Politikk, religion og samfunn Klimaforskerne regnet rett Hva nå?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Det er mange druesorter som fint tåler kalde vintre. De fleste sorter kan dyrkes på steder med gunstig lokalklima og det har blitt gjort i småskala og til hobbybruk i mange tiår. Problemet er ofte at man stundom får noen svært kalde perioder en og annen vinter, og det vil vi fortsatt oppleve selv om gjennomsnittstemperaturen øker. Det finnes mange sorter fra øst-europa som fint tåler 25 kuldegrader i perioder om de ellers står riktig plantet. Problemet har gjerne vært at det ikke alltid har vært lange nok somre til god modning på frukt og bær.

    Aprikoser har også vært i salg i lang tid og det er ikke noen problem å dyre slike på vestlandskysten i alle fall, selv om det her også har vært varierende avling etter hvor god sommer det har vært. Men slik er det jo med mye rart, som kastanjer og valnøtter. Fiken, kiwi og fersken kan man også prøve seg på, som mange har gjort lenge. De fleste år går det helt fint, men så kommer det en og annen streng vinter og da er det fort slutt. Det går ut over entusiasmen til mange og lysten til å state på nytt da er ikke alltid så stor.

    Men alt i alt er det lokalklima der du skal dyrke som er avgjørende om du skal ha sjans for å lykkes eller ikke, og ikke klimaendinger. I alle fall ikke på mange tiår ennå. Om sjansen for penvær på sommeren øker så kan ikke det kompensere for harde vintre som vil komme uansett med varierende hyppighet. Drivhus er nok fremdels det sikreste om man vil prøve seg på eksotiske avlinger.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Jeg har drueranke i en stor krukke på terrassen. Den klarer seg fint om vinteren. Det viktige er å velge hardføre sorter. Får vi på sikt et mildere klima her i Nord så vil de bli et utvidet utvalg til glede for hageentusiaster. Fremkryssing av nye sterke sorter vil også hjelpe på.

    Mikroklima og sortsvalg er det mest avgjørende om man vil lykkes eller ikke.
     

    Audiophile-Arve

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    20.994
    Antall liker
    8.414
    Sted
    Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
    Torget vurderinger
    0
    Mikroklima og sortsvalg er det mest avgjørende om man vil lykkes eller ikke.
    Det har du rett i. Eg fekk fersken fram i fjor, etter 6 års venting.... treet står mot sør i husveggen, og planen er å fintrimme det attåt. Vi gav også vekk eit ferskentre i femtårsdagspresang som er planta på ein "perfekt" stad.
    Har også eit flott sitrontre i potte, som vi tek ut om sommaren. Nokre syriske vennar seier at det burde gå på friland her vi bur, men eg torer ikkje. Men ser sitrustre i Portugal, der det kan vere berrfrost om morgonane. Så kanskje? Det kan vere ein ide å vere tidleg ute - sitron kan visstnok dyrkast direkte frå steinane, seier dei med sitronerfaring. Får sjå etter kvart. Et ikkje så mykje sittronar, så inntil vidare klarar vi oss med det eine treet vi har...
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Sitroner på friland ville jeg ikke prøvd med på. Jeg har hatt endel sitrus i krukke som har frosset i hel fordi jeg var sløv med å ta dem inn en høst. De tåler endel men bør tas inn eller beskyttes godt når det er frost. Mulig det finnes noen hardføre sorter, men jeg har ikke sett dem i salg her hjemme i alle fall.

    Men det er jo bare å prøve om man vil. En liten sitronplante koster ikke stort mer enn en pen blomsterbukett og har man glede av den noen år så får man heller leve med om den ryker. Problemet er litt at de er vintergrønne, og slike er spesielt utsatt for frost. Men i en kald kjeller ved et lyst vindu vil det være mye tryggere, eller kanskje bare i en ramme med bobleplast rundt og en frostvakt.

