Her skal man ha tunga rett i munnen. Det som er forskjellig på en trakter i så henseende, er at du ikke kan styre styrkegraden på smak med mengde, du må velge riktig bønne, rett og slett. Bruker du mer kaffe enn det som er riktig mengde i forhold til den aktuelle bønnen, så blir smaken bare feil. I tillegg kanskje male litt grovere enn filtermalt. Det er traktetiden som gjør at det må sterkere bønner til. Koke og presskanne, espressomaskin/kanne, har det fellestrekk at kaffen enten ligger i ganske lenge, og at du kan ha i det du ønsker av mengde mtp styrke, mens espressobønner er espressobrente, og derfor kraftige i i smak fra bunnen av.
Lager sterk kaffe på trakteren rett som det er, jeg
Lager sterk kaffe på trakteren rett som det er, jeg
Fenalaar skrev:Enig i at rød og gul coop-kaffe ikke er bra. Den blå coopen er imidlertid god.MaHa skrev:Skulle nesten tro at testen er foretatt med Coop-kaffe el. Det forklarer i såfall en del![]()
Et annet triks er å bruke kokemalt kaffe i trakteren, og heller øke mengden litt - da drar du ikke ut så mye bitterstoffer.
Triks nr 3 er som følger: Det funker ikke å lage ordentlig sterk kaffe på trakter. Det smaker helt pyton, og blir bare beskt. Skal du ha sterk kaffe er espressotrakter/mokkakanne evnt. den gode gammeldagse kjelen med kokekaffe de eneste valgene som fungerer...
Johan-Kr