I følge en kjenning som er psykolog er skoleverket utformet slik at det er stort sett folk som kopierer andre som ender opp med master, mens de som er selvtenkende og kreative er også gjerne litt ustrukturerte, og de vil falle igjennom på lenge før de kommer til en master, med mindre de får Ritalin, som gjør dem mer som alle andre. Men for å få Ritalin må man gjerne ha så store problemer at man aldri kommer til en Master uansett. Så vi ender opp med akademiske miljøer hvor de fleste tenker likt.Ja, det er min oppfatning også. Nor skryter jo her av å ha et masterprogram som "alle" kommer igjennom. Det sier vel litt.
I mitt hode korrelerer en A med gode ferdigheter i å dra egne, velbegrunnede konklusjoner, mens en B krever rimelig presis omgang og god oversikt over relevant stoff.
Som både praktiker og akademiker ... en ting som frustrerer og irriterer meg med sånne oppgaver som dette er den nesten patologiske vekten på akademiske dikkedarier. Altså, det er ikke dikkedarier når det gjøres av de som er profesjonelle samfunnsforskere, men på masternivå så blir det ofte mer pretensiøst enn god kunnskapsproduksjon. Kjerkol og partner bruker overhodet ikke sine styrker i oppgaven, og kanskje ble de ikke gitt muligheten.
Den kanskje beste excecutive-oppgaven jeg har veiledet ... ikke en masteroppgave, men en prosjektoppgave på masternivå ... ble skrevet av en praktiserende advokat. Jeg tenker at bevisforsel som holder i retten er minst like solid som den som holder i akademia og hun hadde erfaring fra rettslig prosedyre. Hun var helt satt ut av alle føringer som hadde blit lagt av faglærer når det gjalt framgangsmåte og analytisk rammeverk ... de hadde fått en "lysløpye" som does all things for all men, but works for nobody. Jeg sa noe i den dur: "Noen av de beste samfunnsviterne vi har hatt i Norge har hatt bakgrunn som jurister. Og du kan jo mye om bevisførsel. Så vær en detektiv, grav etter de beste bevisene du kan finne, og behandle dem med presisjon. Skill mellom hva du vet med sikkerhet, hva som er rimelig å anta,hva som er mere usikkert og hva som bør undersøkes nærmere i fortsettelsen". Hun forlot kontoret mitt ca 20 kg lettere. Og det hun leverte av empiri og drøftinger er kanskje det beste jeg har sett av en student noensinne... og bedre enn mye som har passert som god kvalitativ forskning. Det er artig å veilede når man klarer å forløse slike ressurser!
Jeg tenker at bachelor-studier, i stor grad master-studier og definitivt executive master ikke er en utdannelse i vitenskapelige formaliteter, men først og fremst en utdannelse der man skal lære seg å forholde seg kritisk til informasjon, skille mellom skitt og kanel, produsere pålitelig kunnskap rundt problemstillinger som dukker opp i egen jobb. Essensen og de grunnleggende verdiene er de samme som i forskning, men formen kan være veldig anderledes. Og hvis det er noe vi trenger å lykkes med i akademia så er det å trene studentene i å hente inn relevant informasjon, behandle den på en kritisk måte, utvise stor grad av selvstendighet og vurderingsevne. Men de gangene vi nærmest tvinger de til å følge en lysløype de ikke kjenner seg igjen i, så er det det motsatte som skjer. Og det skjer dessverre altfor ofte. Da blir de mer opptatt av hva som er "kriteriene" enn å finne et best mulig svar på sin oppgave. Noen ganger oppleves jobben som å bære sprikende staur...
Jeg sensurerte en Masteroppgave ved UiS for en tid tiden, og måtte da skrive en særskilt begrunnelse for at jeg ga A. For B og nedover var det bare å fylle ut skjemaet. Så A skulle henge høyt!NTNUs beskrivelse av karaktersetting av masteroppgaver:
Karakterbeskrivelse for masteroppgaver - Kunnskapsbasen - NTNU
Karakterbeskrivelsene på denne siden gjelder masteroppgaver levert for sensur etter 31.mars 2014 i følgende fag: matematiske, naturvitenskapelige og teknologiske fag Masterprogram ved Fakultet...i.ntnu.no
Hehe.En lat sensor gir maks B.
Svaret er faktisk enkelt. Fuck EU og EØS! Problemet er at både Jonas og Erna vil ha oss inn i EU! Ja for ikke snakke om dama fra Venstre.
Dersom Norge virkelig går med på dette så kategoriserer jeg det som noe som virkelig har gått galt i Norge.
Vi har kanskje noe av det beste som finnes av panteutstyr/system/oppslutning worldwide.
Vis vedlegget 1017518
Jeg synes så tydelig jeg ser at du skriver enkelt. Å kjøre EØS-avtalen i makuleringsmaskinen er vel omtrent det minst enkle man kan finne på å gjøre i dagens situasjon. Det blir et 3 - 4 år langt og dyrt helvete som med ekstremt god margin overgår noen irriterende krusninger omkring pantesystemer.Svaret er faktisk enkelt. Fuck EU og EØS!
Det jeg tenker hadde vært fordelaktig, er om man debatterer det jeg vitterlig fremlegger, i stedet for det noen helt andre mener jeg burde ha sagt.Dette er da kun anekdotisk bevis fra Sluket så dette har da ingen påvirkning på hva Diskus sier og eller mener!
Det eg ikkje har forstått, er om dette i hovudsak er snakk om at ein del ungdomsmiljø har gått fullstendig bananas og bestemt seg for å vera gangsters, eller om det er kriminelle gjengar som, etter svensk mønster, rekrutterer mindreårige fotsoldatar.Den fysiske volden blant (veldig) unge har gjort et tydelig byks siste par år, ingen har hevdet noe annet.
Jeg mener å ha oppfattet at det for det meste dreier seg om sistnevnte. Man har kommet til at det opptar mer ressurser fra samfunnet, samt gjør straffereaksjoner vanskelig, ettersom de er under kriminell lavalder. Det kreves nok et skippertak for å bryte opp enkelte miljøer.Det eg ikkje har forstått, er om dette i hovudsak er snakk om at ein del ungdomsmiljø har gått fullstendig bananas og bestemt seg for å vera gangsters, eller om det er kriminelle gjengar som, etter svensk mønster, rekrutterer mindreårige fotsoldatar.
Du har rett i at det er utbredt å kopiere andre. De ender gjerne på C, D eller E. Men de dyktige studentene er ikke kopister. De leverer oppgaver med selvstendig preg og tidvis god kunnskapsproduksjon.I følge en kjenning som er psykolog er skoleverket utformet slik at det er stort sett folk som kopierer andre som ender opp med master, mens de som er selvtenkende og kreative er også gjerne litt ustrukturerte, og de vil falle igjennom på lenge før de kommer til en master, med mindre de får Ritalin, som gjør dem mer som alle andre. Men for å få Ritalin må man gjerne ha så store problemer at man aldri kommer til en Master uansett. Så vi ender opp med akademiske miljøer hvor de fleste tenker likt.
Den gjelder på bachelor- og masternivå over hele landet. Jeg liker at de knytter karakterene til selvstendighet og vurderingsevne. Men jeg synes nok at selvstendighet ikke alltid løftes godt nok fram.NTNUs beskrivelse av karaktersetting av masteroppgaver:
Karakterbeskrivelse for masteroppgaver - Kunnskapsbasen - NTNU
Karakterbeskrivelsene på denne siden gjelder masteroppgaver levert for sensur etter 31.mars 2014 i følgende fag: matematiske, naturvitenskapelige og teknologiske fag Masterprogram ved Fakultet...i.ntnu.no
Hele greia er vel nok et eksempel på konsekvensene av full økonomisk integrasjon uten tilhørende medbestemmelse og stemmerett. Jeg mener også svaret er rimelig enkelt og innlysende, men diametralt motsatt av foregående talers syn: Norsk EU-medlemsskap, nå. Veldig lite vil endres annet enn at vi omsider får et ord med i laget på beslutninger som berører ossJeg synes så tydelig jeg ser at du skriver enkelt. Å kjøre EØS-avtalen i makuleringsmaskinen er vel omtrent det minst enkle man kan finne på å gjøre i dagens situasjon. Det blir et 3 - 4 år langt og dyrt helvete som med ekstremt god margin overgår noen irriterende krusninger omkring pantesystemer.
(Som, i parantes bemerket, er mye bedre i Norge enn det noensinne har vært, eller kommer til å bli, i noe EU-land)
Hva tror du er på den kravlisten som vi ikke allerede har innført eller blir pålagt å innføre? Siden vi deltar på EUs nåde som ikke-medlemmer har vi alltid vært «flinkeste gutt i klassen» med å implementere EU-direktiver. Vi er mer integrert i EU enn hva UK var som fullverdig medlem, bare uten stemmerett og påvirkningsmulighet.Legg så til EUs kravliste ved et evt medlemsskap.. strøm, fisk, mineraler, samferdsel osv osv.... ta så i betraktning hva folkets mening er etter noen år med galemattis strømpriser.... En ny folkevstemming hadde faktisk vært på sin plass, men det tør ikke faenskapen - hverken de røde eller de blå. Da er det enklere å fortsette å snikinnføre alskens direktiver uten å mukke, og med overveiende sannsynlighet mot folkets mening, selv om man faktisk har og alltid har hatt reservasjonsmuligheter som man aldri har brukt.....
Det er tydeleg at vi har for få operative politifolk, og at dei ikkje har organisert seg slik at dei faktisk får løyst problemet.
Eg slit litt med å forstå kvar problemet eigentleg ligg her: 1) er det dårleg strategisk politiarbeid (type lite etterretning og evna til å setja ressursar på ting tidleg nok), 2) kronisk underfinansiering eller 3) generell byråkratisk opphoping av ressursar i administrasjon og prestisjeprosjekt?
Eg greier ikkje heilt å sjå at passkontor i Indre Ufsefjord kan vera det som har knekt heile etaten. Det passkontoret (ope 10-14 måndag og onsdag) framstår sikkert som uvesentleg når ein bur i Schweigaardsgate og må klatra over lik og hasjnarkomane på veg til jobb, men eg mistenkjer at det ikkje er beste forklaringa.
Det hadde jo faktisk vært et betimelig spørsmål å stille til de høye herrer (uavhengig av farge) om vetoretten som Norge har er reell.Hva tror du er på den kravlisten som vi ikke allerede har innført eller blir pålagt å innføre? Siden vi deltar på EUs nåde som ikke-medlemmer har vi alltid vært «flinkeste gutt i klassen» med å implementere EU-direktiver. Vi er mer integrert i EU enn hva UK var som fullverdig medlem, bare uten stemmerett og påvirkningsmulighet.
Norge har akseptert og implementert ca. 11 000 EU-direktiver, ikke brukt reservasjonsretten en eneste gang.Det hadde jo faktisk vært et betimelig spørsmål å stille til de høye herrer (uavhengig av farge) om vetoretten som Norge har er reell.
Hvis en aldri kan bruke vetoretten, fordi EU blir lei seg, så kan det argumenteres at man har avstått mer suverenitet enn det Stortinget vedtok når EØS-avtalen ble inngått...
Johan-Kr
Hvem har sagt at volden er på vei ned?Knivstukket gjentatte ganger - Oslo S søndag
Skutt på Holmlia - mandag
Her er ukemenyen i gang. Enda bra at volden er godt på vei ned
Våkne opp, naive godtroende!!
Er det din oppfatning at det å forholde seg til fakta bør tituleres som "tullprat"?Dropp alt det tullpratet nå.
Er det din oppfatning at det å forholde seg til fakta bør tituleres som "tullprat"?
Situasjonen er jo den at vi er enige om det viktigste punktet her, så det er mer formålstjenlig å diskutere hva som bør og kan gjøres med den oppståtte situasjonen. Det er utvilsomt et tydelig innslag av metoder som er kjent fra Sverige og det kriminelle nettverket "Foxtrot", der metodene går ut på å lokke unge mennesker inn i sin verden, for deretter å forlange "payback" i form av oppdrag som innebærer vold. I Norge har vi ikke en lovparagraf som er effektiv overfor folk som rekrutterer unge til kriminalitet, dette skal nå innføres i Sverige. En lignende paragraf bør snarest innføres i Norge også, slik at Politiet får verktøy som er egnet til å gripe inn overfor bakmenn, fremfor bare de rundlurte ungene i 12 - 15 års alder som i utgangspunktet ikke kan straffes for sine handlinger.
Vet ikke hvem som har på seg kverulanthatt her; du ønsker å forenkle virkeligheten, og forholde deg til et svart/hvitt scenario, noe jeg mener er kontraproduktivt. Når det kommer til totalantall voldsepisoder, har samfunnet nok ressurser til å håndtere dette, men det krever en fokusert punktinnsats, noe som også har vært gjort ved lignende situasjoner helt fra 80-tallet fram til i dag. Jeg er rimelig overbevist om at maktapparatet også denne gangen kommer til å håndtere situasjonen, og få roet gemyttene i Oslos gater, uten at "folk flest" kommer til å lide spesielt av det.Sterkt forenklet selvsagt - det jeg mener (og som jeg tror du skjønner når du legger av deg kverulanthatten) er at vi trenger ikke å terpe på fiktive "lyspunkter" statistiske krykker ( antall anmeldelser gåt ned osv. - ja det er jo faen så vel det når folk ikke TØR anmelde ting eller gir opp) når hovedtrekkene er så åpenbare, klare og skremmende.
Man våkner kanskje ikke før folk flest "lider spesielt"...?Du er jo i dette for selve diskusjonens del, det er ikke jeg. Prøver bare å peke på de store åpenbare linjer, greit å ha de klare før en begynner med detaljløsninger.. Poenget må uansett være å vekke folk, få folk engasjert og da må det først males med bred pensel.
Ja, men eg vonar på sett og vis Høgsterett vil behandla dette. Eg trur det er prinsipielle avklaringar som sannsynlegvis bør gjerast på høgt nivå når det gjeld korleis politiet forvaltar av valdsmonopolet; ikkje minst sidan politiet i stadig større grad har skytevåpen (utan at det er direkte relevant i denne saka).Interessant at han fikk mer enn påstanden fra aktor.
Politivold-saken i Kongsberg: Tiltalt politimann dømt
Borgarting lagmannsrett har dømt politimannen som var tiltalt for grov vold mot to menn på Kongsberg til fengsel i 120 dager. Politimannen anker dommen til Høyesterett.www.vg.no
Kanskje det men kan man anke skydspørsmålet fra lagmannretten til høyesterett?Ja, men eg vonar på sett og vis Høgsterett vil behandla dette. Eg trur det er prinsipielle avklaringar som sannsynlegvis bør gjerast på høgt nivå når det gjeld korleis politiet forvaltar av valdsmonopolet; ikkje minst sidan politiet i stadig større grad har skytevåpen (utan at det er direkte relevant i denne saka).
Som nevnt tidligere så er det langt mer byråkratisk komplisert og kostbart for oss som EØS-land å benytte reservasjonsretten, enn det er for EU-medlemmene.Norge har akseptert og implementert ca. 11 000 EU-direktiver, ikke brukt reservasjonsretten en eneste gang.
Tror ikke det, fritt etter hukommelsen kan man anke straffeutmålingen, selve lovanvendelsen / lovfortolkningen og saksbehandlingen (altså formalia). Ta det med en betydelig sekk salt, riktig nok.Kanskje det men kan man anke skydspørsmålet fra lagmannretten til høyesterett?
Nemlig...Tror ikke det, fritt etter hukommelsen kan man anke straffeutmålingen, selve lovanvendelsen / lovfortolkningen og saksbehandlingen (altså formalia). Ta det med en betydelig sekk salt, riktig nok.
DET burde politikerne tenkt på FØR de dro landet inn i EØS.Som nevnt tidligere så er det langt mer byråkratisk komplisert og kostbart for oss som EØS-land å benytte reservasjonsretten, enn det er for EU-medlemmene.