Fra grunnmur til godlyd - Via Dolorosa med Sluket som Jesus

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Status
    Stengt for ytterligere svar.

    Griffenfeldt

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    31.12.2008
    Innlegg
    8.020
    Antall liker
    4.160
    Sted
    I en blokk
    Torget vurderinger
    17
    Dagens klassiker ble da signert Cash selv - nordmenn er ALLTID foran!!

    Beklager, grisen blir her! Men kom over på søndag så skal du få et par syltelabber! Det har dere vel ikke i Svedala?
    Lite og gjøre idag? jeg er trots allt ledig! Ok vi kan bytte, jeg har to halve svidde/røkte Får-skallar liggende til ingen nytte her, Med øye intakt!

    Flybåren fra vestsiden (Odda) kjøpte nån god vitvin til skallarna, dem er borte ivf

    Vis vedlegget 171228
    Jeg liker ikke å ha øyekontakt med maten min..
     

    Nikko03

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.11.2008
    Innlegg
    4.458
    Antall liker
    2.919
    Torget vurderinger
    3
    frityrstekte reker.jpg


    Sånne friterte godsaker er en høydare :)
     

    Cash 63

    Æresmedlem
    Ble medlem
    14.06.2007
    Innlegg
    12.725
    Antall liker
    31.268
    Sted
    Oslo/Grebbestad
    Torget vurderinger
    1
    Dagens klassiker ble da signert Cash selv - nordmenn er ALLTID foran!!

    Beklager, grisen blir her! Men kom over på søndag så skal du få et par syltelabber! Det har dere vel ikke i Svedala?
    Lite og gjøre idag? jeg er trots allt ledig! Ok vi kan bytte, jeg har to halve svidde/røkte Får-skallar liggende til ingen nytte her, Med øye intakt!

    Flybåren fra vestsiden (Odda) kjøpte nån god vitvin til skallarna, dem er borte ivf

    Vis vedlegget 171228
    Jeg liker ikke å ha øyekontakt med maten min..
    Snu andre siden til da!
    DSC_0318.jpg
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.741
    Antall liker
    111.636
    Torget vurderinger
    23
    Tøft! Smalahove er skikkelig godt, bare pyser som ikke spiser slike delikatesser!
     

    tkr

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.03.2007
    Innlegg
    21.292
    Antall liker
    31.096
    Sted
    Nede i fjæresteinene
    Torget vurderinger
    2
    Tøft! Smalahove er skikkelig godt, bare pyser som ikke spiser slike delikatesser!
    Hørte et intervju på NRK med en eldre dame fra Voss angående julemat for noen år siden,

    NRK: "Og åt dåke mykje smalahove heima då dåke var små?"

    DAME: "Ao nei, me hadde mat, me!"


    mvh ;)
     

    Panama Red

    Heartattack & Vine
    Ble medlem
    22.08.2009
    Innlegg
    4.011
    Antall liker
    6.301
    Sted
    Fiddler's Green
    Torget vurderinger
    2
    Smalahove smaker best på Voss, fortrinnsvis med lokalt brygg til. Og naturligvis servert av en av de mange vakre jentene fra bygda.
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Sann historie om kulde i Finland. Mulig jeg gjentar meg selv her inne.

    Det var kuldebølge over hele landet i 1999, og en radiostasjon i Helsinki ville ha en kommentar fra Lappland, der det var spesielt kaldt, under -50.
    De ringte til en lokal bonde og spurte om hvor kaldt det var hos dem.
    "Ja, her er det vel minus 25. Vi klarer oss fint."
    "Minus 25? I Kittilä? Det skal da være minst minus femti hos dere?"
    "Nå! Temperaturen utomhus? Ja, noe sånt."
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.741
    Antall liker
    111.636
    Torget vurderinger
    23
    Tøft! Smalahove er skikkelig godt, bare pyser som ikke spiser slike delikatesser!
    Hørte et intervju på NRK med en eldre dame fra Voss angående julemat for noen år siden,

    NRK: "Og åt dåke mykje smalahove heima då dåke var små?"

    DAME: "Ao nei, me hadde mat, me!"


    mvh ;)
    Ja, slike eksempler er det mange av - har selv opplevd lokale "matidioter" som ikke forstår/vet å verdsette geografiske spesialiteter med potensiale. Fiskere fra både Nord-Norge og vestlandet hører til de som er verst!!
     

    bjarnetv

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.03.2008
    Innlegg
    3.894
    Antall liker
    5.848
    Sted
    oslo
    ikke mange år siden f.eks breiflabb var ufisk på vestlandet.
    husker min mor fikk en del gratis fisk av folk på 80/90 tallet fordi det ikke var torsk, makrell eller pale, og dermed uspiselig :rolleyes:
     

    E. Largo

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.02.2007
    Innlegg
    9.420
    Antall liker
    18.681
    Sted
    Disco Volante
    Torget vurderinger
    2
    Det du sier har med tilgjengelighet å gjøre. Fisk er (var) hverdagsmat langs kysten, og dermed lite stas. Hadde dere blitt tvangsforet kokt torsk i gjennom barndommen så hadde dere nok hatt ett annerledes syn på saken. Som alt annet så er det de vanskelig tilgjengelige varene som er mest attraktive.

    Ellers mange hilsener til dere på østkanten.
     

    Hedde

    Førr evig!
    Ble medlem
    20.04.2009
    Innlegg
    7.629
    Antall liker
    4.077
    Hørt om han nordlendingen som spiste tang? Ikke jeg heller.
     

    ottone

    Æresmedlem
    Ble medlem
    08.04.2008
    Innlegg
    14.435
    Antall liker
    12.104
    Sted
    Stavanger
    Torget vurderinger
    3
    Tullsnakk. Riktige reker er fantastisk føde! Så kan du sitte der med Wasa Husmanns.
    Enig med deg der. Jeg mener reker er det fineste krepsedyret vi har, bedre enn både krabbe og hummer.
    Det gjelder å få tak i skikkelig kvalitet, og merke seg når og hvor man får tak i de beste.
    Hvis rekene er gode trengs det ikke avansert tilbehør. En skikkelig rik majones, og jeg liker en sånn olivenolje med hvitløk og hel chili oppi.

    Ang. smalhove og denslags, det er litt trist at dette stort sett oppfattes som primitiv humor-mat som man spiser bare for tull i fylla.
    Både pattedyr og fisk har noe av det fineste kjøttet på og rundt hodet. Det gjelder svin, okse, sau, og laks og torsk. Tunge, kjake, nakkemuskler.
    Når man spiser kjøtt bør man også tørre å se maten i øynene.
    Jeg er vant med smalahove fra oppveksten, da min far pleide få en sekk med hoder fra venner og kjente, og svei dem i en tønne i hagen. Fyrte med ved og surret dem på et spidd for å skrape av svidd ull. Jeg sto ved siden av og sveivet. Ble nok vel mye svidd ullsmak, og der igjen var det for lite kvaltietsbevissthet som trakk hele tradisjonen ned. Men viljen var der, og entusiasmen.

    Som gutt var jeg med på å fange en 16kg breiflabb i trollgarn, de voksne hylte i avsky, ingen ante hva vi skulle gjøre med den. Den ble lempet halvdau i fjæra så vi ungene kunne leke og herje med den, det var midt i badesesongen. Etter en halv time livnet den til og bakset seg utover og forsvant i dypet. Glemmer aldri den kjeften og de tennene. Steinbit fikk vi ofte masse av, den ble til nød flådd og brukt i fiskekaker. Min mor og de andre måtte overtales til å ta imot denslags ufisk.
     
    K

    Khanate

    Gjest
    En tidligere kollega deklarerte en gylden regel vedrørende mat: "Ligg unna lokale spesialiteter". Han hadde kusket Europa rundt på motorsykkel, og hadde lært seg til å velge mer standard restaurant-mat. Han gikk nok glipp av noen høydepunkt. Men det er ikke tvil om at mange lokale spesialiteter krever tilvenning.
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.741
    Antall liker
    111.636
    Torget vurderinger
    23
    Vel talt, Otto - vi er helt på linje her.. Har messet om dette før - men ta f.eks torsk; det som virkelig er smaksrikt befinner seg generelt på de deler av fisken nesten alle kaster!! Og selvsagt vice versa; de tiljublede stykkene er relativt kjedelige og smaksfattige!!! Gjelder forøvrig de fleste fiskesorter, dette. Lær av japanere og østens folk generelt - både hva spiselighet og tilberedningsmåte angår. 5 mill. nordmenn på siste holdeplass før Nordpolen har ikke fasiten.

    Griseører? Snadder - og det er mange måte å bruke de på. Grisehaler? Samme greia. Oksemage? Riktig preparert, dampet og servert med en dip beståene av soya, sesamolje, chili og vårløk så er dette noe av det beste jeg kan tenke meg. Svinemage "Teutonic Style" - bedre enn norsk sylte! Som forøvrig lages med kjøtt/flessk/svor fra nettopp grisetryne - og i Tyskland heter det da Schweinskopfsülze.

    Andeføtter? Ja takk - enten grillet eller braisert. Andetunge? Absolutt. Grisetarmer? Gørgodt, sprøstekt/fritert. Kyllingføtter? Herlig - både "au naturelle", dampet og servert med en eddikvinaigrette, eller soya/blackbeanmainert.

    Akkurat nå venter årets første syltelabber, for avnyting sammen med hjemmelaget øl courtesy of a real good friend... til melankolske tanker rundt forgangne tider og sene kveldsbesøk i bestefars stabbur hvor vi stakk hånden ned i saltlaken fylt med syltelabber fra de to grisene som ble ofret til jul, hvert år. Heldigvis ikke de samme grisene :rolleyes:
     

    Holmium

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.02.2002
    Innlegg
    3.445
    Antall liker
    787
    Torget vurderinger
    5
    Griseører, andeføtter, syltelabber..... jaja, kalles vel ikke Sluket for ingenting kan det se ut til....
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.741
    Antall liker
    111.636
    Torget vurderinger
    23
    Griseører, andeføtter, syltelabber..... jaja, kalles vel ikke Sluket for ingenting kan det se ut til....
    Thinking outside the box, Holmes... livet blir rikere på den måten. Selvpålagte begrensninger har aldri interessert meg.
     

    E. Largo

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.02.2007
    Innlegg
    9.420
    Antall liker
    18.681
    Sted
    Disco Volante
    Torget vurderinger
    2
    Jeg mottok en melding fra min Onkel i kveld. Han hadde fått tilgang på ferske krabbeklør. 80 kr pr kilo. Er det en grei pris ?
    Hva koster det på østkanten ?
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.741
    Antall liker
    111.636
    Torget vurderinger
    23
    Steike! Ikke dårlig... Tang kan forøvrig være svært så godt - jeg har en variant som kommer fra Nord-Kina, utseende er ikke akkurat som det vi forbinder med tang her i Norge, store gjenomsiktigebeige-brune klumper, som vi skjærer i tynne strimler og legger i soya og sesamolje og serverer med finhakket vårløk. Veldig tyggemotstand, men herlig smak og tekstur.
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.741
    Antall liker
    111.636
    Torget vurderinger
    23
    Jeg mottok en melding fra min Onkel i kveld. Han hadde fått tilgang på ferske krabbeklør. 80 kr pr kilo. Er det en grei pris ?
    Hva koster det på østkanten ?
    STORE, kvalitetklør har jeg sett solgt for helt opp til 270,- (!!!) i enkelte gourmetbutikker her i Oslo. 80,- er grei pris, men mener du ferske som i ukokte? Eller kokte, men ikke frosset? Send en container til meg da!
     

    bjarnetv

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.03.2008
    Innlegg
    3.894
    Antall liker
    5.848
    Sted
    oslo
    norsk tang er kjembebra!
    plukker stortare, søl, sukkertare og sjøgress hver eneste sommerferie på sotra.
    genialt i supper, krafter eller fiskekaker.

    ingen grunn til å kjøpe kombu til 500kr kiloet på helsekostbutikker når det kan plukkes gratis hvor som helst.
     

    Cash 63

    Æresmedlem
    Ble medlem
    14.06.2007
    Innlegg
    12.725
    Antall liker
    31.268
    Sted
    Oslo/Grebbestad
    Torget vurderinger
    1
    En Islandsk kollega hade tatt med seg en dilikatess fra hjemlandet, som vi fikk smake. Måtte ha den henge ute på arbeidsplassen pga av en meget særegen lukt, tom katten som stryker omkring på området skygget unna

    Skyrha`karl var det visst som blev servert. Jeg smakte, ikke noe man spiser seg mett på direkt! men morro og prøvd. De fleste andre gjorde som katten.

    Surströmming er ingenting mot dette imo
    Hakarl_near_Bjarnahöfn_in_Iceland.JPG
     

    kjartanb

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    10.10.2009
    Innlegg
    968
    Antall liker
    675
    Sted
    Os
    Torget vurderinger
    1
    Svið

    hutspungar.jpg
    Smalahoved eller "svið" på orginalsproget ;) er en delikatesse og skyrhákarl det beste "slikk/snop/sælgæti" og lige för den er på høyde med súrir hrútspungar :)
    svidaveisla.jpg
     
    Sist redigert:

    Holmium

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.02.2002
    Innlegg
    3.445
    Antall liker
    787
    Torget vurderinger
    5
    Sånn innenfor boksen tenker jeg blindtesting/ -smaking har sine fordeler her ;)
     

    Horny

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    21.04.2004
    Innlegg
    1.034
    Antall liker
    1.460
    Torget vurderinger
    5
    Har dette blitt matprat.no? Husker jeg konsumerte noe gravet hai på Island for tre-fire år siden, måtte svelges ned med brennivin. Forøvrig nettopp spist årets første porsjon lutefisk, med tilbehør etter Hellstrøms oppskrift. Gourmet-mett!
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.741
    Antall liker
    111.636
    Torget vurderinger
    23
    Litt tomgang her nå Horny - før milepælen over alle milepæler i Slukoteket gjør sitt inntog etter jul en gang :cool: I mellomtiden forberedes nyttårssalget - har for en gangs skyld hørt på råd fra andre og bestemt meg for å selge absolutt ALT av hifiutstyr som ikke kommer til å bli brukt! Fant ut her om dagen at vi er nå i samme situasjon som vi var da vi bestemte oss for å kjøpe dette huset; vi går snart sidelengs rundt alt skrot & skrammel og det er det verste jeg vet.
     

    H.R

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    14.12.2008
    Innlegg
    8.155
    Antall liker
    6.808
    Sted
    Jessheim | Ullensaker
    Torget vurderinger
    5
    Høres bra ut mister. Man skal ikke dvele med masse stasj som uansett ikke kommer til å bli brukt.
    Det er kun ekorn som samler og samler.
     

    Gubra

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.08.2004
    Innlegg
    3.054
    Antall liker
    805
    Høres bra ut mister. Man skal ikke dvele med masse stasj som uansett ikke kommer til å bli brukt.
    Det er kun ekorn som samler og samler.
    Jeg har angra på alt jeg har solgt, bygg større hus!
     

    H.R

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    14.12.2008
    Innlegg
    8.155
    Antall liker
    6.808
    Sted
    Jessheim | Ullensaker
    Torget vurderinger
    5
    Jeg angrer aldri på slikt. Det er bare ting jo. Masse man savner tilhører kun forestillinger om ting som var. Bedre at ting skifter eier og blir brukt fremfor å samle støv og aldri bli brukt sier nå jeg. Men hver sin lyst.
     

    TrompetN

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.03.2004
    Innlegg
    8.699
    Antall liker
    7.007
    Litt tomgang her nå Horny - før milepælen over alle milepæler i Slukoteket gjør sitt inntog etter jul en gang :cool: I mellomtiden forberedes nyttårssalget - har for en gangs skyld hørt på råd fra andre og bestemt meg for å selge absolutt ALT av hifiutstyr som ikke kommer til å bli brukt! Fant ut her om dagen at vi er nå i samme situasjon som vi var da vi bestemte oss for å kjøpe dette huset; vi går snart sidelengs rundt alt skrot & skrammel og det er det verste jeg vet.
    Ny milepæl!!?? Har jeg ikke fulgt godt nok med?
    Hva er det du pønsker på nå da?
     

    Sluket

    Holistisk Hifi Helt
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    57.741
    Antall liker
    111.636
    Torget vurderinger
    23
    You snooze, you loose! Pønskingen er overstått, bare implementeringen som gjenstår. Plutselig kommer det noe nytt.
     
    Status
    Stengt for ytterligere svar.
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn