Dokke e hælt galne! Alt for mykkje tomat/tomatpuré. Det hålle med 1 boks hakka og hermetiske tomata til ei panne for 4-6 persona. Men Paprika e et must! Bruk gjerne en heil normalt stor fersk paprika i samme panna og sjølvsag alt lagvis.
Til slutt et tips og et supertips for dei som er like utålmodige som meg og har en tendens til å brenne alt mulig i botn:
Supertips: Dekk botnen av panna (kjelen altså for dei som er heilt analfabetar
med skiva fersk tomat. Denne kan du omtrent la brenne i hælvete utan at det smakar anna enn, ja - i verste fall, brent. Brent fisk smaker rart, brent potet smaker pommes frites og brent løk smaker stekt løk. Ikkje nokke særlig i ei Bacalaopanne
Tips: Stabl i panna på komfyren med varme på, då har du god kontroll i den første fasen, men husk den ferske skiva tomaten og halvparten av den oljen og vatnet du har tenkt å ha oppi. Resten av Olje og vatn har du til varming på sida og slår over når ingrediensane er i. Ditta siste tipset reduserer totaltida og brenning i botten.
Eg pleier å komprimere panna litt før eg gjer den den siste olje, og så har eg ikkje i meir enn til at eg ser at det står godt å vel halveis opp i gryta - dette nivået vil stige og forhåpentligvis dekke omtrent akkurat når ferdig. Er det for mykje væsker gjør det heile greia meir smaklaus.
Legg gjerne litt potet heilt øverst også, når denne er kokt er resten kokt.