A
aardappeleter
Gjest
Tenkte å hente fram igjen denne tråden. Kunne gjerne tenkt meg å lese litt om hva dere andre tenker om kokekar uten alt for mye skjeling i retning av prislappen. Jeg har induksjon, gass får det bli når jeg har tid til det tilhørende huset..
Jeg er ikke spesielt avansert på kjøkkenet, men lærer stadig noe nytt. Pr. i dag er det meste av kasseroller IKEA Favorit, som jeg er riktig fornøyd med. Jeg har også skaffet meg ei rustfri panne fra Demeyere som jeg liker veldig godt til alt som skal ha deglassering, pannesaus og alt med tomater eller andre syrerike råvarer. Jeg har også en sauskjele derfra (Atlantis) som jeg liker godt, men kanskje ikke er avansert nok til å vurdere (prøver å bli et sausmenneske, kroppsvekta er jo tross alt i underkant for en som er tre og en halv meter høy...). Er Demeyere veien videre? Kanskje Mauviel? Jeg ser for meg en og en, og å starte med det jeg ikke har av størrelser fra før. Til pastavann og denslags kommer jeg til å ha IKEA lenge.
Ellers, siden forrige innlegg snakker panner, så siterer jeg meg selv fra "Hva lagde du til middag i dag".
"Jeg slår forresten et slag for stekepannene til Kockums med det samme. De er mindre sårbare for å slå seg på induksjon, mest sannsynlig på grunn av rettere sider enn de tradisjonelle franske. Det blir litt mindre fettsprut, mest sannsynlig fordi de rette sidene gjør åpningen i toppen mindre med samme diameter på bunnen. Stekesonen er større for samme totalstørrelse på panna. Overflaten er ru, og det tror jeg hjelper til med å slippe ut damp mellom panne og kjøtt, og gjør det dermed enda litt lettere å brune.
Gode panner, rett og slett."
Jeg har/ har hatt flere av sorten, Garcima som jeg ga videre til min bror for bruk på spritkjøkken i båten, siden de slo seg (og er i tynneste laget). Jeg har også en DeBuyer som er riktig fin, men ikke har godt av 'seasoning' i ovn med sitt epoksybelagte håndtak. Og jeg har Matfer, som slo seg akkurat som Absolutt nevnte. Disse fiksa jeg rett og slett ved å hamre dem konvekse med hammer og trekloss. De er nå favorittene av de franske pannene.
Jeg er ikke spesielt avansert på kjøkkenet, men lærer stadig noe nytt. Pr. i dag er det meste av kasseroller IKEA Favorit, som jeg er riktig fornøyd med. Jeg har også skaffet meg ei rustfri panne fra Demeyere som jeg liker veldig godt til alt som skal ha deglassering, pannesaus og alt med tomater eller andre syrerike råvarer. Jeg har også en sauskjele derfra (Atlantis) som jeg liker godt, men kanskje ikke er avansert nok til å vurdere (prøver å bli et sausmenneske, kroppsvekta er jo tross alt i underkant for en som er tre og en halv meter høy...). Er Demeyere veien videre? Kanskje Mauviel? Jeg ser for meg en og en, og å starte med det jeg ikke har av størrelser fra før. Til pastavann og denslags kommer jeg til å ha IKEA lenge.
Ellers, siden forrige innlegg snakker panner, så siterer jeg meg selv fra "Hva lagde du til middag i dag".
"Jeg slår forresten et slag for stekepannene til Kockums med det samme. De er mindre sårbare for å slå seg på induksjon, mest sannsynlig på grunn av rettere sider enn de tradisjonelle franske. Det blir litt mindre fettsprut, mest sannsynlig fordi de rette sidene gjør åpningen i toppen mindre med samme diameter på bunnen. Stekesonen er større for samme totalstørrelse på panna. Overflaten er ru, og det tror jeg hjelper til med å slippe ut damp mellom panne og kjøtt, og gjør det dermed enda litt lettere å brune.
Gode panner, rett og slett."
Jeg har/ har hatt flere av sorten, Garcima som jeg ga videre til min bror for bruk på spritkjøkken i båten, siden de slo seg (og er i tynneste laget). Jeg har også en DeBuyer som er riktig fin, men ikke har godt av 'seasoning' i ovn med sitt epoksybelagte håndtak. Og jeg har Matfer, som slo seg akkurat som Absolutt nevnte. Disse fiksa jeg rett og slett ved å hamre dem konvekse med hammer og trekloss. De er nå favorittene av de franske pannene.
Sist redigert av en moderator: