mvno_subscriber
Overivrig entusiast
Jeg anser meg selv som ganske over snittet glad i lakris. Jeg er også relativt kresen. Det har alltid vært vanskelig å finne ordentlig god lakris i butikkene, og det er det fremdeles.
Ja, denne posten er et lite hjertesukk. For noen år siden virket det som om lakrisen hadde sin renessanse, da kom Lakrids (og alle kopiene) farende over landet som en farsott - og den har enda ikke gitt seg.
Men ikke noe av denne lakrisen er spesielt god. For det første er såkalt "luksuslakris" nesten alltid dekket med sjokolade. "Nam!" sier mange. Er det bare jeg som synes de smakene kansellerer hverandre? En god, dyp og mørk lakris går fort tapt når den fettes inn i kakaosmør. Nei takk. Atter andre har anis i seg - som om det skulle ha smakt det samme. Denne peppermyntete, kroppsløse etterlikningen. Usj! Et typisk eksempel er "RJs" - jeg husker jeg importerte dette sånn 2008-ish, bare for å bli fryktelig skuffet. Den har tydeligvis sine fans. Men dette er ikke lakris! Atter andre er harde. En god lakris må være saftig!
Jeg er glad jeg ikke bor i USA. Der er lakris nesten umulig å oppdrive. Så man skal kanskje ikke klage for høylytt. Jeg har, etter noen år på baken, funnet ut hvor ordentlig lakris kan fåes fatt i, og det akter jeg å dele med deg, fordi en del av meg lurer på om det er likesinnede der ute. Likesinnede mennesker, med magre sjeler higende etter det samme råstoff, men uten kunnskapen jeg har ervervet. Og kanskje, kanskje... kanskje kan jeg lære noe nytt jeg også? Jeg må ha mer lakris!!
Altså, ordentlig lakris er ikke så fryktelig dyrt. Med unntak av lakrispiper, som jeg kun unner meg ved utenlandsbesøk (liker ikke at det ble lov å selge i Norge, det fjerner litt av spenningen).
Ja, lakrispiper er ordentlig lakris! Fantastisk gode. Ferske lakrispiper er den reneste ambrosia! Er de tørre, kan man sutte på dem. Da er de drøyere. De gule (= salte) er enda drøyere. Men rosa (= søt) er favoritten for min del.
Men, nå kommer det jeg egentlig ønsket å skrive om. Halva. Det er en finsk produsent, og selges på Europris. Akkurat nå kommer de i julelakris-variant, som absolutt anbefales! Utenom julen er den å få i en standardforpakning seendes slik ut:
Den har tre lag, og smaker best når de dras fra hverandre og spises separat. Men det er bare en personlig preferanse..
Den koster 15 kr! Har 3% rålakris, er kraftig, god og meget mektig. Håper denne posten traff noen i hjertet.
Ja, denne posten er et lite hjertesukk. For noen år siden virket det som om lakrisen hadde sin renessanse, da kom Lakrids (og alle kopiene) farende over landet som en farsott - og den har enda ikke gitt seg.
Men ikke noe av denne lakrisen er spesielt god. For det første er såkalt "luksuslakris" nesten alltid dekket med sjokolade. "Nam!" sier mange. Er det bare jeg som synes de smakene kansellerer hverandre? En god, dyp og mørk lakris går fort tapt når den fettes inn i kakaosmør. Nei takk. Atter andre har anis i seg - som om det skulle ha smakt det samme. Denne peppermyntete, kroppsløse etterlikningen. Usj! Et typisk eksempel er "RJs" - jeg husker jeg importerte dette sånn 2008-ish, bare for å bli fryktelig skuffet. Den har tydeligvis sine fans. Men dette er ikke lakris! Atter andre er harde. En god lakris må være saftig!
Jeg er glad jeg ikke bor i USA. Der er lakris nesten umulig å oppdrive. Så man skal kanskje ikke klage for høylytt. Jeg har, etter noen år på baken, funnet ut hvor ordentlig lakris kan fåes fatt i, og det akter jeg å dele med deg, fordi en del av meg lurer på om det er likesinnede der ute. Likesinnede mennesker, med magre sjeler higende etter det samme råstoff, men uten kunnskapen jeg har ervervet. Og kanskje, kanskje... kanskje kan jeg lære noe nytt jeg også? Jeg må ha mer lakris!!
Altså, ordentlig lakris er ikke så fryktelig dyrt. Med unntak av lakrispiper, som jeg kun unner meg ved utenlandsbesøk (liker ikke at det ble lov å selge i Norge, det fjerner litt av spenningen).
Ja, lakrispiper er ordentlig lakris! Fantastisk gode. Ferske lakrispiper er den reneste ambrosia! Er de tørre, kan man sutte på dem. Da er de drøyere. De gule (= salte) er enda drøyere. Men rosa (= søt) er favoritten for min del.
Men, nå kommer det jeg egentlig ønsket å skrive om. Halva. Det er en finsk produsent, og selges på Europris. Akkurat nå kommer de i julelakris-variant, som absolutt anbefales! Utenom julen er den å få i en standardforpakning seendes slik ut:
Den har tre lag, og smaker best når de dras fra hverandre og spises separat. Men det er bare en personlig preferanse..
Den koster 15 kr! Har 3% rålakris, er kraftig, god og meget mektig. Håper denne posten traff noen i hjertet.
Sist redigert: