Den store ku tråden

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • V

    vredensgnag

    Gjest
    room skrev:
    vredensgnag skrev:
    Få slakteren til å ta seg tid til å skjære fri stykkene som man i Argentina kaller "entraña."
    Det er kjøttstykket som slaktere beholder for seg selv, fordi det er så mye bedre enn alt annet på dyret.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Hanger_steak
    Og det sitter hvor på kua Vredens?
    I forbindelse med mellomgulvet. Godt beskrevet i linken under - ble tidligere kastet i kjøttkverna pga at man må fjerne hinnene på begge sider. Skal man grille det, er det greit å beholde hinnen, og så fjerne den når det er ferdiggrillet. Et tynt kjøttstykke med uendeligheter av herlig smak. Skal freses på grillen.

    HANGER STEAK or BISTRO STEAK or BUTCHER’S TENDERLOIN

    A cut from near the center of the diaphragm.

    It is called hanger because it “hangs” independently from the diaphragm of the steer, between the rib and the loin—it is not connected to bone. It is a supportive muscle rather than an active muscle; thus it is more tender than, for example, thigh or leg meat, giving it the nickname “hanging tender.” There is only one hanger steak per animal and the entire cut typically weighs just 1 to 1.5 pounds. It is also known as “butcher’s steak” because butchers would often keep it for themselves rather than offer it for sale. In France it is called onglet, in Italian lombatello, and in Spanish solomillo de pulmon. In the United States, it has only recently become popular; formerly, it was not separated as an individual cut but sold as part of the flank.
    Kjøttstykket er tynt og like bredt som fire fingre - det har hinne på begge sider, og denne skal fjernes. Utrolig smakfullt. I årevis hadde vi "entrañas" som vår lille hemmelighet i det argentinske miljøet i Spania, men nå er de i ferd med å bli populære, så du skal se de også dukker opp som cut i diskene her hjemme.

    Her ser du det med hinne:



    Og her klare for panne eller grill. Kort steketid, utrolig saftig, og med smak fra himmelen.


    God gjennomgang her:
    http://www.mabbqa.com/phpbb/viewtopic.php?f=28&t=29


    Godt beskrevet, men han gjør det altfor omstendelig å fjerne hinnen. Tar du tak i tynneste enden, og løfter fri hinnen der, så kan du trekke den av, pass på å ikke trekke med kjøttet, hinnen skal slippe tak uten problemer, dersom du begynner i rett ende.
    La det være på så mye fett som mulig, det bygger bare enda mer smak i pannen eller på grillen.
     

    Bjørn.H

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    03.07.2004
    Innlegg
    24.301
    Antall liker
    9.272
    Torget vurderinger
    1
    Høres litt kalvegodt ut.
     

    room

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.05.2008
    Innlegg
    2.601
    Antall liker
    373
    Sted
    Kulturhovedstaden
    Torget vurderinger
    0
    Kua mi jeg takker deg
    deilig melk du gir til meg
    hver en dag jeg til mitt brød
    drikker melka di så søt
     

    mteinum

    Æresmedlem
    Ble medlem
    29.05.2007
    Innlegg
    10.166
    Antall liker
    4.009
    Sted
    Øya
    Torget vurderinger
    1
    Jeg prøvde å finne et bilde av Anniken Huitfeldt sammen med en ku. Det skulle vise seg å være vanskelig - så da blir det bare kulturministeren
     

    Vedlegg

    BT

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    21.456
    Antall liker
    6.873
    Får si som budeia som våknet en søndag morgen etter å ha festet litt vel hardt, hun våkniet i fjøset under ei ku. -Slapp av, gutter! En om gangen!
     

    ØivindJ

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    01.07.2009
    Innlegg
    1.130
    Antall liker
    0
    ..og hvorfor heter det PMS?

    Fordi det allerede var noe som het mad cow disease ;D
     

    maskinisten

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    09.02.2008
    Innlegg
    277
    Antall liker
    80
    Sted
    Meløy, den stille fjærding
    room skrev:
    vredensgnag skrev:
    Få slakteren til å ta seg tid til å skjære fri stykkene som man i Argentina kaller "entraña."
    Det er kjøttstykket som slaktere beholder for seg selv, fordi det er så mye bedre enn alt annet på dyret.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Hanger_steak
    Og det sitter hvor på kua Vredens?
    Det er nok fetta på oksen, kyrne skifter jo som kjent kjønn i det den går inn på slakteriet, når de kommer ut på andre siden er de blitt til oksesmåsteik..
     

    rolfozzy

    Æresmedlem
    Ble medlem
    01.11.2005
    Innlegg
    16.382
    Antall liker
    6.688
    Torget vurderinger
    2
    maskinisten skrev:
    room skrev:
    vredensgnag skrev:
    Få slakteren til å ta seg tid til å skjære fri stykkene som man i Argentina kaller "entraña."
    Det er kjøttstykket som slaktere beholder for seg selv, fordi det er så mye bedre enn alt annet på dyret.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Hanger_steak
    Og det sitter hvor på kua Vredens?
    Det er nok fetta på oksen, kyrne skifter jo som kjent kjønn i det den går inn på slakteriet, når de kommer ut på andre siden er de blitt til oksesmåsteik..
    Og serveres her ? ;D

     

    mls

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    12.11.2007
    Innlegg
    412
    Antall liker
    27
    Kvinnfolk og kyr, øhh kuer....

