Mat, drikke og røyk MAT

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • slartibartfast

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.02.2002
    Innlegg
    3.188
    Antall liker
    4.745
    Sted
    Aukra
    Torget vurderinger
    7
    Hater gele, men resten høres greit ut. 😉

    (med mindre det er geleen som dannes når du koker inn hausmacher wurst i glass eller boks 😀 )
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.503
    Antall liker
    110.475
    Torget vurderinger
    23
    Neinei, klassisk aspik selvsagt, for å holde det hele sammen bare! Du vet aspik som i rekekabaret etc. Ikke ulikt den som brukes i f.eks. Pressack (weiss da, ikke rot). Men ikke syrlig.
     

    jane

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.06.2004
    Innlegg
    3.178
    Antall liker
    1.228
    Sted
    '
    Flere og flere har forstått at suppen hører med. Pass nu på å spis suppe til forrett. Suppe i sentrum heter det.
    Nu har tomatsuppen gått ned..

    03BDFE20LDA01DECA.jpg

    Alt dette ifølge informasjonskonsulent og statistikk-kontoret i Norsk supperåd.
     

    slartibartfast

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.02.2002
    Innlegg
    3.188
    Antall liker
    4.745
    Sted
    Aukra
    Torget vurderinger
    7
    Vedovnen var aktiv igjen i natt:
    Finsk rugbrød med løkmarmelade. - sikkert knall til røkt ål også 😀
    Bommet litt med heve- og fyringstid, så den ble en smule overhevet. Derfor er den litt flat. 😉
    Det skjer ofte i omstillingen fra vinter til varmere vær. Ovnen når temperaturen raskere når luften er 10-15 grader varmere, men går samtidig ned saktere også til brukstemperatur. Samtidig hever brødet raskere også når det er varmere.

    Enkelt og knallgodt.

    IMG_5755.jpeg
     

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    9.142
    Antall liker
    4.555
    Txogitxu. Opprinnelig biff fra Baskerland om jeg husker rett. Dette er kuer som har født barn. De har det på Coop Madla, så kanskje har de det på andre Coop-butikker rundt forbi. Dette har blitt en hit, så nå produseres det i flere land. Jeg tror den jeg kjøper blir produsert i Polen.

    Har en skikkelig sinna sear station på grillen. Den fikk lov til å svi en tx idag. Smaken på det kjøttet ble så sinnsykt godt at jeg ditcha sausen … som faktisk var ganske god. Men altså … en dritgod biff …. salt …. og en hinsides maillard-effekt … da er det kanskje best uten saus.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.144
    Antall liker
    18.432
    Torget vurderinger
    2
    Det ble biff her også. En Tomahawk, hengt i to uker, kom til meg syv dager etter.
    Romtemp etter noen timer, gnidd inn med "secret spice mix" og i venteposisjon slik i ytterligere noen timer. (Vi var for sultne til de anbefalte 24 timene).
    120ºC i ovnen til kjernetemp ble 48ºC. Ut av ovnen. Vente 10 minutter.
    Så på grillplaten - "make sure you disconnect your smoke alarm," sier min texanske kompis. "Turn up the heat."
    Reverse Sear metoden fungerer. Det ble godt.

    Lagde en peppersaus med rømme fra Røros og en peppermix, ble redusert til den ble godt "creamy".

    Her er mellomstadiet, før kjøttet legges på grillplaten ved siden av, som ikke ser rødglødende ut, men som snart er veldig varm.

    Og - ja - røykalarmen ble utløst. Den klokeste i huset koblet den ut med hørselvern på, mens Tomahawken gikk inn i oppløpet.

    Nå sitter vi og mimrer over hvor godt og mørt og saftig det ble.

    IMG_2381.JPG
     

    slartibartfast

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.02.2002
    Innlegg
    3.188
    Antall liker
    4.745
    Sted
    Aukra
    Torget vurderinger
    7
    Testbaking til helgen.
    Uten tvil er wienerbakst best rett ut av ovnen. 😉
    Men skal stille på et lite lokalt bygdefest på lørdag og klarer ikke å bake alt fersk rett før vi må rigge opp.
    Så det må testes hvordan de holder seg til dagen etterpå. 😎

    IMG_5763.jpeg
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.503
    Antall liker
    110.475
    Torget vurderinger
    23
    For et par uker siden smakte jeg noen kardemommesnurrer på et lokalt bakeri. Omtrent som kanelsnurrer designmessig, men vanvittig mye bedre smak!!! Åpenbart brukt godt med kardemomme og smørmsmaken var ikke til å ta feil av. Livsfarlige greier. Skal prøve å få tak i en kubikkmeter i morgen :cool:
     

    W.Sand

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.05.2012
    Innlegg
    3.223
    Antall liker
    4.860
    Sted
    moelv
    Torget vurderinger
    2
    Ål er allsidig, godt nesten uansett. Har igjen to halve sider på ca. 20 cm. Skal lage en terrine med ål i gele med grillet rød paprika og blanchert stor purre rundt stykkene. 😋😋
    Ål i Hallingdal er knall !
     

    slartibartfast

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.02.2002
    Innlegg
    3.188
    Antall liker
    4.745
    Sted
    Aukra
    Torget vurderinger
    7
    For et par uker siden smakte jeg noen kardemommesnurrer på et lokalt bakeri. Omtrent som kanelsnurrer designmessig, men vanvittig mye bedre smak!!! Åpenbart brukt godt med kardemomme og smørmsmaken var ikke til å ta feil av. Livsfarlige greier. Skal prøve å få tak i en kubikkmeter i morgen :cool:
    Kardemomme kommer ikke i nærheten av bakeriet mitt!

    Det er det verste som finns i bakverk. Kanskje hvis det hadde vært brukt sparsomt i nu og ne, eller kun som fyll som i en kardamommesnurr, men her på berget må det være i nesten alt av søt gjærbakst.

    En god søt gjærdeig skal smake smør. Ferdig. Muligens et hint av anis hvis jeg absolutt må smaksette det.
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    24.144
    Antall liker
    18.432
    Torget vurderinger
    2
    Nam-nam. (Nå er det lenge siden jeg spiste oppdrettslaks. Lysten blir ikke større, når man får innblikk i hva som foregår).

    SalMar:


    Skjermbilde 2023-06-08 kl. 21.08.05.png
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.503
    Antall liker
    110.475
    Torget vurderinger
    23
    Ikke til denne varianten, da er det surkål som er greia. Men til de TYNNE bratwurstene med rundstykke, streetfood style, da er det sennep som gjelder. Gjerne Løwen Senf for de som liker den syrligere vatianten.
     

    Figge

    Generalkonsul OVK i Svealand
    Ble medlem
    20.11.2004
    Innlegg
    4.140
    Antall liker
    5.262
    Sted
    Stockholm/Västerås
    Torget vurderinger
    2
    Ikke til denne varianten, da er det surkål som er greia. Men til de TYNNE bratwurstene med rundstykke, streetfood style, da er det sennep som gjelder. Gjerne Løwen Senf for de som liker den syrligere vatianten.
    Lidl har en bra variant av Senf.
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.503
    Antall liker
    110.475
    Torget vurderinger
    23
    Har Lidl butikker i Sverige? De måtte gi seg her i Norge. Funka ikke med " Ein Volk - ein Reich - ein Bratwurst!" :cool:
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.503
    Antall liker
    110.475
    Torget vurderinger
    23
    Vel... har ikke tenkt meg til Lidl uansett, bare lurte på om de hadde fått fotfeste i Sverige
     

    slartibartfast

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.02.2002
    Innlegg
    3.188
    Antall liker
    4.745
    Sted
    Aukra
    Torget vurderinger
    7
    Ikke til denne varianten, da er det surkål som er greia. Men til de TYNNE bratwurstene med rundstykke, streetfood style, da er det sennep som gjelder. Gjerne Løwen Senf for de som liker den syrligere vatianten.
    Joda- Senf til alt! 😎

    Sennep er forresten en av smakene som kan blandes med alt.
    Prøvd banansennep? 😉
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.503
    Antall liker
    110.475
    Torget vurderinger
    23
    Joda- Senf til alt! 😎

    Sennep er forresten en av smakene som kan blandes med alt.
    Prøvd banansennep? 😉
    Kan, men må ikke... Kan bli for mange smaker. Mesteren viser seg i begrensningen :cool:
    Banansennep anser jeg som såpass perverst at det ikke bør kommenteres en gang!
     

    slartibartfast

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.02.2002
    Innlegg
    3.188
    Antall liker
    4.745
    Sted
    Aukra
    Torget vurderinger
    7
    Kan, men må ikke... Kan bli for mange smaker. Mesteren viser seg i begrensningen :cool:
    Banansennep anser jeg som såpass perverst at det ikke bør kommenteres en gang!
    Laget en super sviskesennep til grillingen i helgen. 😋
    Sviskemasse fra bakeriet med grovt Dijonsennep. 👍
    Nesten som bayrischer süsser senf med en fruktnote fra sviskene.
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.503
    Antall liker
    110.475
    Torget vurderinger
    23
    Den kjøper jeg! Men banan kan du... vel :ROFLMAO:
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.503
    Antall liker
    110.475
    Torget vurderinger
    23
    Dijon med akasiehonning og litt timian, funker som fy det også. Alt. salvie hvis det skal brukes til svinekjøtt.
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.503
    Antall liker
    110.475
    Torget vurderinger
    23
    Ingen stjerne til "Figge's" i år heller..🙄
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn