Baketråden

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • ansepe74

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    13.01.2007
    Innlegg
    1.005
    Antall liker
    31
    Sted
    Bodø
    Er litt i overkant glad i baking osv.
    Så tenkte jeg skulle lage en plass hvor vi litt bakeglade kan skrive litt om kaker, brød....
    Og legge ut bilder av "bakverkene".
    :)
     

    xerxes

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.01.2005
    Innlegg
    9.931
    Antall liker
    5.611
    Sted
    Holmestrand
    Har ikke bilde for hånden, men jeg har hatt stor suksess med foccacia. Etter at vi hadde spist ferdig åt gjestene (vi var totalt 8-10 stykker) opp ytterligere 2 langpanner med foccacia. Nei, det var ikke for lite mat ....
     

    Slabbedask

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    25.12.2003
    Innlegg
    3.077
    Antall liker
    34
    Ah, foccacia er en av mine favoritter. Lettvint å bake, så da gjør det ikke så mye at den fordufter nesten like fort som den er tatt ut av ovnen.
     

    ansepe74

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    13.01.2007
    Innlegg
    1.005
    Antall liker
    31
    Sted
    Bodø
    Jobber med ett prosjekt knyttet opp mot parkenfestivalen i Bodø.
    Kjenner jeg får litt prestasjonsangst ved tanken.. meneh.. :)
     
    J

    J.J

    Gjest
    ansepe74 skrev:
    Jobber med ett prosjekt knyttet opp mot parkenfestivalen i Bodø.
    Kjenner jeg får litt prestasjonsangst ved tanken.. meneh.. :)
    Har du sagt A - så må du si B :D
     

    Birdman

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.01.2005
    Innlegg
    2.828
    Antall liker
    10
    Får bidra med dagens bakverk herfra. Ikke fordi jeg er spesielt fornøyd, eller vil skryte, men i all hovedsak på grunnlag av at jeg faktisk har bakt ;D.

    Tropisk Aroma ala Birdman.







    Birdman
     

    Milenko

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.04.2003
    Innlegg
    5.835
    Antall liker
    1.418
    Sted
    Steinkjer
    Bake tråd er kult.
    Tror jeg må finne bake boka for menn eller noe sånt som jeg har liggende et eller annet sted :)
     

    xerxes

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.01.2005
    Innlegg
    9.931
    Antall liker
    5.611
    Sted
    Holmestrand
    En stund spurte damene nabolaget etter loffen til Frank. Så jeg stod opp kl 4 natt til søndag og bakte loff til konfirmasjoner flere år.
     

    Haavard

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.11.2002
    Innlegg
    7.025
    Antall liker
    2.111
    Sted
    Lena
    Torget vurderinger
    1
    Har en brownie opskrift jeg må dele her, rør sammen og inn i ovnen.
    Enkel og ikke minst god.
    Men det må bli i kveld

    Håvard
     

    Milenko

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.04.2003
    Innlegg
    5.835
    Antall liker
    1.418
    Sted
    Steinkjer
    Haavard skrev:
    Har en brownie opskrift jeg må dele her, rør sammen og inn i ovnen.
    Enkel og ikke minst god.
    Men det må bli i kveld

    Håvard
    Brownies er digg :)
     

    ansepe74

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    13.01.2007
    Innlegg
    1.005
    Antall liker
    31
    Sted
    Bodø
    xerxes skrev:
    En stund spurte damene nabolaget etter loffen til Frank. Så jeg stod opp kl 4 natt til søndag og bakte loff til konfirmasjoner flere år.
    Hehehe... Ja det ble vel en masse "munner å mette" ;D

    Litt mere om progresjonen på prosjektet:
     

    Vedlegg

    Trane

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.09.2003
    Innlegg
    8.184
    Antall liker
    6.893
    Torget vurderinger
    4
    Tror du må stemme den litt ;D

    Ser digg ut for søtmonser :p
     

    ansepe74

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    13.01.2007
    Innlegg
    1.005
    Antall liker
    31
    Sted
    Bodø
    Milenko skrev:
    ansepe74 skrev:
    Så var Parkenfestivalen ferdig..
    Og tenkte da at jeg skulle skryte litt ;)
    Går ut fra at den spiller søt musikk ;D
    Flott kake :)
    Jo takk!
    Har endel fartstid innenfor bakefaget, så er ikke helt "noob"...
    Men, er ikke i tvil om at dette er mitt mest ambisiøse prosjekt pr dags dato :)


    Denne laget jeg til min nieses dåp.
     

    Vedlegg

    slartibartfast

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.02.2002
    Innlegg
    2.989
    Antall liker
    3.871
    Sted
    Aukra
    Torget vurderinger
    7
    hadde en liten "baketråd" en stund siden:

    http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,57594.0.html


    kjøpte meg en mølle til husbruk ikke så lenge siden og må sier at brødet blir enda en hakk bedre med helt fersk mel.

    sist helg lagte jeg baguetter av havre, spelt og rug (surdeig) med bacon øg løk i . rett ut av ovnen med en klatt setersmør på....hmmm


    her i nærheten er det en som driver med dyrking av gammle kornsorter som enkorn, emmer, og diverse.håper han tresker snart- det blir spennende å prøve.
     

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.749
    Antall liker
    103.785
    Torget vurderinger
    23
    Husker jeg feil eller hadde ikke du en værst utegrill/ovn også?
     

    ansepe74

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    13.01.2007
    Innlegg
    1.005
    Antall liker
    31
    Sted
    Bodø
    Var ikke så lett å finne den tråden din, så da starta jeg en ny... Men, går vel an å sla dem sammen?
     

    slartibartfast

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.02.2002
    Innlegg
    2.989
    Antall liker
    3.871
    Sted
    Aukra
    Torget vurderinger
    7
    pengesluk skrev:
    Husker jeg feil eller hadde ikke du en værst utegrill/ovn også?

    røykeskapet ble ferdig, samt grillen. -- ikke pent, men sjelden 8)--

    (har ikke prøvt røykeskapet enda, det er fortsatt litt varmt ute)

    i den store steingryten føran ovnen blir det lagt sauerkraut til høsten :)
     

    Vedlegg

    Milenko

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.04.2003
    Innlegg
    5.835
    Antall liker
    1.418
    Sted
    Steinkjer
    slartibartfast skrev:
    pengesluk skrev:
    Husker jeg feil eller hadde ikke du en værst utegrill/ovn også?

    røykeskapet ble ferdig, samt grillen. -- ikke pent, men sjelden 8)--

    (har ikke prøvt røykeskapet enda, det er fortsatt litt varmt ute)

    i den store steingryten føran ovnen blir det lagt sauerkraut til høsten :)
    Går nok å mekke et solid mål tid der vil jeg tro, mat laget på gammel måten, blir ikke bedre enn det
     

    ansepe74

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    13.01.2007
    Innlegg
    1.005
    Antall liker
    31
    Sted
    Bodø
    slartibartfast skrev:
    pengesluk skrev:
    Husker jeg feil eller hadde ikke du en værst utegrill/ovn også?

    røykeskapet ble ferdig, samt grillen. -- ikke pent, men sjelden 8)--

    (har ikke prøvt røykeskapet enda, det er fortsatt litt varmt ute)

    i den store steingryten føran ovnen blir det lagt sauerkraut til høsten :)
    Går ikke an å lage pizza i det da? :)
     

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.749
    Antall liker
    103.785
    Torget vurderinger
    23
    slartibartfast skrev:
    pengesluk skrev:
    Husker jeg feil eller hadde ikke du en værst utegrill/ovn også?

    røykeskapet ble ferdig, samt grillen. -- ikke pent, men sjelden 8)--

    (har ikke prøvt røykeskapet enda, det er fortsatt litt varmt ute)

    i den store steingryten føran ovnen blir det lagt sauerkraut til høsten :)
    Der var den, ja! Ich nehme Eisbein mit..
     

    slartibartfast

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.02.2002
    Innlegg
    2.989
    Antall liker
    3.871
    Sted
    Aukra
    Torget vurderinger
    7
    ansepe74 skrev:
    Går ikke an å lage pizza i det da? :)
    ordentlig Pizza med tynn, sprø bunn stekt ved rund 350grader direkte på stein... blir ikke bedre enn det :)

    ovnen holder varmen ganske lenge, så det går an å utnytte varmen til det siste:
    jeg delte en par kilo med klasetomat på ett brett, kryddret med ferske urter, grovt pepper og en god del hvitlok og olivenolje. det hele satt jeg i ovnen den neste morgen etter bakingen (ved rund 120-130grad) og lot det stå noen timer intil tomatene hadde mistet 50% av vannet. kjør det hele med i mikseren og du har den beste pizza/pastasaus du kan tenke deg. :)
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    slartibartfast skrev:
    ansepe74 skrev:
    Går ikke an å lage pizza i det da? :)
    ordentlig Pizza med tynn, sprø bunn stekt ved rund 350grader direkte på stein... blir ikke bedre enn det :)

    ovnen holder varmen ganske lenge, så det går an å utnytte varmen til det siste:
    jeg delte en par kilo med klasetomat på ett brett, kryddret med ferske urter, grovt pepper og en god del hvitlok og olivenolje. det hele satt jeg i ovnen den neste morgen etter bakingen (ved rund 120-130grad) og lot det stå noen timer intil tomatene hadde mistet 50% av vannet. kjør det hele med i mikseren og du har den beste pizza/pastasaus du kan tenke deg. :)
    Det er ikke en dum måte å lage tomatsaus på i vanlig stekeoven over natten heller. Kan gjerne bruke de små smakfulle cherrytomatene også.
     

    slartibartfast

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.02.2002
    Innlegg
    2.989
    Antall liker
    3.871
    Sted
    Aukra
    Torget vurderinger
    7
    absolutt!

    når du lager de i vedovn får de litt røyksmak som passer veldig bra til tomatene - men det går an å "jukse" litt med litt røkt bacon, el.

    som jeg kjenner dere Nordmenn med deres nesten litt perverse kjærlighet for bacon ;) er dette "juksingen" midt i blinken ;D
    (i restauranten pleier vi å sier at hvis du har noe på menyen som ingen vil kjøpe, da er det bare å servere det med bacon og plutselig får du solgt alt ;))
     

    slartibartfast

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.02.2002
    Innlegg
    2.989
    Antall liker
    3.871
    Sted
    Aukra
    Torget vurderinger
    7
    slartibartfast skrev:
    absolutt!

    når du lager de i vedovn får de litt røyksmak som passer veldig bra til tomatene - men det går an å "jukse" litt med litt røkt bacon, el.

    som jeg kjenner dere Nordmenn med deres nesten litt perverse kjærlighet for bacon er dette "juksingen" midt i blinken ;D
    (i restauranten pleier vi å sier at hvis du har noe på menyen som ingen vil kjøpe, da er det bare å servere det med bacon og plutselig får du solgt alt ;))
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    slartibartfast skrev:
    absolutt!

    når du lager de i vedovn får de litt røyksmak som passer veldig bra til tomatene - men det går an å "jukse" litt med litt røkt bacon, el.

    som jeg kjenner dere Nordmenn med deres nesten litt perverse kjærlighet for bacon ;) er dette "juksingen" midt i blinken ;D
    (i restauranten pleier vi å sier at hvis du har noe på menyen som ingen vil kjøpe, da er det bare å servere det med bacon og plutselig får du solgt alt ;))
    Bah.. bacon er ødelagt svinefett. Flesk skal være saltet, tørket og urøykt (men gjerne krydret om man vil)!

    ... men det er som du sier, mange er veldig glad i det av en eller annen grunn. En venn av meg som er kokk sier at det ikke finnes en eneste matrett som ikke kan bli bedre om man tilsetter enten bacon eller sjokolade... han om det.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    slartibartfast skrev:
    hmm,... stekt flesk med kålstuing og sjokoladesaus ..... lekkert
    Tja... sikkert ikke så ille det. Sjokolade trenger ikke være søtt men bitter sjokolade raspet sammen med pepper i en bechamel med kål til. Sikkert ikke dumt. Dog var det et vesentlig point at det skulle være B eller S. Bacon er vel ingrediensen som er tiltenkt kålstuingen.

    Men nå sklir det litt ut.

    Et av mine bakeprosjekter som jeg ikke har mestret ennå er Pastel de Nata. Disse fantastiske bakverkene som serveres i Lisboa.

     

    Vedlegg

    Milenko

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.04.2003
    Innlegg
    5.835
    Antall liker
    1.418
    Sted
    Steinkjer
    slartibartfast skrev:
    ansepe74 skrev:
    Går ikke an å lage pizza i det da? :)
    ordentlig Pizza med tynn, sprø bunn stekt ved rund 350grader direkte på stein... blir ikke bedre enn det :)

    ovnen holder varmen ganske lenge, så det går an å utnytte varmen til det siste:
    jeg delte en par kilo med klasetomat på ett brett, kryddret med ferske urter, grovt pepper og en god del hvitlok og olivenolje. det hele satt jeg i ovnen den neste morgen etter bakingen (ved rund 120-130grad) og lot det stå noen timer intil tomatene hadde mistet 50% av vannet. kjør det hele med i mikseren og du har den beste pizza/pastasaus du kan tenke deg. :)
    Skal prøves, hørtes knall ut :)
     

    miata

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    17.01.2005
    Innlegg
    370
    Antall liker
    1
    Noen som har en bra oppskift på muffins ?

    Saftige og gode :)
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    slartibartfast skrev:
    i den store steingryten føran ovnen blir det lagt sauerkraut til høsten :)
    Litt på siden av baking, men siden sauerkraut nevnes her og jeg har lyst til å lage det snart kan man spørre om en god oppskrift?

    Så langt har jeg vel forstått at det kun er snakk om strimlet eller revet kål som legges med havsalt under press slik at det skiller ut endel veske og at dette settes på kjøkkenbenken minst en ukes tid for å gjære, og så oppbevares kjølig til det er oppspist.

    Er det noe mer komplisert enn som så?
     

    slartibartfast

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.02.2002
    Innlegg
    2.989
    Antall liker
    3.871
    Sted
    Aukra
    Torget vurderinger
    7
    nei.

    ikke bruk for mye salt. jeg bruker ca. 100g på 20kg kål

    kålen blir fintrevet og stampet i gryta slik at det kommer væsken ut av den. da bryter du opp cellene i bladene- det forenkler gjæringen (jeg har altid noen einerbær og evt litt karve i mellom)

    får du ingen væske ut av kålen (litt vanskelig hvis den er revet/kuttet litt for grovt) kan du bruker avkokt vann på toppen. kålen skal altid være dekket med vann. saltet har jeg på toppen av det hele.

    i romtempereratur bruker den omtrent 10-14dager til den er ferdig gjæret.

    best å ha den i store norgesglass hvis du skal lage mindre mengder, skru lokken på uten gummi at gassen fra gjæringen kommer ut (anbefales å sette den en mørkt plass hvor det ikke er så farlig med litt rar lukt ;))

    gryten min har en slags vannlås rund kanten- ved større mengder lønner seg kanskje en plast bøtte som du bruker til øl-/vinlaging, de kan du ha tett med vannlås på toppen.


    lykke til! :)
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn