Kjøkkensjef og medeier i Maaemo, Esben Holmboe Bang, går til frontalangrep på nasjonalhelligdommen, norsk oppdrettslaks generelt og Salma-laks spesielt.
- Standard, forferdelig oppdrettslaks og ren bl�ff - nyheter - Dagbladet.no
- Salmalaks er standard, forferdelig oppdrettslaks. Det er ingen forskjell, bortsett fra at den er firkantet, pakket «pent» inn og priset høyere. Folk tror det er et luksusprodukt, men det er en ren og skjær bløff. For oss er det bare helt uaktuelt at vi noen gang skal ta inn norsk oppdrettsfisk, sier kjøkkensjefen til Dagbladet.
Jeg er selv utdannet kokk, og har aldri forstått at kokker på respektable steder bruker oppdrettslaks i hvilken som helst form.
Dette av flere grunner, men først og fremst fiskens kvaliteter og egenskaper.
"Vill" laks er å foretrekke - i den forstand "vill" laks ennå finnes med alle de rømninger fra oppdrettsanlegg.
Det meste av røke Laks av oppdrettsLaks flyter i sitt eget fett.
Slik skal det ikke være, den skal røkes på skikkelig vis, med einer, og henges til tørk etterpå slik at den blir tørr,og av VillLaks slik at all dette fettet ikke følger med.
Sluket
Grei nok føde i et knipetak, men prøv å kjøp FERSK storlaks og del opp selv, og sammenlikne smaken så skjønner du fort tegninga
Stor Laks egner seg bare for røking - til røke Laks, grensen går mellom 4 - 7kg vil jeg si.
Samme gjelder for Kveite, Kveite over 30kg blir fort grov i fisken.
Den beste er den som er noe mindre.