Jeg var på konsert i dag/går!

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Falcon1i

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.09.2012
    Innlegg
    1.822
    Antall liker
    1.823
    Sted
    Exil i huvudstaden
    Jeg har tydlighvis ikke vært på samme DT konsert som dere på fredagen i Oslo Spektrum, for meg var det en STOR nedtur. HØY lyd er IKKE bra lyd, når lydnivået er så høyt att trommehinnene mine skurrer blir det ikke en bra konsert. Bandet gjorde en kjempe jobb på det som var hørbart(sikkert på resten også), men å skryte av jobben lydteknikeren gjorde? nei, det gjør ikke jeg.
    Om du avser mitt inlägg kan vi inte varit på samma konsert eftersom jag skrev om lördagens konsert i Annexet, Stockholm.
    Riktigt bra ljud som ljudtekniker/na skall ha all cred.för. De kanske hade en ovanligt lyckad dag på jobbet.
     
    N

    nb

    Gjest
    De spillte altfor høyt i Oslo Rektum. Men ørepropper ble volumet passe - selv utenfor konsertsalen der jeg bunkret øl var det for høyt. Lyden i Oslo Rektum er sjelden god, det var den heller ikke på DT denne gangen. Det kom seg litt etter hvert, men særlig bra ble det aldri. Ørepropper hjalp også mye for å ta bort en infernalsk gjalling fra vokalen, men det avhenger ganske mye av hvor man sitter/står hvordan lyden er.
     

    Retep

    Steine galen
    Ble medlem
    27.01.2005
    Innlegg
    23.079
    Antall liker
    20.302
    Sted
    Volda
    Torget vurderinger
    23
    Var også på konserten i Oslo Spektrum med DT på fredag 21-2-2014.

    Etter å ha gleda meg i neon mnd så synes jeg at det var helt greit. Vi satt nok ikke på de beste plassene, og lyden var også helt grei. Synes det spesiellt på vokalen var noe så der.... Det kom seg etterhvert og rett etter pausen så var det bedre, men så begynnte det å skjære seg igjen. Synes også at det mangla litt lyd i de laveste tonene på bassen.

    Jeg likte bedre konsterten de hadde sist på Vallhall arena. er det 2 år siden...? Fikk også med meg at de skulle tilbake til norge på denne turneen, noen som vet noe mer rundt det?

    Dette er 2 gangen jeg hører DT Live.
     

    united

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.07.2009
    Innlegg
    24.173
    Antall liker
    32.872
    Sted
    Indre Østfold
    Torget vurderinger
    2
    Når skal vi pisse?

    Ut å strø mellom eller i sangene? That's the question.
    Sånn var det under John Murrys seanse på Crossroads onsdag 5. mars. Problemet for drikkefeldige gubber med skral prostata er det å holde seg to timer eller mer. John Murry holdt på mer...

    Først var det imidlertid en annen bra kar som skulle på

    bilde 1.JPG

    Kreg Viesselman, en amerikaner som møtte sin skjebne i form av en norsk dame, kom som en enslig trubadur og spilte en håndfull sanger på sin bra barytonmåte og lovte å komme tilbake med fullt band om et par måneder. "John Murry er en intelligent kar", sa'n. "As far as I can tell". :)

    Han takket publikum for at vi hørte på'n selv om det ikke var ham vi var kommet for å se. Men det var nå en grunn til at vi denne gangen kom tidlig. Og det var en grunn til at publikummet holdt så bra kjeft, da. "Han kjører Townes-kompet", sier Tremor. Jeg hadde allerede fundert ei stund på om det å trampe hæla i gulvet hadde funka særlig med slike Ecco-sko som jeg hadde. Som han selvsagt ikke brukte, såå sidrumpanorsk var ikke han.

    Vi kjøpte sjølsagt vinylplata hans mens vi skrøyt'n opp under nesa, bodde på Tøyen nå, sa'n. Og nei, den surrealistiske videoen hans var ikke fra Nordmarka, men Østmarka. Rett skal være rett. Sympatisk fyr.

