Nyhet! Melco blir nå Roon Ready og vi er ny distributør i Norge!

MEL_2289 Roon Ready - SM Ad_Facebook.png
Made in Japan!

Nyhet!
Vi er stolte av å kunne presentere
Melco i Norge!
Share
Tweet
Forward
Melco blir i disse dager Roon Ready og vi tar samtidig over distribusjonen av Melco sine audiofile nettverksprodukter i Norge.

Melco - Lang erfaring med datateknologi
Med sitt utspring i Buffalo Technology, et av Japans største og mest respekterte datafirma, startet Melco med «The Audiophile NAS Project» tilbake i 2014. Målet var å se om man kunne få til strømming av lyd uten de vanlige kompromissene PC-verden introduserer. Gjett om de lykkes!
Tar man en liten titt på alle de stående ovasjoner Melcos produkter har fått siden 2014 skulle man tro at de hadde tatt pallplass på verdensbasis innenfor strømming av lyd. Likevel er Melco en relativt ukjent produsent her i Norge. Grunnen til det kan rett og slett være Melcos unike tilnærming som tilrettelegger for god lyd via streaming, fremfor å lage streamere med egne DACer.

Nettverket er kilden, vi må behandle det som en!
Med sin unike innsikt i nettverk har Melco analysert og pekt på elefanten i rommet når det kommer til all strømming av lyd. Hvordan oppnå audiofil lydkvalitet i en DAC eller streamer når alle omkringliggende enheter som servere, rutere og nettverksdisker introduserer ekstra jitter og et høyere støygulv?
«Vi fikser det i miksen» er et velkjent begrep for alle som har oppholdt seg i et musikkstudio. Det er dessverre også da alle varsellamper burde blinke hos de involverte.
I en ideell verden skulle streameren kunne stå alene og motta alt slags innkommende søppel på nettverksporten. Alt rensens jo av DSP`en?
Akkurat som når en god pick-up ikke kan grave gull ut av en ihjelspilt vinyl, kan man ikke forvente at verken en DAC eller nettverksspiller på magisk vis fikser det innkommende signalet uten at det går utover sluttresultatet. Selv med minimale målinger av jitter på outputen, vil økt prosessering av det innkommende signalet føre til høyere strømtrekk og dermed støygulv i apparatet.
Melco løser denne utfordringen på en sofistikert måte gjennom sine servere, streamingbridger og audiofile nettverkswitcher:
Melco Streamingbridge / Server / Digital transport - senteret i systemet
Med en rekke proprietære teknologier har Melco fokusert på å tilby følgende i sine servere/streamingbridger:
 1. Ved bruk som streamingbridge: Strømming av TIDAL, lokale filer (UPnP) til USB-DACer på en trygg og støyfri måte. Melcoen fungerer som DACens host (i stedet for PC/Mac) med egen isolert USB-port. Egen klokking av datastrøm på nettverket med lavere støy og jitter. Lokal lagring foregår internt på Melcoen med audiofil NAS-teknologi samt klasseledende metadatabehandling fra Songkong.

 1. Ved bruk som server: Generering av musikkstrømmen til streameren (UPnP) foregår i et trygt og støyfritt miljø med klasseledende metadatabehandling fra Songkong. Egen klokking og isolert nettverksport sørger for bedre betingelser også for TIDAL eller Roon spilt av direkte på tilkoblet streamer. (Lavere støygulv og jitter.) Melcoen fungerer da som en 2-ports audiofil dataswitch.

