Denne uken offentliggjorde litauiske myndigheter en rapport som hevder at Xiaomi-telefoner har mulighet til å sensurere kommunikasjon. Det var Reuters som først meldte om rapporten.
Denne uken offentliggjorde litauiske myndigheter en rapport som hevder at Xiaomi-telefoner har mulighet til å sensurere kommunikasjon. Det var Reuters som først meldte om rapporten.
Høres veldig kommunistisk ut det der AuditorHvorfor ikke? Kina har vist flere ganger i nyere tid at deres samfunn overvåker sine borgere. Var det opp til meg, hadde verden tre mobilmerker igjen: Nokia, Ericsson pre oppkjøp og Apple…Androidsystemet burde kanselleres..
Men USA er i det minste ikke et totalitært diktatur. Som Kina er.totalt bullshit slander. USA har verdens mest omfattende overvåkningsystem BY FAR. og nå forleden har apple startet å scanne bilder for å lete etter "barneporno" og annet.
Hva er grunnen til at du ikke liker Apple ?
Ikke noe spesielt. Dette var kun ment som en fleipete dissing av epleprodukter.Hva er grunnen til at du ikke liker Apple ?
Er du i mot smarttelefoner, men for nettbrett, stasjonære og bærbare datamaskiner?HeyHo: Kina ER kommunistisk, om du har fulgt med. Selv er jeg sosialdemokrat. Og smarttelefoner har blitt tidenes verste «nødvendighet». Redskap for hackere, ID-tyver og kriminelle. Grunn til mobbing, utstøting og spredning av misinfo.Det er en grunn til at jeg fortsatt har landlinje…Jeg hater mobiler like mye som reklame. Smarttelefoner burde vært behovsprøvde, på linje med en elektrisk rullestol.Og kun de som kunne bevise behovet for dem, grunnet funksjon i hverdagen- som frua mi- burde fått eie dem. Dette står jeg fullt inne for, bare så du vet det. Nettbrett, stasjonære og bærbare er derimot et annet kapittel. Tvangsdigitalisering er faktisk selvmordsgrunn nr. 1 blant ungdom i Sør-Korea..Har vært det i årevis. Samsung kopierer Apple i alt utenom OS- det har de nesten gått konk på. Og hva gjorde Huawei for noen år siden? Rettere sagt, grunnleggerens datter..
Jeg bruker Windows på pc. Men bruker Apple til telefon og nettbrettIkke noe spesielt. Dette var kun ment som en fleipete dissing av epleprodukter.
Alle plattformer vel sine pros & cons.
Jeg har forsøkt å tukle litt med datamaskiner og telefoner fra Apple enkelte ganger, men synes det er vanskelig å bli fortrolig med noe av det.
Holder meg til Windows og Android da jeg kjenner de best.
Ja ! Før sendte de busslaster med asiatiske turister med hvert sitt kamera og 2 sekker med filmruller. De fotograferte ferjekaier, trafostasjoner, utedasser etc.Robotstøvsugeren vår er kinesisk. Er temmelig spooky hver gang tilhørende app på eplefonen melder at kontakten med serveren i Beijing er brutt.
Hvis folk bruker smartklokker hele tida, så ja...Kineserene har vel klart å hente ut helseprotokollene til halve den norske befolkningen ?
Nei, det er ingen grunn til å tro det i denne saken.Det var et datainnbrudd hos helsevesenet noen år tilbake. Det virket for meg som om det ble lagt ut et "smoke screen" og senere lokk på saken. Har muligvis hatt tilgang til helseopplysninger om halve Norges befolkning..
![]()
Helse Sør-Øst: Datainnbruddet skjedde ikke hos Sykehuspartner
Direktør Cathrine M. Lofthus kom med ny informasjon om hva som skjedde under dataangrepet i januar.www.digi.no
Datainnbruddet som ble oppdaget hos Helse Sør-Øst den 8. januar i år, ble gjennomført ved å utnytte en applikasjon driftet lokalt ved et sykehus i regionen. Dette fortalte administrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF, Cathrine M. Lofthus, under et foredrag ved Sikkerhetskonferansen til Nasjonal sikkerhetsmyndighet onsdag ettermiddag. Hun understreket at det ikke var Sykehuspartner som sto for driftingen av denne applikasjonen.
Det er svært lite av detaljer som så langt har kommet fram om datainnbruddet som kan ha berørt helseopplysningene til mer enn halvparten av Norges befolkning, så dette er første gang på ganske lenge at partene har kommet med ny informasjon om hva som skjedde. Innbruddet etterforskes fortsatt av PST.
Hvilken del da?Leste du det litt lenger ned?
Har ikke jeg fått med meg at du har sagt. - hvor?Som jeg har sagt før: Det aller verste med nettet er nettet selv.
Det er ikke enorm risiko forbundet med å lagre data på amerikanske servere for ikke å snakke om servere i Norge hostet av amerikanskeid selskap. Det er foreløpig lite som har skjedd i Norge som følge av Schrems II, i hvert fall sammenlignet med Sverige. Når det gjelder Schrems II så mener jeg at det har oppstått litt vel mye hysteri rundt dommen. Personlig er jeg ikke veldig redd for amerikanske myndigheter og selvom man ikke lagrer data hos amerikanskeide selskaper, hvordan skal man sikre at data i transitt ikke er innom amerikansk jord?Med tanke på all overvåkingen som foregår, kan vi prise oss lykkelig over at vi bor i Europa. GDPR er mer enn bare å måtte si ja takk til cookies i nettleseren. Det tvinger også større aktører som Microsoft, Google m.m til å sørge for lokal (les: norsk/europeisk) datalagring og å ta personvern langt mer seriøst enn de opprinnelig hadde lyst til.
En bieffekt er også oppsplitting av selskapene, da rent amerikanske selskaper ikke kan gi garantiene som kreves for at persondata blir sikret godt nok.
I dag (spesielt etter den såkalte Schrems II-dommen, som fastslo at data på amerikansk jord i praksis ikke er garantert å gi gjennomsiktige prosesser og personlig eierskap over dataene til hvermannsen) vil en hver større bedrift, norsk eller europeisk, nekte å røre tjenester hvor data så mye som svinger innom statene. Det er enorm risiko forbundet med dette.
Det er en enorm risiko for selskapene, da du i verste fall kan ende opp med å bryte loven og få gigantiske bøter + omdømmetap. Ja, det skal nok litt til før du må gi 4% av global omsetning, men bare tanken er avskrekkende nok til å holde de fleste langt inne på matta.Det er ikke enorm risiko forbundet med å lagre data på amerikanske servere for ikke å snakke om servere i Norge hostet av amerikanskeid selskap. Det er foreløpig lite som har skjedd i Norge som følge av Schrems II, i hvert fall sammenlignet med Sverige. Når det gjelder Schrems II så mener jeg at det har oppstått litt vel mye hysteri rundt dommen. Personlig er jeg ikke veldig redd for amerikanske myndigheter og selvom man ikke lagrer data hos amerikanskeide selskaper, hvordan skal man sikre at data i transitt ikke er innom amerikansk jord?
Det er faktisk ikke så veldig vanskelig å få til at data kun går innenlands, men det kan fort koste litt ekstra om man skal ha det sikkert. Og her har mange firmaer en liten vei å gå. Internett er basert på BGP (routing), og det er ingen behov for å hoppe 10 router hopp til USA før det kommer til rett router her i landet når man går fra Oslo til Bergen (det er meget sannsynlig at det også samme ISP/aktør som fører trafikken fra start til ende også uten å gå via noen andre). Shortest path er gjeldende. I Eurpopa så er ISP underlagt RIPE, USA så er det ARIN, etc. Disse har noen føringslinjer på hvordan trafikken på internett skal gå, som også de som er under RIPE, ARIN etc. må følge, Telenor og Telia er to man kan nevne i norsk sammenheng her som har ISP status høyt oppe i RIPE.Personlig er jeg ikke veldig redd for amerikanske myndigheter og selvom man ikke lagrer data hos amerikanskeide selskaper, hvordan skal man sikre at data i transitt ikke er innom amerikansk jord?
Ja, svarte vel egentlig basert på egen bedrift, hvor vi har kunder rundt om i verden. Mulig å unngå USA, men noe styr og en merkostnad.Det er faktisk ikke så veldig vanskelig å få til at data kun går innenlands, men det kan fort koste litt ekstra om man skal ha det sikkert. Og her har mange firmaer en liten vei å gå. Internett er basert på BGP (routing), og det er ingen behov for å hoppe 10 router hopp til USA før det kommer til rett router her i landet når man går fra Oslo til Bergen (det er meget sannsynlig at det også samme ISP/aktør som fører trafikken fra start til ende også uten å gå via noen andre). Shortest path er gjeldende. I Eurpopa så er ISP underlagt RIPE, USA så er det ARIN, etc. Disse har noen føringslinjer på hvordan trafikken på internett skal gå, som også de som er under RIPE, ARIN etc. må følge, Telenor og Telia er to man kan nevne i norsk sammenheng her som har ISP status høyt oppe i RIPE.
Men dette er godt utenfor scope til kinesiske mobil-telefoner..