    Men i fremtiden vil nok folk få glede av et større utvalg av planter vil nytte og pynt. Man får glede seg over det man kan, selv om andre aspekter ved klimaendringer nok byr på større problemer.
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.840
    Antall liker
    9.772
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Dette er det som ble resultatet av forhandlingene som firer-banden nå har sluttført.

    https://www.abcnyheter.no/amp/nyhet...il-a-dra-norsk-klimapolitikk-i-riktig-retning


    Dette er noen klima- og miljøtiltakene i den nye regjeringsplattformen:
    At Norge melder inn et forsterket klimamål til FN i 2020.
    Stille strengere klimakrav under produksjonsfasen for felt på norsk sokkel, herunder krav om beste tilgjengelige teknologi.
    Gjennomføre en internasjonal satsing for å promotere energieffektivisering og utbygging av fornybar energi i utviklingsland, og bidra til utfasing av kull.
    Stille krav om utslippsfrie eller fornybare løsninger i offentlige ferge- og hurtigbåtanbud der det ligger til rette for det.
    Legge en plan for å nå målet om fossilfri kollektivtrafikk innen 2025.
    Videreføre arbeidet med et CO₂-fond for næringslivet.
    Ha en helhetlig strategi for forskning, teknologiutvikling og bruk av hydrogen som energibærer.
    Følge opptrappingsplanen for biodrivstoff for å nå målene for utslippskutt i transportsektoren, og ha et mål om 40 prosent innblanding i 2030 avhengig av teknologiutviklingen og utviklingen av alternative energibærere.
    Legge til rette for rask utbygging av ladeinfrastruktur i hele landet, gjennom en kombinasjon av offentlige virkemidler og markedsbaserte løsninger, for å holde tritt med økningen i andel elektriske transportmidler.
    Legge frem en handlingsplan for grønn skipsfart med ambisjon om å halvere utslippene fra innenriks sjøfart og fiske innen 2030, herunder stimulere til null- og lavutslippsløsninger i alle fartøykategorier.
    Ta initiativ til en bransjeavtale for omlegging til fossilfri plast
    Videreføre arbeidet med restaurering av myr og kostnadseffektive klimatiltak som gjødsling og planting av stedegen skog, økt plantetetthet, styrket skogplanteforedling og styrket oppfølging av foryngelsesplikten etter hogst.
    Samarbeide med kommunene om oppfølging av handlingsplanen mot mikroplast.
    Forsterke og profesjonalisere innsatsen mot marin forsøpling, ved blant annet å øke støtten til ulike former for oppryddingstiltak.
    Verne 10 prosent av skogen gjennom både privat frivillig vern og vern av offentlig eide skogarealer.
    Redusere lokal luftforurensing.
     

    Odd J

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.07.2007
    Innlegg
    4.142
    Antall liker
    3.245
    Torget vurderinger
    1
    Hehe, fantastisk samling av honnørord. Savner bare ett faktisk: gjennomføringskraft.
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.840
    Antall liker
    9.772
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Ja, det har blitt mange handlingsplaner og strategier for å redde miljø og klima de siste 30 årene, men vi durer på. Men en ting går riktig vei, luftforurensningen i norge går ned og det skal vi være glade for. Men det skyldes ikke bare elbil incentiver, det skyldes også lokale politikere som naustgubbene konsekevnt slenger ukvemsord etter.
     

    Odd J

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.07.2007
    Innlegg
    4.142
    Antall liker
    3.245
    Torget vurderinger
    1
    Det vi nå kan være ganske sikre på er full fart på olje og gass mens det prates, utredes og planlegges for et klimascenario som allerede ligger bak oss.

    Business as usual, med andre ord.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    I alle fall uendelig mye nedre enn alle de som vil ofre alle Norges oljemilliarderpå å kjøpe en grønnmalt Butt plug og historiens største gavekort til Saudi Arabia.
     
    H

    Hardingfele

    Gjest
    Anbefaler en kikk her. Grafiske fremstillinger av utviklingen i Arktis. Vi har slått av kjøleanlegget.

    https://sites.uci.edu/zlabe/arctic-temperatures/

    Her er en av dem, frem til november 2018.
    Månedene er rangert fra kaldest - mørkeblå - til varmest - mørkerød - i løpet av 40-årsspennet. Dersom det ikke var oppvarming i Arktis ville fordelingen av fargenyansene vært jevn over det hele, man ser klart en trend. I linken over ser man hvorfor.

    Hva som gjøres av innsats burde være i nyhetene hver kveld.

