Ja, litt catch-22 over den der. For å bli leder må man være motivert, men hvis man virkelig ønsker en slik rolle er man uegnet til å inneha den.Et stort generelt problem med ledelse er at rollene bekles av folk som klarer å karre til seg posisjonene heller enn folk som er godt egnet for å ha posisjonene.
Litt i samme gate, og sikkert noe du også kjenner til. Innenfor typiske kunnskapsbedrifter, som f.eks konsulentselskaper, så ønsker alle at / later som om de har en fullt fungerende karrierevei for fagspesialister - altså folk som er flinke til å "get shit done" i en eller annen form, om det er regnskap eller programmering eller noe annet. I de langt fleste tilfeller i de fleste slike organisasjoner så blir det som regel slik at for å karriereutvikling så må man etter hvert få en eller annen form for ansvar for en del av sjappa og det medfører da fort også personalansvar og alt det andre det medfører og man blir over tid mer leder enn en som gjør noe selv om det er nettopp å gjøre noe man er flink til og helst ønsker å drive med.Ja, litt catch-22 over den der. For å bli leder må man være motivert, men hvis man virkelig ønsker en slik rolle er man uegnet til å inneha den.
NB: Jeg sier ikke at du tar feil eller at jeg er uenig. Min datter hadde faget Teknologiledelse på Oslo Met. Jeg forklarte henne fra mange års erfaring at dette er veldig vanskelig og i de fleste tilfeller helt umulig. Nå har hun fått prøve seg som vikarierende skiftleder et par ganger og har kjent litt på å ha ansvaret for hele fabrikken på natt og helg.
Det same innan nesten som helst struktur, trur eg. Iallfall kjenner eg meg veldig att dette frå både UH-sektoren og skuleverket. Her vert det delvis motverka av at det å vera leiar ikkje er så veldig lukurativt, gøy eller høg status.man blir over tid mer leder enn en som gjør noe selv om det er nettopp å gjøre noe man er flink til og helst ønsker å drive med.
Du er heldig som har et organisasjonskart det er mulig å forstå og finne deg selv , om enn med mikroskop. Det er umulig å forstå min bedrifts organisasjon . Heldigvis får jeg lov til å gjøre det jeg alltid har gjort og interesserer meg, uavhengig av 8 omorganiseringer og 32 ulike ledere. Og neste UKE er det 40årsjubileum!Variasjoner over dette temaet var en gjenganger da jeg traff gamle studievennerr under UKA i Trondheim her om dagen. Selv befinner jeg med etter over 20 år fortsatt helt i bunnen av organisasjonskartet og har tenkt å bli der.
Indirekte tror jeg budsjettforhandlingene med SV ødelegger mye for den sittende mindretallsregjeringen.Ingen driver mer effektiv valgkamp for Høyre enn Støre & Vedum.
Det er vel vanlig med misnøye mot sittende regjering, men disse to virker å ta det til et nytt nivå.
Nei, det påstås å være enda verre.Mao det gamle ordtaket:
Alle når sitt inkompetanse nivå
The book proposes Putt's Law and Putt's Corollary
- Putt's Law: "Technology is dominated by two types of people, those who understand what they do not manage and those who manage what they do not understand."[3]
- Putt's Corollary: "Every technical hierarchy, in time, develops a competence inversion." with incompetence being "flushed out of the lower levels" of a technocratic hierarchy, ensuring that technically competent people remain directly in charge of the actual technology while those without technical competence move into management.[3]
Det er nok akkurat det som er en viktig del av Ernas kyniske kalkyle også. Selv når de har en potensielt god sak greier de å kløne det til på gjennomføring, eller manglende sådan, og deretter titter Giske opp fra boksen sin igjen mens SP forsøker å reversere snøen som falt i fjor uansett kostnad. Friogbevare.Ingen driver mer effektiv valgkamp for Høyre enn Støre & Vedum.
Det er vel vanlig med misnøye mot sittende regjering, men disse to virker å ta det til et nytt nivå.
Den sosialistiske ideologien deres er godt i gang med å rasere norsk næringsliv.
Enig med voffsen her, det som kommer fra Støre hører hjemme i den blåblå trådenFinnes ikke et fnugg av sosialistisk ideologi i dagens regjering, medmindre man synes alt til venstre for Djengis Khan er sosialistisk. Næringslivet går så det suser i Norge, og er det noe som eventuelt raserer næringslivet er det den ekstremt anti-sosialistiske '"energipolitikken" (om man kan kalle det for politikk).
Barnevakten ville nok blitt en i Familien/innerste kretsen så der har vi nok ingen mulighet for å få jobb.Lurer på om stillingen som barnevakt for Finnes vil bli lyst ut på Finn, eller om den skal ut på mittanbud.
Ja, jo. Heilt samd i at norske parti og norsk politikk er mykje meir personfokusert no enn tidlegare, og at den støtta Solberg ser ut til å ha fått internt er kvalmande (noko eg trur kjem av at det ikkje finst reelle alternativ som kan levera same pakka, og Høgre sitt fremste salgsargument er at dei har den pakka). I Ap hadde tronpretendentar type Giske manøvrert hardt og brutalt i ein slik situasjon. Trur eg. Same i Sp, der det også finst ei deling i reelle fløyar (altså politiske fraksjonar, om du vil).Stod ikke Erna og mottok trampeklapp fra sentralstyret, ungdomspartiet og hele sulamitten straks etter at saken eksploderte her like etter valget? Det gamle Willoch-Høyre ville kalt dama inn på teppet og det hadde vært en meget alvorlig forsamling hun måtte forklart seg til.
Personkultus? Visst er det det.
eksempel på at vi er så få synapser, her i landet.Det er noe surrealistisk over dette.
Her sitter altså først Erna Solberg, så Pål Lønseth og deretter tidligere førstestatsadvokat i Økokrim, nåværende advokat for Sindre Finnes, Thomas Skjelbred, i Dax 18 for å snakke om at "Sindre Finnes er lettet over at Økokrim ikke åpner etterforskning."
For det første: Det var Erna Solberg sin regjering som utnevnte den tidligere statssekretæren i Justisdepartmentet, Pål Lønseth, som ny Økokrim - sjef i juli 2020.
For det andre: Lønseth sitter åpent på Dax 18 og erkjenner at konklusjonen om ikke å etterforske Finnes, bygger på informasjon som Finnes selv ga. Det gir et inntrykk av at elitens topper selv kan diktere offentlige institusjoner, som Økokrim, sine konklusjoner.
For det tredje: Advokaten til Sindre Finnes, Thomas Skjelbred, har selv jobbet som førstestatsadvokat for Økokrim. Vis vedlegget 969996 Vis vedlegget 969997 Vis vedlegget 969998
Joda, men du bør også notere at han er AP-mann og var statssekretær for samme Huitfeldt i justis. Økokrim annonserte at de ikke ville etterforske mr. Huitfeldt samme dag som økokrim-sjefen erklærte seg inhabil pga tidligere jobbrelasjon, men nå mener han at AP-medlemsskapet hans ikke diskvalifiserer fra å vurdere Solberg/Finnes. Det er et lite land.For det første: Det var Erna Solberg sin regjering som utnevnte den tidligere statssekretæren i Justisdepartmentet, Pål Lønseth, som ny Økokrim - sjef i juli 2020.
Hovedregelen i forvaltningsloven er at også underordnede er inhabile, dersom den overordnede er inhabil. Straffeprosesslovens har imidlertid en særbestemmelse i § 60, som sier at dette kan fravikes dersom «nærmeste overordnede bestemmer noe annet».
Torbjørn Røe Isaksen var innom dette i en kommentar her om dagen, ikke spesifikt om Giske, men det fenomenet at det ikke er noen (i alle fall offentlig) gjedde som lusker i sivet klar til å hive seg på første mulighet sier en del om hvilken makt Erna har innad i Høyre - egentlig uten å måtte gjør noe særlig eller true med ditt og datt. Det sier også noe om hvor svakt Støre står i AP. Bare det at det foregår en omtrent uendelig fraksksjonskamåp, og det endatil for åpen scene sier en del om ståa internt i AP. Det er ikke noe galt i å ha uenighet i en organisasjon, for all del, men det er heller ikke nødvendig å ta det hele for åpen mikrofon for å markere seg selv.I Ap hadde tronpretendentar type Giske manøvrert hardt og brutalt i ein slik situasjon. Trur eg. Same i Sp, der det også finst ei deling i reelle fløyar (altså politiske fraksjonar, om du vil).
Det virket slik for noen år siden, men det kan jo tenkes at også Høire har nærmet seg tiden vi andre lever i (?)de har da høie… eller blir homser for mye for partiet?
Huh?Det virket slik for noen år siden, men det kan jo tenkes at også Høire har nærmet seg tiden vi andre lever i (?)
Hun var første norske stortingsrepresentant som sto frem som homofil.
Lowzow inngikk registrert partnerskap med forfatteren og aktivisten Karen-Christine Friele i 1993.
Da Norge i 1993 innførte lovgivning som regulerte registrert partnerskap for personer av samme kjønn, var Friele og hennes partner gjennom mange år, Wenche Lowzow, et av de første parene som inngikk partnerskap.
Han er gift med Jan Erik Knarbakk (1952–), administrerende direktør i Schibsted Forlag 1996–2009.