I en dunkel og kald kammersal.......

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • TrompetN

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.03.2004
    Innlegg
    8.700
    Antall liker
    7.011
    God Påske!

    Da var dagen som markerte nok et nytt steg mot et rundt tall som begynner med 4 over.

    Dagen begynte med en god frokost som var forberedt mens far sjøl sov. Junior hadde selv laget det han kalt verdens beste "skramlet egg".

    frokost.jpg


    De hadde også sammen vært i det kreative hjørnet og tatt barnehagetradisjonen med hjem ...

    krone.jpg



    Mye av dagen gikk med til å lage et "rede" av sjokolade. Utrolig hvordan ting baller på seg når en enkel ide først bare går helt galt. En del av historien handler om en oppblåst ballong som skulle dekkes med flytende varm sjokolade...... med brunt kjøkken som resultat. :cool:

    Kake ble det til slutt, med rede også... Fruen har stamina.

    rede.jpg


    Når de nærmeste slår hodene sine sammen kommer det ofte noe svært godt ut av det. Denne gangen resulterte det i denne....

    Miles.jpg



    Nå sitter jeg i mitt kjære bøttekott og lytter til Kind of blue på det oppsettet jeg vet om som bringer meg tettest på det som skjedde i mars og aprli i New York i -59..
    Blir det bedre? Og kan opplevelsen av en langfredag komme lenger unna den 2000 år gamle hendelsen vi minnes i dag?

    Livet er merkelig og herlig. Når feiringen rundt det å fylle år dabber av kommer det nye tilskudd til (les små barn) som gir slike markeringer ny næring.

    Ønsker alle på HFS en riktig GOD PÅSKE!!!
     

    gismo

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2007
    Innlegg
    24.865
    Antall liker
    33.576
    Sted
    Væssia i Grue.
    Torget vurderinger
    20
    Flotte bilder av herlige stunder som du beskriver:)
    Som Eros sier her, de nærmeste er viktigst!!
    God Påske Atle T;)

    gismo
     

    TrompetN

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.03.2004
    Innlegg
    8.700
    Antall liker
    7.011
    Takk mine gode menn! Det er sant det. Veldig hyggelig.:)

    I dag er det påskeaften og junior har akkurat oppdaget at påskeharen har vært på besøk. Sjelden jeg hører han skjelver i stemmen av ren iver. Himmelen er blå og sola skinner. Blir bra det her...
     

    Retep

    Steine galen
    Ble medlem
    27.01.2005
    Innlegg
    23.080
    Antall liker
    20.303
    Sted
    Volda
    Torget vurderinger
    23
    Gratulerer med overstått, Må si at den påskekaka med det sjokoladerede såg virkelig god ut. Får kose deg med det fine været vi har..
     

    TrompetN

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.03.2004
    Innlegg
    8.700
    Antall liker
    7.011
    Takk skal du ha Retep!

    Kaka var veldig god. Nå er det tid for kakerester....
     

    Retep

    Steine galen
    Ble medlem
    27.01.2005
    Innlegg
    23.080
    Antall liker
    20.303
    Sted
    Volda
    Torget vurderinger
    23
    Kakerester, heller ikke å forakte.... Kos deg!
     

    TrompetN

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.03.2004
    Innlegg
    8.700
    Antall liker
    7.011
    Nerd alert!!

    Kom over noen fine foredrag jeg fikk lyst til å dele siden det også kan være interessant fra et audiofilt synspunkt.
    Det første synes jeg virkelig er verdt å se. Fine illustrasjoner på lydbølger.





    Fra ca 31.00 snakkes det om bølgeformer i transienten.

    For nerdene.
     

    TrompetN

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.03.2004
    Innlegg
    8.700
    Antall liker
    7.011

    TrompetN

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.03.2004
    Innlegg
    8.700
    Antall liker
    7.011
    Lytterom til klassisk musikk

    Først litt kammermusikk..... :):):)
    Noe for Oslo kammermusikkfestival kanskje?




    Flere har ymtet litt om hva betydningen av trådtittelen innebærer. Siden det begynner å nærme seg har jeg lyst til å lette litt på sløret.