    John Murry
    bilde 3.JPG

    Nuvel, kort tid etter kom hovedattraksjonen på. Skulle det ikke være med band? Nei, en alvorlig amerikaner satte seg ned, med to åpne flasker glasscolaer foran seg. Som han knapt nok rørte under den mer enn to timer lange seansen sin.

    Det begynte bra, vi sto to meter fra Murry, ofret lyd framfor orkesterplass, og i løpet av kvelden spilte han det meste fra den store Graceless Age. En brite slo noen trommer dann og vann, men det ble nesten borte i det hele. For det var Murry og hans personlige helvete det dreide seg om. Selv om han gravalvorlig kom med meninger, forklaringer og mye humor mellom sangene. Det var så interessant det hele, alt sammen, at jeg bare sto der, lent mot en søyle og heldigvis glemte ting som naturens edle behov. Dette var det som var vesentlig. Om narkotikaen som "Keeps me staying alive. And kills me in the end".

    Det var Murrys liv som junkie det dreide seg om. "That's what heroin do", sa han etter å ha fortalt om da hans kone på telefonen fortalte at huset deres sto i flammer. Og han svarte henne at han kunne vel komme senere, han skulle jo straks treffe Tom Waits. "That's what heroin do", og så sang han Things We Lost In The Fire, mens ståpelsen rundt omkring var til å ta og føle på. Der og da var det ingen som lenger savna et band, vi hadde Murry der, vi følte oss såå priviligerte.

    bilde 1 (1).JPG


    Det kom flere covere underveis, blant annet spurte han om vi next ville ha en av Neil Young eller John Prine. "Young!" skreik ei søt dame. "Prine", hyler Tremor. "Ladies win", sier Murry og spiller Prine.

    Det udiskutable høydepunktet var Little Colored Balloon. Tror aldri jeg noensinne har overvært en mer intens framføring, den måten han trampa i gulvet hatet mot heroin mot slutten. Tok meg noen timer bare å begynne å tenke på å begynne å puste igjen.

    Mot slutten sa'n han at han ikke gidda gå av, være kostbar og komme tilbake etter applaus. SÅ han skulle spille noen sanger til. "But be nice", klapp ikke etter siste sang. Som om vi klarte å la vær. Tilslutt kom valget mellom Smokey Robinson, John Prine og Crowded House. Det ble alle. Og en til, fordi han midt i siste sang glemte seg et øyeblikk. Etter to timer intens magi var det slutt, vi rakk å gi'n kred og kjøpe litt signert merch før vi stakk hjem til meg og tok en øl under fordøyinga. Det var fryktelig mye å tygge på, det vil nok ta dager og det som verre er.
     
    Sist redigert:

    Townes

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.04.2009
    Innlegg
    15.639
    Antall liker
    10.642
    Sted
    www.skranglefantene.com
    Torget vurderinger
    1
    Takk for finfin melding united

    Invitasjonen min om å komme over til Tiggerstaden og være med på konsert må ha forsvunnet i posten :mad:
     

    bluesbreaker

    Hundeeier
    Ble medlem
    05.03.2009
    Innlegg
    22.750
    Antall liker
    59.078
    Sted
    Blåskogen
    Torget vurderinger
    1
    Veldig fin konsertomtale united.:)
    Jeg leser, og føler at jeg virkelig har gått glipp av en begivenhet.
    Jeg kjenner ikke disse navnene, men får definitivt lyst til å vite mer.
    Takk for innlegget.

    mvh
     

    Elo

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    13.04.2010
    Innlegg
    842
    Antall liker
    224
    Sted
    Buskerud
    Torget vurderinger
    2
    Lov å nevne kommende konsert?

    Thomas Dybdahl på Energimølla (Kongsberg) lørdag 8. Mars.

    Mvh
     

    united

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.07.2009
    Innlegg
    24.173
    Antall liker
    32.872
    Sted
    Indre Østfold
    Torget vurderinger
    2
    Takk for finfin melding united

    Invitasjonen min om å komme over til Tiggerstaden og være med på konsert må ha forsvunnet i posten :mad:
    Hmmm, det var rart, vi som jo hadde billett til deg og greier.

