Y
ymir
Gjest
Slik lager du middag fra 8 kr./person - Rogaland - NRK Nyheter
Selv om statistikken viser at vi aldri har brukt mindre av inntekten vår på mat, har vi aldri hatt flottere matvaner, ifølge Bahr Bugge.
– Laks og rent kjøtt var ikke like vanlig på 80-tallet. Nå spiser vi færre deler av dyret. Vi har aldri hatt mer ekstravagant matforbruk enn nå, samtidig som vi aldri har kastet mer mat, påpeker hun.
[h=3]DETTE BRUKER HUSHOLDNINGENE PÅ MAT (I PROSENT, 2011)[/h]
Selv om statistikken viser at vi aldri har brukt mindre av inntekten vår på mat, har vi aldri hatt flottere matvaner, ifølge Bahr Bugge.
– Laks og rent kjøtt var ikke like vanlig på 80-tallet. Nå spiser vi færre deler av dyret. Vi har aldri hatt mer ekstravagant matforbruk enn nå, samtidig som vi aldri har kastet mer mat, påpeker hun.
[h=3]DETTE BRUKER HUSHOLDNINGENE PÅ MAT (I PROSENT, 2011)[/h]
[*=left]Storbritannia: 9,1
[*=left]Danmark: 11,4
[*=left]Tyskland: 11,5
[*=left]Nederland: 11,8
[*=left]Sverige: 12,2
[*=left]EU-land (snitt): 12,9
[*=left]Norge: 13,3
[*=left]Belgia: 13,4
[*=left]Frankrike: 13,5
[*=left]Spania: 14,1*
[*=left]Italia: 14,2
[*=left]Hellas: 16,2
[*=left]Bulgaria: 18,8*
[*=left]Polen: 18,9
[*=left]Tyrkia: 25,4**