    Målet mitt med "kammersalen" er å se hvor tett jeg kan komme på illusjonen av live klassisk musikk. Det er fryktelig mye man pr i dag kan lese seg opp på gjennom internett og bøker, men akkurat dette temaet er det blankt rundt. F Toole bruker mye klassisk musikk i hans studier, men det blir ganske grovt skissert så jeg vet ikke helt hvor mye som kan brukes. Linkwitz skriver også litt, men det er med dipoler som utgangspunkt. Når det gjelder studioakustikk derimot, er det mye.

    Har egentlig ikke hørt noen gjøre et skikkelig forsøk på det før (selv om jeg vet ok noen på sentralen som er troenes til å ha gjort noe) og synes det er et artig mål å jobbe mot nå som jeg har muligheten.

    Forsøkte liknende i stua. Flere klassiske musikere mente at det nesten lød bedre enn konsert da jeg hadde Gryphon cdspilleren på lån, men der hadde jeg ikke muligheten til å ta den helt ut.

    Bøttekottet har vært et lengre stoppested enn planlagt, men jeg har virkelig fått fordøyd "pros and cons" ved en slik akustikk. Den viktigste erfaringen er hvor mye headroom som forsvinner og hvor mye romklang som ligger på platen. Har virkelig gledet meg over bøttekottets nakenhet, muligheten til å dykke ned i de minste detaljer, men jeg føler meg ganske trygg på at klassisk musikk ideelt sett er ment å ha mer rombidrag.

    I Tralltrall sin kino fikk jeg muligheten til å planlegge et akustisk lydbilde etter hans ideal. Der var ikke målet klassisk musikk, men mer feelgood liveopplevelse på rytmiske konserter og film. Høyttalerene hadde et helt annet spredningsmønster enn mine, men flere av grunnideene kommer til å bli tatt med i "kammersalen".

    Håper hifiutstyret jeg har holder og har i det lengste tenkt å klare meg uten suber. Det kommer litt an på hvor heldig jeg er med rombidraget HELT nederst.

    Jeg simulerer mesteparten av akustikken i hodet og tester ut etterhvert som teoriene kommer.

    Er det noen som klarer å tyde hva slags test dette er og hva de to bildene viser?

    En iskald cola til vinneren....

    Klang.24. apr. 2014.21.08.52.jpg
    Tørrtrans3.24. apr. 2014.21.06.32.jpg
     
    Sist redigert:

    FredrikC

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    16.08.2009
    Innlegg
    905
    Antall liker
    371
    Torget vurderinger
    5
    Takk for de fine linkene Atle, den første var i særklasse bra, strålende foredragsholder!

    Ellers gleder jeg meg til å følge med på det nye prosjektet ditt. Selv mener jeg at samspillet rom og høyttaler er det viktigste å ta tak i for å få virkelig god lyd.
    Med frie tøyler i rommet blir dette sikkert meget bra. Men om målet er å gjenskape live klassisk musikk tror jeg ikke du kommer unna en oppgradering på høyttalersiden. Ikke ment som at Respons er dårlige høyttalere eller noe sånt, men ren fysikk sier at for å gjenskape denne typen musikk med realistisk dynamikk og lav forvrengning kreves det betydelig mer kapasitet i hele frekvensområde enn hva responsene er kapable til. Skal man få følelsen av å være i en konsertsal er det også viktig med en god avstand til høyttalerne i tillegg til et skikkelig refleksjonsgap. Typisk har vell en konsertsal veldig lite klang de første 50ms og så veldig mye klang fra mange retninger etterpå. Som du har vært inne på tidligere torr jeg, kan det til en hvis grad være mulig å mikse in etterklang for å forsterke denne illusjonen.

    Audiokinesis er en høyttalerfabrikant jeg har sansen for som har demonstrert høyttalere med en såkalt "late ceiling splash" speaker. Dette for å skape et tett og livlig refleksjonsbilde forsinket i forhold til direktelyden. Jeg eksperimenterer med det samme med DSP i tilegg for å ha full kontroll på både forsinkelse og etterklangens frekvens spektrum. Dette gir en veldig interessant effekt som kan minne om det man opplever i en konsertsal og på enkelte typer musikk er det midt i blinken. Kanskje det er noe for deg.... Legger ved et par linker.

