, a statue of former Confederate artillery officer Richard “Dick” Dowling, is also scheduled for removal this week. Turner wants it transported to the Sabine Pass Battleground State Historic Site, in Port Arthur.

    (det blir som å flytte dassen till en annen institusjon – fra plass for heder til læringsplass)

     
    Sist redigert:
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Israelerne har nå litt sans for humor i det minste.

    Israel approves plan to name new settlement after Donald Trump



    An Israeli cabinet minister has said the government approved plans to build a new settlement in the Israeli-occupied Golan Heights named after President Donald Trump.

    Settlements Minister Tzipi Hotovely wrote on Facebook that her ministry will start preparations for Ramat Trump - Hebrew for Trump Heights - to house 300 families.
     

    kasol

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.03.2005
    Innlegg
    4.336
    Antall liker
    3.529
    Torget vurderinger
    4
    Dette er sterk kost ifra Oklahoma - noe er på gang da


    He said it was problematic to honor men who fought against the U.S. government like the rebel generals.

    “If you have a military base that is named after someone that actually rebelled against the United States government, then you would want to be able to go back and look at that name. That should be a pretty basic principle.”

     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Det burde da gå an å ha en diskusjon om både statuer og navn uten at det er nødvendig med opptøyer, vandalisme, hærverk og vold. Hvis man skal gi etter for pøbler så har man allerede tapt og har vist av vold og ødeleggelser er et legalt politisk virkemiddel. Det bør det ikke være i et demokrati og ingen er tjent med en slik utgliding.

    Folk har mistet forstanden og oppfører seg som en psykotisk saueflokk. Vi så det igjen da en mann ble skutt av en politibetjent ... og de progressive hevnet seg med å brenne ned en hamburgerrestaurant. (Hvor absolutt ingen hadde gjort noe som helst klanderverdig).
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.529
    Antall liker
    35.428
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Dette er sterk kost ifra Oklahoma - noe er på gang da
    Sosial distansering. Det var en tysk bar her forleden som utstyrte gjestene med caps med meterlange badepølser oppå, slik at gjestene skulle vite når de var nærmere hverandre enn to meter. Jeg tror Trump-kampanjen snart kan begynne å sette slike på MAGA-capsene også. Folk vil ikke komme for nær en slik. :)

    Legg også merke til kommentaren fra republikaneren jeg siterte litt lenger oppe:
    "Today is a symbol we are moving ahead," state Rep. Jason Nemes, R-Louisville, told The Courier Journal on Saturday. "It's a recognition of the sins of our past."

    Nemes, a lawyer, brought his son to the Capitol to witness the statue's removal. He said he was shocked when he first saw the statue in the Rotunda during his bar association swearing-in ceremony years ago.

    "We honor our history — the good and the bad — but in this room is what we want to celebrate," Nemes said. "And I think it's a wonderful thing that we don't want to celebrate Jeff Davis anymore."
    Nemes, the Republican legislator, said he would like to see more diversity in the Rotunda, but that Kentuckians should take in the moment and revel in Saturday's removal.

    "I'm very proud to be in the party of Lincoln," he said. "I think we faltered in our history and my party, and as a nation. But I'm very proud to be here looking at Lincoln standing alone, if you will, without Jeff Davis over his shoulder."
    Det er egentlig tverrpolitisk enighet om at disse seiersmonumentene for CSA skal ned . Unntaket er trumpistene og trumpettene som fyrer opp under enhver kulturkonflikt de kan finne for å fri til de siste rester av konføderasjonen. Det den republikanske delstatspolitikeren sier er egentlig at det er nok nå - vi vil ha tilbake partiet vårt. Det er musikk i mine ører som selvidentifisert moderat republikaner. Jeg begynte å frykte at arten min var utryddet.

    GOPs Southern Strategy er ikke lenger nok til å skrape sammen et flertall. Kollapsen vil bli brutal.
     
    Sist redigert:
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Lesverdig og bra om historie og statuer.


    Time to Retire Marse Robert: Not Because His Statue Is Racist, But Because Virginia Has Changed
    It would be in keeping with his character.


     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Intet er hellig, nå har de progressive kommunistene begynt å gå løs på gravsteder. .. hvor skal dette ende?

     
    6

    65finger

    Gjest
    progressive kommunistene. det er så jævlig fjerne betegnelser. finn på noe bedre så er det muligheter for at om ikke andre enn meg, gidder å lese linkene dine
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    progressive kommunistene. det er så jævlig fjerne betegnelser. finn på noe bedre så er det muligheter for at om ikke andre enn meg, gidder å lese linkene dine
    Røde Brigade leser ikke noe jeg skriver uansett, de lever i sin egen boble så jeg gir en god faen i dem. Men det er mange flere her på sentralen som leser innlegg enn dem som kaster seg inn i manesjen. De vet jo at om de ikke kysser bakenden til twitteratiene så får de ukvemsord i retur. Jeg er litt immun mot slikt etterhvert men jeg har stor forståelse for at andre med et syn som ikke passer presteskapet er forsiktig. Det er ikke moro å bli hånet av profesjonelle drittslengere om du ikke er vant med slikt og har utviklet litt hard hud.

    (alt skal handle om politikk nå, og man blir fort uvenner med noen man har ellers har mye til felles med om man ikke ensretter seg innen politikken.. trist men slik har det blitt.).

    Men folk er ikke idioter, og selv om de ikke sier så mye så tenker de sitt. Jeg liker å tro at mine medmennesker har litt opp i hodet og ikke bare er duknakkede papegøyer og ungpionerer.