    Skjermbilde 2019-01-19 kl. 13.24.24.jpg
     
    H

    Hardingfele

    Gjest
    Det var en slik ball utenfor Aulaen i Oslo, under Oslo Nobel Peace Prize Days. Jeg fikk anledning til å ta Al Gore i hånden og veksle noen ord (fy meg!)

    Det slippes ut 110 millioner tonn hver dag.

    tonnco2.jpg
     
    H

    Hardingfele

    Gjest
    Ett tusen stykk av rabulistene, oppviglerne og femirødeanarkistene som støtter World Economic Forum er blitt spurt om å identifisere hva som bekymrer dem mest, i dagens verden.

    Ekstreme værforhold, lav vilje til å tilpasse seg klimaendringer og naturkatastrofer topper risikooversikten. For ti år siden var det en kollaps i aksjer- og eiendomsprisene som var den største risikoen.https://www.dn.no/utenriks/internat...ykt-og-risiko-vil-dominere-i-davos/2-1-522616

    Rapporten til anarkosyndikalistene i Davos: http://www3.weforum.org/docs/WEF_Global_Risks_Report_2019.pdf
     
    H

    Hardingfele

    Gjest
    Direktøren for Bjerknessenteret med et varsel.
    Dei siste 40 åra har Arktis mista omtrent 10 000 tonn med havis, kvart einaste sekund. Vi må planlegge for ei ukjent framtid. Dette er ikkje tida for å sette nye petroleumsrekordar på norsk sokkel.

    Ingen stader er klimaendringane meir synlege enn i Arktis. Frå å ha hatt tjukk, grov, havis året rundt, er store deler no isfritt om sommaren. Isen som er igjen er blitt tynnare, er meir oppsprukke, og er blitt mykje meir sårbar for vind og vær. Dei siste tiåra har truleg vore dei varmaste og dei mest isfattige i Arktis på fleire tusen år. Den globale oppvarminga har gjort at Arktis nesten ikkje er til å kjenne att.

    Oppvarminga i Arktis skuldast verdas avhengigheit av kol, olje og gass. Samanhengen mellom klimagassutslepp og global oppvarming er klar. I oktober i fjor publiserte FN spesialrapporten om 1,5 graders oppvarming. Rapporten viser at verda så langt er blitt 1 grad varmare sidan den industrielle revolusjonen på 1800 talet. Med ytterlegare ein grads oppvarming, vil vi kunne begynne å sjå dei første isfrie somrane i Arktis.
    https://www.nrk.no/ytring/det-ukjente-arktis-1.14388501

    Det er stor grunn til å bekymre seg for hva som skjer i nord og slett ikke sikkert at Norge vil gå fri for konsekvensene av global oppvarming, slik mange innbiller seg. Istapet i Arktis er hinsides.
     

    Odd J

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.07.2007
    Innlegg
    4.142
    Antall liker
    3.245
    Torget vurderinger
    1
    Ta det med ro, vår nye regjering har tidenes miljøsatsing på gang.
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.840
    Antall liker
    9.772
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Jeg ser med undring på de som ennå klamrer seg fast og tror at vi skal greie å bremse utslippene så mye at vi holder oss til,1,5 graders målet. Det er ingenting som tilsier at vi skal greie dette, snarer tvert i mot. Vi kjører på mot minst 3-4 graders oppvarming og vi burde forholde oss til det av hva det innebærer av endringer i Arktis og Norge. Og forberede oss på dette, men det er muligens ikke politisk korrekt å se realitetene i øynene. Vi skal heller få høre at vi kan greie 1,5 graders målet hvis planer og teknologi kommer oss til unnsetning. Realisme er det dårlig med. Men det vel som så mye annet i det offentlige rom, vi får høre det vi tåler og høre, er sannheten i tøffeste laget blir den pyntet på. Vi blir jo behandlet som små barn.
     
