Mat, drikke og røyk Gode restauranter i Oslo?

weld77

Æresmedlem
Ble medlem
19.09.2014
Innlegg
22.300
Antall liker
14.880
Palace er HELT der oppe! Både når det kommer til mat, vin og service.
Og generell vibe. Maten synes jeg det er andre som gjør bedre til rimeligere penger men totalopplevelsen er blant de aller beste. Det er ganske vanskelig å få bord der, da i betydningen at man må være svært tidlig ute, i alle fall om det skal være en fredag eller lørdag og det kan være en fordel gitt potensialet for at man er temmelig sliten dagen derpå.

Av de kulere jeg har vært på i det siste er Bar Amour helt der oppe og nikker. Stilig lokale, topp mat, strøken service. 1850 penger for maten ser jeg, fritt etter hukommelsen var det en del billigere da jeg var der i februar og august. Betong er også bra og etter forholdene direkte billig - 1000 for 8 retter eller 700 for 5 retter. Vinpakken er heller ikke så ille - var gode viner men litt traust utvalg.

Varemottaket synes jeg også er et sted man bør besøke Alle rettene ser irriterende enkle ut men smaker mye bedre enn hva man får til selv. De har ikke noen fast vinmeny men er flinke til å foreslå glass eller flasker alt ettersom. Var en tid noe krevende å få bord der men har ikke sjekket i det siste. De to bak grytene har til sammen bakgrunn fra mellom annet Maaemo, Bar Amour, Kontrast og Hot Shop og vet hvor saltet skal stå. Heller ikke så ille priset med 1200 for maten eller hva det nå er.
 

OlaR

Overivrig entusiast
Ble medlem
17.03.2005
Innlegg
988
Antall liker
516
Sted
Oslo
Torget vurderinger
25
Ellers er Baltazar i borggården bak domkirken veldig hyggelig i godvær. Har god erfaring både med mat og service.
 

weld77

Æresmedlem
Ble medlem
19.09.2014
Innlegg
22.300
Antall liker
14.880
Var på Plah i går - for noen år siden flyttet de fra Homannsbyen til Stordalens storstue på Sommerro. De har økt ambisjonsnivået et par knepp og prislappen tre knepp. For et svært så raffinert take på thaimat med godt med nikk til norske råvarer så er det vanskelig å se for seg at det kan gjøres spesielt mye bedre enn dette. I toppsjiktet av Oslos restauranter så er det nok også den som skiller seg mest ut siden det er i en helt annen retning enn hva de andre av sorten er og det i seg selv er jo forfriskende. Det er - som thaimat skal være syrlig, salt og søtt i perfekt forhold og med nok kick av chili innimellom til at man skjønner hvor det kommer fra. Der Palace Grill gir deg nakkeskuddet med en slush som virker som består av minst 107% brennevin med litt is og frukt for syns skyld så fikk vi her en suppe som var såpass hissig at samboeren ikke klarte å spise den opp og jeg måtte jobbe litt med meg selv for å få den i meg. Veldig god men veldig sterk. Da i form av chili og ikke sprit.

Stilig lokale med en hesteskoformet bardisk med full utsikt til kjøkkenet, noe som også gjør at det definitivt egner seg bedre for par enn for en gjeng på flere personer. Om man er 5 til 7 kan man få et separat rom så vidt jeg forstod. Tre funker også fint om man bli plassert på ett av hjørnene. Servicen var presis, kompetent og passe jovial.

Som man bør forvente mye sjømat men kjøttserveringen med entrecôte av kalv godt hengt innpakket i fett fra gammel ku var det lite å si på og det var med alt tilbehøret også en ganske så voksen rett.

Siden min bedre halvdel ikke drikker noe særlig lengre gikk jeg for vinmenyen som var blant de bedre av sorten jeg har vært borti på en stund. Sommelieren, en trivelig trønder, visste hvor vinrankene vokser og hadde tryllet frem noen godbiter. Stikkprøvene dagen derpå indikterte at flaskene han brukte lå på type 4-700 kroner flaska på polet og mengen og frekvensen var grei for min del, som bør bety at det holder for de fleste. Samboeren fikk et utvalg av tebaserte drikkevarer som det alkoholfrie alternativet og hun var godt fornøyd med det, spesielt med rødvinssubsituttet basert på ett eller annet japansk bær en bonde i Sandefjord-området har fått for seg å dyrke.

For to menyer med et sted rundt 20 retter pr. meny, en cocktail i baren mens jeg ventet, en vinmeny, en aperetif med alkohol og en uten samt tre glass tebasert alkoholfri drikke og en kaffi med rikelig med påfyll kom gildet på 7600 kroner. Hvorfor de gidder å fakuterere vann for 20 kroner pr kunde må foglarna veta - det ser bare dumt ut gitt totalsummen.

Gleden ved å se en kompisgjeng med betydelig kjøpekraft bestille en eller annen veldig fancy hvit burgunger og nærmest dra hverandre i å snakke om hvor fantastisk vinen var, for deretter å finne ut at den er ca like anvedelig som lunket kattepiss til en meny med så mye salt, syre, kokos og chili og så lite smørbaserte sauser var imidlertid helt gratis.
 
Sist redigert:
Topp Bunn