    Ellers er det rart med det, noen konserter skriver seg selv bare.
    Den var vel ikke det største rent musikalsk sett, men et fryktelig sterkt møte var det. Særlig for oss som kjente sangene og historien hans, og det var nok de fleste. Et tyst publikum fortjener nemlig også mye ros.
     

    soundscape

    Æresmedlem
    Ble medlem
    21.09.2005
    Innlegg
    11.139
    Antall liker
    34.188
    Sted
    Nordre Follo
    Torget vurderinger
    19
    The Crimson ProjeKCt på Cosmolite i Oslo søndag 9.mars. En av de bedre konsertopplevelser undertegnede har hatt på lenge.
    Bandet består av en dobbel trio ( 2 x bass/trommer/gitar) , og det meste av stoffet var fra King Crimson's katalog.
    Det ble spilt et par låter fra Adrian Belew's Power trio også, hvor Belew virkelig fikk vist sine ferdigheter som den suverene gitaristen han er.

    Variert program med andre ord, delvis trio besetning, men også kvartett og dobbel trio - alt etter hvilke låter som ble spilt.

    The-Crimson-Projekct.jpg


    https://www.facebook.com/thecrimsonprojekct
     
    L

    Labbis

    Gjest
    Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival åpningskonsert Oslo Domkirke.

    Prøver å få med meg disse åpningskonsertene (anbefales) I år: G. F. Handel Jephtha.

    Accademia Bizantina (Italia), Det Norske Solistkor og div. solister. Fullt hus, fin atmosfære, bra lyd og stående applaus. Når det gjelder våre "egne" syns jeg Berit Solset (sopran) pluss DNS gjorde en fantastisk jobb.
    Mvh
     

    Skrotnisse

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    30.03.2006
    Innlegg
    231
    Antall liker
    129
    Torget vurderinger
    1
    Brad Paisley @ Oslo Spektrum 2014

    Selv har jeg imidlertid for lengst mistet tellingen på hvor mange konserter jeg har opplevd og uten at jeg noen gang kommer til å være i stand til å velge en favoritt er jeg definitivt i stand til å trekke frem de som huskes best og dette er uten tvil en av de. Brad Paisley er mannen som makter å briljere på samtlige punkter; han er en fenomenal gitarrist, han har en fantastisk vokal, han har tekster som treffer spikeren på hodet, han er en entertainer og han har evnen til samle et musikkelskende publikum som utenfor konsertlokalet kommer fra vidt forskjellige verdener rent musikalsk og stilmessig sett. Jeg skal naturligvis vær forsiktig med å hause denne konserten altfor høyt opp i skyene men jeg vil faktisk tørre å påstå at mannen har redifinert en hel sjanger og denne kvelden serverte han en episk definisjon av det de fleste av oss vil definere som en perfekt konsert.

     
    M

    mfufu

    Gjest
    I går var disse karene og spillte på Larvik Gitarfestival:
    Motorpsycho.jpg


    Ett hyggelig gjensyn, har ett par videoer også men kunne ikke legge de ut syntes jeg, for da ville alle skjønne hvor "ikke edru" jeg var :)
    Med ett par låter fra mitt første møte med dem på nitti tallet fra platen Demon Box kan jeg garantere at det ble god stemning!

    Edit: Åja og det er Motorpsycho, for de uinvidde :)
     

    Skrotnisse

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    30.03.2006
    Innlegg
    231
    Antall liker
    129
    Torget vurderinger
    1
    In Solitude @ Rockefeller 2014

    In Solitude hadde den utakknemlige oppgaven med å gå ut som nr 2 av 3 band men ga alt fra første tone og holdt koken konserten igjennom.

     

    Skrotnisse

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    30.03.2006
    Innlegg
    231
    Antall liker
    129
    Torget vurderinger
    1
    Shining @ Rockefeller 2014

    Shining hadde ingen enkel oppgave med å avslutte kvelden etter at Nekromantheon og In Solitude hadde servert to kraftsalver av de sjeldne, men med sin svartjazz maktet de allikevel å toppe heile skiten!

     

    Hedde

    Førr evig!
    Ble medlem
    20.04.2009
    Innlegg
    6.731
    Antall liker
    3.409
    STEVE GADD blant bønder i byen! (Ja, Jessheim har fått sneket til seg bystatus...)

    Konsert på Herredshuset, Jessheim torsdag 30.02.2014 Trio med Steve Gadd, Dan Hemmer og The leader himself, Michael Blicher



    http://michaelblicher.dk/show.php?type=bands&id=41


    Da er vi tilbake i heimen etter en kulturell begivenhetsrik dag og aften, med kinesisk nyttårsbankett først etterfulgt av nevnte konsert. Som ble en højdare.... fjerde gang på to år med Gadd, forskjellig setting, og dagens var kanskje den mest subtile av de alle. Trio med trommer, B3 og sax blir sjelden uinterresant, og som Gadd selv uttaler på plakaten; "my favourite setting? Organ trio"


    Dan Hemmer på B3 (orglenes ikon #1 for uinvidde) og lederen selv, danske Michael Blicker på blæs & tamburin var to nye bekjentskaper for undertegnede - superkompetente og hardtsvingende karer som også hadde grepet på ballader.

    Lokalet - Herredshuset i enden av Storgata (Jessheim) fortjener også hederlig omtale, salen var vel rundt de to hundre m2 så der, laftet tømmer, stor takhøyde med synlige talstoler. Herlig skustikk og perfekt for aftenens setting. Alle gangene jeg har hørt Gadd så har lydnivået vært en god del lavere enn det en vanligvis opplever, slik var det i dag også og det kledde lokalet. Vi satt lengst bak, og hørte tydelig kneppet da Hemmer slo på bryter'n til Leslie kabinettet med hyppige intervaller.. herlig!

    www.MichaelBlicker.dk. må dere merke dere.

    Michael er en bæltrivelig lun og fin danske, med en frapperende evne til å dra historiene bak de velvalgte titlene på sine selvkomponerte låter, som utgjorde brorparten av repertoaret. Bra var de også.

    Otto-man, du gikk glipp av den herligste Hammond B3/Leslie opplevelsen jeg har hatt på fler tiår! Dett var en som kunne sine saker, brukte hele registeret og litt til, god på pedalene ikke minst (det måe en være som organist i trio settinger uten bass) og fantastisk oppfinnsom og musikalsk.

    Gadd states: “I grew up listening to organ bands. I love it. I’ve always loved the kind of grooves you get, and the intensity, and the excitement that a live organ band can get.”

    Vet ikke hvor lenge disse karene hadde spilt sammen men bevare meg vel hvor de kommuniserte og utfylte hverandre. Og Gadd da, som en av de får som virkelig SPILLER trommer og ikke bare dæljer løs. Han har en helt særegen måte å smøre tingene utover på, så uanstrengt og fintfølende at det er en fryd. Og så er det så utrolig godt å høre en trommis som bruker hele skalaen fra ppp til fff, opp og ned i en malstrøm du ikke kan unngå å bli sugd med i. Du skulle vært der. Dette var for Gadd et musikalsk sidespor, åpenbart gjord av kjærlighet til musikken og formatet; 2014 for Gadd er ellers fyllt opp med Paul Simon, Eric Clapton og James Taylor, gigs som nok skal få maten på bordet i en noe annen skala enn de 250 (fullsatt hus) som betalte 250,- på Jessheim i går. En sjelden anledning. De spiller i Mandal (!) i aften, hadde jeg hatt muligheten så skulle jeg vært der også!

    En konsert i serien "Balsam for nervene" - SlukApprobert with a Bullet!

    Lyden? Med Gadd ombord, alltid bra. Faktisk nesten like bra som i heimen!
    Blicher melder om kommende livealbum på sin faceside.....yipiiii!!!

    We are so glad to say that we have now been listening to all the of recordings from the Blicher/Hemmer/Gadd tour. The vibe on these recordings is so fantastic, especially because of the feeling of the live audience (thanks to all of you!). We do not when the live album will be released. But after listening we know for sure that we really wanna release it!!! Hopefully it will be out in 2014!
     