    H

    Hardingfele

    Gjest
    Jeg ser med undring på de som ennå klamrer seg fast og tror at vi skal greie å bremse utslippene så mye at vi holder oss til,1,5 graders målet. Det er ingenting som tilsier at vi skal greie dette, snarer tvert i mot. Vi kjører på mot minst 3-4 graders oppvarming og vi burde forholde oss til det av hva det innebærer av endringer i Arktis og Norge. Og forberede oss på dette, men det er muligens ikke politisk korrekt å se realitetene i øynene. Vi skal heller få høre at vi kan greie 1,5 graders målet hvis planer og teknologi kommer oss til unnsetning. Realisme er det dårlig med. Men det vel som så mye annet i det offentlige rom, vi får høre det vi tåler og høre, er sannheten i tøffeste laget blir den pyntet på. Vi blir jo behandlet som små barn.
    Multinasjonale selskap merker klimaendringene på bunnlinjen, hvilket er årsaken til at de melder det inn som største bekymring til WEF i Davos. Det vil kanskje sive inn, til slutt? Katharine Hayhoes "oh-shit-moment" er ikke kommet enda. Jeg har alltid trodd det ville være at dikene brister i Nederland, men nå har Rhinen hatt så lav vannstand, såpass lenge, at det kanskje vil være utslagsgivende. Elvetransporten av gods har lidd i flere år på grunn av dette. (Alpene leverer ikke nok vann - Richard Wagner ville måttet gjøre om åpningen på Das Rheingold).

    3-4 grader vil være forferdelig. Også her.

    De første tyve minuttene er det verdt å lytte til. Det skjer forøvrig ting. Ungdom er i ferd med å bli forbannet. Det er de som skal overta.

    https://www.theguardian.com/environ...what-can-we-do-right-now-about-climate-change

    I Australia bedriver de øvelsen: hvilken farge skal vi velge nå?

    Flame.jpg
     

    Odd J

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.07.2007
    Innlegg
    4.142
    Antall liker
    3.245
    Torget vurderinger
    1
    Er det fler som føler at våre politikere behandler oss som uvitende barn i klimaspørsmålet? Avstanden mellom de harde fakta fra forskning og vitenskap og eventyrene fra våre politikere er nå så stor at jeg sliter med å forstå den. Eneste forklaring jeg finner er at de faktisk betrakter oss som unger. De gidder ikke kle seg ut ordentlig en gang, men roper «Ho Ho, for noen snille barn» og deler ut sine giftige gaver til de lettlurte...
     
    H

    Hardingfele

    Gjest
    Er det fler som føler at våre politikere behandler oss som uvitende barn i klimaspørsmålet? Avstanden mellom de harde fakta fra forskning og vitenskap og eventyrene fra våre politikere er nå så stor at jeg sliter med å forstå den. Eneste forklaring jeg finner er at de faktisk betrakter oss som unger. De gidder ikke kle seg ut ordentlig en gang, men roper «Ho Ho, for noen snille barn» og deler ut sine giftige gaver til de lettlurte...
    Politikerne er handlingslammet. De tør ikke gripe inn slik de må, fordi dette vil medføre en mobilisering som til en verdenskrig, med kommandoøkonomi og rasjonering. Hadde man begynt å gjøre noe da man først erkjente trusselen, ville det ikke vært nødvendig med så drastiske tiltak. Fordi man har utsatt å ta tak er man mellom en ambolt og en hammer nå, som politiker. Klimaforskerne bruker utestemmen, toppsjefene for store, multinasjonale selskaper gjør det samme -- og politikerne er livredde for hva velgerne vil gjøre ved neste valg, om man begynner å forordne motinnsats med lover og reguleringer.

    Det hele mot et bakteppe av overdreven tro på "grønn teknologi" og uten forståelse for hvilke enorme krefter det er vi har sluppet/slipper løs i naturen, med vår bruk av fossil energi. Den isen som nå forsvinner i raskt tempo får vi ikke på plass igjen. Vi klarer ikke bære nok vann opp i Alpene til at Donau og Rhinen kan løse fraktoppgaver eller turistcruise, det gjorde naturen av seg selv, syklisk og pålitelig. Kanske det var en slagkraftig politiker blant turistene som fikk sine Jule-cruise ødelagt i desember, vi får håpe denne tenkte politikeren fikk seg en støkk.

