Politikk, religion og samfunn Hva har gått galt i Norge?

  • Trådstarter Desillusjonert
  • Startdato

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • I_L

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.03.2003
    Innlegg
    3.441
    Antall liker
    5.720
    ^ Her gjør man igjen den unnlatelsessynd det er å peke på ett enkeltfenomen, og så tenke at dette er den ene årsaken. Jeg har ingen tro på at Wikström gjør denne kortslutningen, det er nok en tolkningsfeil. Ja, miljø i kombinasjon med selvkontroll og underliggende moral (allerede her er det 3 inputs) bereder grunnen. Men deretter må det flere inputs inn i ekvasjonen før det ender med kriminalitet.
    Kan ikke si at jeg ser denne "unnlatelsessynden" i innlegget som du svarer på. Det står ingenting der om at man utelater andre "inputs", men at hvis man ser på ulike "inputs" så er kultur og moralsk kontekst (moral er i stor grad et produkt av kultur) en langt sterkere driver enn fattigdom og sosioøkonomiske faktorer. Slik forskning vil jeg mene er høyst relevant siden de kan si noe om hvor tiltak bør settes inn. Målrettede tiltak er jo bare bortkastede ressurser hvis målene ikke er relevante for problemene man ønsker å løse.

    Og når du drar frem bakgrunn fra krigstilstander osv, så er heller ikke dette noe som kan løsrives fra kultur siden samfunn i stor grad er et produkt av kultur (og vice versa). At det er mange masseskytinger i USA har åpenbart mye å gjøre med amerikansk våpenkultur, og at det er endemisk korrupsjon i Russland har åpenbart mye å gjøre med deres dype mistillitskultur. Og at det er vedvarende krigstilstander og sekteriske og religiøse konflikteri i hele MØNA har like åpenbart mye å gjøre med deres æreskultur, religiøse tradisjon og strenge patriarki.

    Samtidig så kan man jo heller ikke anse kultur som noe statisk og uforanderlig. Kulturer er i konstant utvikling og det er ikke stort mer enn femti år siden homofili var forbudt i Norge og damer gikk med skjørt i Afghanistan. Men idéen om at alle innvandrergrupper ville tilta seg de liberale og "moderne" verdiene i vestligsekulære Europa så snart de etablerte seg her, har for lengst spilt falitt. Tradisjoner, oppdragelse og barnetro er ting som har vist seg svært vanskelige å endre. Og presset fra parallellsamfunn er stort og tiltakende. Og samtidig har internett slått opp dørene for fri kommunikasjon mellom folk i tilllitssamfunn og mistillitssamfunn, liberale samfunn og autoritære samfunn, og sekulære samfunn og streng religiøse samfunn, med alle komplikasjonene det fører med seg. Og summen av det hele ser ut til å være at de sekulære og vestligliberale verdiene om noe er på retrett.

    Som jeg har skrevet tidligere tror jeg at innvandring er én av flere potensielt eksistensielle trusler mot det sekulære, liberaldemokratiske og tillitsbaserte samfunnet vi har bygget. Og at tiltakene som diskuteres i stor grad retter seg mot helt feil mål som nevnte forskning også mer enn antyder. Men å avveie hensynene til eget samfunns velferd mot det moralske ansvaret ovenfor mennesker som ikke er en del av eget samfunn er ikke et kvantitativt spørsmål som man kan forske seg frem til svaret på. Det er til syvende og sist et etisk spørsmål og et spørsmål om hvordan man tror at gode og bærekraftige samfunn kan bygges.
     

    hogen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.12.2003
    Innlegg
    2.848
    Antall liker
    2.429
    Torget vurderinger
    2

