Håkon_Rognlien
Hi-Fi freak
Noen som kjenner til om man kan få tak i kjøttdeig av villsvinkjøtt i Norge?
Problemet er vel nettopp det at jeg ikke finner kjøttdeig fra villsvin over disk i Norge.Om du får tak i så bør det være testet for trikiner. Det regner jeg med ting som selges over disk i Norge er, men om du får tak i gjennom en eller annen bakkanal så kan det være greit å være obs på det i alle fall. Trikiner kreperer for øvrig ved 58(?)grader så for kjøttdeig er det neppe så farlig. De dauvver stort sett også ved frysing til -20.
Du kan høre med f.eks Jacobs på Holtet, de kan skaffe ganske mye. Det er grei skuring å kverne kjøtt selv, men det er jo litt bortkastet om man kjøper finere stykningsdeler og så maler de opp. Trenger også en del fett (kan tilsettes separat, selvsagt).Problemet er vel nettopp det at jeg ikke finner kjøttdeig fra villsvin over disk i Norge.
Men ettersom jeg ønsker kjøttdeig, var i grunn planen såpass enkel som å lage kjøttkaker, og grundig gjennomkoke dem i sausen, så trikinene ville blitt utradert med god margin.
Nu vel. Får bruke kjøttdeig av lam i stedet. Litt kjedeligere på en herreaften, men sikkert minst like godt. Så får jeg heller kompensere med en enda mer spennende vin og et mer kreativt tilbehør. Tar en tur ut i skogen ganske straks for å plukke litt rognebær; det skal bli gelé av dem, og sånt er jo artig å servere når man har laget det selv.
Jo, du har et poeng der. Stort sett greit å få tak i kjøttdeig fra elg, men kjøttdeig fra hjort eller rein har jeg faktisk ikke sett noe sted. Vet du om noen som leverer?Du kan høre med f.eks Jacobs på Holtet, de kan skaffe ganske mye. Det er grei skuring å kverne kjøtt selv, men det er jo litt bortkastet om man kjøper finere stykningsdeler og så maler de opp. Trenger også en del fett (kan tilsettes separat, selvsagt).
Jeg har helgrillet et villsvinslår en gang og det var egentlig litt kulere å tenke på og å gjøre enn å spise det. Det var forsåvidt veldig godt, men villsvin synes jeg hørtes noe mer spennende ut i smaken enn hva det faktisk var å spise det etterpå. Men det så veldig kult ut mens det pågikk.
Om du skal lage kjøttkaker med litt futt i så ville jeg heller kjøpt kjøttdeig av vilt (fortrinnsvin rein eller hjort), det bør være greit å få tak i. Det vil også passe betydelig bedre til rognebærgele enn hva lammekjøtt vil gjøre skulle jeg tro.
Ja, mamma og pappaJo, du har et poeng der. Stort sett greit å få tak i kjøttdeig fra elg, men kjøttdeig fra hjort eller rein har jeg faktisk ikke sett noe sted. Vet du om noen som leverer?
Stensaas på Røros leverer både kvernet reinsdyr og kvernet hjort, jeg har kjøpt mye direkte derfra. Varene deres finnes også i mange butikker. Ring dem og hør hvor du får tak i det.Jo, du har et poeng der. Stort sett greit å få tak i kjøttdeig fra elg, men kjøttdeig fra hjort eller rein har jeg faktisk ikke sett noe sted. Vet du om noen som leverer?