    - James Romeyn
    AudioKinesis Dream Maker LCS premiers at RMAF!

    De fikk strålende omtaler på flere forum i etterkant av RMAF2013.
     
    Sist redigert:

    TrompetN

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.03.2004
    Innlegg
    8.700
    Antall liker
    7.011
    Wow Fredrik!!

    Takk for bidraget! Sover på det. :)

    God natt!
     

    TrompetN

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.03.2004
    Innlegg
    8.700
    Antall liker
    7.011
    1.Takk for de fine linkene Atle, den første var i særklasse bra, strålende foredragsholder!

    2. Ellers gleder jeg meg til å følge med på det nye prosjektet ditt. Selv mener jeg at samspillet rom og høyttaler er det viktigste å ta tak i for å få virkelig god lyd.
    Med frie tøyler i rommet blir dette sikkert meget bra. Men om målet er å gjenskape live klassisk musikk tror jeg ikke du kommer unna en oppgradering på høyttalersiden. Ikke ment som at Respons er dårlige høyttalere eller noe sånt, men ren fysikk sier at for å gjenskape denne typen musikk med realistisk dynamikk og lav forvrengning kreves det betydelig mer kapasitet i hele frekvensområde enn hva responsene er kapable til.

    3. Skal man få følelsen av å være i en konsertsal er det også viktig med en god avstand til høyttalerne i tillegg til et skikkelig refleksjonsgap. Typisk har vell en konsertsal veldig lite klang de første 50ms og så veldig mye klang fra mange retninger etterpå.

    4.Som du har vært inne på tidligere torr jeg, kan det til en hvis grad være mulig å mikse in etterklang for å forsterke denne illusjonen.

    5.Audiokinesis er en høyttalerfabrikant jeg har sansen for som har demonstrert høyttalere med en såkalt "late ceiling splash" speaker. Dette for å skape et tett og livlig refleksjonsbilde forsinket i forhold til direktelyden. Jeg eksperimenterer med det samme med DSP i tilegg for å ha full kontroll på både forsinkelse og etterklangens frekvens spektrum. Dette gir en veldig interessant effekt som kan minne om det man opplever i en konsertsal og på enkelte typer musikk er det midt i blinken. Kanskje det er noe for deg.... Legger ved et par linker.

    - James Romeyn
    AudioKinesis Dream Maker LCS premiers at RMAF!

    De fikk strålende omtaler på flere forum i etterkant av RMAF2013.
    Blir veldig glad over slike innlegg Fredrik! Ble litt sent i går og dagen i dag har vært fyllt, men kan skrible ned noen synspunkter.

    1. Enig, veldig bra fyr. I en bisetning sa han at øret er nøyaktig på "frequency" informasjon og synet er nøyaktig på "spatial" informasjon, men ikke omvendt. Veldig interessant.

    2. Det er godt mulig du har rett når det gjelder høyttalerene. Det fysiske regnestykket går ikke opp for Responsene i en 1:1 skala, men hvis man tenker kubikk så er Musikverein litt under ca 300m3 og den dunkle kammersalen 45m3. Da blir forholdstallene anderledes og kanskje gode nok? Lyttenivået kommer til å ligge på et snitt på 85db.
    Min kjepphest for reproduksjon av klassisk musikk er homogenitet, som jeg ser som det viktigste egenskapen man må ha på plass. Så lenge dynamikken er homogen glemmer en at illusjonen er en miniatyr. På det punktet er Respons bedre enn mye annet, så får vi se om det holder. :)

    3. Når det gjelder ISD-gap så er jeg veldig usikker på hvor mye jeg trenger til dette prosjektet. I studioverden har man brukt det bevisst i miksesituasjon i en årrekke med lenger gap enn liveopptaksrommet for å ha kontroll på hva som er opptaket og ikke. Dette går man mer og mer bort fra tror jeg.
    I konsertsaler mener jeg man må se ISD-gap i sammenheng med lengden på etterklangen. Etterklangen i et rom på for eksempel 300m3 er så lang i forhold til et rom på 45m3 at det er fordelaktig at refleksjonene har tapt seg mye nok før de når publikum for å ikke sløre til klarhet i tonestartene.

    I et rom med kortere etterklang som vi typisk har i lytterommene blir det anderledes. Da synes jeg der er viktigere at "refleksjonsteppet" i lytterommet er på omtrent samme nivå refleksjonsteppet som i konsertsalen. Jeg mener vi ikke er så følsomme for hvor tidlig refleksjonene kommer så lenge de kommer etter 6ms, men vi er følsomme på nivået i db og hvor de kommer fra.

    4. Kunstig etterklang fungerer veldig godt synes jeg selv om jeg kun har eksperimentert med de klangene jeg hadde tilgjengelig, men det blir litt hodetelefonopplevelse hvis de kommer kun fra fronthøyttalerene. De kan etter min mening ikke erstatte refleksjoner fordi opplevelsen av et "klangrom" er like mye en fysisk opplevelse som noe annet, kroppen reagerer på lydbølger som passerer på kryss og tvers. Retningen de kommer fra er avgjørende.

    5. Takk for tipset! Spennende høyttalere. Skal lese meg opp på den. Den forsinkete refleksjonen fra frontveggen har jeg tenkt mye på og dette er jo en glimrende måte å løse det på.
    Premisset mitt går i utgangspunktet utpå tradisjonell stereo. Utfordringer er det morsomme, men kommer sannsynligvis til å bygge ut med flere kanaler senere. Man skulle jo helst hatt forsinkelsen fra bakveggen også. :)
     
    Sist redigert:

    TrompetN

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.03.2004
    Innlegg
    8.700
    Antall liker
    7.011
    Uanstendig forslag

    Det snakkes mye om teknisk stagnering innen hifi.

    Noen ganger kommer man bare over produkter som leverer så utrolig mye mer enn man forventer.


    "The biggest thing Apple`s ever done"

    34.jpg



    Fikk en Ipad gjennom jobben og bruker denne som fjernkontroll til anlegget.

    Var innom damen som eier dette lille smykket av et anlegg. Det er Dynaudio 42 som står for formidlingen der.
    Hun lurte hvordan hun enklest mulig kunne få Wimp Hifi på anlegget. Ipaden hennes lå på stuebordet. Vi fant raskt ut at å koble ipaden direkte til anlegget var det letteste.

    Dynaudio.jpg


    Dagen etter gikk jeg på ClasOhlsson og kjøpte en 4 meters ledning. Måtte prøve hjemme før jeg prakket noe på damen. Koblet den til Diabloen for å teste og siden har det stått sånn. :)

    Det har vært litt tungvint med fjernkontrollappen til Spotify for å styre Mini´en og plutselig var problemet løst. Funker som bare pokker!
    Jeg har den stasjonære skjermen litt på siden et stykke fra lytteposisjon, så om jeg skal se videoer ble dette veldig praktisk.

    For de som er interessert i målinger er det en test av Iphone 5 her, går utifra at Ipaden måler ca det samme.
    iPhone 5 Audio Quality Measurements

    Edit: http://en.goldenears.net/index.php?mid=GR_Mobile&document_srl=14617

    Så hvordan låter det? Jo, det låter faktisk veldig fint, rundt og koselig med punch der det skal være uten det største lydbildet. Det låter litt rundt i toppen som en liten avrulling og "glassklart" er ikke noe ord som kommer naturlig.
    Bassen er fyldig og blant de beste kildene jeg har hatt, selv om det ikke sier all verden. En antydning til litt ull er det.
    Resultatet er en lyd uten de store svakhetene og er veldig tilgivende. Ikke noe låter skarpt og spisst, men mer mot organisk. Lyder kanskje litt kunstig mot slutten av lange lytteøkter.
    Til Spotify og Youtube er den en killer. Noen highend killer er den ikke må nesten presiseres, men funker til sitt bruk og vel så det. Overaskelsen har vel fortsatt ikke lagt seg etter 4 måneders bruk.