 1. Ved bruk som Roon endpoint: Strømming av TIDAL, lokale filer via Roon til USB-DACer på en trygg og støyfri måte. Melcoen fungerer som DACens host (i stedet for Nucleus/PC/Mac). Egen klokking og filtrering av datastrøm på nettverket. Lokal lagring foregår internt på Melcoen med audiofil NAS-teknologi. Roon Nucleus kan tilkobles direkte til nettverket via N100 for optimal klokking og maksimal utnyttelse av N100´s audiofile støyreduserende 2-ports switch.
Melco eller Maki Engineering Laboratory Company ber oss dermed å bruke mer energi og fokusere på infrastrukturen for å få det beste ut av streamerne og DACene våre. Våre foreløpige tester på kontoret i Oslo og et samlet pressekorps verden viser at vi her at vi har store forbedringspotensialer for strømming. For svært mange av oss lydinteresserte er strømming blitt den vanligste avspillingsmetoden. Da må vi nesten behandle nettverket som en del av kilden, eller leve med at vi ikke har hørt hva systemet vårt er fullgodt for lydmessig.
«…Vi har lenge lett etter en produsent som virkelig tar infrastrukturen rundt streamere på alvor og som kan bevise at det de gjør resulterer i en reell oppgradering av lydkvalitet.
Melco passer derfor perfekt inn i vårt sortiment der de fyller et hull i markedet på en overbevisende måte…»

Stuart Sharman, Daglig Leder, Multirom AS
Nøkkelpunkter Melcos servere:
 • Lydforbedring både gjennom aktiv bruk (strømmebro/Roon endpoint) eller passiv bruk (server)
 • Egen isolert USB-port for hosting av USB-DACer.
 • Egen isolert nettverksport for hosting av streamere.
 • Klokker og strømforsyninger i høy kvalitet.
 • UPnP: Audiofil NAS-teknologi med lokal lagring. (Innebygget harddisk.)
 • Melco Intelligent Music library med teknologi fra Songkong og Minimserver.
 • Roon Ready.
 • TIDAL, Qobuz.
 • Styring via Melco Music HD iPad app og Roon. (Evt. mConnect, Bubble UPnP).
 • Made in Japan.
Melco low-noise audiophile network switching
Som dere har lest over tilbyr Melco en 2-ports audiofil switching til streamere fra serverne sine.
Med sin nye audiofile nettverkswitch S100 legger Melco endelig til rette for at alle lydenheter på nettverket kan utnytte sitt fulle potensiale. Enten man bruker Roon, strømmer kun TIDAL direkte til streamerne sin eller via en streamingbridge, vil S100 kunne bidra til lavere støygulv, jitter og bedre lydkvalitet i systemet.
Resultatet er oppsiktsvekkende og du kan lese mer detaljer om S100 under.
«…Any damage to packet data, timing, packet order, noise, or intrusive data, damages the overall musical performance. IT switches are optimised for speed and throughput – not data integrity…»
Melco om nettverkswitcher
Utvalgte nyheter!

N100 Digital Transport - audiofil streamingbridge/server
Med sine nye produkter i halvbreddeformat tar Melco grep for å gjøre lite av seg i racket samtidig som de hedrer den britiske tradisjonen med «skoboks-hifi» til det fulle.
Den kompakte N100 bringer det beste ut av den lokale musikksamlingen din eller TIDAL og er den rimeligste porten Melco tilbyr for himmelsk utnyttelse av potensialet i strømming. Høy kvalitet over finish og utvalgte komponenter, samt lett hørbar oppgradering av sluttresultatet på lyd, gjør denne til et lett valg.
 • Streamerfunksjonalitet med TIDAL, Qobuz og Roon.
 • Server (UPnP) med klasseledende metadatabehandling fra Songkong/Minimserver.
 • Innebygget 2TB (server grade 24/7) harddisk med HSS2 for antivibrasjon. (Highly Stable Storage System)
 • Vifteløst design.
 • Sheet steel chassis for avkobling og avvisning av uønsket vibrasjon og elektromagnetisk interferens.
 • 3x isolerte USB-porter for DAC, Harddisker, CD-drivverk (F.eks Melco D100).
 • 2x isolerte nettverksporter for LAN/Streamer (fungerer som 2-ports switch.)
 • Ultrapresis krystallklokke fra NDK med lavt strømtrekk. (Redusert jitter og støygulv.)
 • Stabil strømforsyningslinje med teknologi fra FDGA.
 • Front og topp-plate i børstet aluminum.
 • Skoboksdesign 21,5cm bredde.
 • Svart og sølv finish. Made in Japan.
Veil. pris: 26.995,-
N10 Digital Transport - audiofil streamingbridge/server med ekstern lineær PSU
N10 er å anse som Melcos toppmodell i skoboksdesign. Lekker, sofistikert og en komplett løsning for dem som vil ha den aller beste leveransen til sin DAC eller streamer.
N10 kommer med en ekstremt presis ekstern lineær PSU i eget kabinett for minimal interferens. Resultatet er en bunnsolid løsning uansett hvordan du bruker den i oppsettet, som transport til streamer, DAC eller Roon end-point til DAC.

Nøkkelpunkter:
 • Audiofil PSU med overdimensjonert ringkjernetrafo og ekstra filterkretser for minimal inngående støy.
 • Streamerfunksjonalitet med TIDAL, Qobuz og Roon.
 • Server (UPnP) med klasseledende metadatabehandling fra Songkong/Minimserver.
 • Innebygget 3TB harddisk (server grade 24/7) med HSS2 for antivibrasjon. (Highly Stable Storage System)
 • Vifteløst design.
 • Sheet steel chassis for avkobling og avvisning av uønsket vibrasjon og elektromagnetisk interferens.
 • 3x isolerte USB-porter for DAC, Harddisker, CD-drivverk (F.eks Melco D100).
 • 2x isolerte nettverksporter for LAN/Streamer (fungerer som 2-ports audiofil switch.)
 • Ultrapresis krystallklokke fra NDK med lavt strømtrekk. (Redusert jitter og støygulv.)
 • Stabil strømforsyningslinje med teknologi fra FDGA.
 • Front og topp-plate i børstet aluminum.
 • Skoboksdesign 21,5cm bredde.
 • Svart og sølv finish. Made in Japan.
Veil. pris: 89.995,-
S100 - Low Noise Network Switch - audiofil nettverkswitch
Etter flere år med egne filtrerte porter for streamere implementert i serverne sine, var det ingen overraskelse at Melco endelig tok steget ut og laget sin egen dedikerte audiofile nettverksswitch.
I en hverdag med high-res streaming og der man kjører Roon Core over nettverk vil høy datamengde gjøre selve infrastrukturen enda mer utsatt for forringelse av lydkvaliteten.
Med høy kvalitet på klokkene som er brukt, med lavt jitter, samt en rekke grep for å få ned støygulvet gjør Melco til en nettverkswitch for dem som vil tilrettelegge for maksimal kvalitet mellom de nettverksbaserte lydkomponentene sine.
Melco mener båndbredde på 100mbps låter best til selve streameren. S100 har derfor 4 stk. 100mbps-porter dedikert til audiofile enheter og 4 stk. 1000mbps porter dedikert til annen datatrafikk. De to delene har egne separate klokker og intern strømforsyning for maksimal isolasjon. I tillegg finnes det 2 ekstra dedikerte porter for streamere som aksepterer SFP, optisk fiberoverføring av nettverk.
De første testene av S100 er svært lovende med klare hørbare forskjeller og ikke minst dokumenterbare lavere jittermålinger og støygulv ut av tilkoblede enheter.
 • 4 isolerte porter 100mbps RJ45 dedikert til streamer/musikkspiller.
 • 4 isolerte porter 1000mbps RJ45 for annen datatrafikk, servere, Roon Nucleus.
 • 2 SFP porter (fiberoptisk - naturlig isolert)
 • Hovedkort konstruert for audioapplikasjoner.
 • Strømforsyningslinje og kondensatorbank beregnet for audioapplikasjoner for lavt støygulv.
 • Ultrapresis databehandling med lav støyutvikling.
 • Dataprioritet optimert for audiodata fra en rekke NASer, ikke bare Melco sine.
 • Ekstra stor buffer for å håndtere datamengden ved High Res streaming mellom flere komponenter.
 • LED kan slås av for ekstra purisme vedr. støygulv.
 • Robust konstruksjon i sheet steel chassis for avkobling og avvisning av uønsket vibrasjon og elektromagnetisk interferens. (Samme som N10.)
 • Ekstern PSU for ekstra isolasjon og mulighet for oppgradering med lineær PSU.
 • Svart og sølv finish. Made in Japan.
Les test av Melco S100 i Hi-Fi News oktober 2020 Editor´s Choice
Veil. pris:
26.995,-
Prisliste veil. ink. mva.
Pris NOK
Shoebox - halvbredde
N10P-H30-E streamingbridge/server sølv m/ separat PSU
89 995
N10P-H30B-E streamingbridge/server sort m/ separat PSU
89 995
N100-H20 streamingbridge/server sølv
26 995
N100-H20B streamingbridge/server sort
26 995
D100-B CD-drivverk sølv
12 995
D100-BB CD drIvverk svart
12 995
E100-H30B 3TB ekstern harddisk sølv
14 995
E100-H30BB 3TB ekstern harddisk svart
14 995
S100-B dedikert nettverkswitch for audio sølv
26 995
S100-BB dedikert nettverkswitch for audio svart (Nyhet!)
26 995
Legacy - fullbredde
HA-N1Z/2EX-S40 streamingbridge/server sølv
125 995
HA-N1Z/2EX-S40B streamingbridge/server sort
125 995
HA-N1Z/2EX-H60 streamingbridge/server sølv
65 995
HA-N1Z/2EX-H60B streamingbridge/server sort
65 995
HA-N1A/2EX-H60 streamingbridge/server sølv
33 995
HA-N1A/2EX-H60B streamingbridge/server sort
33 995
 

Kommentarer

Informasjon om bruker

Multirom
Bransjeaktør
Medlem siden
Antall liker
51
Link til alle artikler
65
Multirom sine annonser
Bransjenyheter
Nye og langt bedre priser på Roon Nucleus!

Nye og langt bedre priser på Roon Nucleus!

 • 0
Etter introduksjonen av Roon 1.8 tidligere i år har Roons fantastiske strømmeløsning virkelig vært i vinden. Den nye innovative måten Roon sorterer artister og metadata på kryss av lokalt lagret...
Fortsett
Bransjenyheter
Nye bedre veiledende priser på Naim Uniti!

Nye bedre veiledende priser på Naim Uniti!

 • 0
Naim Audios lekre Uniti strømmeforsterkere får stadig vekk suveren omtale i fagpressen verden over. Vi setter nå ned de veiledende prisene i Norge pga. forbedret leveringssituasjon og bedre...
Fortsett
Bransjenyheter
Qobuz high-res streaming tilgjengelig på alle Naims nyere streamere!

Qobuz high-res streaming tilgjengelig på alle Naims nyere streamere!

 • 0
Som mange har fått med seg - Qobuz High-Res streaming er nå endelig tilgjengelig i Norge! Qobuz er allerede implementert i Naims streamingplattform og kan nå strømmes via disse enhetene: Naim...
Fortsett
Bransjenyheter
Nyhet! Vi er nå stolt norsk distributør av Iso Acoustics banebrytende isolasjonsprodukter i hjemmesegmentet!

Nyhet! Vi er nå stolt norsk distributør av Iso Acoustics banebrytende isolasjonsprodukter i hjemmesegmentet!

 • 0
Med fokus på effektive løsninger og vitenskapelig metode har Iso Acoustics på kort tid inntatt markedet innen avkobling til høyttalere, komponenter og platespillere. Resultatene produktene deres...
Fortsett
Årets produkter i Stereo+ fra Melco, Naim, Focal og English Electric!

Årets produkter i Stereo+ fra Melco, Naim, Focal og English Electric!

 • 0
Mange av våre produkter har fått hederlig omtale av Stereopluss det siste året og her er herlighetene som fikk ekstra utmerkelse som årets produkt...
Fortsett
Bransjenyheter
Freidig fransk eleganse! Focal introduserer Celestee hodetelefoner!

Freidig fransk eleganse! Focal introduserer Celestee hodetelefoner!

 • 2
Nyhet! - Focal Celestee hodetelefon - Ny fransk eleganse med freidig bass, sterk rytme og deilig komfort! Da Focal lanserte Elegia høsten 2018, leverte de uhørte gode resultater med...
Fortsett
Topp Bunn