    Townes

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.04.2009
    Innlegg
    15.639
    Antall liker
    10.642
    Sted
    www.skranglefantene.com
    Torget vurderinger
    1
    Ingen Oslo-folk som var på denne (allerede) smått infamøse konserten Mark Kozelek holdt nylig på Rockefeller?
     

    united

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.07.2009
    Innlegg
    24.173
    Antall liker
    32.872
    Sted
    Indre Østfold
    Torget vurderinger
    2
    Hehe, skulle gjerne vært der.
    Publikum får normalt alt for lite kjeft.
     

    bambi

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.01.2011
    Innlegg
    16.382
    Antall liker
    12.327
    Sted
    Smurfeland
    I går spilte Claudio Simonetti's Goblin på Blå i Oslo, og der var jeg. Goblin er velkjent for alle fan av de Italienske Giallo filmene til Dario Argento, og ikke minst zombiefilmen over alle zombiefilmer, nemlig George A. Romero's Dawn of the Dead som Goblin har laget filmmusikk til. Stemningsfull, eerie synthrock med kule harmonier som virkelig setter sitt preg på stemningen og skaper den rette atmosfæren.

    Har aldri vært på Blå før i går, og må si jeg var skuffet over lokalet som var rett og slett fordømt trangt, og altfor lite til en class act som Simonetti med følge. Lyden derimot, opplevde jeg som knallbra, den var skikkelig tight og definert med god tyngde uten at volumet var for høyt. Og bandet leverte virkelig, her var det karer som visste hva de holdt på med, proffe flinkismusikere til fingerspissene. Neste gang de kommer håper jeg de booker Sentrum Scene isteden, for da skal jeg ha sitteplass!

    Her er en smak (med litt elendig lydkvalitet) fra en konsert i London tidligere i år:


    Og her er en studioversjon av DOTD theme, dette låt blytungt, dystopisk, og dritfett live.
     
    Sist redigert:

    espege

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    01.09.2009
    Innlegg
    881
    Antall liker
    692
    Sted
    BERGEN
    Torget vurderinger
    71
    I går spilte Claudio Simonetti's Goblin på Blå i Oslo, og der var jeg. Goblin er velkjent for alle fan av de Italienske Giallo filmene til Dario Argento, og ikke minst zombiefilmen over alle zombiefilmer, nemlig George A. Romero's Dawn of the Dead som Goblin har laget filmmusikk til. Stemningsfull, eerie synthrock med kule harmonier som virkelig setter sitt preg på stemningen og skaper den rette atmosfæren.
    Hmh. Kjente til koblingen med Argento, men var ikke klar over at Goblin også sto bak musikken til "Dawn…". Har den nok fremdeles liggende på original VHS et sted. Og apropos både konsert og Romero; vekker minner fra Verftet, Bergen '93 og 25-års jubileumskonsert for filmen "Night Of The Living Dead"… filmvisning naturligvis (NOTLD), scene der tørrisen lå tungt mellom kroppsdeler, gravstøtter, og zombiesminket band (the Tranceplants). Hører vel strengt tatt inn under "Jeg var på konsert for over tjue år siden" tråden.

    mvh e
     

    bambi

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.01.2011
    Innlegg
    16.382
    Antall liker
    12.327
    Sted
    Smurfeland
    I går spilte Claudio Simonetti's Goblin på Blå i Oslo, og der var jeg. Goblin er velkjent for alle fan av de Italienske Giallo filmene til Dario Argento, og ikke minst zombiefilmen over alle zombiefilmer, nemlig George A. Romero's Dawn of the Dead som Goblin har laget filmmusikk til. Stemningsfull, eerie synthrock med kule harmonier som virkelig setter sitt preg på stemningen og skaper den rette atmosfæren.
    Hmh. Kjente til koblingen med Argento, men var ikke klar over at Goblin også sto bak musikken til "Dawn…". Har den nok fremdeles liggende på original VHS et sted. Og apropos både konsert og Romero; vekker minner fra Verftet, Bergen '93 og 25-års jubileumskonsert for filmen "Night Of The Living Dead"… filmvisning naturligvis (NOTLD), scene der tørrisen lå tungt mellom kroppsdeler, gravstøtter, og zombiesminket band (the Tranceplants). Hører vel strengt tatt inn under "Jeg var på konsert for over tjue år siden" tråden.

    mvh e
    Joda, tror faktisk Argento og Romero var ganske gode kompiser i sin tid, og hvis jeg husker rett var det Argento som redigerte ned Dawn Of The Dead til en av versjonene som ble vist på kino. Muligens den europeiske versjonen som bare heter 'Zombi'. Men er mulig jeg husker litt feil angående detaljene her, er tross alt en del år siden jeg var hardcore skrekkfilmfantast. :)
    Night Of The Living Dead fikk jeg liksom aldri taket på, men første gangen jeg så Dawn Of The Dead, så var det et til da ubestridt høydepunkt innen splatter, gore, og dommedagsvisjoner. Den filmen er etter min mening en klassiker og et mesterverk helt på tvers av sjangere. Oppfølgeren Day Of The Dead er også bra, men ikke i samme divisjon som DOTD.
     

    united

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.07.2009
    Innlegg
    24.173
    Antall liker
    32.872
    Sted
    Indre Østfold
    Torget vurderinger
    2
    En hedersmann endelig i Norge

    I kveld var det fest på lille Buckleys, en skitbillig sådan. For selveste Patrick Sweany gjestet hovedstaden, for første gang var han i kongeriket, og det kosta hele 150 kroner å oppleve det. Med fullt band! Midt i sentrum, et steinkast unna Stortinget. Rare greier, jeg betalte da mer enn det for artister av mindre vesentlighet for 30 år sida.

    bilde (4).jpg


    Men først skulle hovedmannen fra Halden Electric, Anders Svendsen, entre scenen.
    oppvarmer.JPG

    Sammen med en kar på keybords ble det levert et sett så bra at man kunne være fristet til å gå før hovedattraksjonen. Har jo gjort det flere ganger før. Helt til man kom på hvem som faktisk skulle komme da. Bra man iblant får noen klare øyeblikk i den begynnende gammelmannsglømska.

    Jeg fikk faktisk gåsehud av haldenserne flere ganger. Sangen var flott, og soundet de to klarte å få fram, imponerte langt inni ryggmargen. Den gitareffekten. Var det ikke akustisk gitar da? Måtte nesten lure. Halden Electric må sjekkes ut, det er bra sikkert. Dette ble en ikke jule-, men påskepresang. Av den fine typen.

    Men Sweany da, for en fyr. Og hvilket band.

    bilde 3.JPG


    Tror Vibeke fra Rootsy ønsket velkommen til 40 publikummere (maks det) for å overvære den store artist. Flaut på vegne av fedrelandet, men desto mer eksklusivt for oss. Easy peasy å sette seg ned med et par bayerøl på første benk da.

    Sweany lot seg ikke affisere av liten arena og enda mindre oppmøte. For han ga virkelig jernet, og perlene kom på løpende bånd. Selvfølgelig kom It's spiritual tidlig, og at det hele ble avrunda med Every Night Every Day, var meget passende (begge fra den siste skiva). Underveis fikk vi en oppvisning i bruk av dynamikk. For det var tidvis gnistrende gitarspilling (sologitaristen så ut som om en nerd som ikke hadde sett dagslys siden barnehagen), tromminga var tøff og vokalen kunne være som besatt et øyeblikk. Samtidig fryktelig vár og lavmælt i neste, eller i påfølgende sang. Og for en klang den mannen har i stemmen! Så mye soul men også punk, likevel var det blues det hele var. På hans helt spesielle måte. Den innlevelsen, så kraftfull. Midtveis tok han Deep Water helt alene, jaget bandet, og brukte hele seg og sin elektriske gitar og bare levde sangen. Ståpelsen var blitt permanent, fra da av måtte jakka være på permanent. Sweany sto fram som en gigant blant smågutter. At han kalte bandet for "my boys" var det ingen som lea på øyelokka for, det var som det skulle være, bare.

    bilde (1).JPG

    Etter ca 75 minutter var det slutt. En handshake og takk for showet og undring over ingen medbrakt vinyl tilslutt. Too heavy, sier den ultrasympatiske fyren. Jaja, har da allerede den siste på det formatet uansett, tenkte jeg og vandret lykkelig hjemover.

    Trondhjemmere kan glede seg.
     

    Karmana

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.06.2008
    Innlegg
    24.457
    Antall liker
    63.976
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    42
    En av min ungdoms (mange) helter stakk av alle steder innom den søvnige lille byen jeg har flyttet til i Nederland. Fischer Z, eller nærmere bestemt John Watts. Han plasseres visst i båsen art-rock/new wave. Art-rock, kanskje for det han snekrer sammen litt video som står godt til musikken, og new wave basert på tidsepoken han "tok av". For meg er dette bare helstøpt og velklingende popmusikk. Skulle selvfølgelig fått han med meg for en bøtte med år siden, men ble likevel positivt overrasket. Selvfølgelig litt sliten i pelsen, men overraskende vital og med en stemme som har holdt seg fantastisk godt (sammenlignet med mange andre som venter litt med å kaste inn håndkleet). Alt i alt en skikkelig hyggestund. Enda bedre ble det av at min sønn på 15 år hang seg med. Det var hans første klubbkonsert, den eneste riktige plassen for gode musikkopplevelser!
     

    Vedlegg

    Wergeland

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    15.05.2009
    Innlegg
    1.073
    Antall liker
    63
    Torget vurderinger
    1
    Ingen Oslo-folk som var på denne (allerede) smått infamøse konserten Mark Kozelek holdt nylig på Rockefeller?
    Jo.

    Jeg hørte på Red House Painters på 90-tallet, gav ham litt opp på 2000-tallet (alt var fint og kjedelig), men oppdaget Benji og Perils from the Sea i vinter (mannen er jo i sitt livs form nå).

    Det ble ganske raskt dårlig stemning på Rockefeller når en stakkars kar tok bilde med blitz før første låt. Kozelek kjefta litt ("What the fuck are you doing taking pictures of me tuning up?!"). Så begynte han å plukke på klærne til en annen kar, og når noen begynte å klage på mengden med klang tilta han litt.

    For meg ødela mengden reverb/klang ødela denne konserten mer enn den dårlige stemningen. Har hørt på noen av live-platen og han bruker en del klang, men live-epen som følger med Benji cden har veldig lite klang og er helt sjukt bra så jeg hadde høye forventninger.

    Forventet en del morsom prat og hetsing fra Kozelek på scenen, noe vi fikk, men det spesielle var at publikum ikke tolererte det denne kvelden. Mange gikk og de som gikk, gikk ikke stille i døra.

    "Mark, I have something to say. You're a sad, pathetic, lonely old man and we're leaving!" - og det var etter 3-4 låter (før noen begynte å klage på mengden klang.)

    Men noen var også mer høflig "Mark, sorry, but I have to ask. Is it intentional with so much reverb?"
    Mark: "What the fuck, why are you asking me these questions, do you perform for a living? Do you?!" - lang tirade

    Veldig rar stemning og Kozelek var såpass provoserende at det var umulig å holde kjeft. Tydelig at han ville ha en reaksjon fra publikum, men var aldri fornøyd med reaksjonen han fikk. Destruktiv oppførsel.

    Synd med all klangen for det var den som ødela den nærheten og den selvutleverende knausgårdske holdningen i tekstene hans de siste to årene.

    Resultatet er at madamen har banna all spilling av Kozelek i stua. Orker ikke høre på han "sutrekoppen".

    Kozelek tok visstnok også for seg Erlend Øye i Bergen kvelden før "King of In-convenience!" - ja, Kozelek er morsom!
     