    God helg til de som følger denne sprø tråden!

    i-see-my-life-in-terms-of-music.jpg
     
    Sist redigert:

    TrompetN

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.03.2004
    Innlegg
    8.700
    Antall liker
    7.011
    Er det noen som klarer å tyde hva slags test dette er og hva de to bildene viser?

    En iskald cola til vinneren....

    Vis vedlegget 256512 Vis vedlegget 256514
    Her var det dårlig med forslag gitt, ikke så rart. Hvem kan vel lese at dette er meg sjøl spille en tostrøken C i bøttekottet og et stort rom med kun harde flater. Dette er bilde av en tonestart. Første "spiken" er grunntonen og de neste spikene er påfølgende overtoner. Gjorde testen ganske mange ganger og overtoneforskjellene syntes å gjenta seg.
    Tar Colaen sjøl jeg da ;)
     

    vidarje

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    24.10.2009
    Innlegg
    5.414
    Antall liker
    3.623
    Sted
    Rasta
    Torget vurderinger
    1
    Er det stor forskjell på overtonene hvis du spiller på en a de andre trompetene dine? Tenkte jeg skulle foreslå at det vaar trompet, men ikke at det var en tostrøken C:)
     

    TrompetN

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.03.2004
    Innlegg
    8.700
    Antall liker
    7.011
    Dette er en C-trompet i samme rommet forrige var en Bb-trompet. Samme tone. :)
    C-trompet
    Cklang.28. apr. 2014.14.14.26.jpg


    Bb-trompet

    Klang.24. apr. 2014.21.08.52.jpg



    Det som kanskje er litt spennende er hvordan de låter. Er fornøyd med Bb-trompeten. Den låter passe lyst samtidig som den har god kjerne og personlighet i tillegg til at den låter ørevennlig. Føles lett å forme.
    C-trompeten lyder litt glattere, mindre kjerne, enda snillere med mindre personlighet. Vanskelig å forme.
    I mine ører vel å merke.
     
    Sist redigert:

    vidarje

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    24.10.2009
    Innlegg
    5.414
    Antall liker
    3.623
    Sted
    Rasta
    Torget vurderinger
    1
    Ikke så store forskjeller, men mellom 500 og 900 er det helt klart forskjel. Trodde nesten det var a# du spilte 466 Hz ;)
     

    TrompetN

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.03.2004
    Innlegg
    8.700
    Antall liker
    7.011
    He he he he..... Kommer litt an på hvilken natura man sikter til. 1-0 til deg. ;)
     

    ottone

    Æresmedlem
    Ble medlem
    08.04.2008
    Innlegg
    14.328
    Antall liker
    11.233
    Sted
    Stavanger
    Torget vurderinger
    3
    Her er jeg for seint ute, ser jeg. Sånn går det når man har lang ferie.
    Skjønte fort hva slags tut det der var, og avlest rundt 460-470Hz treffer du midt i vår daglige stemmetone.
    Spekteret av en trompet er karakteristisk, med en nesten utrolig mengde energi på overtoner. Har sett noen artige plott av spekter fra lyd av bare munnstykke, sammenliknet med åpen trompet og med mute. Artig å se hvordan instrumentet virker som et shaping-filter, likedan mute, og så rommet.

    ed: fant igjen noen gamle linker her, sikkert velkjent for sånne som deg
    http://www.cco.caltech.edu/~boyk/spectra/spectra.htm
    http://cnx.org/content/m15456/latest/
     
    Sist redigert:

    TrompetN

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.03.2004
    Innlegg
    8.700
    Antall liker
    7.011
    Takk for linkene Ottone!

    Har sett de før ja, men hverken kortidshukommelsen eller langtidshukommelsen er noe å skryte av så gjenbruk er noe jeg setter pris på. :)
    Den første må jeg si meg litt skepisk til. Overtoner opp i 100Khz? Uannsett. Morsomt med praktiske øvelser.

