Espresso, Cappuccino, lattte etc..

miata

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
17.01.2005
Innlegg
370
Antall liker
1
Etter noen år uten Espressomaskin. Har jeg bestilt meg en Rancilio Silvia fra kaffegrossisten.se
Savnet etter en Espressobasert kaffe er for stort.. Sterk presskannekaffe og press-steama melk er ikke det samme
Men må også ha en kaffekvern...
Noen som har noen å anbefale :) Er feks Wilfan på elkjøp noe å satse på ?

Er det noen med barista kunnskaper her ?
Er det å anbefale å ta ett grunnkurs i barista ? Eller er det bare å prøve seg frem..


Jeg drikker også svart kaffe, men vil ha "femikaffe" av og til...
 

Martin OHC

Bransjeaktør
Ble medlem
24.04.2009
Innlegg
175
Antall liker
0
Maskinen du har kjøpt er helt ok. Det er stor forskjell på kverner og du må legge en del på bordet for en ok kvern. Rocky er god fra rancilio men det finnes bedre. Rocky er den minste jeg ville anbefale. Den koster også langt mindre i utlandet enn i norge. Mazzer er det feteste innen kverner til hjemmebruk spør du meg.

sjekk ut: http://www.espressocoffeeshop.com/ her kjøpte jeg min maskin.

http://www.riktigtkaffe.se/showthread.php?t=2776

www.esw.nl - anbefales på det sterkeste! Knall service og rask levering.
 

leik

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
20.10.2008
Innlegg
327
Antall liker
57
Sted
stavanger
Torget vurderinger
1
Jeg anbefaler gjerne rocky. Den er god og grei, ikke altfor dyr. Hos meg er den iallefall stabil og driftsikker. Har kverna masse i løpet av sin tid.
Men under rocky kan du ikke gå, det er jeg enig i. Uten skikkelig kvern, ingen god kaffe. Ingenting du finner på el-butikker kan kverne kaffe. Men rocky er grei. Litt sein kanskje, og litt mye lyd, i forhold til feks mazzer.
Men med Silvia/rocky kan du lage kaffe på et bra nivå mener jeg. .

E
 

wotg

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.04.2005
Innlegg
2.376
Antall liker
5
En god kværn er halve hemmeligheten bak en god espresso.
Etter rundt 10 år i bar har jeg nok lagd noen millioner kaffe og har vært borti mye forskjellig utstyr.
Hjemme så har jeg Isomac Zaffira og Mazzer mini A electronic.
Dette fungerer greit, men jeg vil anbefale alle å oppgradere til bunnløse portafiltere, da har man ekstremt mye bedre kontroll over ekstraksjonen.
Baristakurs kan sikker være fint, men kjøp heller en god bok om kaffe og bruk f.eks youtube som opplæringsverktøy.
Har vært på et par barista kurs og lært det grunnleggende om tempratur, renhold, forskjellige kaffesorter osv.
For å få til skikkelig silkemykt microfoam og å lage flott latteart, så var det trial and error - masse bra guider på youtube om melkesteaming og latteart.
 

miata

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
17.01.2005
Innlegg
370
Antall liker
1
wotg skrev:
En god kværn er halve hemmeligheten bak en god espresso.
Etter rundt 10 år i bar har jeg nok lagd noen millioner kaffe og har vært borti mye forskjellig utstyr.
Hjemme så har jeg Isomac Zaffira og Mazzer mini A electronic.
Dette fungerer greit, men jeg vil anbefale alle å oppgradere til bunnløse portafiltere, da har man ekstremt mye bedre kontroll over ekstraksjonen.
Baristakurs kan sikker være fint, men kjøp heller en god bok om kaffe og bruk f.eks youtube som opplæringsverktøy.
Har vært på et par barista kurs og lært det grunnleggende om tempratur, renhold, forskjellige kaffesorter osv.
For å få til skikkelig silkemykt microfoam og å lage flott latteart, så var det trial and error - masse bra guider på youtube om melkesteaming og latteart.
Kan du forklare hva "bunnløse portafiltere er.. Er ganske grønn på faguttrykk.
Så ei bok er nok ikke dumt :)

Men er det å anbefale å kjøpe en kvern med eller uten doserer ?
 

wotg

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.04.2005
Innlegg
2.376
Antall liker
5
Jeg har denne kværna og anbefaler den sterkt!

Som du kanskje ser så er det små trykknapper på toppen for enkel og dobbel espresso. Når man først har stillt inn kværna så blir det ikke mye enklere enn dette.
Bunnløse portafilter er genialt!


 

miata

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
17.01.2005
Innlegg
370
Antall liker
1
Blir nok ikke så mye billigere, men litt..
Ferdig fortulla blir det vel ca 5200,-

Da inklusive 1kg kaffebønner, tamper, filterholder for 1 kopp, melkekanne og melketermometer.
Denne "startpakken" + 1 Kg kaffe
 

Kenol

Overivrig entusiast
Ble medlem
27.09.2005
Innlegg
534
Antall liker
187
Torget vurderinger
12
Ok, men selve maskinen blir jo billigere i Norge, med fri frakt inkl...
 

Martin OHC

Bransjeaktør
Ble medlem
24.04.2009
Innlegg
175
Antall liker
0
Har samme kvern som WOTG og liker den godt. Beste jeg har hatt.
 

miata

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
17.01.2005
Innlegg
370
Antall liker
1
GnR3 skrev:
Ok, men selve maskinen blir jo billigere i Norge, med fri frakt inkl...
Ikke helt, prisen på selve maskinen er lik. Tjener litt på kursen.
 

miata

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
17.01.2005
Innlegg
370
Antall liker
1
Da har jeg bestilt en Rocky kvern. Satser på at den duger i starten..

Noen som har noen tips/howto til å lage perfekt steamet melk ?

Og en god kaffebok å anbefale...
 

MaKi

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.04.2005
Innlegg
3.990
Antall liker
231
Torget vurderinger
4
Øvelse gjør mester. Ligger mye bra på nettet om dette.

miata skrev:
Noen som har noen tips/howto til å lage perfekt steamet melk ?
 
S

Supertramp

Gjest
jada, jada - vet at tråden heter espresso, latte og slike fremmedord...

men er det ingen som drikker norsk kokemalt lengre?
 

miata

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
17.01.2005
Innlegg
370
Antall liker
1
Supertramp skrev:
jada, jada - vet at tråden heter espresso, latte og slike fremmedord...

men er det ingen som drikker norsk kokemalt lengre?
Hæ, hva er det ??
 

Fosse

Æresmedlem
Ble medlem
19.08.2003
Innlegg
11.628
Antall liker
28.561
Torget vurderinger
27
Supertramp skrev:
jada, jada - vet at tråden heter espresso, latte og slike fremmedord...

men er det ingen som drikker norsk kokemalt lengre?
Stadig vekk, hos mine foreldre og på hytta.

Hva gjelder tips til steaming så kjører du steameren godt ned i melken til å starte med, deretter flytter du kanna ned slik at steamhode nærmer seg overfalten, når du oppnår en lyd som ligner på papir som rives så har du et godt utgangspunkt. Litt øvelse krever det.
 

Bjørn ("Orso")

Bransjeaktør
Ble medlem
03.11.2008
Innlegg
11.296
Antall liker
2.903
Sted
Bergen
Torget vurderinger
2
Latte med en dæsj DaVinci sirup er fryktelig godt, men desverre ikke spesielt sunt. Skulle gjerne ha drukket det hver dag, men da hadde jeg blitt lille trille.
 

JanR

Rubinmedlem
Ble medlem
26.01.2006
Innlegg
32.162
Antall liker
1.530
Sted
Sarpsborg
Supertramp skrev:
men er det ingen som drikker norsk kokemalt lengre?
Gjort i alle år, snart i 30 år når jeg tenker meg om. Mine foreldre før meg.

Men, det hadde vært kjekt med en latte maskin innimellom. Særlig når det raser inn folk hjemme og jeg må fly opp å ned som en ojoj og koke kaffe ;)

/jan
 
J

J.J

Gjest
Supertramp skrev:
men er det ingen som drikker norsk kokemalt lengre?
Ikke spesielt sunt er det og ... tja smaken er som baken.. men JEG syntes det ikke er videre god kaffe..
 

baluba

Æresmedlem
Ble medlem
18.02.2009
Innlegg
24.587
Antall liker
15.156
Sted
Kopervik og Bergen
Torget vurderinger
1
Den eneste kaffen som kan kalles sunn er mørkbrent, enten espresso eller annen sydlandsk mørkbrent kaffe. Ved brenningen utvikles et stoff som faktisk beskytter magen, mens mindre brente og lysere kaffetyper gjør det motsatte. Det er derfor de med "kaffemage" kan rapportere at det kun er espresso de tåler, stikk i strid med det som man skulle tro på forhånd.
 
J

J.J

Gjest
Det er sant baluba .. Så må det jo nevnes - sånn for sikkerhetskyld .. At med espressomaskin/mokkakanne (eks BIALETTI) så får vannet den desidert korteste berøringstiden med kaffen = sunnere :)
 

jona89

Medlem
Ble medlem
21.11.2006
Innlegg
22
Antall liker
0
Det er vel strengt talt relatert til kveringsgraden, janjan.
 

kibsgard

Overivrig entusiast
Ble medlem
18.02.2004
Innlegg
818
Antall liker
1
Er det noe poeng å brenne kaffen sin selv?
 

toriamos

Hi-Fi freak
Ble medlem
14.02.2005
Innlegg
2.255
Antall liker
25
Torget vurderinger
5
Rancilio Silvia: God maskin til prisen. Litt slitsom å få til mikrofoam med - for mye væske i dampen tror jeg.
Rancilio Rocky: God nok kvern, men utrolig treg.
 
Topp Bunn