Lørdagen i Stockholm var satt av til besøk på en argentinsk grillrestaurant; 406 Estocolmo på Ringvägen,
vår kjære venninne ER jo argentinsk - en liten særinteresse der altså....
Vi var alene i lokalet mesteparten av tiden, men vi hadde en fantastisk hyggelig og imøtekommende kelner,
dessverre var han det beste med restauranten..
Vi bestilte forretter og kortet ventetiden med argentinske pilsenere; Quilmes. Ikke noe spess med den, men
er man på argentinsk restaurant, så er man på argentinsk restaurant!
Forrettene kom, empanadasen var myk, ikke sprø slik den skal være
De forskjellige chorizo var gode, men hadde ligget i pannen for lenge, harde og uten saftighet
Vel vel, jeg hadde bestilt en 400grams Biffe Chorizo, medium.
De andre bestilte alle Biffe Lomo, vuelta e vuelta. (dvs svært lettskremt biff, fres - fres -ferdig)
Grillen var synlig fra der vi satt, og jeg ble bekymret da jeg så at kokken - eller i det minste grilloperatøren - hadde
slengt fire kjøttstykker (og de hadde garantert for ekte argentinsk, egenimportert kjøtt) på grillen, og det var ingen
freselyd å høre, tvert imot, han var mest opptatt av sin argentinske te, og å flørte med en av servitrisene.
Biffene bare lå der, på en lunken grill.....
Etter en fem - ti minnutter gadd han faktisk å hive litt mere kull på grillen, uten å røre kjøttet, og satt seg så ned
såre fornøyd med sin te, og servitrisen....
Vi spurte faktisk også, om hvordan det stod til med kjøttet, men det affiserte ikke den tedrikkende grilloperatør.
Vel, kjøttet ble på grillen en drøy halvtime, så ble det endelig servert
Resultatet var som forventet, alle de flotte kjøttbitene var ikke grillet, men KOKT i filler innvendig.
Vi hadde ventet lenge, og var sultne, men fadesen måtte jo påpekes, og det endte stygt. "Kokken" kom ut
og var frekk og uhøflig, påsto at det var den eneste måten å tilberede kjøttet på, om alle skulle få maten på likt....
At vi ikke hadde peiling på mat, og at vi bare prøvde og fornærme ham, og jeg vet ikke hva...
/ Morten