     

    Bjørn.H

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    03.07.2004
    Innlegg
    24.301
    Antall liker
    9.272
    Torget vurderinger
    1
    Kyr kan jo brukes til så mye rart: sko, og lærklær også..!
     

    Odd J

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.07.2007
    Innlegg
    4.102
    Antall liker
    3.195
    Torget vurderinger
    1
    mteinum skrev:
    Tine lyver om glade kyr



    «Møøøø, du lyver!» burde kyrne rope tilbake til TV-reklamen om hvor godt de har det. For mange av Tine-kyrne kommer aldri ut av fjøset.

    http://e24.no/kommentar/e24-kommentar/orjasaeter/article3798061.ece

    Feil. Iflg husdyrloven skal alle storfe over 6 mnd alder ha minst 8 uker ute på beite pr år. Unntak fra regelen er ukastrerte okser - de kan være farlige for folk - og kyr som går i løsdriftsfjøs, dvs er løstgående hele året. Dette siste er en overgangsordning. Fra 2013 skal alle hunndyr, også de i løsdrift ha minst 8 uker uteliv. De aller fleste har kyrne ute i Norge så sant vær og føre tillater.

    Regelverket håndheves av Mattilsynet, det er altså ikke opp til den enkelte bonde om han/hun vi ha kyrne på beite eller ikke. Ørjasæter (og mange andre journalister) bør sjekke litt mer før de skriver såpass dømmende artikler/kommentarer.
     
    N

    nb

    Gjest
    Odd J skrev:
    Feil. Iflg husdyrloven skal alle storfe over 6 mnd alder ha minst 8 uker ute på beite pr år. Unntak fra regelen er ukastrerte okser - de kan være farlige for folk - og kyr som går i løsdriftsfjøs, dvs er løstgående hele året. Dette siste er en overgangsordning. Fra 2013 skal alle hunndyr, også de i løsdrift ha minst 8 uker uteliv. De aller fleste har kyrne ute i Norge så sant vær og føre tillater.

    Regelverket håndheves av Mattilsynet, det er altså ikke opp til den enkelte bonde om han/hun vi ha kyrne på beite eller ikke. Ørjasæter (og mange andre journalister) bør sjekke litt mer før de skriver såpass dømmende artikler/kommentarer.
    Siden du tydligvis er i "bransjen" - hvor mye får en bonde pr. liter levert melk her til lands? Stusset på at en halvliter melk kostet bare 1 krone mindre enn en liter på min lokale butikk og lurer på hvor mye råvarekosten utgjør av totalprisen.
     

    kneip

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    19.04.2010
    Innlegg
    137
    Antall liker
    0
    Her får man faktisk kjøpt 'musefelleost' og 'kattemelk' på en gård i nærheten. Ekte vare, ikke ødelagt av pasteurisering. Om man velger å servere godsakene til andre en mus og pus er det på eget ansvar og med livet som innsats, selvfølgelig. ;)
     

    Vedlegg

    Odd J

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.07.2007
    Innlegg
    4.102
    Antall liker
    3.195
    Torget vurderinger
    1
    nb skrev:
    Odd J skrev:
    Feil. Iflg husdyrloven skal alle storfe over 6 mnd alder ha minst 8 uker ute på beite pr år. Unntak fra regelen er ukastrerte okser - de kan være farlige for folk - og kyr som går i løsdriftsfjøs, dvs er løstgående hele året. Dette siste er en overgangsordning. Fra 2013 skal alle hunndyr, også de i løsdrift ha minst 8 uker uteliv. De aller fleste har kyrne ute i Norge så sant vær og føre tillater.

    Regelverket håndheves av Mattilsynet, det er altså ikke opp til den enkelte bonde om han/hun vi ha kyrne på beite eller ikke. Ørjasæter (og mange andre journalister) bør sjekke litt mer før de skriver såpass dømmende artikler/kommentarer.
    Siden du tydligvis er i "bransjen" - hvor mye får en bonde pr. liter levert melk her til lands? Stusset på at en halvliter melk kostet bare 1 krone mindre enn en liter på min lokale butikk og lurer på hvor mye råvarekosten utgjør av totalprisen.
    Prisen til bonde er ikke fast. Den påvirkes av flere faktorer; sesong på året (flere steder er det for lite melk om sommeren, da trekker meieriet noen øre pr liter om vinteren for så å legge det til igjen på sommermelka), sone. Dette er et tillegg som kompenserer for vanskelig geografi, kort sesong osv. Typisk er det ikke sonetillegg på Jæren, men det er mest i Nord-Norge. Melkekvalitet. Her er det en rekke parametre som måles for å gi melka riktig pris. Det legges til noen ekstra øre pr liter hvis det er høyt tørstoffinnhold (fett/protein), lavt bakterietall, fire fettsyreinnhold osv. Det trekkes selvfølgelig hvis melka ligger under normalverdiene.

    Sjekket med Tine Midt-Norge nå, gjennomsnittlig avregningspris for en liter normal melk er nå ca kr 4,40 pluss mva pr liter til bonden.

    Det er altså råvarer for under en femmer i literskartongen og under 2,50 i halvliter'n. Resten er foredling, distribusjon, påslag, fortjeneste, markedsvurdering etc.
     
    N

    nb

    Gjest
    Odd J skrev:
    Det er altså råvarer for under en femmer i literskartongen og under 2,50 i halvliter'n. Resten er foredling, distribusjon, påslag, fortjeneste, markedsvurdering etc.
    Ok takker for svar, da er det ikke så rart at prisforskjellen til sluttbruker bare er ca en krone da siden de andre kostandene nok er ganske invariante i forhold til volum.
     

    Odd J

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.07.2007
    Innlegg
    4.102
    Antall liker
    3.195
    Torget vurderinger
    1
    En kan jo filosofere en del om hvorfor da en og samme liter melk koster 15 kr i butikken og 25 på bensinstasjonen....!

    Ang pasteurisering av melk: Dette gjøres faktisk ikke for å ødelegge melka, men for å drepe en del av bakteriefloraen som finnes i melka. 'Hamburgerbakterien' - E. coli O157 - kan gi fatal nyreskade på små barn og eldre/svake individer. Den har gitt flere dødsfall i Norge (kjøttprodukter, som dere sikkert husker) og resten av verden. Denne finnes en skjelden gang også i melk. Drepes ved pasteurisering. Overlever fint i hjemmelaget hvit ost, da denne ikke er varmebehandlet under framstilling, i motsetning til brun ost som er innkokt melk.
     
    N

    nb

    Gjest
    Odd J skrev:
    Denne finnes en skjelden gang også i melk. Drepes ved pasteurisering. Overlever fint i hjemmelaget hvit ost, da denne ikke er varmebehandlet under framstilling, i motsetning til brun ost som er innkokt melk.
    Siden Frankrike som nasjon ikke har blitt utryddet er det neppe et veldig stort problem;)
     

    VilhelmW

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    20.03.2009
    Innlegg
    3.960
    Antall liker
    217
    Sted
    Alltid lofotværing
    nb skrev:
    Odd J skrev:
    Denne finnes en skjelden gang også i melk. Drepes ved pasteurisering. Overlever fint i hjemmelaget hvit ost, da denne ikke er varmebehandlet under framstilling, i motsetning til brun ost som er innkokt melk.
    Siden Frankrike som nasjon ikke har blitt utryddet er det neppe et veldig stort problem;)
    Å? Pasteuriseres det ikke melk i Frankrike? Hvor kom Louis Pasteur fra? Det høres unektelig veldig fransk-klingende ut for meg... http://no.wikipedia.org/wiki/Louis_Pasteur

    Ang. melkepriser på div. bensinstasjoner; det er ikke bare melk som er betydelig dyrere der enn på Rema/Rimi. ALT er dyrere på bensinstasjonene, til og med hvetebollene! De tjener jo ikke særlig på drivstoffsalget, så et sted må de hente inntekter til å betale husleie, lønninger, strøm osv. osv. Sånn er det bare!
    Man trenger ikke være noen rakettforsker for å begripe det... ;D

    mvh. VilhelmW
     
    N

    nb

    Gjest
    VilhelmW skrev:
    Å? Pasteuriseres det ikke melk i Frankrike? Hvor kom Louis Pasteur fra? Det høres unektelig veldig fransk-klingende ut for meg... http://no.wikipedia.org/wiki/Louis_Pasteur
    Se etter franske oster neste gang du er i ostedisken, der er det mye upasteurisert.

    Norge er vel for øvrig omtrent det eneste landet i verden hvor melk drikkes som en tørstedrikk.
     

    kneip

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    19.04.2010
    Innlegg
    137
    Antall liker
    0
    VilhelmW skrev:
    Å? Pasteuriseres det ikke melk i Frankrike? Hvor kom Louis Pasteur fra? Det høres unektelig veldig fransk-klingende ut for meg... http://no.wikipedia.org/wiki/Louis_Pasteur
    Det produseres mye ost av råmelk i Frankrike. Populært også i Italia, vet jeg. Men her i Norge har vi mattilsynet som tolker EU-regelverket mye mer nazi enn EU selv. Det er altså helt OK å importere ost av råmelk, men ikke å lage den i Norge av norsk melk. Forstå det den som kan.
     

    mteinum

    Æresmedlem
    Ble medlem
    29.05.2007
    Innlegg
    10.166
    Antall liker
    4.009
    Sted
    Øya
    Torget vurderinger
    1
    Vi får ta noen ku-vister:

    Why should you never-ever tell a Cow a secret? - Because it will just go in one ear and out the UDDER

    What do you get from a forgetful cow? Milk of amnesia!

    What do cows get when they die? Rigor moortis.

    Do you know why the cow jumped over the moon? The farmer had cold hands.

    what`s a cows favourite breakfast? mooo-sli

    Two cows on a hill. One says 'Moooooooo.' The other says 'I was going to say that.'

    Where do cows go when they want a night out? To the moo-vies!

    How does a cow do Maths ? With a Cowculator..

    I don't buy fat-free milk because I don't want to encourage cows with body image issues.

    What's the difference between a black cow and a white cow? Nothing, you racist!

    What makes this noise? oooooOOOOO, oooOOOOO a cow with no lips

    What do you get if you cross a cow with a Polo? Mints meat.

    Why are mooos afraid ? - Because they’re all cow words.

    What do cows do for entertainment? Go to moo-vies.

    What do cows do online? They instant moo-ssege each other!

    Little birdie in the sky, dropped a poopie in my eye, I didn't scream, I didn't cry, But I thanked the Lord cows can't fly!

    what do you get if you cross a cow & Justin bieber ? A cowboy who can't sing !

    What's the difference between a bull and a cow? A bull smiles when you milk it.

    To err is human, to moo bovine.

    what do you call a man stood behind a cow... Pat!

    What do you call a cow with two legs? lean beef. And what do you call a cow having a seizure? Beef jerky!

    What do you call a cow with no legs? Ground beef

    What do get get from a cow on a trampoline ? Milk Shakes

    What's the difference between a duck and a cow? They both swim, except for the cow.

    What has 4 legs and says 'Boo'?......... A cow with a cold.

    Cow 1: I've just been artificially inseminated. - Cow 2: I don't believe you. - Cow 1: It's true, no bull.
     

    Odd J

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.07.2007
    Innlegg
    4.102
    Antall liker
    3.195
    Torget vurderinger
    1
    kneip skrev:
    VilhelmW skrev:
    Å? Pasteuriseres det ikke melk i Frankrike? Hvor kom Louis Pasteur fra? Det høres unektelig veldig fransk-klingende ut for meg... http://no.wikipedia.org/wiki/Louis_Pasteur
    Det produseres mye ost av råmelk i Frankrike. Populært også i Italia, vet jeg. Men her i Norge har vi mattilsynet som tolker EU-regelverket mye mer nazi enn EU selv. Det er altså helt OK å importere ost av råmelk, men ikke å lage den i Norge av norsk melk. Forstå det den som kan.
    Det pasteuriseres selvfølgelig i alle land. Men det er riktig at det er mye mer lokale varianter i deler av f.eks Italia og Frankrike. Nå er det faktisk norsk lovgivning som gjelder i Norge og den er klinkende klar: Det er forbudt å selge ost av upasteurisert melk i Norge. Les dere opp på Listeria monocytogenes og hva den kan gjøre med gravide kvinner så er dere glade for at det er sånn. Forøvrig setter EU-regelverket klare grenser for hvor mye norske myndigheter får lete etter Listeria, Salmonella og annet snadder i et parti med importert ost. Det er ikke mye, faktisk så lite at det statistisk er ganske stor risiko for at eventuelle bakterier sniker seg forbi kontrollen. Dette skyldes EUs formening om at for grundig kontroll er konkurransevridende....

    Forøvrig er vel fersk melk distribuert over hele landet som kjølevare noe en stort sett bare finner i Norden ja.


    Mteinum: ;D
     

    emokid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.02.2004
    Innlegg
    5.299
    Antall liker
    6.666
    At Tine lyver og fjoller i sine reklamer er vel neppe en nyhet.

    Jeg liker kuer.



    På setra jeg besøker har han helt sluttet med Tines retningslinjer og slipper dermed diare og jurverk på kuene sine. Selger også upasteuriserte varer.
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    36.088
    Antall liker
    20.859
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    BT la vel inn denne, men en god ting kan gjentas ;D

     

    Bjørn.H

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    03.07.2004
    Innlegg
    24.301
    Antall liker
    9.272
    Torget vurderinger
    1
    Kyr er greie dyr..!
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn