Siden jeg var i oksehalemodus i går lagde jeg også denne - en killer fra Opplysningskontoret for kjøtt. Thailandsk oksehalesuppe. Går ikke god for de oppgitte mengdene i oppskriften, jeg tar det på feelingen, og som kjent er "1 chili" et ganske så relativt begrep når det gjelder styrken...
Ingredienser
- 1 kg oksehale
- 2 ss olje
- 1 stk hakket løk
- 5 båt hakket hvitløk
- 3 stk rød chili med frø, hakket
- 1 stk sitron (kun saften)
- 1 stk lime (kun saften)
- 1 ½ ss sukker
- 1 stk stilk, knust sitrongress
- 1 boks hakkede hermetiske tomater
- 3 ss tomatpuré
- 1 ½ l kjøttbuljong (utblandet) eller kjøttkraft
- 20 g frisk ingefær
- 1 stk grønn squash i strimler
- 1 stk rød paprika i strimler
- 2 ss hakket, frisk koriander
1. Varm oljen i en stekepanne eller gryte, brun oksehalene godt. Ta dem opp av gryta.
2. Fres løk, hvitløk og chili i oljen uten at det blir brunt. Legg i sitrongresset, lime- og sitronsaft og sukker, vend godt sammen. Tilsett hakkede tomater, tomatpuré og buljong/kraft.
3. Legg oksehalene tilbake i gryta og la det hele småkoke i ca. 3 timer, til kjøttet er mørt og løsner fra bena.
4. Ta beina ut av kraften, kjøl dem litt ned og sett kraften tilside så lenge. Skjær eller plukk kjøttet av beina. Ta limebladene/sitrongresset ut av kraften.
5. Ha så kjøttet tilbake i suppa, og tilsett paprika, squash og galangalrot/ingefær. La suppen småkoke i 15-20 minutter.
6. Like før servering tilsettes 2 ss hakket koriander.
Suppen skal være litt "skarp" og sterk. Er den for sterk, kan du tilsette 1 dl (per 4 porsjoner) kokosmelk for å runde av smaken.
http://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/thailandsk-oksehalesuppe[HR][/HR][HR][/HR][HR][/HR]