"Jeg vil så gjerne tro at Jesus lå i det likkledet."
"Vi har radioaktivt karbon datert stoffet, og det stammer fra et sted mellom 1260 og 1390 etter Kristus."
"Da må noe være feil med den dateringen, for det kan ikke stemme for jeg er ikke alene om å tro at det stammer fra Kristi tid."
Etter at dateringen ble gjennomført er det brukt mye energi på å tilbakevise denne, og å så tvil omkring konklusjonene. Et av mange eksempel på dette:
http://www.factsplusfacts.com/shroud-of-turin-carbon-14.htm
Den katolske kirken har aldri sagt for eller imot likkledet.
Noen kontrollspørsmål.
Er det underlig at Kristus er avbildet med europeiske trekk? Og med en hårstil som samsvarer med billeddikt omkring hans skikkelse, men som harmonerer dårlig med hårstil bland jøder på den tiden.
Er det på noe vis tankevekkende at man ikke har noen andre prøver på stoff av tilsvarende størrelse fra år noenogtredve etter Kristus?
Tro kan faktisk flytte fjell. Det er brukt nok stein på å bygge kirker og katedraler til å kunne lage litt av et fjell, om man vil.
Men tro kan ikke flytte på erkjennelse og fakta. Som en klok man sa det: Du har rett til din egen oppfatning, men du har ikke rett til dine egne fakta.
Og der står vel striden ... hva er mest mirakuløst, at en stor stein kan henge i en slynge under et helikopter, eller at man kan innbille seg at steiner kan sveve uten erkjennbar påvirkning, selv om man aldri har erfart det?