    På 1800-tallet eksporterte Norge is til verden. Det var storindustri og norsk is kom så langt som til Egypt og India! Den ble brukt til nedkjøling.
    Den isen som nå blir borte har også hatt en nedkjølende effekt som vi har satt pris på, på både den nordlige og sydlige halvkulen. Istapet i Arktis er ufattelig og vi vil etterhvert forstå at det tilsvarer å ha slått av kjøleanlegget som har gjort det levelig på den nordlige halvkulen. Folk som innbiller seg at Norge står i en gunstig særstilling, fordi vi er så langt nord, bør begynne å ta inn at det er i Arktis oppvarmingen går hurtigst og at vi er nærmest.

    Tap av volum av is i Arktis, siden man begynte med satelittmålinger. Har gått fra 17.000 kubikkilometer til 5.000. Som Tore Ferøvik ved Bjerknessenteret sa: 10.000 tonn i sekundet, hvert sekund, på de årene.

    Skjermbilde 2019-01-22 kl. 09.32.47.jpg
     
    Sist redigert av en moderator:
    H

    Hardingfele

    Gjest
    ^ Ja, folk leser om 2-grader oppvarming og tenker at "det går vel greit", uten å forstå at dette er globalt snitt og at temperaturendringene vil variere med sted på kloden. Permafrosten på Svalbard har vært hard som betong inntil for noen år siden. Den har man kunnet sette store bygg på. Nå går det ras, man har flom der oppe, permafrosten tiner, bygg må flyttes, og man settter takrenner på husene -- det har man heller aldri behøvd å gjøre før, Svalbard var klassifisert som arktisk halvørken:

    På 1990-tallet tilbrakte jeg et år på Svalbard, som student ved UNIS The University Centre in Svalbard (UNIS). Noe av det første jeg la merke til, var at husene manglet takrenner. Det regner nesten ikke her, var forklaringen. Svalbard er en arktisk halvørken.

    Ting har forandret seg der oppe. Som klimaforsker er jeg opptatt av trender, og de trendene jeg nå ser på Svalbard, både som følge av min egen forskning og andres, gjør meg skremt. Ikke betenkt. Ikke bekymret. Skremt.

    https://www.aftenposten.no/viten/i/...peratur-preger-Svalbard-i-host--Ketil-Isaksen
    Nå fosser regnet ned på Svalbard.
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.840
    Antall liker
    9.772
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Nå skjer det noe skummelt på Grønland
    https://www.dagbladet.no/nyheter/ny-skrekkrapport--kan-vaere-for-seint/70684091

    Mandag ble en ny rapport om en del av Grønland som er lite forsket på, publisert. Resultatene er urovekkende.

    Bl.a.
    Forskere har i flere år meldt om at isen smelter urovekkende raskt - og nå kan det være for seint å gjøre noe med det, skriver New York Times.

    Innen to tiår kan den smeltende isen ha forårsaket en betydelig økning av havnivået. Det kommer fram i en forskningsrapport publisert mandag.

    Den nye rapporten tar for seg Grønlands sørvestlige del, som inntil nå skal ha vært lite forsket på. Men denne rapporten er nå klar på at isen smelter i en slik fart at den kan komme til å bidra sterkt til økt havnivå.
    Forskningen, som er gjennomført via satellittdata og instrumenter på bakken, har kartlagt issmeltingen på Grønland gjennom flere år. Den skal ha observert en liten pause i smeltingen rundt 2013 - før den akselererte med stor fart. Nettopp denne kaldere perioden skal ha hatt stor betydning for issmeltingen, ifølge rapporten.

    - Hvis en så liten kald periode kan forårsake en så stor økning i smeltingen, betyr det at vi er ved et kritisk sensitivt punkt. Det er for seint å gjøre noe med det, sier Michael Bevis, en av forskerne som har skrevet rapporten, ifølge CNN.

    - Store ringvirkninger
    Han fortsetter:
    - Dette viser at om jorda blir én grad varmere, kommer det til å få mye større ringvirkninger enn det ville gjort det siste århundret, fortsetter forskeren.

