8x12_TOM's anlegg

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • The Shy

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  10.04.2017
  Innlegg
  5.252
  Antall liker
  4.997
  Sted
  Langesund
  Dette forsvinningsnummeret av div på pc'en tok også med seg asio-driveren, så nå bruker jeg WASAPI. Innbiller meg at det er noe mer sløret.

  Andre med samme innbilling?
   

  The Shy

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  10.04.2017
  Innlegg
  5.252
  Antall liker
  4.997
  Sted
  Langesund
  Har Lastet ned ASIO driveren på lapptoppen, men skal gi WASAPI litt tid før jeg installerer den.
   

  The Shy

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  10.04.2017
  Innlegg
  5.252
  Antall liker
  4.997
  Sted
  Langesund
  Tok et utsnitt fra webkameraet på Vierli, og utsikten over langrennsløypene vi har tilgang på når hytta besøkes om vinteren.

  Gleder meg sykt til vinteren og den to måneders vinterferien :)
  vierli.png
   

  vidarje

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  24.10.2009
  Innlegg
  4.753
  Antall liker
  2.594
  Sted
  Rasta
  Torget vurderinger
  1
  Gleder meg jeg også, ble veldig dårlig med ski forrige vinter. Ligger tydeligvis litt etter på hytta vår ;)

  Veranda - 10-10-2020, 11.15.36am.jpg
   

  The Shy

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  10.04.2017
  Innlegg
  5.252
  Antall liker
  4.997
  Sted
  Langesund
  Hytta mi ligger 200 meter lavere og der er det nok mer sludd og regn. Har ikke webkamera der. Var på hytta i går ettermiddag for en jobb jeg måtte gjøre før snøen kom. Skulle egentlig gjort det i dag men så på værmeldingen og raste opp etter jobb i går.

  Blir et litte hifi-treff hos ArneM i dag. Håpet å treffe på Mafiabossen fra Island:cool:
   

  steinost

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  22.01.2004
  Innlegg
  7.716
  Antall liker
  3.481
  Sted
  Lillestrøm
  Torget vurderinger
  2
  Haken er att mann må bestille 20 stk til den prisen.
  Får jeg plass til det må mann tro;=)
   

  Snickers-is

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  05.02.2004
  Innlegg
  12.538
  Antall liker
  4.915
  Det er jo alltid vanskelig å svare bastant på om A og B er like gode, elle hvilken som er best, for i de fleste tilfeller er det ting som den ene gjør best, og annet som den andre er bedre på. Derfor skal jeg ikke svare verken ja eller nei på akkurat det, men jeg kan jo forsøke å si litt om hva slags egenskaper de har og hva som skiller dem.

  Dette er to drivere som er mer like enn de er ulike. Men Hipower-driveren ligger 1dB lavere i følsomhet enn PD-driveren. En annen konsekvens av dette er at PD-driveren trenger 50% mer kassevolum for å gjøre samme jobb.

  Begge har 6" spole, ikkeledende spoleform og stor ferritt. Men selv om PD-driveren har høyere magnetgap (15 vs 12mm) har den allikevel lavere kraftfaktor. De er begge 8-ohms drivere, men Re på PD-driveren er litt lavere enn på Hipower, så forskjellen er litt mindre enn den ser ut som på papiret.

  Allikevel er altså forskjellen i T/S-parametre i hovedsak en konsekvens av at Hipower har litt høyere masse og litt kraftigere motor. Men siden forholdstallet mellom de to er omtrent identisk har de samme praktiske frekvensrespons nedover.

  Hipower har en del høyere Le. Igjen, en parameter som er litt mindre ulik enn den ser ut for på papiret på grunn av forskjellen i Re som også bidrar. Imidlertid er det rimelig å anta at noe av denne forskjellen kan tilskrives et undercut polstykke på PD og et mindre eller ikke i det heletatt undercut polstykke på HP. Uansett, begge bør nok ikke brukes over 200Hz, men oppover i frekvens kan det potensielt være at HP begynner å låte litt "muddy". Her er det viktig å merke seg at dette ikke er en enkel parameter å måle. Når det er sagt så stiger også HP-driveren noe mer mot høye frekvenser enn PD-driveren. Sammenlikner vi med bunnpunktet på kurven kan vi nok slå fast at HP-driveren uansett har høyere relativ induktans. Til aktive applikasjoner delt ved typ 100Hz vil imidlertid ikke dette typisk være en sentral parameter.

  Magnetdiameter på 316mm på PD vs 330mm på HP vil nok være i favør HP mtp stabilitet siden den også har et kortere gap som dermed er lettere å mette. Allikevel er det tvilsomt om noen av disse driverne går i metning. Det ville selvsagt vært en fordel men så vidt jeg vet er begge ganske ordinære 2-lags, og med såpass brutal motor er ikke fluxmodulering deres aller største fiende. Begge har 1,1T som oppgitt fluxtetthet i gapet. Man kan da selvsagt spørre seg om PD har lavere vikletetthet siden den også har lavere kraftfaktor men høyere gap. Det kan tyde på at den har 2-lags spole.

  HP har lavere Fs, og her er forskjellen stor nok til at det kan være en hørbar forskjell på det vi kaller "resonance jumping". Om man setter en slik driver i en PA-applikasjon vil forskjellen være mindre, men jeg antar interessen her på sentralen ligger i applikasjoner der man strekker dem langt ned i frekvens. Når man spiller under Fs vil harmonisk forvrengning domineres av opphenget, så her gjelder til en viss grad "Lavere = bedre".

  Motorgeometrien er kanskje det mest interessante. Til PA og "grisebank"-applikasjoner vil nok PD sitt 15mm gap være å foretrekke. Til hifi og headroom langt ned i frekvens vil typisk HP sitt 12mm gap være å foretrekke. Slik Seas og mange andre beregner slaglengde ville man sagt at PD har x-max på 7,5mm og HP ville fått 9mm.

  Så er det noe vi ikke vet her:
  Hvor linjær er motoren faktisk når det begynner å bevege seg?
  Hvor linjær er motoren når det begynner å gå mye strøm?
  Hvor linjær er induktansen når det begynner å bevege seg?
  Hvor linjært er opphenget når det begynner å bevege seg?
  Hvor godt beholder driveren symmetrien om null når det begynner å gå litt strøm?
  Hvor godt beholder driveren symmetrien om null når bevegelsene blir større?

  Ut i fra det vi vet om disse driverne her og nå, og det vi vet om denne typen konstruksjoner er det ikke veldig sannsynlig at man lett hører forskjell på disse to. De er begge tilsynelatende konstruert på enkleste måte og hevder ikke å ha gjort spesielle tiltak for å redusere forvrengning.
   

  The Shy

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  10.04.2017
  Innlegg
  5.252
  Antall liker
  4.997
  Sted
  Langesund
  Fin gjennomgang av fordeler ulemper, men kan vi stole på fabrikkdata på elementer.
  Her er PD 18" element som er målt hos Vance Dickason

  fakta..PNG
   

  Snickers-is

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  05.02.2004
  Innlegg
  12.538
  Antall liker
  4.915
  Dette er et ganske vanlig problem. Men det kommer også noen faktorer inn her som forklarer en del av det som skjer. VD måler jo med 2 ulike metoder, og de gir også ofte litt ulikt resultat. Dessuten vet vi at den (de) driveren det ble målt på hos VD ikke ikke er samme som danner grunnlag for databladet. Vi vet jo ikke hvor gode PD og for den saks skyld VD er på innbrenning. Dessuten kan man ofte måle parametere som ser ulike ut, men som gir omtrent samme simuleringsresultat.
   

  The Shy

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  10.04.2017
  Innlegg
  5.252
  Antall liker
  4.997
  Sted
  Langesund
  Nå gikk jeg over til ASIO siden du mener den er klarere! :mad:
  Ja, da er den spesialsydde Lynx Aurora 8 usb-driveren på plass igjen - ASIO selvfølgelig. Nå er det direkte kontakt mellom avspillingsprogram og lydkort uten innblanding av os til windows.

  Opplever forskjeller ja.
   
 • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Laster inn…
Topp Bunn