Det jeg forsøker finne ut av er om disse batterisellene da pga av denne egenskapen kan ha lavere impendanse enn det vi ser i blyakkumulator som virker være referansen haifai samfunnet har samlet erfaring på.Sikringene i min bil kutter moroa på 1100 A, 400 V DC. Greier ikke helt se hvordan man kan benytte det i hifi, med mindre man vil drive en railgun som sender tingen til bane rundt månen.
Takker. Da virker det ikke være en sammenheng mellom impendanse og evnen til å levere høy strøm slik jeg forsøkte samstille. Men heller batterikjemiens evne til å levere mye strøm over tid.Det batteriet har ca 37 mOhm pr celle, koblet serie/parallell for ca 46 mOhm for hele pakka.
Seriøse nettinstrumenter koster mange tusen kroner. Dette komme fra Helsefanatiker butikker med strømskrekk . De selges for å selge strømplugger og hønsenettlaken til folk som ikke har fått hjelp av helsevesenet for sine udiagnostiserte plager. Du har nok også sett Isotek varianten av denne. Den viser 000 enheter støy når denne fortsatt viser 300mV. Lyden er grusom ja. Løp og kjøp strømrens. !!!det instrumentet der har jeg sett vært brukt under en del strømrensedemoer. Hadde det ikke vært en høyttaler som lagde den skrekkelige lyden(tenk at nettstrøm kan høres så forferdelig ut, det må selvsagt påvirke lyden negativt, så gi meg strømrens osv.), så hadde vel ingen brydd seg om hva den faktisk målte, eller måleverdien.
Har ikke satt meg inn i hva slags instrument dette er, men det minner lite om et seriøst måleinstrument. Ser ut som noe strømrenseselgere har fått laget.
Jeg merker meg ordlyden "sier noe om". Og formuleringen beskriver jo greit hvordan vi måler impendanse i et batteri.Nei, impedansen sier noe om hvor mye spenningen faller med strømtrekk. Litiumion-batteriets fordel er høy energitetthet og lite selvutlading, ikke nødvendigvis størst mulig sveiseflamme ved kortslutning.
Lite svar fra Victron, men en link med målinger.
Null ohm impedans sier vel bare at et batteri eller annen strømforsyning oppfører seg som en teoretisk perfekt spenningskilde, samme utgangsspenning uansett strømtrekk. Sånne finnes bare i Spice-simuleringer, ikke i virkeligheten.Jeg merker meg ordlyden "sier noe om". Og formuleringen beskriver jo greit hvordan vi måler impendanse i et batteri.
Men er det da på prinsippielt grunnlag riktig å si at et batteri med uendelig kapasitet da vil ha ≈ 0 impendans?
Om så er det da også riktig å forstå det slik at når @Snickers-is i sin test hvor han benyttet startbatteriene hvor han konkluderte med høy impendans i batteriene gav problem med lydkvalitet kan også omformuleres til at årsaken skyldes spenningsfall i strømforsyning?
Saken var nok at jeg skulle hatt en gjennomført kondensatorbank i tillegg til batteriene, og dermed er rett og slett varierende spenningsfall problemet.Jeg merker meg ordlyden "sier noe om". Og formuleringen beskriver jo greit hvordan vi måler impendanse i et batteri.
Men er det da på prinsippielt grunnlag riktig å si at et batteri med uendelig kapasitet da vil ha ≈ 0 impendans?
Om så er det da også riktig å forstå det slik at når @Snickers-is i sin test hvor han benyttet startbatteriene hvor han konkluderte med høy impendans i batteriene gav problem med lydkvalitet kan også omformuleres til at årsaken skyldes spenningsfall i strømforsyning?
Nå fikk jeg forståelse at store kondesatorbanker kan like gjenre ha negativ innvirkning på resultatet.Det er ikke noe poeng i å ha fjorten farad glattekondensatorer hvis de uansett oppfører seg mer som induktanser over 1 kHz.
Dette stemmer bra med praksis jeg har sett i audioutstyr helt tilbake til 70 tallet. Dog ikke i rørforsterkere for gitar, — men dette designet daterer mange tiår før IC kretsen.En bedre tilnærming er å ha gradvis mindre kondensatorer av flere forskjellige typer, fra store elektrolytter nær likeretteren til knøttsmå keramiske like ved opampene.
It is worth noting that increasing the 1000 µF capacitor to 10000 µF has very little impact on the supply impedance. In fact, reducing the capacitance to around 100 µF is possible without any adverse negative impact. The data sheet recommendation of 470 µF or larger is very reasonable. This allows sufficient margin to maintain a good, low supply impedance, even with the relatively large component tolerances found on electrolytic caps. I recommend 1000 µF as it is commonly available at a reasonable price point.
De tenke vel som dere, det går ikke strøm til jord.Skikkelig off-topic, men siden noen brukte dette som eksempel på «teori» (eller var det «fagfolkene»?) vs «praksis» noen sider tilbake i tråden:
Vis vedlegget 892886
Vis vedlegget 892887
Vis vedlegget 892889
Svart elektrikertape, ja. Noen ganger hadde det kanskje vært bra om man fulgte spec og monteringsanvisning.
Du er tydelig opplært på hifisentralen! Drar et punkt ut av læreboken og kaller det fasit! Glemte de 700 neste sidene som viser det kan ha betydning likevel.Strøm til jord kalles jordfeil.
Det er vel akkurat der kjernen i denne strømrens-bransjen ligger; alt kan ha en betydning.Du er tydelig opplært på hifisentralen! Drar et punkt ut av læreboken og kaller det fasit! Glemte de 700 neste sidene som viser det kan ha betydning likevel.
totalentreprenøren i sine beregninger ([10]) ikke hensyntar den induserte strømmen som skyldes magnetfeltet rundt lederen og at strømmen kan være betydelig.Masse BS fra de kjente...for kabler som dette finnes det garantert en anbefaling, og muligens en forskrift, for korrekt skjøting. Denne er ikke fulgt... mer merkelig er det ikke. Ganske enkelt slurv og venstrehåndsarbeid av faglærte montører, - eller kanskje ikke engang faglærte...
Jepp. For fagfolk er induksjon og kapasitans reelle størrelser man må håndtere.Masse BS fra de kjente...for kabler som dette finnes det garantert en anbefaling, og muligens en forskrift, for korrekt skjøting. Denne er ikke fulgt... mer merkelig er det ikke. Ganske enkelt slurv og venstrehåndsarbeid av faglærte montører, - eller kanskje ikke engang faglærte...
Vær litt redelig når du siterer,da.totalentreprenøren i sine beregninger ([10]) ikke hensyntar den induserte strømmen som skyldes magnetfeltet rundt lederen og at strømmen kan være betydelig.
Bøkene er sjeldent feil. Lederne som vet best er problemet.Vær litt redelig når du siterer,da.
Vis vedlegget 892918
Jeg driver både med strøm, reguleringsteknikk og lukkede rørsystemer med høy temperatur og trykk i daglig virke.Det er nok rett som lm sier. Trykkstøt i rør er heller ikke lekkasje.
Å...hvordan modeller man en rørgate for dynamiske systemer. Veldig analogt med en elektrisk krets med sin ladestrøm og sin induksjon. Så kan man slenge på litt feil, lekkstrøm, jordfeil, lekkasje....kall det hva man vil. Men man trår fort feil i slike analogier, så best å ikke dra den for langt heller.Jeg driver både med strøm, reguleringsteknikk og lukkede rørsystemer med høy temperatur og trykk i daglig virke.
Jeg ser ikke analogien med trykkstøt i rør og jordfeil/jordstrømmer.
Dette høres jo ut som din lærebok!Du er tydelig opplært på hifisentralen! Drar et punkt ut av læreboken og kaller det fasit! Glemte de 700 neste sidene som viser det kan ha betydning likevel.
Dette er ikke et resultat av innbrenning med Vidar da, og en som har snudd kabelen feil vei og ikke har erfaring med maskinen..?Skikkelig off-topic, men siden noen brukte dette som eksempel på «teori» (eller var det «fagfolkene»?) vs «praksis» noen sider tilbake i tråden:
Vis vedlegget 892886
Vis vedlegget 892887
Vis vedlegget 892889
Vis vedlegget 892910
Svart elektrikertape, ja. Noen ganger hadde det kanskje vært bra om man fulgte spec og monteringsanvisning.
Jeg tar induksjon, magnetfelt og jord på høyeste alvor. Hvorfor tror du jeg har gjort alle tiltakene?Dette høres jo ut som din lærebok!
Hvordan fungerer et magnetfelt? Hva med kapasitans og reaktans? Hvordan fungerer egentlig jord? Hvordan reagerer de forskjellige på forskjellige frekvenser?Jeg tar induksjon, magnetfelt og jord på høyeste alvor. Hvorfor tror du jeg har gjort alle tiltakene?
Ingen anelse, vet du?Hvordan fungerer et magnetfelt? Hva med kapasitans og reaktans? Hvordan fungerer egentlig jord? Hvordan reagerer de forskjellige på forskjellige frekvenser?