Politikk, religion og samfunn Hva har gått galt i Norge?

  • Trådstarter Desillusjonert
  • Startdato

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Gubra

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.08.2004
    Innlegg
    3.018
    Antall liker
    746
    Eksperimentet som startet med at folk fra koloniene flyttet til England er vel ikke akkurat noe nytt...
    Nei, men det er de siste 20-30 år det har gått over alle grenser. At kultur-relativistene på Hfs føyser det vekk, gjør lite med at folk flest har fått det opp i halsen.
     

    BeetleBug

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.06.2009
    Innlegg
    6.636
    Antall liker
    13.280
    Sted
    Sørlandet
    Politiet har utvidet siktelsen mot fire tenåringer etter at et homofilt par ble angrepet med kniv natt til lørdag.

    Totalt er fire tenåringer siktet i saken. To 17-åringer ble lørdag fengslet i fem og sju dager. De samme 17-åringene er også mistenkt for å ha begått et ran av en 15-år gammel gutt som var i Oslo for å delta på Norway Cup. Ifølge fengslingskjennelsen er de to 17-åringene også under etterforskning for en rekke straffbare forhold de siste månedene. To andre tenåringer på 14 og 15 år er tatt hånd om av barnevernet.

    Her snakker vi altså om to 17 åringer som virkelig er ute å koser seg i sommer. Som tusler rundt blant oss andre mens dem er under etterforskning for en rekke straffbare forhold og et nylig utført ran. I helgen kunne dem nesten sette drapsmenn på CV sin. Jeg blir forbanna over at slikt kan skje og samtidig også når jeg ser hvor handlingslammet Politiet vårt er ovenfor mindreårige. Og det er ikke bare i hovedstaden vi ser lignende tendenser:


    De siste ukene har det vært over 16 innbrudd i trøndelagskommunen.

    Politioverbetjent Ulvin sier at det er begrenset hvilke virkemidler de kan bruke når gjerningsmennene er under 18 år.Når unge kriminelle nærmer seg 18 år, så er virkemidlene til barnevernet oppbrukt. Da er det egentlig opp til politiet å ivareta dem, men de sliter med å få satt tyvene ut av spill.
     
    Sist redigert:

    I_L

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.03.2003
    Innlegg
    3.422
    Antall liker
    5.653
    Tja, jeg tenker at den fallende kronekursen egentlig bare er en normalisering av et oljefyrt og svært inflatert både lønns- og kostnadsnivå. Da vi slo oss selv på brystet som verdens rikeste så hadde vi også et ekstremt høyt prissnivå sammenliknet med landene rundt oss. Ja vi tjente godt, men alt var også mye dyrere her enn i det store landet utlandet. Som tilsier at valutakursen var kunstig høy. Vi har egentlig aldri vært SÅ rike.

    Og kanskje gjør det ikke så mye at ting normaliseres heller. Over et visst nivå så gjør ikke økt kjøpekraft så mye mer enn å øke det materielle forbruket. Og oppussing hvert år og utenlandstur hvert semester er ikke bærekraftig og bidrar neppe heller til særlig økt livsglede. Det viktigste for livskvaliteten er ikke rikdom, men økonomisk trygghet. Lykken øker til et visst inntektsnivå, men stopper der. Så alt tyder på at relativt sett små forskjeller er viktigere enn kontinuerlig vekst i kjøpekraft.
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    56.601
    Antall liker
    106.834
    Torget vurderinger
    23

    Er man voksen nok til å være kriminell, er man voksen nok til å sitte i fengsel
    I møte med alvorlig kriminalitet er det på høy tid å senke den kriminelle lavalderen fra 15 til 13 år.


    (Debattinnlegg i Aftenposten i dag, Oda Oline Omdal - arbeidsutvalgsmedlem Oslo Unge Høyre)


    Fire ungdommer var lørdag involvert i knivstikking på Aker brygge. Politiet etterforsker nå om motivet var hatkriminalitet. To av de involverte var under 15 år. Mandag ferdes de derfor fritt i Oslo, på lik linje med alle andre.

    I desember i fjor ble 26 år gamle Fariddullah Rahmani knivstukket på bussen i Bærum. Saken ble henlagt fordi siktede var under 14 år. 14-åringen kunne komme tilbake på skolen etter juleferien sammen med sine medelever.

    Ungdommer på Norway Cup, fulgt av to voksne, ble ranet på høylys dag midt i Oslos travleste gate. Da kan man ikke lenger si at Oslo er en trygg by.

    Denne utviklingen kan ikke fortsette.

    Bølgen krever oppdemming
    Disse hendelsene burde få varsellampene til å blinke for fullt hos regjeringen.

    Regjeringen ved barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) sier at den «planlegger å sette inn flere tiltak mot ungdomskriminalitet». Foreløpig kan ikke Toppe svare på hva det innebærer.

    Vi har ikke tid til å vente på at det passer å planlegge. Denne bølgen krever oppdemming her og nå.

    Om én uke ankommer drøyt 10.000 nye studenter Oslo, og fadderuken er i gang for fullt. Hvem skal sikre at disse studentene er trygge når de ferdes rundt i byen?

    Det åpenbare svaret er politiet. Problemet er bare at det eneste regjeringen har gjort i møte med økende kriminalitet, er å sørge for at det i 2023 er 388 færre politifolk i i distriktene. Bare i Oslo er det blitt 118 færre politifolk.


    Samtidig som ministerne uttrykker bekymring hver gang det skjer et slagsmål, en knivstikking eller et ran, fortsetter de å flytte politifolk ut av storbyene. For regjeringen er det viktigere med passkontor i alle landets kanter enn at politiet passer på folk der kriminaliteten øker.

    Dette skjer til tross for at ungdomskriminaliteten alene har økt med 31 prosent sammenlignet med årene før pandemien.

    Gi politiet verktøyene det trenger
    Det er også problematisk fordi når politiet møter unge kriminelle under 15 år, står de helt uten verktøy.

    13- og 14-åringer som ødelegger andre menneskers liv, kan i dag ikke engang tvinges til å møte i konfliktråd. Det er svært problematisk.

    I møte med alvorlig kriminalitet er det på høy tid å senke den kriminelle lavalderen fra 15 til 13 år.

    Det handler ikke om at barn som stjeler en sjokolade, skal sitte i fengsel. Men er du gammel nok til å rane, slå til, knivstikke eller voldta et annet menneske – så er du også voksen nok til å ta den straffen du fortjener.

    Alvorlighetsgraden av et lovbrudd avhenger ikke av hvor gammel gjerningspersonen er. Men sanksjonene lovbryterne møter, kan være helt avgjørende for hvorvidt kriminaliteten gjentas eller ikke.
     

    Tweedjakke

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.01.2008
    Innlegg
    4.052
    Antall liker
    4.142
    Sted
    Sunnmøre
    Tja, jeg tenker at den fallende kronekursen egentlig bare er en normalisering av et oljefyrt og svært inflatert både lønns- og kostnadsnivå.
    Dette burde kanskje inn under "Finanskrise"-tråden, men eg gjekk inn på ECB for å sjå historiske data. Ut frå det kan eg ikkje heilt forstå kvifor det vert hoia så valdsamt no, og leita etter forklaringar i det som skjer akkurat her og no. For meg ser til NOK/EUR ut til å vera fallande, ganske jamt, sidan sumaren 2012 (valdsam topp våren 2020, men eg hugsar ikkje heilt kvifor?)

    Flytande kurs har vel vore styrande sidan ca. 2000, så det åleine kan neppe forklara kvifor det plutseleg i 2012 byrja å gå som det gjorde?

    Jaja. Eg skulle ønskje at eg hadde eit klart svar på kva EUR og USD burde kosta, men det har eg ikkje. Det er klart at det var gøyare å vera norsk i Europa den gongen alt var kjempebillig, og veldig gøy å kjøpa ting på Internet den gongen USD låg på 5-6 kroner (2012-14). Det var sikkert ikkje like gøy å driva eksportindustri, altså.

    Men, Marius Nilsen (FrP) har eit slags poeng: Det beste argumentet for å behalda flytande kurs mot EUR har vore at vi kunne setja renter sjølv, men det ser jo ikkje ut som om det er noko NB i særleg stor grad gjer?

    1723052348159.png
     
    Sist redigert:

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    21.240
    Antall liker
    13.741
    Avviket feb/mars 2020 er pandemien og usikkerheten for framtiden, og nå er vi tilbake de samme nivåene...
    Dersom man skal analyser den grafen ved stirremetoden er at krona har svekket seg jevnt og trutt siden 2012/13 med litt støy (pandemien (svakere krone) og de enormt høye gassprisene i 2022 (sterkere krone)). Det er i alle fall veldig rart, som en hel del gjør, å mene at dette er de rødgrønnes feil siden man da vil slite med å forklare hva som skjedde fra 2013 til 2021. Eller hvorfor stort sett det samme har skjedd i Sverige.
     

    Baard

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.04.2002
    Innlegg
    2.241
    Antall liker
    886
    Torget vurderinger
    1
    Det er jo et poeng. Det lønner seg være krigsprofitør, krona var sterkere under starten på krigen i Europa og Norge hadde ekstreme inntekter på olje/gass. EU ba pent AP/Sp om litt rimeligere gass priser for å komme seg gjennom vinteren men fikk tvert nei fra de rød/grønne, her er det markedspris som gjelder. Det ser man på inntektene.

    krig.JPG
     

    Tweedjakke

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.01.2008
    Innlegg
    4.052
    Antall liker
    4.142
    Sted
    Sunnmøre
    Dersom man skal analyser den grafen ved stirremetoden er at krona har svekket seg jevnt og trutt siden 2012/13 med litt støy
    Ja, det er slik det ser ut for meg, men det er ikkje openbert for meg at den rette linja vi kan dra frå no til sumaren 2012 (med EUR til 7.27 i august 2012) representerer ei djup sanning om noko. Eller at det går an å sjå ein naturleg kurs mellom NOK og EUR av grafen.

    Av andre tilfeldige tal seier WolframAlpha at gjennomsnittet i perioden er NOK 9.37/EUR med årleg volatilitet på 8.4%, men i at snittet i 2023-24 var NOK 11.47 med 8.3% volatilitet. Beste helsing Tweed Makroøkonomisk Analyse.
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    37.406
    Antall liker
    37.293
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Jaja. Eg skulle ønskje at eg hadde eit klart svar på kva EUR og USD burde kosta, men det har eg ikkje.
    Den teoretiske fasiten heter kjøpekraftsparitet, purchasing power parity. Den tilsier at USD nå «burde» ligge rundt 9 NOK og EUR rundt 13 NOK. Siden faktiske kurser er hhv 10,81 og 11,81 nå kan man vel si at NOK er litt undervurdert vs USD, men fortsatt er noe overvurdert vs EUR. Eller noe, men ikke hold pusten mens du venter på at markedene skal treffe de teoretisk «riktige» verdiene. Valutamarkedene gjør det de gjør.
     

    oen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    09.03.2010
    Innlegg
    2.074
    Antall liker
    2.701
    Sted
    Portugal

    Økninger i offentlig pengebruk er krevende å reversere. Incentivene for å effektivisere er svakere i det offentlige enn i privat sektor. Offentlige virksomheter går ikke konkurs om de underpresterer. Kutt i velferdsytelser bryter med folks forventninger og politikkens logikk om at folk skal få det bedre over tid.
     

    I_L

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.03.2003
    Innlegg
    3.422
    Antall liker
    5.653
    Den teoretiske fasiten heter kjøpekraftsparitet, purchasing power parity. Den tilsier at USD nå «burde» ligge rundt 9 NOK og EUR rundt 13 NOK. Siden faktiske kurser er hhv 10,81 og 11,81 nå kan man vel si at NOK er litt undervurdert vs USD, men fortsatt er noe overvurdert vs EUR. Eller noe, men ikke hold pusten mens du venter på at markedene skal treffe de teoretisk «riktige» verdiene. Valutamarkedene gjør det de gjør.
    Det forstår jeg ikke. Vil valutamarkedene søke å utjevne PPP uavhengig av lands produktivitet eller eksport÷import?
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    37.406
    Antall liker
    37.293
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Det forstår jeg ikke. Vil valutamarkedene søke å utjevne PPP uavhengig av lands produktivitet eller eksport÷import?
    Nei, teorien tilsier bare at valutakursene på lang sikt vil nærme seg PPP. Det reflekterer nettopp produktivitet, inflasjon osv. NOK har vært en av verdens mest overvurderte valutaer hvis man sammenligner hva man får for en viss sum penger i ulike land. Derimot er det vanskeligere å forutsi hvor lang tid det vil ta for noe slikt å jevne seg ut.

     
    Sist redigert:

    I_L

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.03.2003
    Innlegg
    3.422
    Antall liker
    5.653
    Nei, teorien tilsier bare at valutakursene på lang sikt vil nærme seg PPP. Det reflekterer nettopp produktivitet, inflasjon osv. NOK har vært en av verdens mest overvurderte valutaer hvis man sammenligner hva man får for en viss sum penger i ulike land. Derimot er det vanskeligere å forutsi hvor lang tid det vil ta for noe slikt å jevne seg ut.

    Ok, tror jeg skjønner. Men det fremstår merkelig å bare ta hensyn til gjennomsnittlig PPP og ikke spredningen. Big Mac-indeksen er nødvendigvis lavest hvor de som jobber på McDonald's har mest ræva lønn i forhold til gjennomsnittet, så da incentiverer man store inntektsforskjeller gjennom å si at dette tilsier at valutaen er undervurdert. Som igjen begrenser størrelsen på markedet ved å redusere antallet mennesker som kan delta i det.
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    37.406
    Antall liker
    37.293
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Ok, tror jeg skjønner. Men det fremstår merkelig å bare ta hensyn til gjennomsnittlig PPP og ikke spredningen. Big Mac-indeksen er nødvendigvis lavest hvor de som jobber på McDonald's har mest ræva lønn i forhold til gjennomsnittet, så da incentiverer man store inntektsforskjeller gjennom å si at dette tilsier at valutaen er undervurdert. Som igjen begrenser størrelsen på markedet ved å redusere antallet mennesker som kan delta i det.
    Det meste man kan si ved å sammenligne kjøpekraftsparitet med faktisk valutakurs er hvilken vei kursen mest sannsynlig vil bevege seg på 3-5 års sikt, ikke så mye mer enn det. Noen mener å ha empiri på at ca 50 % av avviket vil bli utjevnet på ca tre år, men det virker nokså usikkert.

    Resultatet avhenger også av hvilken varekurv man bruker for å sammenligne. Når Sveits og Norge fortsatt har uforholdsmessig høye priser på en Big Mac, også sammenlignet med de nærmeste nabolandene med nokså likt arbeidsmarked, så er nok landbrukspolitikk med tollmurer og importvern en viktig del av det. Hele poenget med det apparatet er jo å se til at prisene på matvarer til konsument blir høyere enn de ellers ville blitt i en mer åpen økonomi. Det ser ut til å være varig og sier fint lite om forventede endringer i valutakurs, bare at medioker mat er dyrt i Norge fordi vi vil ha det slik.

    Er ikke sikker på om jeg følger deg mht lønnsspredning og incentiver. Dette sier ikke noe normativt om hvordan ting bør være, bare en teoretisk og empirisk sammenheng om hvilken retning de sannsynligvis vil gå. Det sier også at pengepolitikken stort sett bare virker på kort sikt. Hvis man har såpass løs pengepolitikk at det fører til innenlandsk inflasjon vil det etterhvert reflekteres i valutakursene på lengre sikt.

    Det er heller ikke noe mål i seg selv å ha en over- eller undervurdert valuta. Det vrir bare handelsbalansen noe mellom import og eksport, som er nettopp den mekanismen som over tid fører til en utjevning. F eks: Unaturlig høy valutakurs => mer import => mer valuta som skal veksles ut av landet => høyere tilbud av valutaen og lavere etterspørsel for samme => valutakursen drives ned.

    Det begynner å bli en stund siden det lønte seg å importere en bruktbil fra Tyskland, ser jeg. Eksempel, to nokså likeverdige biler. I Trondheim, NOK 549 900:
    I Tyskland, €49900 = NOK 598 900 + importavgift og moms, tilsammen NOK 838 725 på norske skilter, pluss transportkostnader. Si 850 000.
    1723117243480.png
     
    Sist redigert:

    Baard

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.04.2002
    Innlegg
    2.241
    Antall liker
    886
    Torget vurderinger
    1
    Jøss - trodde jeg leste DN eller Finansavisen men neida til og med NRK ser det åpenbare. Her var det jaggu mye å ta tak i, men blir det gjort? Vi har ikke politikere at slikt format lengre at man tar tak i ting. Vi hadde det, men mistet det:

    Fredag legger finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) fram den lenge varslede perspektivmeldingen.
    Hvert fjerde år får vi servert en tilstandsrapport for AS Norge, der byråkratiets lyseste hoder og tallknusere presenterer de utfordringer landet står foran dersom vår velstand skal bevares.


    • Selv om vi eksempelvis bruker mer penger enn andre land på skole, er ikke resultatene bedre. Tvert imot er skoleresultatene svekket de siste årene.
    • Selv om Norge har langt høyere statsbudsjett enn Sverige og Finland, er det vanskelig å dokumentere at vi får tilsvarende igjen for pengene i form av bedre tjenester eller resultater.
    • Vi har en svakere jobbvekst enn mange andre land.
    • Vi har høy yrkesdeltakelse og gode velferdsordninger, men også betydelig utenforskap. Både sykefraværet og antall uføre er betydelig høyere enn i sammenlignbare land.
    • Selv om ordninger for barnefamilier er i verdensklasse, får vi stadig færre barn.
    • Ingenting tyder på at vi er i nærheten av å bli mindre avhengig av oljepenger.
     
    Sist redigert:

    tjua

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.08.2012
    Innlegg
    2.878
    Antall liker
    2.078
    Sted
    Bergen
    Den der er steikke god, varmer en «gamlis» kropp som har sett dette komme gjennom flere år.
    Spørsmålet er «når er det for sent, er det passert eller har vi litt tid igjen?»
    Men stigen min beholder jeg sjøl, thank you very much
     

    Panama Red

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.08.2009
    Innlegg
    3.532
    Antall liker
    4.734
    Sted
    Fiddler's Green
    Torget vurderinger
    2

    4-string

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.01.2011
    Innlegg
    6.001
    Antall liker
    11.028
    Sted
    Interiore Simplicitate

    Pink_Panther

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.03.2006
    Innlegg
    19.536
    Antall liker
    9.982
    Problemet hadde vært det samme om båtene var drevet av diesel, kull eller vind. Noen tror visst at bare fremkomstmiddelet er elektrisk drevet så er det hurtig som lynet.
    Politikerne i nabokommunen min fikk hakeslipp da de oppdaget at den nyinnkjøpte fergen ikke lot seg lade med en skjøteledning inn i nærmeste 240 volt uttak. Ble dyrt å bygge nye kaier til båten, mye dyrere enn det den kostet.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    21.240
    Antall liker
    13.741
    Problemet hadde vært det samme om båtene var drevet av diesel, kull eller vind. Noen tror visst at bare fremkomstmiddelet er elektrisk drevet så er det hurtig som lynet.
    Politikerne i nabokommunen min fikk hakeslipp da de oppdaget at den nyinnkjøpte fergen ikke lot seg lade med en skjøteledning inn i nærmeste 240 volt uttak. Ble dyrt å bygge nye kaier til båten, mye dyrere enn det den kostet.
    Det mest påfallende er at ingen klarer å si at de har driti seg ut og burde ha oppdaget dette lenge før noe fartøy faktisk var i drift på strekningen, da forutsatt at det er korrekt gjengitt:

    Fra saken:

    For i rutetabellen skal båtene rekke fra Rognaldsvåg kai til Florø terminal på 30 minutter, inkludert flere stopp.

    Både klokken 07.45 til 08.15 og klokken 15.00 til 15.30.

    Strekningen er på i overkant av elleve nautiske mil, og med en fart på rundt 22 knop ville båtene akkurat klart det, men da helt uten tidstap; som stopp og passasjerer.

    Trekker man fra tidstapet, på rundt 15 minutter, måtte båtene hatt en fart på 50 knop for å holde ruten.

    Skulle dette la seg gjøre, måtte kollektivtransportselskapet satt inn Marinens raskeste fartøy – en av korvettene i Skjold-klassen og et av de raskeste marinefartøyene i verden – med en toppfart på 60 knop.

    Det er Skyss, kollektivtrafikkselskapet til Vestland fylkeskommune, som har ansvaret for båtrutene, mens det er rederiet Norled som drifter dem.

    På spørsmål om de har lagt opp umulige ruter, svarer de:

    – Rutetilbudet er selve premisset i kontrakten, sier Skyss-direktør, Målfrid Vik Sønstabø.

    – Og Norled har forpliktet seg til å skaffe fartøy som kan gå fort nok til å holde rutetabellene.

    Sønstabø sier de ikke fikk signaler i løpet av anbudsprosessen om at rutetabellene var urealistiske.

    – Vi har ikke bestilt noen konkret fart, men bestilt en rutetabell og et rutetilbud som skal holdes. Og da er det operatør sitt ansvar å sørge for at vekt og fart er dimensjonert for dette, sier hun.
     

    Roald

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    25.06.2005
    Innlegg
    5.445
    Antall liker
    2.681
    Torget vurderinger
    1

    Viktig med fri flyt for å presse vanlige arbeidere..

    Og fiffen har funnet ut at kjønnsforvirringen kan gi gull i OL og har lagt seg i trening, men Marius B Høiby skulle jo funnet en samtykkende treningspartner.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    23.425
    Antall liker
    17.210
    Torget vurderinger
    2
    Det mest påfallende er at ingen klarer å si at de har driti seg ut og burde ha oppdaget dette lenge før noe fartøy faktisk var i drift på strekningen, da forutsatt at det er korrekt gjengitt:

    Fra saken:

    For i rutetabellen skal båtene rekke fra Rognaldsvåg kai til Florø terminal på 30 minutter, inkludert flere stopp.

    Både klokken 07.45 til 08.15 og klokken 15.00 til 15.30.

    Strekningen er på i overkant av elleve nautiske mil, og med en fart på rundt 22 knop ville båtene akkurat klart det, men da helt uten tidstap; som stopp og passasjerer.

    Trekker man fra tidstapet, på rundt 15 minutter, måtte båtene hatt en fart på 50 knop for å holde ruten.

    Skulle dette la seg gjøre, måtte kollektivtransportselskapet satt inn Marinens raskeste fartøy – en av korvettene i Skjold-klassen og et av de raskeste marinefartøyene i verden – med en toppfart på 60 knop.

    Det er Skyss, kollektivtrafikkselskapet til Vestland fylkeskommune, som har ansvaret for båtrutene, mens det er rederiet Norled som drifter dem.

    På spørsmål om de har lagt opp umulige ruter, svarer de:

    – Rutetilbudet er selve premisset i kontrakten, sier Skyss-direktør, Målfrid Vik Sønstabø.

    – Og Norled har forpliktet seg til å skaffe fartøy som kan gå fort nok til å holde rutetabellene.

    Sønstabø sier de ikke fikk signaler i løpet av anbudsprosessen om at rutetabellene var urealistiske.

    – Vi har ikke bestilt noen konkret fart, men bestilt en rutetabell og et rutetilbud som skal holdes. Og da er det operatør sitt ansvar å sørge for at vekt og fart er dimensjonert for dette, sier hun.
    Dette er hinsides parodisk, satirisk, absurd og surrealistisk.
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    37.406
    Antall liker
    37.293
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Det mest påfallende er at ingen klarer å si at de har driti seg ut og burde ha oppdaget dette lenge før noe fartøy faktisk var i drift på strekningen, da forutsatt at det er korrekt gjengitt:

    Fra saken:

    For i rutetabellen skal båtene rekke fra Rognaldsvåg kai til Florø terminal på 30 minutter, inkludert flere stopp.

    Både klokken 07.45 til 08.15 og klokken 15.00 til 15.30.

    Strekningen er på i overkant av elleve nautiske mil, og med en fart på rundt 22 knop ville båtene akkurat klart det, men da helt uten tidstap; som stopp og passasjerer.

    Trekker man fra tidstapet, på rundt 15 minutter, måtte båtene hatt en fart på 50 knop for å holde ruten.
    Som vanlig blir saken mindre morsom hvis man sjekker fakta. Avgangen 15:00 har ett stopp og den 07:45 fire, men alle slik at man må bestille plass på forhånd. Det er tydeligvis ikke tatt høyde i rutetabellen for at noen vil gjøre det spesielt ofte. Hvor ofte det faktisk skjer aner jeg ikke, heller ikke hvordan rutetabellen så ut tidligere. Avgangene med faste planlagte stopp har tid lagt inn for dette.

    1723220131728.png

    Edit: Fjorårets rute:
    1723221203795.png
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn