Kjøp italiensk hvetemel, tipo 00. Du kan også blande inn litt durum hvetemel i deigbasen når du har mestret tipo 00.
Bruk lite med gjær. Bland gjæret inn i lunkent vann, tilsett salt og begynn å blande inn melet.
La deigen heve.
Varm ovn, ev. med en pizzastein som du legger pizzaen på når den er klar for ovnen.
Kjøp arabiatasaus, eller lag din egen, og bruk den i stedet for ferdiglagde pizzasauser.
Uendelige variasjonsmuligheter oppå pizzaen. God olivenolje, oregano, gode oster, varierte grønnsaker, og ulike typer kjøtt, eksperimenter.
En god pizza er ikke nedlesset med ingredienser, og den er tynn og nesten knassprø mellom tennene, samtidig som den er myk. Selvmotsigende.
Drypp olivenolje over den når den skal inn i ovnen. Knuser du hvitløk og blander den med oljen blir det en fin avrunding. Pizza skal stekes undenifra og ovenifra for å bli god - derfor det kan være fint å ha en pizzastein som er blitt varmet grundig opp som tar seg av jobben undenifra, men en ovn med grillelement oppe og nede kan også gjøre jobben.
Ikke ha pizzaen på en kald stekeovnsplate, for så å sette den inn. Varm opp stekeplaten i ovnen, gli pizzaen nedpå, så får du undenifra/ovenifra effekten.