    BurntIsland

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.02.2006
    Innlegg
    8.446
    Antall liker
    11.304
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    2
    Wergeland: leser det som du ikke var på konsert, men en litt sær performance forestilling (som nesten all performance er)

    Forøvrig, i serien konserter jeg ikke var på, så spilte Patrick Sweany på Trondheims minste scene i går til 220 kr billetten, mens jeg var på crawl kurs i pirbadet..
     

    united

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.07.2009
    Innlegg
    24.173
    Antall liker
    32.872
    Sted
    Indre Østfold
    Torget vurderinger
    2
    i serien konserter jeg ikke var på, så spilte Patrick Sweany på Trondheims minste scene i går til 220 kr billetten, mens jeg var på crawl kurs i pirbadet..
    150,- i Oslo:p
    Syntes faktisk det var for billig, ikke var det særlig merch å kjøpe heller.
    Tok igjen litt på ølinntaket. For ikke å gå hjem med følelsen av å ha stjælt noe.
     

    BurntIsland

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.02.2006
    Innlegg
    8.446
    Antall liker
    11.304
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    2
    Jeg var klar over prisforskjellen; øl er dyrt i bartebyen også, ikke rart dere går på flere konserter og kjøper flere plater; her oppe går jeg omtrent konkurs bare ved å opprettholde væskebalansen.. (men hadde planlagt å gå på konserten, når jeg levde i trua på at den var på onsdag..)
     

    Eviledorf

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.05.2012
    Innlegg
    1.381
    Antall liker
    1.044
    Sted
    Bergen
    Når det gjelder lave billettpriser kan man i kveld se Israel Nash Gripka for under 200 kr på Garage i Bergen. Og der er ikke ølprisene så så ille heller.
     

    Townes

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.04.2009
    Innlegg
    15.639
    Antall liker
    10.642
    Sted
    www.skranglefantene.com
    Torget vurderinger
    1
    Når det gjelder lave billettpriser kan man i kveld se Israel Nash Gripka for under 200 kr på Garage i Bergen. Og der er ikke ølprisene så så ille heller.
    Tjah... Over 80 kroner halvliteren er nå ikkje akkurat Rema1000 pris da :p

    Fristet til konsert i kveld, men er det sedvanlige hælvettet med å få seg en barnevakt.
     

    Eviledorf

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.05.2012
    Innlegg
    1.381
    Antall liker
    1.044
    Sted
    Bergen
    Når det gjelder lave billettpriser kan man i kveld se Israel Nash Gripka for under 200 kr på Garage i Bergen. Og der er ikke ølprisene så så ille heller.
    Tjah... Over 80 kroner halvliteren er nå ikkje akkurat Rema1000 pris da :p

    Fristet til konsert i kveld, men er det sedvanlige hælvettet med å få seg en barnevakt.
    Så pass. Lenge siden jeg har vært på Garage nå. Sist var ikke ølprisen så ille. Men man får vel fortsatt 0,5 liter i halvliteren?
     

    Townes

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.04.2009
    Innlegg
    15.639
    Antall liker
    10.642
    Sted
    www.skranglefantene.com
    Torget vurderinger
    1
    Når det gjelder lave billettpriser kan man i kveld se Israel Nash Gripka for under 200 kr på Garage i Bergen. Og der er ikke ølprisene så så ille heller.
    Tjah... Over 80 kroner halvliteren er nå ikkje akkurat Rema1000 pris da :p

    Fristet til konsert i kveld, men er det sedvanlige hælvettet med å få seg en barnevakt.
    Så pass. Lenge siden jeg har vært på Garage nå. Sist var ikke ølprisen så ille. Men man får vel fortsatt 0,5 liter i halvliteren?
    Gjør nok ikkje det, gitt. Var på Nick Lowe onsdag og gav 65,- sølvpenger for et lite glass øl. Evt har hendene mine vokst noe jævli :) Men mener det må ha vært 0,4 ja. Kan umulig ha vært 0,5.
     

    Olav E

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    20.01.2009
    Innlegg
    596
    Antall liker
    741
    Torget vurderinger
    4
    Hei!

    Tom McRea i Ælvespeilet i Porsgrunn alene på scenen fredag kveld. Lite kjent for meg, men en absolutt god opplevelse. Spiller på Høvleriet i Haugesund i dag lørdag 26. april. Vel verdt å ta med seg.

    mvh Olav E.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn