Egentlig kan du bygge begge løsninger både med rør eller transistorer, men en spenningsforsterker er typisk en transistorbasert sak med negativ feedback for å drive utgangsimpedansen ned til lave nivåer. De fleste moderne forsterkere faller i den kategorien. Sånne som NCore, Eigentakt og Neurochrome gjør det bedre enn de fleste.
En strømkildeforsterker finnes stort sett bare som småsignaltrinn inni andre forsterkere, men noen av Nelson Pass’ DIY effektforsterkere kommer i nærheten. Den han brukte i artikkelen er en
Son of Zen klasse A transistorforsterker (MOSFET) uten feedback. Den har en utgangsimpedans på 16 ohm og en dempefaktor på 0,5. Teoretisk skulle en «ekte» strømkildeforsterker ha uendelig høy utgangsimpedans og null dempefaktor, men en slik vil få uendelig høy spenning på utgangen hvis den får signal på inngangen uten noen høyttaler tilkoblet, hvilket byr på noen praktiske problemer. 16 ohm utgangsimpedans er nær nok for å illustrere poenget, ihvertfall sammenlignet med en vanlig spenningsforsterker med 0,001 ohm eller deromkring.
Det finnes forsterkere som kommer nærmere å være strømkilder:
HPA-21 - Bakoon International Corp.
https://www.innerfidelity.com/content/first-look-current-source-amp-performance
Typiske rørforsterkere havner et sted imellom. Audio Note har utgangsimpedans på 2,0-2,5 ohm. Noen 300B trioder kan ha 4 ohm, push-pull pentoder kanskje 1 ohm. Fortsatt høyt nok til å farge frekvensgangen sammenlignet med en spenningsforsterker, men fortsatt et dårlig forsøk på en strømkildeforsterker også.
Poenget er mest at dette
vil farge frekvensgangen i hørbar grad. Siden grensesnittet mellom forsterker og høyttaler ikke er ment å være impedansematchet bør det være minst 10x forskjell mellom utgangsimpedans og laveste lastimpedans for ikke å skape hørbare avvik i frekvensgang. For en 8 ohms høyttaler som går ned til 5 ohm på det laveste tilsier det en utgangsimpedans lavere enn 0,5 ohm, eller en moderat dempefaktor på 16. For 4 ohms høyttalere blir det 0,25 ohm. Det er ingen ting i veien for å bruke forsterkere med høyere utgangsimpedans, enten det er rør eller transistor, men det
vil gi en hørbar eq-profil som følger høyttalerens impedanskurve.