    Forsøket mitt gikk forresten ut på å se hvordan en analyser summerer en trompetansats i et levende og dødt rom. Det er betydelige forskjeller.
     

    TrompetN

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.03.2004
    Innlegg
    8.700
    Antall liker
    7.011
    En liten sjørøverskatt for de minste og foreldrene.

    Har nettopp kommet over musikkalbumet "Drømmen om Kaptein Sortebill" som Lars Klevstrand og Steinar Ofsdal gav ut på kassett på 90-tallet.
    Dette kan nå streames her:

    Drømmen om Kaptein Sorte Bill by Lars Klevstrand og Steinar Ofsdal on Spotify

    Herlig kreativt og morsomt tulleeventyr med masse fin musikk. Fløytespillet er det bare imponerende klasse over.

    Anbefales til andre med små musikkspirer... :)


    ?image=16431_260.jpg



    http://ofsdal.no/wp-content/uploads/2013/08/Drømmen-om-Kaptein-Sorte-Bill-4-sider-Booklet-2.pdf
     

    Retep

    Steine galen
    Ble medlem
    27.01.2005
    Innlegg
    23.080
    Antall liker
    20.303
    Sted
    Volda
    Torget vurderinger
    23
    Må jeg virkelig koble pc direkte til anlegget altså.... hmm ;D
     

    TrompetN

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.03.2004
    Innlegg
    8.700
    Antall liker
    7.011
    :) Se på forrige side, det KAN holde med en Ipad med lang ledning.
     

    John_Harald

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.08.2002
    Innlegg
    4.046
    Antall liker
    1.851
    Sted
    Sørumsand
    Torget vurderinger
    5
    Hakke Ipad heller.
    Du kan få iphonen min, billig :)

    Spotify og wimp kan spilles fra de fleste smarttelefoner!

    Bruker selv ledning til stueanlegget.

    Til datteren min har jeg ordnet en smarttelefon med headsett, spotify premium, wimp hifi.
    I går ble hun overrasket over den gode lydkvaliteten fra NRK klassisk og jazz.
    Lover god for en 12 åring.
     

    TrompetN

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.03.2004
    Innlegg
    8.700
    Antall liker
    7.011
    Ipad er en fin lyddings. Når man er rundt og snakker med lydproffene blir man overrasket over hva de faktisk kan bruke Ipaden til.
    Hadde vært spennende å se hvor langt man kan dra det med dac fra lightningutgangen.

    12 åringene har det godt i dag John Harald. :)
    Tenker tilbake da jeg var 18 år og ventet spent på at trompetlæreren min kom hjem fra studieturer fra USA med masse videoer og plater man kun fikk tak i der borte.
    I dag finnes nesten alt på youtube.
     

    ottone

    Æresmedlem
    Ble medlem
    08.04.2008
    Innlegg
    14.328
    Antall liker
    11.233
    Sted
    Stavanger
    Torget vurderinger
    3
    Ipad er en fin lyddings. ......
    Hadde vært spennende å se hvor langt man kan dra det med dac fra lightningutgangen. ...
    Hva? Hvordan får du det til?
    Gir Lightning digital lyd ut til USB? Hvorfor har ingen fortalt meg det?
     

    crosswind

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    25.11.2012
    Innlegg
    5.358
    Antall liker
    13.514
    Sted
    Svartskog
    Torget vurderinger
    13

    TrompetN

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.03.2004
    Innlegg
    8.700
    Antall liker
    7.011
    I think I just did...... :)

    Har ikke prøvd enda. Lightningsignalet må krypters om, men det er kommet masse lydkort som er kompatible med IOS, så det burde ikke være så vanskelig.
    Hvis man får gjort det skikkelig tror jeg resultatet kan bli meget bra.
     

    TrompetN

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.03.2004
    Innlegg
    8.700
    Antall liker
    7.011
    Ipad er en fin lyddings. ......
    Hadde vært spennende å se hvor langt man kan dra det med dac fra lightningutgangen. ...
    Hva? Hvordan får du det til?
    Gir Lightning digital lyd ut til USB? Hvorfor har ingen fortalt meg det?
    Ser sånn ut här! Ipad-Chord Hugo? Eller tar jag fel nu?

    Chord Hugo Mobile DAC/Headphone Amp | AudioStream
    Se der ja.


    Dette ser man MYE av for tiden....

    apogee_duet_ipad.jpg


    Skal være mulig å finne en overgang som bare krypterer også, så kan man bruke USBdacen man har fra før.
    Eller bare bruke hodetelefonutgangen som jeg gjør nå...
     

    ottone

    Æresmedlem
    Ble medlem
    08.04.2008
    Innlegg
    14.328
    Antall liker
    11.233
    Sted
    Stavanger
    Torget vurderinger
    3
    Ipad er en fin lyddings. ......
    Hadde vært spennende å se hvor langt man kan dra det med dac fra lightningutgangen. ...
    Hva? Hvordan får du det til?
    Gir Lightning digital lyd ut til USB? Hvorfor har ingen fortalt meg det?
    Ser sånn ut här! Ipad-Chord Hugo? Eller tar jag fel nu?

    Chord Hugo Mobile DAC/Headphone Amp | AudioStream
    Det var da voldsomt.
    Jeg har nok DACer og hodetelefonforsterkere, trenger slett ikke flere dyre bokser til det.

    Lightning har en prosessor innebygd, med Apple authentification check, og den vanlige lightning-USB kabelen gir ikke digital lyd ut.
    Jeg måtte sjekke, og det ser ut som denne gjør det
    Lightning-til-USB-kamera-adapter - Apple Store (Norge)
     

    crosswind

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    25.11.2012
    Innlegg
    5.358
    Antall liker
    13.514
    Sted
    Svartskog
    Torget vurderinger
    13
    Ipad er en fin lyddings. ......
    Hadde vært spennende å se hvor langt man kan dra det med dac fra lightningutgangen. ...
    Hva? Hvordan får du det til?
    Gir Lightning digital lyd ut til USB? Hvorfor har ingen fortalt meg det?
    Ser sånn ut här! Ipad-Chord Hugo? Eller tar jag fel nu?

    Chord Hugo Mobile DAC/Headphone Amp | AudioStream
    Det var da voldsomt.
    Jeg har nok DACer og hodetelefonforsterkere, trenger slett ikke flere dyre bokser til det.

    Lightning har en prosessor innebygd, med Apple authentification check, og den vanlige lightning-USB kabelen gir ikke digital lyd ut.
    Jeg måtte sjekke, og det ser ut som denne gjør det
    Lightning-til-USB-kamera-adapter - Apple Store (Norge)
    Är den "lightning-til-USB-kamera-adapter"-övergången allt som skal till? Bara att plugga rätt in i USB-ingången på min Hegel HD20 eller må det mer till?
     

    TrompetN

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.03.2004
    Innlegg
    8.700
    Antall liker
    7.011
    Lighting Connector to E17 DAC compatability
    Ipad er en fin lyddings. ......
    Hadde vært spennende å se hvor langt man kan dra det med dac fra lightningutgangen. ...
    Hva? Hvordan får du det til?
    Gir Lightning digital lyd ut til USB? Hvorfor har ingen fortalt meg det?
    Ser sånn ut här! Ipad-Chord Hugo? Eller tar jag fel nu?

    Chord Hugo Mobile DAC/Headphone Amp | AudioStream
    Det var da voldsomt.
    Jeg har nok DACer og hodetelefonforsterkere, trenger slett ikke flere dyre bokser til det.

    Lightning har en prosessor innebygd, med Apple authentification check, og den vanlige lightning-USB kabelen gir ikke digital lyd ut.
    Jeg måtte sjekke, og det ser ut som denne gjør det
    Sjekk denne Lighting Connector to E17 DAC compatability
     

    ottone

    Æresmedlem
    Ble medlem
    08.04.2008
    Innlegg
    14.328
    Antall liker
    11.233
    Sted
    Stavanger
    Torget vurderinger
    3
    Kanskje mat for en egen tråd dette, men siden temaet henger litt i luften:
    Mange rapporterer at Apple Lightning to camera connection kit kan brukes til å ta digital audio ut fra iPad. Men det er ikke garantert
    Apple Notes

    Apple selv bekrefter dette
    iPad: Using iPad Camera Connector with unsupported USB devices

    Man kan altså kontakte leverandøren av DACen, eventuelt bare kjøpe en og prøve.
    Jeg går for det siste, for jeg ønsker en forbindelse til Nikon-kamera uansett.

    ed: Finner stadig noe nytt. Kanskje jeg skal pakke ut min nye Oppo 105 og skaffe et lightning-HDMI adapter først. Det vil garantert virke :)
     
    Sist redigert:

    crosswind

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    25.11.2012
    Innlegg
    5.358
    Antall liker
    13.514
    Sted
    Svartskog
    Torget vurderinger
    13
    Kanskje mat for en egen tråd dette, men siden temaet henger litt i luften:
    Mange rapporterer at Apple Lightning to camera connection kit kan brukes til å ta digital audio ut fra iPad. Men det er ikke garantert
    Apple Notes

    Apple selv bekrefter dette
    iPad: Using iPad Camera Connector with unsupported USB devices

    Man kan altså kontakte leverandøren av DACen, eventuelt bare kjøpe en og prøve.
    Jeg går for det siste, for jeg ønsker en forbindelse til Nikon-kamera uansett.
    Intressant, har sänt Bent Holter/Hegel en melding så får vi se vad svaret blir. Fantastiskt om det skulle fungera här!

    Sorry om jag kuppar tråden din Atle! Hoppas det inte är alltför mycket ot :confused:
     

    TrompetN

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.03.2004
    Innlegg
    8.700
    Antall liker
    7.011
    Prøvde å kjøpe en overgang på vei hjem fra jobben, men de var utsolgt. :-(

    Crosswind, dette er langt fra ot og hadde det vært det ville ikke det heller spilt noen rolle. :)
     

    TrompetN

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.03.2004
    Innlegg
    8.700
    Antall liker
    7.011
    Håper alle har hatt en god 1. mai enten dere feirer, demonstrerer eller bare nyter livet.

    I dag hørte jeg tilfeldigvis at Nils Landgren, mister funk unit:



    Har gitt ut en ny skive og ny versjon med en av mine softjazzfavorittlåter "Get here". Deilig sound.

    chapter_two_big.jpg


    Get Here by Nils Landgren on Spotify


    Nå har Nils gitt ut enda en softjazzplate med band. Mer av det gode liker vi.

    1389990954_front.jpg



    Eternal Beauty by Nils Landgren on Spotify


    Ellers har 1 mai gått med til å sjekke om en liten Gallo sub har noe å bidra med i et oppsett som dette.

    gallo.jpg



    Eieren brukte suben til tven og tvspill og lurte på om ikke det ville gjøre seg å flytte den til anlegget. Veldig interessant prosjekt siden jeg funderer på om og hva jeg skal finne på i nær fremtid. Subutgangen på Diabloen gjorde det enkelt.

    Svaret var et rungende JA!!


    Resten av tiden brukte vi til å sammenligne litt streamingtjenester og bitrater etter at eieren gjorde seg "fortjent" til 30 dager gratis Wimphifi.

    I morgen blir det innkjøp av Ipad camera connector....
     

    TrompetN

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.03.2004
    Innlegg
    8.700
    Antall liker
    7.011
    Har startet en ny tråd i dag om et emne som har opptatt meg i årevis.
    Bakgrunnen for nysjerrigheten er selvsagt hvorfor vi trenger tid på å fordøye musikkinntrykk, hvordan i ALLE DAGER kan vi kvalitetsbedømme musikk, hvordan kan man enes om at et instrument låter bedre enn andre og over tid merke at publikum også setter mer pris på avgjørelsen man tok da man valgte seg nytt instrument.

    Hifi har også mange av de samme problemstillingene ved for eksempel hifijournalistikk som jeg har synes fungert bra i mange tilfeller over mange år.


    http://www.hifisentralen.no/forumet/forskjeller-og-testmetodikk/74019-estetikk-i-hifi.html
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn