Hardingfele
Æresmedlem
Se etter hvitløksinnleggene på datsja-bloggen. Disse hvitløkene er nå formert opp i stort antall, har vært en tur innom NIBIO for gen-analyse (ikke modifisering) og dyrkes flere steder i Norge. Fantastisk hvitløk som tåler langtidslagring og som er god i oljer, osv.Skulle til å foreslå det samme. Her i huset går det med mye hvitløk i måneden. Ungene har likt både lukt og smak siden de var små (hadde vel muligens ikke så mye valg, om jeg tenker etter...)
Har alltid konfitert stående men også en burk med finraspet hvitløk i en god olivenolje for bruschetta, salater, grillmat og lignende. Det viktigste er nå uansett at hvitløken er av god, lokal kvalitet og ikke noe fjas fra Kina.
@Hardingfele delte forøvrig noen interessante perspektiver og erfaringer med hvitløk fra Belarus for en tid siden, uten at jeg husker hvilken tråd.
Se etter dem som tilbyr Valdreshvitløk. Bli med i denne gruppen for å finne noen i nærheten av deg som har den.
Vi selger ikke disse i år, men kommer til å sette dem på gården fra neste år.
Hvitløksforum på facebook:
Hvitløksdyrking I hele Norge | Facebook Groups
Velkommen alle hvitløksdyrkere😊 Denne gruppas mål er å samle erfaringer om dyrking, utbredelse og bruk av alle typer ekte hvitløk (Allium sativum), over hele landet. Innlegg om andre Allium arter...
www.facebook.com
Hvordan disse kom til Norge:
"Valdres" - Hvitløken fra munken Vladimir Ladik — Datsja
Bak alle hvitløksorter som vokser rundt i norske hager finnes en historie. Hvitløken som nå går under navnet “Valdres” har en slik - en historie om to hvitløk som for 20 år siden ble med oss tilbake fra en forunderlig hviterussisk ortodoks munken og menneskerettsaktivist. For å skjerme ham har vi så
www.datsja.no