    Hvem tror du får kjøpe en slik eiendom? Nordmannen eller svensken? spør eiendomsinvestor Geir Hove.
    Han har overført store deler av sitt eiendomsimperium til sønnen, som har flyttet til Sveits for å nærme seg de samme forutsetningene som utlendinger. Men Hove har fortsatt store deler av formuen eiet fra Norge.
    – Formuesskatt på 1,1 prosent høres bagatellmessig ut, men det er små detaljer som avgjør hvem som får kjøpe et bygg, sier Hove.
    – Formuesskatten har mye større skattemessig betydning enn folk tror. Realiteten er at norske investorer bosatt i Norge blir diskriminert sammenlignet med utenlandske investorer bosatt i utlandet.
    – Forskjellen er dramatisk stor, for i eiendom handler det om direkteavkastningen, og den som er villig til å betale lavest yield får kjøpe eiendommen.
    – Kan by nesten 50 prosent mer
    En formuesskatt på 1,1 prosent må nødvendigvis betales ved å hente ut penger fra virksomheten, og da utløses utbytteskatt på 37,84 prosent av utbyttet. Det gjør at det må tas ut 1,77 millioner i utbytte for å betale formuesskatt av verdier for 100 millioner.
    – En nordmann bosatt i Norge må på gjeldfri basis ta ut 1,77 prosent av eiendomsverdien i utbytte, det vil si 1,77 millioner, for å kunne betale formuesskatt.
    – Hvis en svensk investor kan by nesten 50 prosent mer for en eiendom, og få omtrent den samme avkastningen som nordmannen vil svært mange eiendommer bli kjøpt av utlendinger.
    – For to år siden lå direkteavkastningen i eiendom på under fire prosent på attraktive eiendommer. Da var et handicap på 1,77 prosent veldig mye.
    – Hvis en svensk investor byr 50 prosent mer for eiendommen, har han omtrent den samme avkastning som nordmannen med en yield på 3,5 prosent, sier Hove.
    Høy vs lav yield
    Renteøkningene betyr at forskjellen ikke er like stor i dag. Likevel er den betydelig. Hove viser et eksempel med et vanlige bygg med en dagligvareforretning i Norge og et annet eksempel med en kremeiendom i Oslo sentrum.

    – Tenk deg et Rema-1000-bygg som det kryr av i Norge. Yielden på sånt er 6,5 prosent i dag. Hvis man har 7 millioner i leie og 500.000 i kostnader er den eiendommen verdt 100 millioner, sier Hove.
    – Hvis du flytter deg til Oslo sentrum gir de beste eiendommene 4,75 prosent avkastning etter kostnader. En attraktiv eiendom i Oslo sentrum med 4,75 millioner i netto årsleie vil også være verdt 100 millioner.
    Når nordmannen eier Rema-bygget må han ta ut 1,77 millioner i utbytte til betjening av formuesskatt på 1,1 millioner.
    – Nordmannen sitter da igjen med 4,7 millioner i avkastning etter utbytteskatt og formuesskatt. En svenske som også ønsker 4,7 prosent avkastning kan by 137 millioner for samme eiendom fordi han ikke har formuesskatt. Men han betaler ikke mer enn nødvendig. Uansett får han den for 105 millioner.

    – Når det gjelder de beste eiendommene i Oslo sentrum er differansen større. Beste i Oslo. Nordmannen må ta samme utbytte og vil sitte igjen med 2,98 millioner i avkastning fra sin supergode eiendom. Hva kan svensken by? Jo, 159 millioner. Formuesskatten på 1,1 prosent gir et handicap på 59 prosent.
    Hove har da ikke hensyntatt aksjerabatt på 20 prosent der nordmannen eier eiendommen gjennom et selskap.
    – Jeg har regnet på det også. Når det gjelder Rema-bygget vil en svensk investor kunne betale 27,8 prosent mer enn en nordmann. I det eksemplet fra Oslo sentrum kan svensken by 42,4 prosent mer.
    – Da er det fristende for svensker å kjøpe de flotte eiendommene i Norge, sier Hove.
    – I tillegg har du det at man passer bedre på eiendommer der man er hands on. Når jeg ser noe er galt så får jeg det ordnet. Hvis jeg eier en eiendom i London er jeg ikke hands on. Derfor er lokalt eierskap bedre. Det er en god ting.

    De fleste kjøper ikke eiendom med ren egenkapital. Gjeld reduserer forskjellen.
    – Det er en god del som kjøper eiendom uten lån. Har du har lån på 50 prosent vil fordelen reduseres. Og hvis du har enormt mye gjeld betaler du ikke formuesskatt i det hele tatt. Men hva ønsker vi? Ønsker vi at norske eiendommer skal veldig mye gjeld slik at eieren ikke har råd til å passe på bygningene sine?
    – Politikerne er omvendt rasistiske. De diskriminerer nordmenn sammenlignet med nesten alle utlendinger. Jeg ønsker fair play. Jeg liker rettferdighet slik at alle har like muligheter, men slik er det ikke.
     

    Panama Red

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.08.2009
    Innlegg
    3.573
    Antall liker
    4.846
    Sted
    Fiddler's Green
    Torget vurderinger
    2
    Nellemann er en "luring"

     

    TOH

    Hi-Fi interessert
    Ble medlem
    25.10.2012
    Innlegg
    72
    Antall liker
    40
    Sted
    Bærum
    Torget vurderinger
    1
    Da var det årlige sykkeltyveriet utført. Begge el-syklene ble stjålet for ca en uke siden. Det samme skjedde i fjor. Denne gangen har vi sporing i styret (Bikefinder). Syklene ble først tatt til et boligområde på Høvik. Vi fikk 15 meters feilmargin på sporingen, så vi kunne ikke være sikre på posisjonering. Politiet kom faktisk og fikk flere beboere til å åpne garasjene sine. Vi fant dessverre ikke syklene, som mest sannsynlig var i en kjeller i et hus. En uke senere ble syklene fraktet til et lagerbygg utenfor Rygge. Bikefinder har en nøyaktig posisjonering og det er et industri området. Her er det mest sannsynlig et samlingssted før syklene blir sendt ut av landet (dette i følge Bikefinder). Politiet vil ikke gjøre noe med saken og forsikringen ble utbetalt. Kun hvis noen lurer på hvorfor prisen på forsikring blir dyrere. :(

    Denne saken irriterer meg fortsatt, så jeg skal legge ut en oppdatering. Syklene ble flyttet ut av Norge og kjørt til Polen. Der er de nå til salgs i butikken CCR Sport Bike shop Bydgoszcz.
    Jeg ringte butikken og Engelsken var dessverre dårlig. Butikken bekreftet at de hadde sykkel-merket for salg. Deretter sa jeg at de var stjålet fra Norge. Da forsto han ikke hva jeg sa. Og videre sa han at de kun hadde nye sykler for salg. Saken er tapt, men jeg håper de svetter litt. Jeg forklarte butikken at syklene var GPS sporet. Batteriet i gps'en er på vei til å gå ut dessverre.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    23.576
    Antall liker
    17.513
    Torget vurderinger
    2
    Denne saken irriterer meg fortsatt, så jeg skal legge ut en oppdatering. Syklene ble flyttet ut av Norge og kjørt til Polen. Der er de nå til salgs i butikken CCR Sport Bike shop Bydgoszcz.
    Jeg ringte butikken og Engelsken var dessverre dårlig. Butikken bekreftet at de hadde sykkel-merket for salg. Deretter sa jeg at de var stjålet fra Norge. Da forsto han ikke hva jeg sa. Og videre sa han at de kun hadde nye sykler for salg. Saken er tapt, men jeg håper de svetter litt. Jeg forklarte butikken at syklene var GPS sporet. Batteriet i gps'en er på vei til å gå ut dessverre.
    Jævlig irriterende. Nå er det straks høysesong for knabbing av påhengsmotorer. Det skjer når det begynner å bli mørkt, og med båter folk har vært for sene med å hente opp. Påhengsmotorene finner også veien ut av landet, sammen med gressklippere og mye annet.
     

    4-string

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.01.2011
    Innlegg
    6.148
    Antall liker
    11.287
    Sted
    Interiore Simplicitate
    Apropos det, jeg kjørte bak en stor kassebil med LT skilter for noen år siden, og lå bak den da den krysset grensa til Sverige. Den var så fullastet at hjula nesten subba oppi skjermene, men den skled uforstyrret inn i Sverige. Fordumsfull som jeg er formoder jeg at den var proppfull av norsk tyvegods.

    Jeg på min side ble stoppet av norsk tollvesen på vei inn i Norge igjen, de hadde fokus på tobakk- og alkoholkvoter.

    Prioriteringer.
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    56.756
    Antall liker
    107.363
    Torget vurderinger
    23
    Norge er et naivt og enkelt land å stjele fra for skruppelløse østblokkjævler. Svoger ble frastjålet en ny stor bord/kappsag fra bakgården sin på Kampen - en bakgård uten innsyn og med TO m. høyt låst stålgjerde i porten på siden! En våken nabo så det og tok regnr. på bilen, varebil fra Litauen. De hadde kappet opp stålstengene rundt låsen med en bældiger boltkutter. En tidligere kollega (el.installatør) ble frastjålet el.kabler for flere titusener, på overvåkingskamere ser en tydelig de polske skiltene på bilen.

    Etter at droger ble (bl.a.) allemannseie og billig så har nordmenn sløvnet hen og slakket av på sikkerhet rundt ting og eiendeler, ingen som brydde seg med å stjele slikt lenger. Før vi fikk en kontingent nye ransmenn som så hvor enkelt det var å skyte fisk i oppdrettsdammen og frakte det hjem for salg.
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    56.756
    Antall liker
    107.363
    Torget vurderinger
    23
    Nordmenn var ikke helt stuerene de heller i en periode, hvis du stilte deg opp i Teisenkrysset (Strømsveien) her i byen med blikket vendt nordover kunne du på fredags ettermiddag bivåne rene konvoier av Volvo stasjonsvogner med snekkere på vei hjem til Moelv.... bilene var halvplanende der de tungt gynget seg avgårde lastet til taktrekket med vasker, toaletter og andre byggevarer håndstjålet fra byggeplassene de arbeidet på!

    Edit; Dette var selvsagt på sytti/åttitallet da snekkerne faktisk var snekkere og kom fra Moelv & Omegn.. og byggeplassene var smekkfulle av
    manglende sikring :ROFLMAO:
     

    Aurora

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.06.2004
    Innlegg
    15.546
    Antall liker
    12.161
    Sted
    Ytterst i havgapet...
    Det var nok dessverre mye slikt for 40-50 år siden... dagens situasjon vet jeg lite om... men påhengsmotorer, sykler, verktøy etc etc er sterkt i vinden over hele landet... både når det er vindstille og i uvær...
     

    Stein 99

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.11.2009
    Innlegg
    1.775
    Antall liker
    1.107
    Prinsessebryllup.
    Jeg tenker på Kong Harald i dag og hvis jeg var i hans sko.Hvordan skulle jeg takle dette.? Jeg måtte hatt hjelp med gode råd helt sikkert. Han er far til ei god jente først og fremst men som er kommet litt spesielt ut med ulike vage/idiotiske ideer og valg av ektemann. Nr.4 i kongerekken er hun vel også.
    Når det gjelder sjamanen er det mye skremmende å høre, spesielt at han har kontakt med Ari Behn og at han hilser tilbake til jorden og har det bra og de beste ønsker for Maerta og barna. Og dette fenger prinsessen i høy grad. Og kongen må forholde seg til slikt tull. Skrekk og gru.
    Jeg er blitt motstander av kongedømmet.
     

    Tweedjakke

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.01.2008
    Innlegg
    4.121
    Antall liker
    4.211
    Sted
    Sunnmøre
    Ho var vel langt inni nyreligiøsitet før Durek kom inn i biletet, så eg meiner vel han får litt mykje tyn her. Sikkert ein kjernekar.

    Eg tar det vel litt meir med ro, dette her. Kongebarn som ikkje er i arverekkjefølgje er eit fundamentalproblem i monarkiet, og det vert ikkje betre av at dei knapt kan giftast ut av landet.

    Det største problemet for kongehuset er eigentleg at Märtha gjer så mykje av seg, og hjartet mitt blør ikkje så mykje for ein institusjon som (institusjonelt) krev at desse “overskotsungane” berre helst skal gifta seg anstendig og halda kjeft.

    Vi kan gjerne avskaffa monarkiet for min del, sjølv om Haakon verkar som ein triveleg type og Ingrid Alexandra som ein ungdom minst på snittet. Klar rolle, klar rolleforståing.
     
    Sist redigert:

    Hønndjevelen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.04.2010
    Innlegg
    8.354
    Antall liker
    9.244
    Sted
    Oslo
    Leste om et pressemøte hos hoffet i Danmark på 90tallet der spørsmålet om Frede snart skulle giftes.
    Svaret fra en representant fra hoffet var:
    Vi må finne en passende utenlandsk en, så vi ikke risikerer en full onkel fra Aalborg som bretter ut om hennes barne og ungdomsliv.
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    37.562
    Antall liker
    37.659
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Prinsessebryllup.
    Jeg tenker på Kong Harald i dag og hvis jeg var i hans sko.Hvordan skulle jeg takle dette.?
    Hjemmebrent. Ikke gin. Definitivt ikke gin.

    Litt mer seriøst: Et vesentlig poeng med monarkiet er at det fungerer som en reserveautoritet hvis det vanlige politiske systemet er satt ut av spill, og som en mer generell moralsk autoritet i samfunnet. Når ikke engang kongens egen datter respekterer kongens autoritet såpass at hun holder inngåtte avtaler med ham begynner det hele å skrangle i sammenføyningene. Hvorfor skulle noen andre bry seg om hva kongen mener, liksom?
     
    Sist redigert:

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    35.446
    Antall liker
    20.292
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    At monarkiet til slutt i Norge også kom opp med knehøner med høye spark, burde ikke overraske noen. Det er hverken Martha, Durek eller Marius som er problemet, det er monarkiet som styringsform som er totalt avleggs.
     

    Tweedjakke

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.01.2008
    Innlegg
    4.121
    Antall liker
    4.211
    Sted
    Sunnmøre
    At monarkiet til slutt i Norge også kom opp med knehøner med høye spark, burde ikke overraske noen. Det er hverken Martha, Durek eller Marius som er problemet, det er monarkiet som styringsform som er totalt avleggs.
    Eg tenkjer på om desse overskotbarna (særleg Märtha og Marius). Dei er fråtekne både ein normal barndom og ein enkel veg inn i eit roleg og anonymt tilvære der dei (som alle andre) kan vera hovudpersonen i sitt eige liv.

    Heile barndomen er dei rekvisittar som skal illustrera eit normalt familieliv (i tilfellet Marius, den moderne familien). I ungdomstida er dei kjendisar og influensarar anten dei vil eller ikkje.
     

    4-string

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.01.2011
    Innlegg
    6.148
    Antall liker
    11.287
    Sted
    Interiore Simplicitate
    At monarkiet til slutt i Norge også kom opp med knehøner med høye spark, burde ikke overraske noen. Det er hverken Martha, Durek eller Marius som er problemet, det er monarkiet som styringsform som er totalt avleggs.
    Vi har ikke monarki som styringsform i Norge, men konstitusjonelt monarki. Det er en viss forskjell.

    Likefullt enig i at det hele er fullstendig avlegs, og tiden er inne for å avvikle hele greia.
     

    4-string

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.01.2011
    Innlegg
    6.148
    Antall liker
    11.287
    Sted
    Interiore Simplicitate
    Eg tenkjer på om desse overskotbarna (særleg Märtha og Marius). Dei er fråtekne både ein normal barndom og ein enkel veg inn i eit roleg og anonymt tilvære der dei (som alle andre) kan vera hovudpersonen i sitt eige liv.

    Heile barndomen er dei rekvisittar som skal illustrera eit normalt familieliv (i tilfellet Marius, den moderne familien). I ungdomstida er dei kjendisar og influensarar anten dei vil eller ikkje.
    Et sterkt argument for å avskaffe hele greia.
     

    Tweedjakke

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.01.2008
    Innlegg
    4.121
    Antall liker
    4.211
    Sted
    Sunnmøre
    Et sterkt argument for å avskaffe hele greia.
    Gjerne for meg.

    Til dess får vi heller gje desse villskota gode tilsvarande td. stortingsrepresentantane i byte mot å halda seg unna kokain og astral-krystallar.

    Slik det er i dag, er dei rett og slett ikkje velståande nok til å vera “idle rich” på ein fornuftig måte. Og det er eigentleg den rolla som passar best for dei.
     
    Sist redigert:

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    35.446
    Antall liker
    20.292
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Vi har ikke monarki som styringsform i Norge, men konstitusjonelt monarki. Det er en viss forskjell.

    Likefullt enig i at det hele er fullstendig avlegs, og tiden er inne for å avvikle hele greia.
    Sannelig ikke enkelt å se forskjellen. Som jeg har nevnt tidligere, ingenting slår feiringen av 100- årsdagen for parlamentarismen i Norge. 1884-1984, da hele stortingssalen reiste seg for kong Olav. Det var litt av et syn, og stor humor. Husker jeg tenkte; "dette blir rett og slett for tullete". At maktposisjoner arves, er en uting- selv når den er symbolsk. Eller kanskje særlig da. Som Tweedjakke sier; de barna som blir "tilovers", hva skal være deres mening med livet? I tillegg til at parlamentarisme betyr 'folkestyre', at parlamentet styrer, altså det stikk motsatte av 'monarki'.
     

    duc916

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    21.09.2005
    Innlegg
    2.547
    Antall liker
    2.759
    Sted
    Vestfold
    Torget vurderinger
    3
    Hvilken makt skulle en president i såfall tillegges (?)
    Monarkiet er muligens avleggs, men hvis det skal endres, så trengs det nok en grundig debatt som går langt utover det dagens familie er oppe i.
    Og en risikerer da at feks Carl I står på balkongen og vinker...
     
    • Liker
    Reaksjoner: JMM

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    35.446
    Antall liker
    20.292
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Hvilken makt skulle en president i såfall tillegges (?)
    Monarkiet er muligens avleggs, men hvis det skal endres, så trengs det nok en grundig debatt som går langt utover det dagens familie er oppe i.
    Og en risikerer da at feks Carl I står på balkongen og vinker...
    Fordelen er at presidenten både velges og avsettes, av folket- gjennom valg. Nå finnes ikke den muligheten, og vi er stuck med krystaller, kokain, bukking og skraping, og én familie som er overopphøyd alle andre. Det hører ikke hjemme i et demokrati.
     

    Aurora

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.06.2004
    Innlegg
    15.546
    Antall liker
    12.161
    Sted
    Ytterst i havgapet...
    Nå er det da ikke slik at hverken Kongen, Dronningen, kronprinsen eller gemalen bruker kokain.... litt edruelighet må kunne forventes....
    Bortskjemte unger sidelengs og/eller langt nedover i rekka er det absolutt nok av i historien...
     

    Pink_Panther

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.03.2006
    Innlegg
    19.598
    Antall liker
    10.073
    Monarkene i Norge gjør en utmerket jobb med å representere Norge i ikke-politiske sammenhenger. De gjør også en god jobb i å samle landet i krisesituasjoner.
    Vi greier jo ikke å stå samlet bak en statsminister, hvordan skal da en president eller lignende kunne greie å samle folket?
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.644
    Antall liker
    9.493
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Norsk narkotikapolitikk i praksis, og så kan det diskuteres om vi skal fortsette i samme spor eller prøve noe nytt.

     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    35.446
    Antall liker
    20.292
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Nå er det da ikke slik at hverken Kongen, Dronningen, kronprinsen eller gemalen bruker kokain.... litt edruelighet må kunne forventes....
    Bortskjemte unger sidelengs og/eller langt nedover i rekka er det absolutt nok av i historien...
    Selvsagt blir de bortskjemte, hele landet, statsminister og parlament har jo bukket og skrapet for de- siden dagen de ble født. At kongen ikke bruker kokain, er knapt noe argument for monarki...
     

    Pink_Panther

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.03.2006
    Innlegg
    19.598
    Antall liker
    10.073
    Selvsagt blir de bortskjemte, hele landet, statsminister og parlament har jo bukket og skrapet for de- siden dagen de ble født. At kongen ikke bruker kokain, er knapt noe argument for monarki...
    Nå tror jeg ikke noen ledere har så veldig høy stjerne i din verden, valgt eller ikke...
     

    PUKK OG GRUS

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    01.10.2020
    Innlegg
    626
    Antall liker
    511
    Sted
    Aarhus
    Hvorfor president? Bør vel funke med statsminister. Gammel avdanket, lett dement figur med sort belte i mingling og velutviklet saksegrep for snorklipping. Helst ikke!
     

    Aurora

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.06.2004
    Innlegg
    15.546
    Antall liker
    12.161
    Sted
    Ytterst i havgapet...
    Vet ikke hvordan det er dere, men jeg sliter virkelig tungt med å se for meg noen av dagens politikere som president... absolutt ingen som jeg kan se, i gjengen av lurendreiere, eventyrfortellere, juksemakere osv osv... kanskje en president med en fake master? Eller en som like å klå på damene, sånn litt ala Jeltzin..??
     

    duc916

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    21.09.2005
    Innlegg
    2.547
    Antall liker
    2.759
    Sted
    Vestfold
    Torget vurderinger
    3
    Vet ikke hvordan det er dere, men jeg sliter virkelig tungt med å se for meg noen av dagens politikere som president... absolutt ingen som jeg kan se, i gjengen av lurendreiere, eventyrfortellere, juksemakere osv osv... kanskje en president med en fake master? Eller en som like å klå på damene, sånn litt ala Jeltzin..??
    Det er det jeg også har fundert på - HVEM ser vi i dag som kunne egne seg som President ?
     

    PUKK OG GRUS

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    01.10.2020
    Innlegg
    626
    Antall liker
    511
    Sted
    Aarhus
    Hvilke endringer kreves det i grunnloven / forfattningen for å få til en slik endring (?)
    Null peiling men stortinget ga en monark fyken og erstattet vedkommende med en ny monark i 1905ish. Grunnlovsendringer av en slik type krever sikkert 3/4 flertall bekreftet sv neste storting og sikkert flere ting
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn