Råd ang. valg av ethernet kabel

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • I

    Ikke33206

    Gjest
    Flisespikkeri? Du/dere farer med løgn, om enn ubevisst. Lær dere litt om dataoverføring før dere prediker "sannheten" om digital signaloverføring.
    Med den løgnen dere serverer om kabler og switcher så skremmer dere vekk mange unge mennesker som egentlig bare vil kjøpe et stereoanlegg for å kunne høre på musikk.
    Refererer bare til lytteerfaringer i eget anlegg i en post om dette tema som tråstarter etterspør.

    Anbefaler ingen til å kjøpe dette uten å ha testet dette selv.
     

    Geiren

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.03.2005
    Innlegg
    1.304
    Antall liker
    1.436
    Sted
    Foten av Jotunheimen
    Torget vurderinger
    1
    Før jeg har startet å dille med en audiofil switch, så har jeg først kommet til å kjøpt meg en stereo til 2-3 millioner, dvs. Nytt hus i tillegg, sørget for å fått hivd alt av det tekniske inn i et teknisk rom og slengt inn noen ordentlige switcher i det tekniske rommet (f.eks. Cisco Catalyst 9800-serie for god wireless dekning og kanskje noe Catalyst 9300 (SFP-porter) for de enhetene som ikke har wifi)..

    Eller vent nå litt, jeg har faktisk aldri kommet til å tenkt tanken på å kjøpt en audiofil switch i det hele tatt ser jeg.. Heller brukt penga på noen seriøse switcher istedet.
    Cisco Catalyst 9800-L-F da ?
     

    Mars19

    Utestengt pga. dårlig oppførsel
    Ble medlem
    14.02.2017
    Innlegg
    670
    Antall liker
    244
    Sted
    Andebu
    Torget vurderinger
    1
    Jeg har holdt på med hifi i over 35 år (jeg bygde mine første høyttalere på våren for straks 37 år siden). Ambisjonene økte i takt med viljen til å teste ting. Det var selvsagt ikke den gangen snakk om nettverk, eller for den saks skyld digital lyd. Det gikk fortsatt noen år før jeg fikk meg CD-spiller, og ytterligere noen år før jeg fikk meg en separat DAC. Det var omtrent på den tiden jeg ble bitt av tweaks-basillen. Den fulgte meg i ganske mange år, og jeg husker jeg på et tidspunkt brukte noen voldsomt kraftige coaxkabler som var stive som vannrør mellom forsterkere og høyttalere. Jeg måtte bruke rørbøyer og tilpasse kablene for at de ikke skulle rive høyttalerne ned fra stativene. Jeg kjøpte også inn 4-5 ulike signalkabler på slutten av 90-tallet og reiste rundt til flere der vi testet kablene i ulike oppsett.

    Utover 2000-tallet begynte gleden over disse tweakene å avta. Det var flere ting som skjedde her. For det første begynte jeg å lære meg litt flere triks for høyttalerkonstruksjon og hadde også kommet godt inn i å bygge forsterkere. Jeg fikk meg også min første DSP og fikk meg måleutstyr. Jeg hadde lest en håndfull bøker, deriblant Master Handbook Of Acoustics, og the loudspeaker design cookbok. På dette tidspunktet hadde jeg også hatt CAD-sowftare for høyttalerkonstruksjon i ca 10 år. Den samlede effekten av dette var at jeg begynte å interessere meg mye mer for psykoakustikk, og det ble et vendepunkt for min del.

    I 1995 var jeg innom Roald (Renaissance Audio) i Bergen og hørte en CD-spiller, og et separat drivverk og DAC-oppsett fra samme produsent. Jeg husker fortsatt at det hele var koblet opp via Kora rørforsterkere og BKS høyttalere. Jeg husker ikke i farten hva slags preamp det var, og heller ikke hva vi lyttet til. Men jeg husker forskjellen jeg opplevde, en forskjell jeg har opplevd i mange sammenhenger senere. Jeg ramset opp forskjellene jeg hørte, og jeg husker Roald lyste opp og sa at jeg hadde svært god hørsel.

    Omkring 10 år senere leste jeg om en undersøkelse der folk var blitt bedt om å beskrive forskjellen på lytteopplevelse A og lytteopplevelse B. Det var en tydelig trend, og alt jeg opplevde i 1995 gikk igjen i paneldeltakernes beskrivelse av forskjellen på A og B. Det var bare det at A og B var identiske, men alle lytterne trodde det var noe som var forbedret. Med andre ord, ikke bare trodde lytterne at de hørte tydelige forskjeller, de ramset opp de samme forskjellene. Her er deler av listen:

    "Bassen virker å gå dypere, og den er mer definert. Tonene kommer tydeligere frem og er lettere å skille fra hverandre, spesielt i bassen. Det er som om instrumentene har fått noe mer kropp, og det er mer rom mellom dem. Det er generelt noe bedre sammenheng mellom frekvensområdene, og detaljene får mer kropp og dimensjon på en måte."

    Det er kanskje noen som kjenner seg igjen?

    Så jeg bygde en switch. Den bestod av mange releer og en fjernkontroll. Jeg koblet opp mye forskjellig på den boksen, også inviterte jeg lyttere til å komme å lytte. De fikk switche selv, og de visste om de hørte på A og B, men de fikk ikke vite hva A og B var. Jeg lot dem få teste rene suspekte tweaks, og mer seriøse ting, slik som for eksempel foliespole mot trådspole. Jeg lot dem også teste for eksempel 0,47 vs 0,56mH spole i mellomtonefilteret. Av alle kabler, kondensatorer, bybee-filtre, spolevarianter osv var det det eneste noen klarte å gi konsistent svar på at det var forskjell på. Etter at jeg hadde gitt en av lytterne litt hint om hva han skulle høre etter klarte han lett 10 av 10 på den.

    Slikt kan få en til å miste trua. Jeg husker også vi hadde et tilfelle av en magisk CD-plate som skulle ligge oppå CD-en i CD-spilleren. Det ble 1995 på nytt for min del, men vi var nå kommet til 2005, så her måtte det sterkere lut til. Vi fikk derfor tak i en CD-spiller til, identisk, og en CD-plate til, identisk. Vi koblet dem til samme preamp og cuet musikken så de var i sync. Da var det helt slutt på at folk hørte forskjell.

    Vel @2xJ , du vet jo like godt som meg at når det kommer til litt mer seriøse ting, sånn som EQ-innstillinger, forskjellen på null, en, to og flere faserotasjoner i øvre mellomtone, høyttalerelementer med ulik grad av stabilitet, energiopplagring i membraner, strømforsyninger som ikke holder mål i effektforsterkere osv, da er vi godt inne på 10 av 10-forskjeller som alle klarer.

    Så konklusjonen må være at i noen tilfeller er det null millimeter. I andre tilfeller er det ikke null millimeter, og det skal faktisk ikke så rent få millimeter til før folk faktisk hører det.
    De coaxkablene jeg bruker er ganske tynne og smidige og de er de beste jeg har hørt til nå og de koster ca 600kr :)
    At du har gjort dumme ting i din fortid får ikke meg til å miste lysten på å prøve selv, men jeg skjønner hva du prøver og få fram med den argumentasjonen.
     
    I

    Ikke33206

    Gjest
    Å avvise kunnskap dokumentasjon med basis i subjektivt føleri er vel kanskje den største arrogansen...
    Du tar feil. Det er ikke snakk om å avvise dokumentert kunnskap.
    Det er bare snakk referanser til lytteerfaringer, etterspurt av trådstarter.
     

    Snickers-is

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    05.02.2004
    Innlegg
    18.291
    Antall liker
    16.341
    Sted
    Østfold
    Registrerer at mange skribenter og folk som gjør lytteerfaringer med disse produktene kommer til andre konklusjoner enn det du leser på avstand gjennom målinger.
    Veldig typisk arroganse.

    Jeg baserer meg også på lytteerfaringer, men jeg aksepterer ikke det jeg opplever sånn helt uten videre, så jeg sjekker 2-3 ganger ekstra. Jeg kontrollerer også ting ved hjelp av målinger, og jeg strekker meg langt for å unngå at jeg fester meg ved ting jeg bare innbiller meg. Dessverre er det mange som gjør selektive lytteerfaringer for å underbygge det de allerede er overbevist om og hevder de har nyttig erfaring andre burde lytte til.

    Det er altså førstnevnte som er arrogant i følge deg?
     

    na_X

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.09.2013
    Innlegg
    4.300
    Antall liker
    3.647
    Torget vurderinger
    1
    På lyd så er det mange faktorer som spiller inn og noe av det er mer hørbart enn andre: atmosfærisk trykk, luftfuktighet, temperatur, når på døgnet man spiller, forskjell på hvor mye nitrogen det er i lufta, lufttetthet.

    Har de av dere som hører forskjell på nettverkskabel 100% styr på alle disse faktorene!? Det er jo tydelig at dere heller ikke tror på korttidstester og argumenteterer veldig for langtiddstesting av de, da mister man også kontroll på de faktorene nevnt øverst. Hvordan kan man da si at det er nettverkskabelen som utgjør forskjellen og ikke luftfuktighet eller temperatur? Ikke er kabelen testet i lab med målinger engang, der man har kontroll på slike faktorer..



    Venter fortsatt på svar, men at ingen svarer så regner jeg med det er de faktorene som har med luften å gjøre og hvordan lyden treffer ørene som er avgjørende, og ikke switch og nettverkskabler. Regner med ingen bor i et lab-miljø med stabil temperatur og luft.
     

    Snickers-is

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    05.02.2004
    Innlegg
    18.291
    Antall liker
    16.341
    Sted
    Østfold
    Du tar feil. Det er ikke snakk om å avvise dokumentert kunnskap.
    Det er bare snakk referanser til lytteerfaringer, etterspurt av trådstarter.
    Hvis man enkelt kan dokumentere at du ikke under noen omstendighet kan høre forskjell på dette, og du allikevel blånekter for at dette er mulig. Bør du ikke da tenke deg om en gang og dobbeltsjekke om du kanskje har lurt deg selv? Eller er du for god for slikt?
     

    na_X

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.09.2013
    Innlegg
    4.300
    Antall liker
    3.647
    Torget vurderinger
    1
    De coaxkablene jeg bruker er ganske tynne og smidige og de er de beste jeg har hørt til nå og de koster ca 600kr :)
    At du har gjort dumme ting i din fortid får ikke meg til å miste lysten på å prøve selv, men jeg skjønner hva du prøver og få fram med den argumentasjonen.
    Greit nok å lære av sine egne feil, men det som er hakket smartere er å lære av andres feil. ;) Ikke like hard læring, og ikke alle feil man trenger å gjøre selv heller. Deling av kunnskap er en smart greie som finnes på internett.
     

    Mars19

    Utestengt pga. dårlig oppførsel
    Ble medlem
    14.02.2017
    Innlegg
    670
    Antall liker
    244
    Sted
    Andebu
    Torget vurderinger
    1
    Jeg baserer meg også på lytteerfaringer, men jeg aksepterer ikke det jeg opplever sånn helt uten videre, så jeg sjekker 2-3 ganger ekstra. Jeg kontrollerer også ting ved hjelp av målinger, og jeg strekker meg langt for å unngå at jeg fester meg ved ting jeg bare innbiller meg. Dessverre er det mange som gjør selektive lytteerfaringer for å underbygge det de allerede er overbevist om og hevder de har nyttig erfaring andre burde lytte til.

    Det er altså førstnevnte som er arrogant i følge deg?
    Virker som du er i overkant sensitiv når det gjelder og innbille seg ting da.
     

    Mars19

    Utestengt pga. dårlig oppførsel
    Ble medlem
    14.02.2017
    Innlegg
    670
    Antall liker
    244
    Sted
    Andebu
    Torget vurderinger
    1
    Greit nok å lære av sine egne feil, men det som er hakket smartere er å lære av andres feil. ;) Ikke like hard læring, og ikke alle feil man trenger å gjøre selv heller. Deling av kunnskap er en smart greie som finnes på internett.
    Hahaha ikke vær frekk :ROFLMAO:
     
    I

    Ikke33206

    Gjest
    Jeg baserer meg også på lytteerfaringer, men jeg aksepterer ikke det jeg opplever sånn helt uten videre, så jeg sjekker 2-3 ganger ekstra. Jeg kontrollerer også ting ved hjelp av målinger, og jeg strekker meg langt for å unngå at jeg fester meg ved ting jeg bare innbiller meg. Dessverre er det mange som gjør selektive lytteerfaringer for å underbygge det de allerede er overbevist om og hevder de har nyttig erfaring andre burde lytte til.

    Det er altså førstnevnte som er arrogant i følge deg?
    Arrogansen er måten du fremstår på i flere av innleggene dine.

    De produktene jeg refererte til, har så vidt jeg vet ikke du testet.
    Har ikke sett du har skrevet noe om de alternativene trådstarter nevnte heller, og hvis det er tilfelle så står vi igjen med vurdering fra avstand.

    Den kabel jeg refererte til hadde jeg i anlegget i 14 dager, med musikk 6-7 timer daglig, med A/B-tester innimellom og flere dager med musikk når jeg har byttet tilbake. In-Akustik ethernet har jeg brukt i flere år. Ofte er jeg ikke begeistret for testing. Har solgt flere dyre kabler, og funnet billigere kabler jeg liker bedre.
    Disse erfaringene vet jeg uansett at de fleste fnyser av, og det er helt greit. Det var uansett for trådstarter å lese, siden han spurte spesifikt om etter input fra noen som hadde erfaringer med nettverkskabler.
     

    Snickers-is

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    05.02.2004
    Innlegg
    18.291
    Antall liker
    16.341
    Sted
    Østfold
    Arrogansen er måten du fremstår på i flere av innleggene dine.

    De produktene jeg refererte til, har så vidt jeg vet ikke du testet.
    Har ikke sett du har skrevet noe om de alternativene trådstarter nevnte heller, og hvis det er tilfelle så står vi igjen med vurdering fra avstand.

    Den kabel jeg refererte til hadde jeg i anlegget i 14 dager, med musikk 6-7 timer daglig, med A/B-tester innimellom og flere dager med musikk når jeg har byttet tilbake. In-Akustik ethernet har jeg brukt i flere år. Ofte er jeg ikke begeistret for testing. Har solgt flere dyre kabler, og funnet billigere kabler jeg liker bedre.
    Disse erfaringene vet jeg uansett at de fleste fnyser av, og det er helt greit. Det var uansett for trådstarter å lese, siden han spurte spesifikt om etter input fra noen som hadde erfaringer med nettverkskabler.
    Men da identifiserer du dem vel også svært lett i en ABX-test?
     
    I

    Ikke33206

    Gjest
    Hvis man enkelt kan dokumentere at du ikke under noen omstendighet kan høre forskjell på dette, og du allikevel blånekter for at dette er mulig. Bør du ikke da tenke deg om en gang og dobbeltsjekke om du kanskje har lurt deg selv? Eller er du for god for slikt?
    Det er legitimt å stille spørsmål om hvorfor jeg da hører forskjell.
    Hadde det vært snakk om ørsmå nyanser hadde jeg ikke nevnt noe her. Hvis man leser nøye gjennom tråder om switch'r og nettverkskabler så dukker det opp en del info hvorfor man hører forskjell.
    Det ene er psykologiske faktorer, confirmation bias, pris man har lagt i produkter, psykoakustikk.
    Det andre er skjermet vs uskjermet kabler.
    Det tredje er strømforsyninger til de ulike switcher.
    Det har vært nevnt øvrig støy som kan påvirke.
    De har vært nevnt selve kontruksjonen av komponenter.
    Det har også blitt nevnt at flere ganger tidligere så trodde man at man hadde sikre vitenskapelig svar på problemstillinger som senere har blitt tilbakevist.

    I tillegg så deler forbrukere og skrivbenter erfaringer rundt dette med testing i mange ulike systemer.
    Sikkert mer og.
     

    Snickers-is

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    05.02.2004
    Innlegg
    18.291
    Antall liker
    16.341
    Sted
    Østfold
    Virker som du er i overkant sensitiv når det gjelder og innbille seg ting da.
    Ja, det er jeg, men det kan synes som at du ikke er det spor bedre, og all forskning tilsier at der er vi ganske nøyaktig like alle sammen.

    Men hvis du ikke skal gjennomføre en etterrettelig test, ikke måle, og ikke støtte deg å kunnskap om hvordan ting virker. Blir du da en lytter som er bedre i stand til å lytte objektivt?
     

    na_X

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.09.2013
    Innlegg
    4.300
    Antall liker
    3.647
    Torget vurderinger
    1
    Det er legitimt å stille spørsmål om hvorfor jeg da hører forskjell.
    Hadde det vært snakk om ørsmå nyanser hadde jeg ikke nevnt noe her. Hvis man leser nøye gjennom tråder om switch'r og nettverkskabler så dukker det opp en del info hvorfor man hører forskjell.
    Det ene er psykologiske faktorer, confirmation bias, pris man har lagt i produkter, psykoakustikk.
    Det andre er skjermet vs uskjermet kabler.
    Det tredje er strømforsyninger til de ulike switcher.
    Det har vært nevnt øvrig støy som kan påvirke.
    De har vært nevnt selve kontruksjonen av komponenter.
    Det har også blitt nevnt at flere ganger tidligere så trodde man at man hadde sikre vitenskapelig svar på problemstillinger som senere har blitt tilbakevist.

    I tillegg så deler forbrukere og skrivbenter erfaringer rundt dette med testing i mange ulike systemer.
    Sikkert mer og.
    På lyd så er det mange faktorer som spiller inn og noe av det er mer hørbart enn andre: atmosfærisk trykk, luftfuktighet, temperatur, når på døgnet man spiller, forskjell på hvor mye nitrogen det er i lufta, lufttetthet.

    Har de av dere som hører forskjell på nettverkskabel 100% styr på alle disse faktorene!? Det er jo tydelig at dere heller ikke tror på korttidstester og argumenteterer veldig for langtiddstesting av de, da mister man også kontroll på de faktorene nevnt øverst. Hvordan kan man da si at det er nettverkskabelen som utgjør forskjellen og ikke luftfuktighet eller temperatur? Ikke er kabelen testet i lab med målinger engang, der man har kontroll på slike faktorer..
     

    Snickers-is

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    05.02.2004
    Innlegg
    18.291
    Antall liker
    16.341
    Sted
    Østfold
    Det ene er psykologiske faktorer, confirmation bias, pris man har lagt i produkter, psykoakustikk.
    Opplagt.

    Det andre er skjermet vs uskjermet kabler.
    Så lenge ikke de som har laget streameren klarer mesterstykket å blande signaljording fra datanettverket inn i audiosystemet så kan ikke dette ha betydning da et digitalt differensialsignal ikke har med seg jord og i et pakkedataststem vil CMRR by default være uendelig høy.

    Den eneste muligheten er at man har en feilkonstruert streamer og syntes at kablene med blanke plugger som kostet 20kr mer så utrolig kjekke ut. Grunnregelen er at man IKKE JORDER NETTVERKSSIGNALET. Med andre ord, om man hører forskjell så bytter man fra den kabelen som har fine blanke plugger til den som har gjennomsiktige plugger, og koster noen kroner mindre.

    Det tredje er strømforsyninger til de ulike switcher.
    Ja, strømforsyningen kan utgjøre en forskjell. Er den for dårlig virker den ikke. Er den god nok virker den. Det er jo en forskjell, og den er hørbar. Jeg bruker konsekvent ikke switcher som ikke virker.

    Det har vært nevnt øvrig støy som kan påvirke.
    Ja, samme som over. Jeg bruker konsekvent ikke switcher som støyer så mye at de ikke virker.

    De har vært nevnt selve kontruksjonen av komponenter.
    Ja, det er jo en fin forklaring å pakke inn "jeg aner ikke hva jeg snakker om" i, og jeg kan godt se for meg at det er noe man både ser utover diverse diskusjonsforum, men også i reklametekster for rebrandede "superswitcher". Det kommer selvsagt av at de som "produserer" slike ting heller ikke egentlig aner hva de selger.

    Det har også blitt nevnt at flere ganger tidligere så trodde man at man hadde sikre vitenskapelig svar på problemstillinger som senere har blitt tilbakevist.
    Det kan så være, men tror du det er den spekulative "le-hele-veien-til-banken-bransjen" som avslører slike ting?

    I tillegg så deler forbrukere og skrivbenter erfaringer rundt dette med testing i mange ulike systemer.
    Sikkert mer og.
    Ja, slike som elsker ting som glitrer, koster passe mye for mye penger, gir fin eierfølelse, og bare digger å være "medlem i den eksklusive klubben for de som virkelig har skjønt det"?

    Jeg husker tilbake til ca 2004, da det fortsatt var flere trykte blader for lydprodukter her i landet, at det dukket opp folk som skulle ha sitt første anlegg. Ca 1 måned senere var de blitt "viderekommende" og noe av ydmykheten var på vei bort. Etter 3 måneder var de blitt eksperter som villig vekk ga råd til nybegynnerne, og etter 6 måneder var de skribenter. 6 MÅNEDER??? Jeg hadde holdt på i 20 år selv, og følte ikke helt jeg hadde selvtilliten til å skulle stille meg til doms over andres produkter på den måten.

    Men, her er en artikkel fra en erfaren skribent, troverdig? https://positive-feedback.com/Issue43/resonators.htm
     

    coolio

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2015
    Innlegg
    5.487
    Antall liker
    5.456
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    2
    Den kabel jeg refererte til hadde jeg i anlegget i 14 dager, med musikk 6-7 timer daglig, med A/B-tester innimellom og flere dager med musikk når jeg har byttet tilbake. In-Akustik ethernet har jeg brukt i flere år. Ofte er jeg ikke begeistret for testing. Har solgt flere dyre kabler, og funnet billigere kabler jeg liker bedre.

    Disse erfaringene vet jeg uansett at de fleste fnyser av, og det er helt greit.
    Personlig fnyser jeg ikke av slike tester i det hele tatt. Jeg vet nøyaktig hvor lett det er å høre forskjell på ting, selv ting som ikke burde være store forskjeller på.

    Her er blindtester jeg har gjort med hjelp av samboer eller venner fordi jeg mente å høre klare forskjeller;

    NordOst rca 2000 kr vs clas ohlson 49 kr - fail

    Fasekorreksjon vs ingen Fasekorreksjon Kii Three - fail

    Usb kabel fra printer og Monster usb 350 kr - fail

    Motsatt polaritet på tweeter og woofer vs riktig på begge og justert for fase/frekvensrespons - fail

    Tidsforskjeller i steprespons med lik frekvensrespons - fail

    Demping i førsterefleksjon på sidevegg og gulv vs ingen demping - pass

    0,5 dB forskjell i nivå over en oktav - pass

    0,2 dB forskjell- fail

    Fail = gjetting som i 6/10 eller dårligere.

    Jeg er med andre ord ikke redd for å teste om jeg er helt svidd, for nå vet jeg at jeg er det. :D

    I det minste vet jeg nå at det er en del ting som ikke betyr så mye, iallefall ikke før en del av de andre tingene er på stell.
    Sånne eksperimenter er godt for nevroser, for jeg har de i aller høyeste grad selv.
     
    I

    Ikke33206

    Gjest
    Ja, mangel på blindtester gjør at mange tviler eller mener referanser til lyttetester blir spekulasjoner.
    De som har nysgjerrighet som går forbi dette tester gjerne selv uansett. Hvis man er opptatt av at debattforum skal kunne belyse alle aspekter burde man også sette pris på subjektive erfaringer.

    Grunnen til at jeg er kritisk til at alt skal diskuteres i denne tråden er ønsket til trådstarter.
     

    na_X

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.09.2013
    Innlegg
    4.300
    Antall liker
    3.647
    Torget vurderinger
    1
    Ja, mangel på blindtester gjør at mange tviler eller mener referanser til lyttetester blir spekulasjoner.
    De som har nysgjerrighet som går forbi dette tester gjerne selv uansett. Hvis man er opptatt av at debattforum skal kunne belyse alle aspekter burde man også sette pris på subjektive erfaringer.

    Grunnen til at jeg er kritisk til at alt skal diskuteres i denne tråden er ønsket til trådstarter.
    Hvilken temperatur og luftfuktighet tester du i? Hvilken tid på døgnet?
     

    Mars19

    Utestengt pga. dårlig oppførsel
    Ble medlem
    14.02.2017
    Innlegg
    670
    Antall liker
    244
    Sted
    Andebu
    Torget vurderinger
    1
    Personlig fnyser jeg ikke av slike tester i det hele tatt. Jeg vet nøyaktig hvor lett det er å høre forskjell på ting, selv ting som ikke burde være store forskjeller på.

    Her er blindtester jeg har gjort med hjelp av samboer eller venner fordi jeg mente å høre klare forskjeller;

    NordOst rca 2000 kr vs clas ohlson 49 kr - fail

    Fasekorreksjon vs ingen Fasekorreksjon Kii Three - fail

    Usb kabel fra printer og Monster usb 350 kr - fail

    Motsatt polaritet på tweeter og woofer vs riktig på begge og justert for fase/frekvensrespons - fail

    Tidsforskjeller i steprespons med lik frekvensrespons - fail

    Demping i førsterefleksjon på sidevegg og gulv vs ingen demping - pass

    0,5 dB forskjell i nivå over en oktav - pass

    0,2 dB forskjell- fail

    Fail = gjetting som i 6/10 eller dårligere.

    Jeg er med andre ord ikke redd for å teste om jeg er helt svidd, for nå vet jeg at jeg er det. :D

    I det minste vet jeg nå at det er en del ting som ikke betyr så mye, iallefall ikke før en del av de andre tingene er på stell.
    Sånne eksperimenter er godt for nevroser, for jeg har de i aller høyeste grad selv.
    Mener du at blindtester ikke virker bra?
     

    ufo

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.02.2016
    Innlegg
    1.826
    Antall liker
    952
    når et måleapparat er nedi -150db-180db og viser ingen forskjell så er det NULL behov for blindtester. for å vise hvor tyst et slikt støygulv er:

    -150db tilsvarer en person som roper til deg fra 33km unna.
     

    Snickers-is

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    05.02.2004
    Innlegg
    18.291
    Antall liker
    16.341
    Sted
    Østfold
    Ja, mangel på blindtester gjør at mange tviler eller mener referanser til lyttetester blir spekulasjoner..
    Mangel på blindtester er en følge av at de som tror på dette kategorisk nekter å delta i slike tester, eller påpeker helt opplagte svakheter som det allerede er tatt høyde for. Når holdningen er som den er blir det vanskelig å ha tillit til menneskene bak påstandene. Når disse lyttetestene også gjennomføres etter den klassiske kabelpusher-oppskriften vet vi at resultatene blir enda svakere enn de ville blitt med raske switchinger.

    De som har nysgjerrighet som går forbi dette tester gjerne selv uansett. Hvis man er opptatt av at debattforum skal kunne belyse alle aspekter burde man også sette pris på subjektive erfaringer.
    De som ikke er nysgjerrige nok plugger inn kabelen, spiller musikk og skriver blomsterspråk på nettet.

    De som ER nysgjerrige tester dette mer inngående, og finner relativt raskt ut at dette er en blindgate. Om metodisk testing uteblir er det også lite sannsynlig at man kommer til bunns i dette. Da står vi igjen med

    Grunnen til at jeg er kritisk til at alt skal diskuteres i denne tråden er ønsket til trådstarter.
    Det toget tror jeg gikk på side 1. Det store spørsmålet er hvor langt man kan tillate seg å gå, og samtidig kreve å ikke bli sagt i mot.
     

    Snickers-is

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    05.02.2004
    Innlegg
    18.291
    Antall liker
    16.341
    Sted
    Østfold
    når et måleapparat er nedi -150db-180db og viser ingen forskjell så er det NULL behov for blindtester. for å vise hvor tyst et slikt støygulv er:

    -150db tilsvarer en person som roper til deg fra 33km unna.
    Kult! Så forskjellen på 24 bit tilsvarer følgende:

    Man setter seg 2,5 meter foran en høyttaler på nordpolen. Man setter en høyttaler til på sydpolen som spiller like høyt. Forskjellen på lyden de to (for den som fortsatt befinner seg på Nordpolen) er omkring 144dB, altså tilsvarende det teoretisk sterkeste og det svakeste signalet fra en 24-bits innspilling. Da skjønner jeg at folk er bekymret for bitkomprimerende volumkontroller...

    For 32 bit snakker vi 62,5 ganger rundt jorden...
     

    Mars19

    Utestengt pga. dårlig oppførsel
    Ble medlem
    14.02.2017
    Innlegg
    670
    Antall liker
    244
    Sted
    Andebu
    Torget vurderinger
    1
    Jeg velger ihvertfall å tro mere på de som har prøvd selv og ikke tro så mye på de som har funnet noe som er sagt på youtube eller noe lignende.
    Kanskje alle vil bli overrasket til slutt når man finner ut at begge sider har rett:alien:
     
    • Angry
    Reaksjoner: 2xJ

    HasseBasse

    OVK-Generalkonsul of Jutland :-)
    Ble medlem
    29.10.2016
    Innlegg
    7.990
    Antall liker
    20.054
    Sted
    Hjortshøj, Danmark.
    Torget vurderinger
    2
    Jeg husker tilbake til ca 2004, da det fortsatt var flere trykte blader for lydprodukter her i landet, at det dukket opp folk som skulle ha sitt første anlegg. Ca 1 måned senere var de blitt "viderekommende" og noe av ydmykheten var på vei bort. Etter 3 måneder var de blitt eksperter som villig vekk ga råd til nybegynnerne, og etter 6 måneder var de skribenter. 6 MÅNEDER???
    Det er ganske almindeligt over hele verden på diverse fora.
    Kunsten er bare stille og ryste på hovedet og komme videre. Om du ser tråden fra start til nå,
    burde du jo indse, at vi ikke har en chance whatsoever 😁
     
    • Liker
    Reaksjoner: erk

    SigbergAudio

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    03.08.2005
    Innlegg
    3.140
    Antall liker
    6.577
    Sted
    Østlandet
    Torget vurderinger
    1
    Jeg velger ihvertfall å tro mere på de som har prøvd selv og ikke tro så mye på de som har funnet noe som er sagt på youtube eller noe lignende.
    Kanskje alle vil bli overrasket til slutt når man finner ut at begge sider har rett:alien:
    Det burde jo vært motsatt. De som har prøvd å høre forskjell via noe annet enn en ABX-test VET vi jo at mest sannsynlig lurer seg selv, så det er ingen grunn til å tro på vedkommende. Det er ikke lenge siden jeg skulle teste to forskjellige presets på aktive høyttalere, og synes den ene var mye bedre enn den andre, men så viste det seg etterpå at jeg hadde hørt på samme preset hele tiden. Vi er helt ubrukelige til å gjøre denne type tester på den måten.

    Det er ellers litt vanskelig å "bevise" at noe ikke virker. Jeg kan kjøpe inn en slik switch, sette meg ned og ikke høre forskjell, og så fortelle deg at jeg ikke hørte forskjell. Men du vil neppe tro noe mer på meg av den grunn. Akkurat som jeg kan gå ut i skogen og lete etter julenissen uten å finne han, men hvis noen så sier at det kan jo hende han eksisterer likevel, og at jeg nok bare var litt dårlig til å lete, så er det jo vanskelig å si noe på det.

    Så å lete etter noe eller lytte etter noe er en dårlig mekanisme for å bevise at noe ikke finnes eller at det ikke er hørbar forskjell på noe. Hvis man derimot har lest seg opp på hvordan ethernet fungerer og gjennom det kan bekrefte at det er en 100% tapsfri protokoll (noe det er), så virker det som en mer kredibel kilde.
     

    BeetleBug

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.06.2009
    Innlegg
    6.422
    Antall liker
    12.512
    Sted
    Sørlandet
    La nå gutta som hører forskjell på Ethernet kabler og internet switcher få holde på med sitt. Heldige er dem som hører forskjeller! La dem også få predikere sitt budskap her inne på forumet uten at andre blander seg inn. Av og til hender det jo at vitenskapen tar feil og at fysikken feiler.

    Hysj................. der prompet en ape i amazonas.

    -BB-
     

    na_X

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.09.2013
    Innlegg
    4.300
    Antall liker
    3.647
    Torget vurderinger
    1
    Jeg velger ihvertfall å tro mere på de som har prøvd selv og ikke tro så mye på de som har funnet noe som er sagt på youtube eller noe lignende.
    Kanskje alle vil bli overrasket til slutt når man finner ut at begge sider har rett:alien:
    Nå snakker du imot deg selv. Prøvd selv, lese og skrive blomsterspråk på hvordan en kabel høres ut enten i form av annonser eller aktuelle hjemmesider hos produsenter eller hifimagasiner eller høre det på youtube er akkurat det samme.
    Man finner massevis av lærebøker om emnet data og nettverk, datablad til og med men disse er tydeligvis ikke interessante for de som hører forskjell på kabler. Fordi de vet såååå mye bedre selv!

    Jeg synes det er ganske ignorant å nekte å ta til seg informasjon, så om man ikke vet hvordan OSI-modellen eller IP-stacken fungerer så synes jeg at om man fortsatt påstår diverse forskjeller bare med å høre på kabelen er ignoranse. Man fremstår som en bedreviter uten å skjønne hva som ligger bak, men tydeligvis tar det så lang tid å lese seg opp på ting og skjønne og forstå det. Imens å bare bytte kabel og bruke flere hundre timer i mnd. på blomsterspråk er tydeligvis helt ok!? Tenk om man istedet for å bruke tiden på blomsterspråk heller har lært seg fagfeltet (med så mange timer på blomsterspråk så har man kommer langt på vei med å heller lese teknisk fakta istedet)! Da kanskje disse nettverkskabeldiskusjonene har ført noen vei også. Å bare slenge ut barnslige bemerkninger og bli krenka fordi man ikke skjønner hva de andre snakker om hjelper lite, da har det stått mer i respekt på at man heller har satt seg inn i fagfeltet og kan argumentere faglig HVORFOR det er forskjell og ikke bare slenge ut at "det er det" uten å skjønne bæret eller luke ut evnt. andre ting som kan føre til den forskjellen.
    Jeg venter fortsatt på at en med god nettverkskompetanse som hører forskjell på nettverkskabler kommer inn i bildet her, jeg tviler på at det finnes også..

    Begrunnelser på forskjeller og analog lyd over CAT-kabler hører 90-tallet til (tilsvarende kompetanse har vel også kabel-pushere og enkelte produsenter, og det er gjenbruk av marketing, men verden har gått fremover!). På 90-tallet og før det var det faktisk analog lyd over telefoner også på tilsvarende linjer og samme kobber ofte som idag. Etter hvert kom ISDN og ADSL inn i bildet og da ble det lagt protokoller inn i bildet med IP-stack. Siden har det gått fremover med bedre hastigheter og kvalitet på det digitale, men gjett hva? IP-stacken er fortsatt ganske uforandret, den har endel extensions siden 90-tallet men i all hovedsak så er den klin lik i vanlig bruk!

    Å stole på produsenter uten dokumentasjon er som å stole på en elektriker uten papirer, det får sikkert jobben gjort men neppe innenfor rammeverket som de er pålagt å følge. Støtter dere også svartjobbing og bruker helst utenlandske arbeiderer uten nødvendige godkjente papirer også? Reklame/marketing på en ikke-godkjent fagperson og en godkjent er gjerne det samme, men de som har papirer ville jeg stolt mer på for da vet man at de faktisk har de kvalifikasjonene man trenger.
     
    • Liker
    Reaksjoner: 2xJ
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn