Diverse Dilldalltråden 1.5

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Aurora

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.06.2004
    Innlegg
    16.156
    Antall liker
    12.763
    Sted
    Ytterst i havgapet...
    Siden det nå likevel er freddan' .. hvis man leser, så står det at dama holdt 160 da hun ble forbikjørt..... hva skjedde med bilen som kjørte forbi??
    Hvis meningen var at hun holdt 160 da hun kjørte forbi... er det jo mlidts sagt dårlig norsk....??
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.165
    Antall liker
    18.456
    Torget vurderinger
    2
    Hun svarte på en forbikjøring med å gi noe helt forjævlig med gass, og politiet fikk det med seg.
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.520
    Antall liker
    110.550
    Torget vurderinger
    23

    Grådighet i praksis

    Tirsdag åpnet Kevin De Bruyne for å avslutte karrieren i Saudi-Arabia på grunn av de enorme pengesummene han kan tjene der.
    - Jeg må tenke på framtida, sa Manchester City-stjerna til belgiske HLN.

    Ifølge britiske medier tjener De Bruyne allerede rundt 270 millioner norske kroner i året. Men likevel kan det tyde på at familien De Bruyne trenger mer i bøssa når silkefoten er ferdig med å servere mål på gullfat til Haaland.
     
    • Haha
    Reaksjoner: SAL

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.026
    Antall liker
    14.596
    Nå er det 14 år siden Björn Svensson stengte Restaurant Oscarsgate og aldri mer skulle drive restaurant. Han har rukket og åpne og stenge tre restauranter siden den tid og etter å ha stengt Schlägergården i fjor og nok en gang sagt at det var hans siste restaurant skal han selvsagt åpne restaurant i gjen. Den skal hete Fan, altså svensk for faen.


    Får seg vel en Michelinstjerne også som han pleier å få uten egentlig å prøve, mest sannsynelig til en viss irritasjon for enkelte kollegaer innen faget.
     
    Ble medlem
    06.04.2019
    Innlegg
    7.522
    Antall liker
    11.556
    Har de egentlig så mye igjen for disse stjernene utenom 2 min fame i dagsrevyen? De går jo konk etter hvert likevel..
     

    BurntIsland

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.02.2006
    Innlegg
    8.980
    Antall liker
    13.161
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    3
    Alle disse restaurantene som sliter med bemanninga; jeg har latt meg fortelle at det er lettere å tiltrekke seg arbeidskraft med stjerne i boka.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.165
    Antall liker
    18.456
    Torget vurderinger
    2
    Har de egentlig så mye igjen for disse stjernene utenom 2 min fame i dagsrevyen? De går jo konk etter hvert likevel..
    Det finnes foodies som har som mål å kunne krysse av Michelin-restauranter i sine besøksjournaler, og som nevnt er det også attraktivt å arbeide på en slik. Hvorvidt det lønner seg å drive en er en annen sak, for noen ja, for mange nei. Får man høy nok og vedvarende anerkjennelse er det som regel fullbooket og da kan man også legge prisene slik at det lønner seg.
    Mange ulike faktorer som avgjør og det kan være veldig utsatt for konjunkturer. Enkelte grunnleggere gaper veldig høyt, mens andre holder seg til kjernerestauranten og lar være å tenke amibsiøs ekspansjon udi kjeler og kar og stekepanner og tv-program, osv. Eller åpning i Beijing når man driver restaurant i Oslo.

    Det er beinhardt arbeid og fint at det får uttelling for dem som virkelig satser.

    Jeg legger inn en side med oppskrift fra Savoy Hotell i Malmø, fra høydartiden på 1980-tall. Da pleide Sten Broman å bestille dagens middag fra Lund, for så å ta toget inn til restauranten, der alt stod klart klokken 16, inklusive en kjøler med mineralvann, vin, øl, og en whisky til "efter". De serverte også Frans Suells fiskerett, som åpner med hummer, sjøtunge, piggvar og slutter med fire skiver trøfler i oppskriften. Det er bra at slike gærninger innen restaurantdrift finnes. (Suell var affärsman i Malmø, med en sigarfabrikk og mye annet, og med sans for mat. Tre-fire slike som stamgjester på en Michelin-restaurant kan være hva man trenger for å klare seg. Retten ble oppkalt etter Suell.)

    IMG_3969.JPG
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.165
    Antall liker
    18.456
    Torget vurderinger
    2
    Et fransk foodie-lag landet med privatfly i Stavanger to dager etter at Re-Naa fikk tre stjerner. Det finnes en global matnomadekult som tydeligvis ikke gjør stort annet enn å krysse av restauranter.
    Men man behøver ikke ha fått stjerner fra Michelin for å være en matdestinasjon. Falsled kro på Fyn har i alle år vært en matdestinasjon for gourmeter, men har aldri fått en stjerne (står i guiden, men uten stjerner). Likevel kommer foodies dit fra alle verdenshjørner, og fra Tyskland med helikopter, for å spise. "Kroen" varsler stamgjester når spesielt gode ingredienser er innkommende og da sletter de i avtalekalendrene sine og innfinner seg.

    Gjenganger-artikler i danske tidsskrift.

    Skjermbilde 2024-06-08 kl. 15.09.21.png
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.520
    Antall liker
    110.550
    Torget vurderinger
    23
    Har en gamme fransk kokebok her et eller annet sted, hvor en hel stor avdeling er viet sauser. Sauser som i dag ville kostet noen tusen kr. bare i råvarer - trøffel, kaviar, gåselever osv. i slemme mengder...
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.026
    Antall liker
    14.596
    Har de egentlig så mye igjen for disse stjernene utenom 2 min fame i dagsrevyen? De går jo konk etter hvert likevel..
    Det er sjelden god business å drive restaurant uansett. Men han som driver Bar Amour i Oslo (som fikk en stjerne i år) uttalte her om dagen at han regner med at det vil gi en noe jevnere strøm av gjester. Noen restauranter er jo fulle omtrent uansett mens det andre steder kan svinge en del med hvor mange gjester som stikker innom og for butikkdriften er det rimelig nok gunstig at det er fullest mulig mest mulig av tiden.

    Jeg har spist på et lite knippe enstjernes og et par tostjernes i det store landet utlandet, og basert på min noe begrensede erfaring er nivået på disse mye lavere, til tider latterlig mye lavere, enn hva det er på tilsvarende i Norge. Toppnivået i Oslo og forsåvidt også andre steder i landet har etter hvert blitt skyhøyt, det er et lass av svært gode restauranter å velge mellom, og slik blir det jo etter hvert når flinke folk får jobbe på toppsteder og lære seg faget ordentlig og med tid og stunder åpner noen av disse også egne steder.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.165
    Antall liker
    18.456
    Torget vurderinger
    2
    Har en gamme fransk kokebok her et eller annet sted, hvor en hel stor avdeling er viet sauser. Sauser som i dag ville kostet noen tusen kr. bare i råvarer - trøffel, kaviar, gåselever osv. i slemme mengder...
    Det var da chef saucier rangerte som 3. mann på kjøkkenet, under chef de cuisine og sous-chef, før poissonier, entremétier, potager, rotisseur, garde-manger, pâtissier, commis de cuisine, og med chef tournant som back-up på alle poster.
    Sausene var alt.
     

    Pink_Panther

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.03.2006
    Innlegg
    20.006
    Antall liker
    10.532
    ALT var bedre før. Særlig sausene. 😋
    Som en gammel bekjent, elgjegeren, sa da han ble spurt om det ble noen elg under årets jakt; Nei, det gjorde nok ikke det, men det gjør ingenting, det er jo sausen som er god.
    Sindig kar, denne jegeren. Han døde forøvrig mens han satt på post.
     

    Elmer

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.08.2009
    Innlegg
    2.365
    Antall liker
    2.741
    Som en gammel bekjent, elgjegeren, sa da han ble spurt om det ble noen elg under årets jakt; Nei, det gjorde nok ikke det, men det gjør ingenting, det er jo sausen som er god.
    Sindig kar, denne jegeren. Han døde forøvrig mens han satt på post.
    Den fins i flere varianter. Kjutta en myteomspunnet rappkjefta byoriginal fra Kristiansand skal være oppkommet til denne. Kjutta og et par kompiser hadde vært på alkejakt (det var da det...) og kom tomhendt hjem. "Men det gjør ikkje noenting for de` e` jo sausen som e best. " Fritt etter hukommelsen, men den står i boka med Kjuttahistorier.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.165
    Antall liker
    18.456
    Torget vurderinger
    2
    Tragisk, men utsagnet "Only mad dogs and Englishmen go out in the midday sun" gjelder fortsatt. Han var lege og burde visst bedre. Det var meldt 40ºC om ettermiddagen og han la ut på "a spectacular and difficult trail" i to-tiden.
    Ble funnet rett utenfor gjerdet til feriestedet.

     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.520
    Antall liker
    110.550
    Torget vurderinger
    23
    Dermed røyk all cred for hans vedkommende hva helse og sunnhet angår. Synd - fin fyr med mange gode poeng..
     

    BurntIsland

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.02.2006
    Innlegg
    8.980
    Antall liker
    13.161
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    3
    Varsel til sjøs: områdene det refereres til. (noen som kjenner til et med norske navn, forresten?)
    IMG_1353.jpeg
     

    Panama Red

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.08.2009
    Innlegg
    3.866
    Antall liker
    5.672
    Sted
    Fiddler's Green
    Torget vurderinger
    2
    "Før i Tiden" hadde vi værvasrsel på norsk som omfattet alle havområdene til og med Rockall
     
    Sist redigert:

    Barbaresco

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.03.2006
    Innlegg
    2.962
    Antall liker
    652
    Varsel til sjøs: områdene det refereres til. (noen som kjenner til et med norske navn, forresten?)
    Vis vedlegget 1031288
    Savner været til sjøs med Nordlige amerikarute, Kapp Hatteras og La Coruna!
    I min tid som toktleder på seismikkskip i Barentshavet var det en høytidsstund å gå opp på brua til kapteinen klokka 5 på 3 (14:55) for å få Jaffacake til kaffen og høre på værmeldinga!
     

    Aurora

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.06.2004
    Innlegg
    16.156
    Antall liker
    12.763
    Sted
    Ytterst i havgapet...
    Været til sjøs, dvs varsel for fiskebankene her nord, var oftest en bedre værmelding for ytre strøk enn den vanlige meldinga.. Her i området var det meldinga kl 2200 som også hadde varsel for fiskebankene, om man ville ha meldinga for morgendagen......
     

    ePi

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.04.2003
    Innlegg
    1.636
    Antall liker
    1.345
    I min tid som toktleder på seismikkskip i Barentshavet var det en høytidsstund å gå opp på brua til kapteinen klokka 5 på 3 (14:55) for å få Jaffacake til kaffen og høre på værmeldinga!
    Ah, Jaffa cakes! Prima dilldall i seg selv 😁

    Jaffa Cakes vs. Biscuits: The Great Debate - New English Teas
    The Jaffa Cake has been a topic of debate in the United Kingdom for over 20 years now. Is it a cake or a biscuit? The answer might seem simple, but it's actually a complex question that has divided people for decades.
     

    PeriodeLytter

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.02.2013
    Innlegg
    3.768
    Antall liker
    3.458
    Når man sikter på kundegruppe slik som B&O

    – Jeg har hytte på Gjermesøya på Ballstad, og jeg skulle ha noen teknikere fra Bang Olufsen hit. Det var steike umulig å få flybilletter over fjorden og derfor bestilte vi helikopter fra Bodø til Ballstad. Det var den smidigste måten å løse det på, forteller Lars Ole.
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.520
    Antall liker
    110.550
    Torget vurderinger
    23
    Jeg brukte ofte helikopter da jeg besøkte hifikompiser rundt om i Norge før om åra, men solgte det etterhvert, var så mye dårlig bevertning i hifimiljøet at jeg gikk lei. 🙁
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn