Audiophile-Arve
Æresmedlem
Kva er det eigentleg med ost og raudvin?
Definitivt. Tanninene i rødvin krasjer med bitterstoffene i de fleste oster. Om det er sødme i rødvinen, som feks i portvin, eller lite tanniner kan det gå, særlig til oster med begrenset modning, men ellers stort sett blæh.Rødvin/ost er egentlig litt mismatch for det meste.
Marg & Bein. Trøste & Bære. Klabb & Babb. Helan & Halvan. Ost & Rødvin. Mao, det er liksom blitt slik at de skal høre sammen. Til ost kan man gjerne drikke te, etter min mening.Kva er det eigentleg med ost og raudvin?
Raggnings metode på -80t, kan funke fortsatt men kan innbære litt mere skadat gods nowadaysKva er det eigentleg med ost og raudvin?
Hmmm.... Planlegger du å ta metoden til cash (lettere modifisert) i bruk med det samme?Hva er de beste Tokayer/Sauterne for oss i budsjettklassen (etter at vi kjøpte platespiller for sju år siden). Polvare!
Helt klart en vinner. Man blir både dritings og mett.Norvegia, mariekjeks og pappvin. Sikker vinner.
Det er ikke store utvalget på Polet, MEN - lo and behold - alle er gode uansett! Chateau Suduiraut er alltid grei og er stort sett standard hyllevare.Hva er de beste Tokayer/Sauterne for oss i budsjettklassen (etter at vi kjøpte platespiller for sju år siden). Polvare!
Det kan være du fortsatt kan få tak i Petit Giraud 2009. Verdt å spørre etter, polene sender seg imellom om ett har. Fornuftig pris og en sauterne som ikke klokker sukkermåleren i taket. Tror den er tilgjengelig i 2x37,5ml flasker.Hva er de beste Tokayer/Sauterne for oss i budsjettklassen (etter at vi kjøpte platespiller for sju år siden). Polvare!
Gå rakt på andrasorteringen! Det ær dom der som ingen tittar på direkt hva, det ær lite så der, men man vet aldrig: Bakom dom der trasorna, der finns det en del gøtt å hitta ibland!Raggnings metode på -80t, kan funke fortsatt men kan innbære litt mere skadat gods nowadaysKva er det eigentleg med ost og raudvin?
"Ingen som titter på peishylla, når de roter i glørne?"Bakom dom der trasorna, der finns det en del gøtt å hitta ibland!
-Fritt etter "Micke"
Skal det være såskal det være et flott stykke Roquefort, eks. "Papillon" og et glass Chateau D'Yquem. Rødvin/ost er egentlig litt mismatch for det meste.
Prøv marsipankake (helst frå Halvorsens Bakeri i Sandefjord) kombinert med bokkøl. Nei, eg tullar ikkje...Sjokoladekake og kald øl går ganske godt sammen. Faktisk.
edit:
Men rødvin drikker jeg aldri.
Jeg tror jeg har fortalt om da en tidligere kjæreste skulle ha jentelag i leiligheten min, en del år tilbake. De drakk seg gjennom det jeg hadde av vin, men fant to flasker i kjøleskapet.Slike godsaker serveres kun til politisk korrekte SLOB eiere i følge med sine foreldre
Jeg tror jeg har fortalt om da en tidligere kjæreste skulle ha jentelag i leiligheten min, en del år tilbake. De drakk seg gjennom det jeg hadde av vin, men fant to flasker i kjøleskapet.Slike godsaker serveres kun til politisk korrekte SLOB eiere i følge med sine foreldre
Den ene ble åpnet - "æsj, altfor søt, det er noe galt med den. Prøv den andre."
Det var to ganske fine flasker d'Yquem - kjæresten helte ut noen kroner den kvelden.
Men en Riesling, med bittelitt bobler i, og godt sukkerinnhold, syns jeg faktisk går veldig bra med ost. Verdt å prøve.
Sjokolade generelt passer godt med øl. Og så er det så slankende.Sjokoladekake og kald øl går ganske godt sammen. Faktisk.
edit:
Men rødvin drikker jeg aldri.
Appelsin. Sjokolade og appelsin passer overhodet ikke sammen, selv om visse produsenter lever i villfarelse og har produkter som kombinerer disse to. De kunne like gjerne lansert vaniljeis med hestemøkk i samme slengen, vil tippe det er en omtrent like elendig kombinasjon.Finnes det noe sjokolade ikke passer til ?
Bortsett fra fisk...
Har ikke smakt Papillon, må vel ut og handle i morgen. Vil tro at Ringnes Julebokk, NØ Imperial Stout eller kanskje helst en Belgisk Quadrupel vil matche bra.Hehe. Dermed er man i mål.
Men, som SvErD er inne på; hva med øl? Til Slukets og min favoritt Papillon, hva kan man foreslå der? Noe litt søtt? Bokkøl?