Aurora
Æresmedlem
For seint å snyte seg når nasen er borte, heter det...
Egentlig ikke så dum tanke/løsning. Et flatt engangsbeløp, eller delt opp i et par vendinger, vil treffe sosialt fornuftig. Blir jo på sett og vis som et "bunnfradrag" på strømutgiften.utbetaling til alle husholdninger er veien å gå. Skal vi selge vår kraft på det europeiske markedet, så skal da nordmenn få godene, og i alle fall ikke sitte med regningen.
Vi får nå se. 5000 kr til hver husstand. De som sløser får dekket noe av merforbruket sitt. De som ikke sløser blir belønnet. vinn-vinn. man opprettholder insentivet om å ikke sløse.
Nå får vanlige folk regningen, med dyr strøm, milliarder i skatteøkninger og en vaksinesommel som gjør at vi er på etterskudd mot pandemien.
Briller, tenner & barnehager er vel ikke så ille.
Men med ekstra inntekter av ganske absurd størrelse - vil vi nok ikke se mindre av slikt:
Spruter maling ut rumpa - får 37 millioner i kunststøtte
Kunsteren Vegard Vinge kaster avføring på publikum, tisser på scenen og spruter maling ut av rumpa. Han har fått tre millioner i året i offentlig støtte.www.nettavisen.no
Håper de får til en god løsning på dette - jeg er ikke for en slik økning av "skatt".
Et eksempel fra etterspørselssiden, noen år gammelt men formodentlig fortsatt aktuelt:Dette er forsåvidt korrekt i teorien, men betydelig mindre korrekt i praksis. Etterspørsel etter elektrisk energi er ekstremt lite priselastisk. Det er veldig, veldig mye av forbruket som er fullstendig prisinsensitivt fordi det ikke finnes noe reelt alternativ. Når det gjelder privatmarkedet, som de fleste er opptatte av her om dagen finnes det knapt noen elastisitet å snakke om i det hele. Stort sett uansett hva man gjør så må man ha noenlunde levlig inntemperatur, varmtvann, lage mat og så videre. Det er klart at en hel del prøver å spare litt når prisene blir veldig høye, men det utgjør en forsvinnende liten del av totalen siden det ikke er så fryktelig mye man i praksis kan gjøre for å spare mye energi når det er kaldt ute. De fleste har ikke en jacuzzi de kan slå av eller varmekabler i oppkjørselen som kan få seg en hvilepause. Det er kun snakk om noen ganske få kWh i døgnet man kan justere på og det er også begrenset hvor mye last som kan flyttes utover i tid så lenge det hele er fullstendig dominert av oppvarming.
På motsatt siden finnes det som nevnt noe produksjon som er tilsvarende - det gjelder alt som ikke er regulerbart, de selger uansett hvor lav prisen måtte være, men dette utgjør en relativt liten del av det norske kraftsystemet.
Tipper Hydro er den som er mest fornøyd med dealen....– Nei, det blir for populistisk. Men vi har altså, som en av få, tatt et svært langt bet med industrien, og vi tror dette blir bra både for oss og for Hydro, sier han.
Man kan jo tegne en fastprisavtale idag på 56 øre med 36mnd bindingFor seint å snyte seg når nasen er borte, heter det...
Hos hvem, og hvor i landet?Man kan jo tegne en fastprisavtale idag på 56 øre med 36mnd binding
Skal du binde for januar/februar 2022 må du ut med 139,95. Jeg synes 80 er for høyt for en 3 års avtale, men hvem vet; om sommeren går det jo lite strøm så det hjelper ikke all verdens om prisen pr kwh er lav da. Hadde jeg kunnet binde på 50-60 øre i dag på 3-5 år hadde jeg gjort det.Det er jo klart at nå kanskje ikke er prime time for fastprisavtaler, men hvis man har en privatøkonomi som ikke tåler svingninger i strømprisen så kan det jo kanskje være henisktsmessig.
Det er jeg definitivt!Spørsmålet er om du er påkoblet tyskland eller ei.
Trondheim er ikke det
Likevel har vi idag høyere pris enn østlandet, det er jo kanskje verdt å tenke over?Spørsmålet er om du er påkoblet tyskland eller ei.
Trondheim er ikke det
Kverulanten får tenke over det selv.Likevel har vi idag høyere pris enn østlandet, det er jo kanskje verdt å tenke over?
hvordan økes strømprisene av dette? Det er ikke i Norge Europa brenner gass til strøm. Det er gassprisene i UK og Tyskland som driver prisene
Gidder ikke, fremtiden vil vise.Steigan gidder jeg ikke å lese. Han er full av løgn, på høyde med resett.
Finn en annen kilde.
Er ikke staten eller noe statlig eid selskap som setter kraftprisen i Norge, den settes der tilbud møter etterspørsel på Nordpool. Nå er vannverdien høy og da legger produsentene seg høyt i pris. Når etterspørselen også er stor så må man ganske høyt opp i pris for å få markedsklarering.Gjelder ikke Pristiltaksloven paragraf 2 for staten?
Ja er det ikke festlig, ingen å legge skylden på, men politikerene kunne lett påvirket prisen med tiltak.Er ikke staten eller noe statlig eid selskap som setter kraftprisen i Norge, den settes der tilbud møter etterspørsel på Nordpool. Nå er vannverdien høy og da legger produsentene seg høyt i pris. Når etterspørselen også er stor så må man ganske høyt opp i pris for å få markedsklarering.
Slik er det bare og ingen har tenkt å gjøre noe med det eller mener de kan gjøre noe med det eller at man bør gjøre noe med det så da vil det også forbli slik.
Massiv kontantstøtte fremstår som det mest realisitske alternativet, egentlig.
De har bare seg selv å takke for at de ikke fulgte rådene til Erna og investerte i aksjer.Mange som får problemer. Kanskje på tide at slutter å oppføre oss som lydige nordmenn og gjør oppgrør?
Evianne (36) må trolig flytte fra strømregningen: - Jeg har ikke brukt vaskemaskinen siden oktober
En mer enn fordoblet strømregning får økonomien til å kollapse for Evianne (36).www.nettavisen.no
Kanskje mer relevant å se på paragraf 1, men det forutsetter at Kongen (i statsråd, dvs regjeringen) vedtar en forskrift om pristak. Det vil selvsagt øyeblikkelig konke strømselskapene som selger til sluttbruker, type Fjordkraft, Gudbrandsdal Energi, Norgesenergi, etc, siden de kjøper på Nordpool og viderefakturerer med et påslag.Gjelder ikke Pristiltaksloven paragraf 2 for staten?
Gjelder urimelige priser og forretningsvilkår. Det er forbudt å ta, kreve eller avtale priser som er urimelige. Heller ikke må det kreves, avtales eller opprettholdes forretningsvilkår som virker urimelig overfor den annen part eller som åpenbart er i strid med allmenne interesser.
pristiltaksloven – Store norske leksikon
Pristiltaksloven er en norsk lov som gir myndighetene hjemmel til å fastsette prisregulering og meldeplikt ved endringer i priser. Videre setter den et forbud mot urimelige priser og forretningsvilkår. Overtredelse av loven eller bestemmelser gitt i medhold av denne, kan føre til straff og til...jusleksikon.no
Da må staten samtidig gå inn med en kompensasjonsordning og prisgaranti, hvor alt over pristaket dekkes av staten som direkte overføring til disse selskapene. Det vil koste noen kroner, men det er jo samme statskasse som nå innkasserer enorme summer som kraftprodusent og netteier. Dessverre er det de summene som har finansiert budsjettenigheten med SV, så jeg tipper at Vedum & Co ikke kommer til å løfte en finger i den retningen.§ 1.Fullmakt til prisregulering.
Når det er nødvendig for å fremme en samfunnsmessig forsvarlig prisutvikling, kan Kongen fastsette:
1. vedtak om maksimalpriser, minstepriser, prisstopp, prisberegninger, rabatter, maksimalavanser, leverings- og betalingsvilkår og andre bestemmelser om priser, fortjenester og forretningsvilkår, eller
2. vedtak om meldeplikt for endring av størrelser i nr. 1.
Gjelder visst mest damer.Så du mener at alle som har problemer pga strømprisene har skylda selv?