    Kartleggingen viste at et isområde ved kysten, som er to til fire ganger større enn tidligere antatt, er utsatt for akselerert smelting.
    Enkelt forklart vil det si at hastigheten på issmeltingen og påfølgende havstigning vil kunne gå mye fortere enn tidligere antatt. Og utviklingen er så godt som umulig å stoppe.
    Det er snakk om et landområde som er større enn Norge, Sverige, Finland og Tyskland til sammen, og som inneholder is som er anslått å kunne føre til en global havstigning på rundt sju meter - dersom all isen skulle smelte.
     
    H

    Hardingfele

    Gjest
    For å presisere hva Bevis mener med dette mulige vippepunktet. Rundt 2013 var det en nedkjøling, men den stanset ikke issmeltingen, den bremset den bare. Deretter tok nedsmeltingen fart igjen og akselererte. Siden verden er på vei mot betydelig økning av snittemperaturen, med mest økning i Arktis, kan dette tas som tegn på at vi er forbi der hvor nedsmeltingen av Grønland kunne bremses.
    IPCCs 1,5C-rapport stipulerer at vi skyter forbi 1,5C, til over 2C, før vi med tiltak i andre halvdel av dette århundret begynner å få ned CO2-andelen i atmosfæren, med derpå følgende reduksjon av snittemperatur. Om våre havner og elvedeltaer er satt ut av spill av akselererende havnivå, kan man forestille seg at den motinnsatsen ikke blir så effektiv som ønsket.

    Her er kortversjonen av Jim Whites foredrag om Abrupte klimaendringer, for American Geological Union. Det er farlige krefter vi tukler med, når vi koker kloden.

    http://climatestate.com/2015/04/13/...ned-by-jim-white-12-minutes-excerpt-agu-2014/
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Norge burde gå tunt inn med oppkjøp og investeringer på Grønnland, før kineserne tar hele kaken. Det kommer til å bli et viktig område for naturressurser når det blir frigjort fra isen.
     

    Northman

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    16.05.2017
    Innlegg
    378
    Antall liker
    97
    Vi eide jo en god del av Grønland.. som ble gitt/tatt av Danmark.
     

    Odd J

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.07.2007
    Innlegg
    4.142
    Antall liker
    3.245
    Torget vurderinger
    1
    Igjen: har vi ene eneste politiker av betydning (altså med makt til å gjøre noe) som har gjort noe som helst annet enn å overse disse faktaene? Fremdelse slipper de unna med å snakke i pene, runde vendinger om alt de har gjort og alt de har planer om å gjøre. Det viktigste er å gi et inntrykk av å være handlekraftig. At tiltakene er som musepiss i havet blir de ikke konfrontert med.

    Jeg savner at dagens regjering rævkjøres på klima. Ordentlig. Man åpner for full gass forover i oljenæringen mens man avleder med plastposeavgifter og de evinnelige elbilene hvis største feil er ar de fungerer som et gedigent avlatsbrev. Vi er ikke i nærheten av å unngå den helt store klimakatastrofen i løpet av under hundre år. Det er et hykleri av en annen verden.
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.840
    Antall liker
    9.772
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Igjen: har vi ene eneste politiker av betydning (altså med makt til å gjøre noe) som har gjort noe som helst annet enn å overse disse faktaene? Fremdelse slipper de unna med å snakke i pene, runde vendinger om alt de har gjort og alt de har planer om å gjøre. Det viktigste er å gi et inntrykk av å være handlekraftig. At tiltakene er som musepiss i havet blir de ikke konfrontert med.

    Jeg savner at dagens regjering rævkjøres på klima. Ordentlig. Man åpner for full gass forover i oljenæringen mens man avleder med plastposeavgifter og de evinnelige elbilene hvis største feil er ar de fungerer som et gedigent avlatsbrev. Vi er ikke i nærheten av å unngå den helt store klimakatastrofen i løpet av under hundre år. Det er et hykleri av en annen verden.
    Politikerne er helt sikre på at de har en løsning; Elbiler, et par hydrogenstajoner, oppfordring til færre biffmiddager, arbeide for miljøvennlig vekst, hva nå det egentlig innebærer og teknologioptimisme, ordet er KARBONFANGST,så vipps i 2030 er vi der vi skal være. Realistisk? Ikke det spor, men det bryr vi oss ikke noe om. Fortsetter elbilsalget som nå så må det jo gå bra.
    Hele suppa får meg til å tenke på Erna Solberg som Magica fra Tryll, (nå er jeg snill med Erna:))
    milla2.jpg

    Og Elvestuen må jo ansette Petter Smart med tenkehetta for å løse hele verdens klimaproblem
    377973-6-1254160996178.jpg
     

    Aurora

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.06.2004
    Innlegg
    16.397
    Antall liker
    13.083
    Sted
    Ytterst i havgapet...
    Politikerne våre behandler klimaspørsmålet på akkurat samme måte som alt annet i dagens politikk, - man bestiller en utredning med gitt resultat og deretter starter man diverse ekkomaskiner som dag ut og dag inn messer det samme budskapet om at keiseren faktisk har klær på seg - for det har de bestemt... klima, samferdsel, forsvar, distrikt... nu går alt så meget bedre, for nu er det VI som regjerer!
     

    Odd J

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.07.2007
    Innlegg
    4.142
    Antall liker
    3.245
    Torget vurderinger
    1
    Hva hjelper det å finne lykketiøringen til slutt (eller egentlig; stjele den) om man mister hele verden på ferden?

    Gradvis vil det bli klart at alt av politikk egentlig er et gedigent skuespill. Det legges opp til et Matrix der politikerne håper sannheten ikke dukker opp på deres vakt. Hvor lenge klarer maktpersonene i verden å holde Løgnen levende?

    Det vil komme uskyldige generasjoner som får kjenne på den sure smaken av svik.
     
    H

    Hardingfele

    Gjest
    Noen måneder tilbake spekulerte jeg her om hva som vil skje i år, pga ekstremtørken på den nordlige halvkulen sist sommer. CO2-nivået i atmosfæren pulserer, i takt med planters fotosyntese. Denne igjen er avhengig av et ganske snevert temperatur- og fuktighetsområde for å være optimal. Sist sommer stengte planter og trær ned sin fotosyntese og gikk inn i overlevelsesmodus.

    Det igjen betydde at CO2-nivået ikke ble trukket ned slik vi pleier se gjennom sommeren og at vi burde kunne se et utslag av dette utover vinteren, når CO2-nivået stiger igjen. (Det er mest plantemasse på den nordlige halvkulen og denne stenger ned aktivitet gjennom vinteren, siden fotosyntesen også trenger sollys, i tillegg til fuktighet og rett temperaturspenn).

    Resultatet ser vi nå, med CO2-nivå som er høyere enn fjorårets maksimum, som kom i mai. Topp pleier komme i april/mai, når plantene begynner å våkne fra vinterdvalen og begynner å trekke ut CO2 fra atmosfæren igjen.

    Nå ser vi altså en topp i januar som overgår fjorårets topp i mai. Det har konsekvenser, med tanke på et mulig vippepunkt for videre akselerasjon av CO2-nivået i atmosfæren. Det er måneder igjen til plantene våkner, og CO2-nivået vil fortsette å stige.

    https://www.nrk.no/norge/traer-gulner-og-mister-bladene_-_-denne-sommeren-er-helt-ekstrem-1.14140893

    Toppnivåer hittil i år og i 2018 og 2017.


    Skjermbilde 2019-01-23 kl. 07.12.56.jpg
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.840
    Antall liker
    9.772
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Hva hjelper det å finne lykketiøringen til slutt (eller egentlig; stjele den) om man mister hele verden på ferden?

    Gradvis vil det bli klart at alt av politikk egentlig er et gedigent skuespill. Det legges opp til et Matrix der politikerne håper sannheten ikke dukker opp på deres vakt. Hvor lenge klarer maktpersonene i verden å holde Løgnen levende?

    Det vil komme uskyldige generasjoner som får kjenne på den sure smaken av svik.
    Jeg tror de greier det lenge, de aller fleste vil jo ikke ta sannheten innover seg, de fleste vil ikke ofre noe som helst av hensyn til klima og miljø. "Alle" føler at de har fortjent å reise på shoppingtur til New York, London, eller en ferie til Maldivene. Det hadde blitt solgt 10 elbiler i Norge pr. år hvis de økonomiske incentivene hadde blitt fjernet. Folk greier jo ikke en gang å kaste plasten i søppelbøtta, dritten havner rett på fortauet og deretter i sjøen. Foreslå at man ikke bør reise på shoppingtur til London eller ferie til Maldivene av hensyn til miljøet neste gang du treffer noen i slekta eller i lunchen på jobben og du får til svar at det har vedkommende virkelig gjort seg fortjent til og du må ikke komme her og komme her.
    Ingen regjering noe sted i verden overlever politisk de tiltakene som er nødvendige for å bremse galskapen.

    Menneskene burde være svært forsiktig med å utvikle kunstig intelligens, AI vil garantert finne ut at masseutryddelsen av biomangfold og jordas problemer skyldes ene og alene menneskene handlinger og handle deretter.

    Og nå passer det godt å sette på Michael Jacksons Earth Song...
    earth-song.jpg
    Earth Song
    Michael Jackson
    What about sunrise
    What about rain
    What about all the things that you said
    We were to gain
    What about killing fields
    Is there a time
    What about all the things
    That you said were yours and mine
    Did you ever stop to notice
    All the blood we've shed before
    Did you ever stop to notice
    This crying Earth, these weeping shores
    Aah, ooh
    What have we done to the world
    Look what we've done
    What about all the peace
    That you pledge your only son
    What about flowering fields
    Is there a time
    What about all the dreams
    That you said was yours and mine
    Did you ever stop to notice
    All the children dead from war
    Did you ever stop to notice
    This crying earth, these weeping shores
    Aah, ooh
    Aah, ooh
    I used to dream
    I used to glance beyond the stars
    Now I don't know where we are
    Although I…
     

    ePi

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.04.2003
    Innlegg
    1.645
    Antall liker
    1.378
    Morgenbladet: Kjære Erna Solberg, med vennlig hilsen Robert Mood
    Når du for eksempel sier at du vil «skjerpe målene slik at Norge gjør «vår del» for å unngå farlige klimaendringer», mens du styrer etter 13 prosent utslippskutt i klimagasser frem mot år 2030 sier du en ting og gjør noe helt annet. Du sier at barna kan være trygge og ber oss voksne lage flere barn til en trygg fremtid, mens du velger å sette kursen rett inn i de farlige endringene. Ja da, alle vet at Norge ikke kan redde verden, men vi som har tjent oss styrtrike på å være en av verdens verste forurensere (målt etter utslippene uansett hvor de skjer), må selvsagt gå foran!


    Og "strategisk plassert" under innlegget... :rolleyes:

    Skjermbilde 2019-01-23 kl. 11.15.07.jpg
     

    Odd J

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.07.2007
    Innlegg
    4.142
    Antall liker
    3.245
    Torget vurderinger
    1
    Jeg skjønner ikke hvorfor alle tiltaler utysket med Kjære Erna. Vi snakker om en slu maktpolitiker som faktisk lukker tidsvinduet rett foran nesen vår. Når en kar som Robert Mood uttaler seg så kan man ikke godt avfeie det som gråting fra blomsterbarna og snøflak.
     

    Odd J

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.07.2007
    Innlegg
    4.142
    Antall liker
    3.245
    Torget vurderinger
    1
    Hardingfele: nærmer vi oss et nytt tippingpoint der fotosyntesekapasiteten i verden kan finne på å reduseres drastisk på grunn av det du beskriver? I såfall ødelegger vi altså den eneste kjente fjerningsmekanismen for CO2. Og det før ting egentlig har tatt av, klimamessig. Dette kommer til å bli stygt.
     

    Fjernis 2.0

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.02.2015
    Innlegg
    2.954
    Antall liker
    316
    Ja fly forurenser mye, det er jo bra at klimaforkjemperne tar hensyn til dette:

    Ifølge Air Charter Service vil ikke mindre enn 1500 private jetfly lande i Davos i de dagene møtene pågår: en 50% økning i både private jetfly og giftige miljøutslipp sammenlignet med fjoråret, da omtrent 1000 private jetfly ble benyttet, skriver nettstedet zerohedge.com
    .

    https://resett.no/2019/01/22/denne-...aerheten-av-davos-med-deltakere-pa-wef-motet/

    Men de får sikkert lurt noen flere folk etter dette møte slik at de kan øke noen avgifter igjen.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn