Det er vanskelig å få tak i rett element, da KEF har sluttet å produsere de. Det finnes, meg bekjent, to forskjellige variasjoner av basselementet. Ett til 15Ohms-utgaven av LS3/5A og en annen versjon til 11Ohms-versjonen.Har ett slikt par liggende på garasjen. Med ett ødelagt bass element.
Kunne jo vært moro å pussa de opp. Men er det mulig å få tak i element til disse tro.
Ja, prisnivået er definitivt høyere i utlandet enn her i Norge. Delvis fordi entisiastmiljøene i Østen, USA og England er gale etter disse.6000,- dream on...ikke aktuelt, får mye bra for den prisen av vintage. Kan ikke sammenligne utlandet heller, da bør folk her selge de på ebay.
Se her ja takker for tips. Det er nok 15ohm's versjonen jeg har liggende.Det er vanskelig å få tak i rett element, da KEF har sluttet å produsere de. Det finnes, meg bekjent, to forskjellige variasjoner av basselementet. Ett til 15Ohms-utgaven av LS3/5A og en annen versjon til 11Ohms-versjonen.Har ett slikt par liggende på garasjen. Med ett ødelagt bass element.
Kunne jo vært moro å pussa de opp. Men er det mulig å få tak i element til disse tro.
Om du har flaks har basselementet fra denne Codaen samme type som den du mangler:
1. STK KEF Coda selges!!! - Torget
Den skal ha samme elementer som LS3/5A iallfall.
Det sies at KEF skal begynne og produsere elementer for LS35a igjen Nå er det seas og scanspeak som blir brukt på den nye modellen. Jeg har et par KEF T-27 diskanter som er erstatter(replacement) hvis noe skulle skje med diskantene. Ellers er også KEF B110 vanskelig og få tak i brukt, men det finnes erstattere og få tak i på nett. Viser her mine 78 LS35A sammen med Cellestion 3 som har nøyaktig samme samme mål. Disse lyder ganske forskjellige. LS35a er en mye solidigere konstruksjon som ikke kan sammenlignes. Celestion 3 lyder ikke så verst den heller. Titaniumdomen kan til tider lyde skarpt.Se her ja takker for tips. Det er nok 15ohm's versjonen jeg har liggende.Det er vanskelig å få tak i rett element, da KEF har sluttet å produsere de. Det finnes, meg bekjent, to forskjellige variasjoner av basselementet. Ett til 15Ohms-utgaven av LS3/5A og en annen versjon til 11Ohms-versjonen.Har ett slikt par liggende på garasjen. Med ett ødelagt bass element.
Kunne jo vært moro å pussa de opp. Men er det mulig å få tak i element til disse tro.
Om du har flaks har basselementet fra denne Codaen samme type som den du mangler:
1. STK KEF Coda selges!!! - Torget
Den skal ha samme elementer som LS3/5A iallfall.
Når det gjelder kantoppheng, så vil jeg undersøke grundig kvaliteten og størrelsen før jeg bytter. Jeg har byttet så mange oppheng i det siste, at jeg har fått god trening. Gammelt gummi oppheng er hardere å fjerne enn skummoppheng. Så man må passe på og ikke skade konen. Jeg har fått mest tiltro til Simply Speakers - Official Speaker Repair Page - Speaker Parts and Repair Service når det gjelder restaurering av gamle elementer. Mange gode tips og råd å få fra dem. Holder nå på med JBL LE14A fra 60 tallet. Vil spille som nye når de er ferdige.Gleder meg til å se resultatet, Nikko03. Om du ikke har hørt de spille før, så kommer du til å bli positivt overrasket. Jeg regner med at du poster rapporter om fremgangen her inne?
Utfordringen med å bytte ut ett av elementene, på den måten, er at det kan ødelegge noe av de fine egenskapene til denne høyttaleren. Mye av hemmeligheten til LS3/5A ligger i at alle komponenter er grundig parret, slik at de skal spille godt sammen. Du kan være heldig å få tak i ett basselement som passer godt med det du har - men du kan også være uheldig. Det beste er å få tak i et tvillingpar - altså med det samme serienummeret med A og B bak.
Det burde ikke være helt umulig, for det er diskantelementene som bruker å ta kvelden på disse høyttalerne. Jeg har sett flere par på eBay.
Gult: Når det gjelder pakning mellom baffelen og kabinettet, så manglet faktisk mitt eksemplar akkurat det. Jeg fant imidlertid ut at en tetningslist, beregnet på vinduer, var perfekt til oppgaven. Den fungerte bra, og høyttalerne spiller merkbart bedre, særlig i bassenden, etter at de ble satt sammen igjen. Bassen går dypere og er merkbart "thightere".
Det finnes en test for å sjekke om kassen er lufttett, slik den skal være. Google "LS3/5A boxtest". Det er åpenbart meget viktig at kabinettet er lufttett.
Stirling har forresten de originale skumgummilistene som brukes til oppheng, om du er på utkikk etter det. Jeg har også sett at det er et nederlandsk firma på eBay som har gummiopphenget til KEF 110.
Jeg er glad at jeg, foreløpig, slipper å bryte meg på den operasjonen!
Jeg har hørt at de første 11ohm`s-versjonene som ble produsert fikk 15-ohm`s merker, av en eller annen grunn.Hei !
Mitt par oppgis på label å være 15 ohm. De måler imidlertid 8 ohm. Noen som kjenner til evt kjente modifikasjoner som kan være utført ?
mvh.
Stian
Har erfaring med gummilister/gummislager på bil . Da bruker jeg Novasim fra Relekta. Mye bedre enn det som selges på bensinstasjonene. Sikkert ideelt for kantoppheng som fortsatt er brukbart. Så lukter det godt også mvh GuitNoterer meg at du er ekspert på skifting av gummi, Gulit! Det kan komme godt med etterhvert.
Når det gjelder mine høyttalere, ser opphengene fine ut - foreløpig. Jeg har hørt noen si at det er smart å behandle de med silikon, for å sørge for at de ikke tørker ut?
Har noen erfaring på det området?
Ja limet som brukes er sterkt. Så det må luftes godt. Jeg bruker det som følger med settene til Simply speakers.Det tørker ganske fort, og er et slags kontaktlim som er helt blankt. Limer på konen først. Man må være nøyaktig med sentreringen, og se til at det passer inn i rammen. Etter at det har tørket godt, så limes det fast på rammen. Sentreringen i forhold til spolegapet faller som oftes naturlig på plass. Man beveger elementet inn og ut både før og mens limet tørker. Folkene hos Simply Speakers sier at det ikke skal være nødvendig og låse spolen med skims i spolegapet, når man skifter kanter. Da slipper man og skifte støvhetten også. Ved rekoning så skifter man alt. Da må man sentrere spolen i spolegapet. Det følger med rep sætta. mvh GuitInteressant! Hvordan går du fram for å sørge for at spolen er sentrert når du er ferdig med å bytte ut kantopphenget?
Slikt lim lukter godt, ja. Det minner meg om en historie fra da jeg hadde sommerjobb på Norol. Byens løse fulgler hadde oppdaget at de kunne sniffe limet i lappesak-sett, så det var plassert bak disken.
Det kom en litt stakkarslig fyr og spurte om "TipTop". Det var navnet på båt-is på den tiden, og jeg syns det var litt rart at han ikke hadde funnet fram i isdisken selv. Men jeg var serviceminded, og hentet en båt-is.
Han ble litt rar, men betalte og gikk.
Kollegaen min lo så han holdt på å få brokk. Han viste nemlig at "TipTop" også var navnet på limet i lappesakene. *ler*
Håper du sørger for å lufte godt når du holder på med slikt, Guit?
Hvis man følar at man har ''feelingen'' etter og ha gjort de noen ganger, så slipper man fjerne støvhetten. Noe som er ekstra arbeid hvis man kun må skifte kantopphenget. Men hvis man føler at spolegapet er trangt som enkelte element fra JBL og Pioneer kan være, så kan man låse fast spole opphenget. Da er man på den sikre side. De JBL elmentene jeg tar nå, har defekte støvhetter som må skiftes samtidig.Da har man tilgang til å låse fast spole opphenget. mvh GuitHar sett instruksjonsvideoer der man bruker plaststrips i spolegapet for å få sentrert ting ja. Men det er altså ikke nødvendig? Det gjør jo ting mye enklere.
Ja det er et spørsmål om pris. Spilte på 15 Ohm hjemme i en flott periode i tenårene. Brukte da en Bedini 25.25 effektforsterker til å drive dem, og det er en lyd jeg ikke glemmer. Dessverre hadde jeg ikke råd til å beholde dem, og endte med Celestion SL6 med slitne kabinetter (billig billig). Men vennskapet til disse små boksene har aldri forsvunnet. Den siste tiden har jeg hatt gleden av å bruke Sequerra til daglig lytting, og har følt meg litt tiltrukket til å kikke på BBC-monitoren igjen. Fikk høre om et par som skal være i fin stand i min brors miljø. En som hadde arvet dem. Men han gjorde research på nettet og forlanger 8 kilokroner for paret. Og jeg har ikke fått noe svar på om det er 15 Ohm, så det kan jo gjerne være en 11 Ohm-er. Uansett er det helt uaktuelt å bruke så mye penger på dem.Dette er svært gode høyttalere, men både delefilteret og elementene er ikke som i de klassiske LS3/5A. Det beste vil være å få fatt i et par originale utgaver, brukt.
Men det er kanskje et spørsmål om pris?
Stativenes topplater er ikke helt kvadratiske, men "langsiden" er nesten identisk med bredden på LS3/5A. De er kanskje en cm bredere.Ble litt nyskjerrig på Empire-stativene, Har lenge sett etter Target stativ med samme 4 bein til mine Rogers ls3/5 men de er vanskelig å få tak i. Nå tenkte jeg løsningen kunne være disse Empire-stativene som ser identiske ut og sjekket dynabel.no. Stativene er å få tak i, men topplaten er kun 15,2 cm i bredde mens rogers høytt er over 19 cm i bredde. På stativene dine er topplaten omtrent identisk med bredden på høyttalerene, er det en eldre utgave av Empire- stativene eller er det egentlig Target-stativ??
Synd de ikke oppgir pris, hverken på sin V2 eller deler. Men det var noe de oppgav pris på, og dette er nok et produkt som kan være nyttig for en ekte asylsentralist: 1 ASC digital profanity delay unit £ 98.0015Ohms-versjonene er verdt en god del mer - og en del av grunnen er åpenbart at de er bedre lydmessig. Selv har jeg 15Ohms-versjonen av Rogers LS3/5A (Bilder ser du lenger opp i tråden.), men 11Ohms-versjonen har jeg dessverre aldri hørt, så jeg vet ikke hvor stor den lydmessige forskjellen er.
Jeg bygde selv et par monitorer på slutten av 80-tallet. De var basert på LS3/5A-designet. Da fikk jeg tak i KEF-elementer gjennom eltec (Nåværende dynabel), om jeg ikke husker feil. Dagens LS3/5A V2 har faktisk norske elementer fra SEAS og Scanspeak.
Jeg har sett på Falcon-settene selv, og syns det virker svært interessant. Jeg tror det vil være smart å velge så dyre delefilterkomponenter som det er mulig å få tak i. Mye av suksesskriteriene til LS3/5A er at komponentene er så godt paret. Det er viktig at du, i et DIY-prosjekt, også prøver å pare ting så godt som mulig.
En mellomløsning er forresten å kjøpe kabinett og frontbaffel, pluss, pluss, hos falcon, og se etter KEF-elementer, eventuelt delefilter på eBay. Jeg ser at det er en KEF Coda-høyttaler til salgs på bruktbørsen her. Dette er et par høyttalere som bruker samme elementer som LS3/5A, men det holder jo bare til en kanal, så da er du dessverre like langt. Uansett er det mulig å få brukte KEF-elementer på ebay.
På Facebook finner du en gruppe for LS3/5A-entusiaster. Der er det en mann som har bygd seg sine egne LS3/5A-kopier, og dokumentert prosessen grundig. Resultatet ble imponerende, iallfall estetisk. Det er verdt en titt.
Det samme er Stirling Broadcast - LARGEST STOCK OF USED/EX-DEMO/END OF LINE BROADCAST EQUIPMENT IN EUROPE !, som selger LS3/5A-deler.