    Røde Brigade leser aldri lenker til noe som de sannsynligvis er uenig med og kan lære noe av.


    ...

    Av og til tenker jeg at HFS hadde vært bedre uten politikk og religion.
     
    Sist redigert av en moderator:
    6

    65finger

    Gjest
    Røde brigade forsvant sammen med 80 tallet. du ufarliggjør grupper, bevegelser og miljøer ved å bruke utdaterte begreper. Så igjen , finn på noe bedre. verden er ikke sort/hvit eller
     
    Sist redigert av en moderator:
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    JK Rowling har i dag blitt et hatobjekt blant progressive kommunister for å foreslå noe så utålelig som at det eksisterer noe slikt som kvinner og menn (fra naturens side). Jesus.. hun får så mye hets at det kan fylle opp en søppelplass.
     
    • Liker
    Reaksjoner: SAL
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    .. og nei det handler ikke om Trump. Han er uskikket.

     

    bambi

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.01.2011
    Innlegg
    16.382
    Antall liker
    12.325
    Sted
    Smurfeland
    JK Rowling har i dag blitt et hatobjekt blant progressive kommunister for å foreslå noe så utålelig som at det eksisterer noe slikt som kvinner og menn (fra naturens side). Jesus.. hun får så mye hets at det kan fylle opp en søppelplass.
    "Progressive kommunister", ja. Jeg syns Dagbladet sin framstilling var litt mer nyansert.


    Hvor lenge varer dette eksperimentet ditt, forresten?
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    "Progressive kommunister", ja. Jeg syns Dagbladet sin framstilling var litt mer nyansert.


    Hvor lenge varer dette eksperimentet ditt, forresten?
    Det var en bra artikkel i Dagbladet og en grei korreksjon til mye av hysteriet. Jeg er bare så lei av dirigeringen og ensrettingen og det at man ikke skal kunne se og høre noe man ikke er enig med. Det er så fordummende og nedlatende.

    Jeg bruker progressiv fordi dette er et uttrykk som liksom skal signalisere noe forbedrende ... men som like gjerne kan bli et havari av selvmedlidenhet.

    Kommunist ... litt på samme måten. Det handler om gruppetenking og utvisking av individet. Adlyd og bli et flinkt tannhjul.

    Har jeg sympatier for antirasisme og lgb.. ja jeg har det. Men mennesker skal behandles som individer og ikke som en del av en gruppe, eller representanter for en slik. De skal ikke bli tatt til inntekt for en eller annen politikk eller filosofi bare fordi de tilfeldigvis har noen karakteristikker som kan gjøres til en gruppe og dermed puttes i et interseksjonalt hierarki.

    Mitt budskap er å høre på meningsmotstandere og folk som lever helt annerledes enn en selv. Slutte med båstenkingen og identitetspolitikken, det "progressive" og det lydige.

    Mitt eksperiment er å prøve å forstå hvorfor folk tenker som de gjør. What makes them tick.

    La meg gi deg to eksempler.



    --

    Det er litt mye å forvente, men dette er det intellektuelle vingespennet jeg håper å fremme. Det er nok fånyttes men .. det går an å prøve i det minste.

    Det er bare en liten bokstav som skiller budskap fra buskap, og de d'en er deg.
     
    Sist redigert av en moderator:

    bambi

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.01.2011
    Innlegg
    16.382
    Antall liker
    12.325
    Sted
    Smurfeland
    Har ikke tid til å svre så mye akkurat nå, men jeg har egentlig hatt en mistanke om hva det eksperimentet ditt går ut på ganske lenge. Om jeg har helt rett er jeg ikke sikker på, men jeg tror jeg kanskje forstår hva du prøver på.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Eller kanskje det bare er varmen. Det er fryktelig varmt nå...
    På Elkjøp får man nå en gulvstående vifte for 409 penger og det er vel anvendte penger i varmen. Den har også en dur som minner om turboprop-flyene og er litt søvndyssende i så måte.

     

    HC

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.05.2002
    Innlegg
    4.120
    Antall liker
    2.616
    Torget vurderinger
    16
    Jeg bruker progressiv fordi dette er et uttrykk som liksom skal signalisere noe forbedrende ... men som like gjerne kan bli et havari av selvmedlidenhet.
    Du kaller nå alt du ikke liker "progressivt", men sier ingenting om faktisk progressiv politikk. Enten fordi du ikke vet hva det er, men mer sannsynlig fordi det ikke passer inn i den historien du pusher. Det blir i alle fall forferdelig unyansert og karikert. Dessverre gir det ikke grunnlag for diskusjon.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Progressiv er et ord de bruker om seg selv. Warren, AOC og andre helt ute på ytterste venstrefløy. Sanders snakket om at han ville han en progressiv kvinne som VP om han skulle bli valgt .. .dvs. noen med ekstreme woke identitetspolitiske sympatier, dydsposering og virtue signalling. Det er en viktig del av det forsøket vi nå ser på en puritanistisk kulturrevolusjon i ren 1984-stil. White silence is violence, dvs. om man ikke klapper entusiastisk nok for bevegelsens siste påfunn så er man en fiende. Inspirert av Kim Jung Un som også liker denne strategien.

    Dette er et godt eksempel på hjernedød progressivitet i politikken:

    Elizabeth Warren vows: Transgender child must approve of Secretary Of Education nominee


    Man har forlatt jordkloden om man seriøst kommer med slike forslag.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn