Mat, drikke og røyk Hva lagde du til middag i dag?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • berxter

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.01.2007
    Innlegg
    6.030
    Antall liker
    4.672
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Grønnsaksuppe. Gulrot, kålrabi, blomkål, sellerirot, stangselleri, pastinakk, søtpotet, paprika,purreløk, litt fersk Chili, og noen biter Chorizo for en ekstra liten piff. Har blitt så grævla feit, så dette er dietten 5 dager i uka. Koker mye, så det går med til kvelds og nattmat i tillegg.

    B
     

    ssnht

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    15.11.2004
    Innlegg
    459
    Antall liker
    52
    Torget vurderinger
    3
    koteletter på grillen i går, me bakte poteter ++++++
    det var planen å grille hjemmelagte hamburgere i dag , men gidde ikke å rydde snø først :cool:
    da for det bli den vanlige ovnen som får svi.:)
     

    motoren

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.01.2007
    Innlegg
    24.942
    Antall liker
    43.061
    Sted
    Flekkefjord
    Torget vurderinger
    30
    Hjemmelaget fiske pinner av nyfisket torsk,brokoli og ovnsstekte poteter :)

    mvh
     
    N

    nb

    Gjest
    Grønnsaksuppe. Gulrot, kålrabi, blomkål, sellerirot, stangselleri, pastinakk, søtpotet, paprika,purreløk, litt fersk Chili, og noen biter Chorizo for en ekstra liten piff. Har blitt så grævla feit, så dette er dietten 5 dager i uka. Koker mye, så det går med til kvelds og nattmat i tillegg.

    B
    Noen ville hevde at dete er fin mat å bli fet av - mye karbohydrater.... selv bryr jeg meg ikke så mye om slikt. Ville muligens anbefale å mikse litt færre grønnskaer pr. batch slik at det blir litt mer variasjon og renere smaker. En god kombo er f.eks paprika, gulrot, løk, hvitløk, ingefær og chili. En annen er søtpotet, løk, hvitløk, gulrot og choritzo, Rotgrønnsaker som sellerirot, pastinakk, jordskokker og persillerot smaker såpass mye i seg selv at det funker bra på egen hånd sammen med løk oh hvitløk.

    Bruke du kyllingkraft eller hønsekraft blir det litt mer smak på sakene også.
     
    K

    Kaare G. Opsahl

    Gjest
    Tortillas med svin,bønner og tomat
    lag en deig
    6,5 dl mel
    2,5 dl lunket vann
    2 ss smør eller olivenolje
    3/4 ts salt
    kjevle ut og stek i tørr teflonpanne til tortillaene blir flekkete

    fyll:
    smaken er som baken men dette syntes jeg er godt.
    Finnhakk 2-3 løk og noen fedd hvitløkk
    blank dette
    tilsett kjøttet. jeg skar strimler av et stykke svin ytrefilet.
    brun kjøttet kjapt sammen med løken.
    mortre opp en neve pepper, stjærneanis, spisskummin osv. tilsett kryderiet løk/kjøttet
    jeg tisetter mutti tomatsaus blandet med friske smaktomater og salatbønner.
    tilbehør. Guakomole, ost(jeg river parmesan) salsa (hjemmelaget er best)
     
    Sist redigert:

    Eviledorf

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.05.2012
    Innlegg
    1.384
    Antall liker
    1.055
    Sted
    Bergen
    Her i heimen er det taco hver fredag. Begynner å bli kraftig lei, men det er blitt urokkelig. Får heller trøste meg med en god brown ale.
     

    berxter

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.01.2007
    Innlegg
    6.030
    Antall liker
    4.672
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Grønnsaksuppe. Gulrot, kålrabi, blomkål, sellerirot, stangselleri, pastinakk, søtpotet, paprika,purreløk, litt fersk Chili, og noen biter Chorizo for en ekstra liten piff. Har blitt så grævla feit, så dette er dietten 5 dager i uka. Koker mye, så det går med til kvelds og nattmat i tillegg.

    B
    Noen ville hevde at dete er fin mat å bli fet av - mye karbohydrater.... selv bryr jeg meg ikke så mye om slikt. Ville muligens anbefale å mikse litt færre grønnskaer pr. batch slik at det blir litt mer variasjon og renere smaker. En god kombo er f.eks paprika, gulrot, løk, hvitløk, ingefær og chili. En annen er søtpotet, løk, hvitløk, gulrot og choritzo, Rotgrønnsaker som sellerirot, pastinakk, jordskokker og persillerot smaker såpass mye i seg selv at det funker bra på egen hånd sammen med løk oh hvitløk.

    Bruke du kyllingkraft eller hønsekraft blir det litt mer smak på sakene også.
    Selvsagt både kjøttbuljong og hønsebuljong som basis. Skal si deg at det smaker ikke mye når det er ferdigkokt her i gården, ikke mye tyggemotstand å finne ;) . Skal hive oppi litt løk i morra, men er litt usikker på hvor godt det passer med kålrota. For den må med okkesom.

    B
     
    N

    nb

    Gjest
    Selvsagt både kjøttbuljong og hønsebuljong som basis. Skal si deg at det smaker ikke mye når det er ferdigkokt her i gården, ikke mye tyggemotstand å finne ;) . Skal hive oppi litt løk i morra, men er litt usikker på hvor godt det passer med kålrota. For den må med okkesom.

    B
    Løk funker til nesten alt.
     

    rock

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.09.2009
    Innlegg
    1.857
    Antall liker
    310
    Lettsaltet Torsk og Bacon med poteter selvfølgelig - ris blir ikke dèt samme....
    Normalt skulle det vært Trondheimsuppe til - som riktignok inneholder grøtris, melk og rosiner.
    Men får sette en grense ett sted.
     

    Torja

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.03.2008
    Innlegg
    2.350
    Antall liker
    1.028
    Før i dag lagde jeg en meksikansk gryte (Pancho Vila). Med kjøtt deig, tomat, ris, løk, hønse-bulljong, brokkoli og purreløk. Ble godt med litt brød til.
     
    N

    nb

    Gjest
    Hjemmelaget tagliatelle med oksehaleragu.

    2 kg oksehaler, en gulrot, litt stangselleri, sellerirot, løk, hvitløk,freses dekks med vann og putrer sammen med lauberblad og en god kvast bladpersille en fire-fem timers tid til kjøttet er mørt. Jeg har registrert i enkelte oppskrifter med oksehale at det står "kokes 2-3 timer" - det er bare tull. Det tar mye lengre. Nuvel.

    Når tilstrekkelig lenge har gått plukkes kjøttet av halene. Sil kokekraften OG TA VARE PÅ DEN! Bedre kraft enn den man får fra oksehaler finnes ikke.
    Skjer bort overfødig fett. Fres halene sammen med litt avskjær fra parmaskinke/serranoskinke en finhakket gulrot, en finhakket løk, litt finhakket stangselleri og hvitløk. Ha i to bokser hermetiske tomater (ikke bruk all væsken fra tomatboksene). Ha i en kvist timian og en liten dæsj nellik. Putrer en halvtimes tid, juster tykkelsen ved å spe med kokekraften. Riv over sitronskall, smak til med salt og pepper og server.

    Pasta lages enkelt ved å blande durumhvete, vann og litt god olivenolje til passe konsistens (omtrent så klissete som pizzadeig). Pakk i gladpack og sett i kjøleskapet en times tid. Rulles ut på pastamaskin. Pasta lages fortrinnsvis med egg og ikke vann, men jentungen skulle hjelpe til og hun tåler ikke rå egg og er glad i å spise deig, så da ble det uten egg denne gangen.

    Gnocci burde også funke godt til - det var det originale forslaget i boken.

    (Fant oppskriften i en gammel kokebok av Dag Tjensland som driver Baltazar i Oslo. Stort sett som over med visse knustneriske friheter basert på hva jeg hadde i kokekraften).
     
    N

    nb

    Gjest
    Siden jeg var i oksehalemodus i går lagde jeg også denne - en killer fra Opplysningskontoret for kjøtt. Thailandsk oksehalesuppe. Går ikke god for de oppgitte mengdene i oppskriften, jeg tar det på feelingen, og som kjent er "1 chili" et ganske så relativt begrep når det gjelder styrken...
    Ingredienser


    • 1 kg oksehale
    • 2 ss olje
    • 1 stk hakket løk
    • 5 båt hakket hvitløk
    • 3 stk rød chili med frø, hakket
    • 1 stk sitron (kun saften)
    • 1 stk lime (kun saften)
    • 1 ½ ss sukker
    • 1 stk stilk, knust sitrongress
    • 1 boks hakkede hermetiske tomater
    • 3 ss tomatpuré
    • 1 ½ l kjøttbuljong (utblandet) eller kjøttkraft
    • 20 g frisk ingefær
    • 1 stk grønn squash i strimler
    • 1 stk rød paprika i strimler
    • 2 ss hakket, frisk koriander


    1. Varm oljen i en stekepanne eller gryte, brun oksehalene godt. Ta dem opp av gryta.
    2. Fres løk, hvitløk og chili i oljen uten at det blir brunt. Legg i sitrongresset, lime- og sitronsaft og sukker, vend godt sammen. Tilsett hakkede tomater, tomatpuré og buljong/kraft.
    3. Legg oksehalene tilbake i gryta og la det hele småkoke i ca. 3 timer, til kjøttet er mørt og løsner fra bena.
    4. Ta beina ut av kraften, kjøl dem litt ned og sett kraften tilside så lenge. Skjær eller plukk kjøttet av beina. Ta limebladene/sitrongresset ut av kraften.
    5. Ha så kjøttet tilbake i suppa, og tilsett paprika, squash og galangalrot/ingefær. La suppen småkoke i 15-20 minutter.
    6. Like før servering tilsettes 2 ss hakket koriander.
    Suppen skal være litt "skarp" og sterk. Er den for sterk, kan du tilsette 1 dl (per 4 porsjoner) kokosmelk for å runde av smaken.


    http://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/thailandsk-oksehalesuppe[HR][/HR][HR][/HR][HR][/HR]
     

    Chalshus

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.02.2002
    Innlegg
    6.458
    Antall liker
    4.311
    Sted
    Horten
    Torget vurderinger
    8
    Lagde burger i helgen.


    Kjøpte 400g karbonadedeig hos Centra. Småstekte en liten pakke skogsbacon før det ble kuttet i biter og hatt i deigen. Litt krydder og ett egg. Jarsberg og Chevre utgjorde osten. Burde jo bakt brød selv, men men.





    Tomatsuppe i går. Først en jevning, så tre bokser Mutti tomater og litt buljong og krydder. Par tre egg i tallerkenen, brødskive med smør og et glass vann.
     

    BurntIsland

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.02.2006
    Innlegg
    9.137
    Antall liker
    13.682
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    3
    I dag ble det feskkak, potet og råkost. Glemmer fra gang til gang hvor godt det er!



    (men de som lager fiskekaker i brun saus har jeg aldri forstått)
     
    N

    nb

    Gjest
    Pizza og creme brulée smakssatt med sitrongress. Sistnevnte et resultat av at Meny kun solgte sitrongress i Latterlig Store Kvanta, men godt er det forsåvidt. Lag brulée på vanlig måte, men kok opp fløten sammen med sitrongress kakket med kniven og la det stå en 15-20 min for å få ut smaken. Sil, ha i former og sett i ovn til det tykner og avkjøl.
     
    N

    nb

    Gjest
    Hvor mye sitrongress brukte du?
    Mengde fløte? ()
    Dette gir 2 ganske store porsjoner:

    Creme Brulée som jeg lager er 3 dl fløte, 1 dl helmelk eller annen melk (kun fløte funker også fint) som kokes opp sammen med ca 40g (tildvarer ca 2ss) sukker. Jeg bruker 2 eller 3 sitrongress, det er bare å smake seg frem. Smaker det for lite kan man tilsette mer / la trekke lengre. Det er dog viktig å kakke de en del gansker med baksiden av kniven slik at de "sprekker", da kommer smaken mye bedre frem. Blander dette med fire eggeplommer (sil fløteblandingen oppi eggeplommene) som er pisket så det skummer, varmer opp litt igjen i gryta og setter i stekeovn på 95 grader til det tykner. Avkjøl, strø på sukker og svi med brenner. Det står i noen oppskrifter at man kan sette under grillelementet, men det funker dårlig. Risikerer at den skiller seg siden det tar for lang tid å få svidd sukkerlokket.

    Etter eggene er inne i bildet må guffa ikke under noen omstendighet koke. Da skiller den seg og blir kornete, den skal være fløyelsmyk. Kan fint lages dagen i forveien å stå i kjøleskapet, men den bør bli romemperert før severing. Sukkerlokket er best å lage like før servering.

    Har du det travelt lønner det seg å bruke vide, grunne former. Da tykner den raskere og blir nedkjølt raskere. Og så blir det mer sukkerlokk jo videre formen er...
     

    Chalshus

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.02.2002
    Innlegg
    6.458
    Antall liker
    4.311
    Sted
    Horten
    Torget vurderinger
    8
    Her passer det med et bilde av en CB jeg lagde for noen uker siden. Drikken er en Ringi Lobo. Passet bra.

     

    Chalshus

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.02.2002
    Innlegg
    6.458
    Antall liker
    4.311
    Sted
    Horten
    Torget vurderinger
    8
    Biltemas gassbrenner funker forøvrig meget godt, og er billig. 150 kroner eller deromkring.
     
    N

    nb

    Gjest
    Det er påske, det skal spises lam og tradisjonen tro har SmartClub ferskt lam fra Jæren til salgs. Norsk lam er jo godt nesten uansett, ferskt eller frossent.


    Klassisk variant med hvitøk, timian og rosmarin. Servert med ovnsstekte rotgrønnsker (poteter, gulrot og persillerot) og rødvinssaus.
    IMG_0186.jpg

    Min chinois er for øvrig større enn din (ja, jeg er på utkikk etter en mindre og mer praktisk en...)
    IMG_0187.jpg
     
    Sist redigert:
    V

    vinyl-jønki

    Gjest
    Levergryte med hjemmelagd potetstappe,vann.:)
    Fruktsalat med krem
    Kaffe avec
     

    Fenalaar

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.05.2002
    Innlegg
    8.671
    Antall liker
    7.430
    Sted
    Narvik
    Torget vurderinger
    3
    Vi er på hytta, og da er det litt enklere fasiliteter for matlaging. I dag ble det laks med grønnsaker (paprika og purre), krydret med hvitløk og provence-krydder, pakket i folie sammen med litt smør og bakt på grillen. Serveres med kokt mandelpotet og rømme.

    Litt for godt til at det egentlig fortjenes å bli servert på papptallerken...

    Johan-Kr
     

    Torja

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.03.2008
    Innlegg
    2.350
    Antall liker
    1.028
    I dag ble det selvsagt Skjærtorsdag Pizza..:rolleyes:
    Pizza.jpg
     

    Spiralis

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.03.2005
    Innlegg
    19.789
    Antall liker
    8.232
    Torget vurderinger
    0
    I dag blir det Skjertorsdagspinnekjøtt med alt normalt tilbehør! :rolleyes:
     
    X

    X186841

    Gjest
    Middag i 2 dager, kjempegodt med en kraftig rødvin til.

    1-2 Stenger stangselleri
    2 Båter hvitløk
    1 Brocoli
    1 Squash
    1 Aubergine
    3 Gulrøtter
    6 Friske Champignon
    1 Rød paprika
    1 liten bit Ingefærrot (Finhakkes)
    1 boks Vannkastanjer
    4-5 Tomatbokser med Oregano/Basilikum
    794-999 Gram grytekjøtt eller biff
    Litt salt
    Litt pepper
    Litt Merian el..
    Maizenna jevner etter behag
    Kanskje en liten fløteskvett


    Skjær alt i ganske små biter , knus vitløken. Fres det i oliven olje ett par minutter før du slenger oppi tomatboksene. La det koke på svak varme i 1-1.5 timer. Imens skjærer du kjøttet i terninger og bruner i en panne (husk salt og pepper). Ha det oppi gryta og la det koke med siste tiden, tiden er avhengig av hvor mørt kjøtt du har fått tak i.
    Serveres med makaroni og hvitløksbrød.
     
    K

    Kaare G. Opsahl

    Gjest
    Ytrefilet av kalv på ben med potetmos, blomkål og en saus på hvitvin, løk, hvitløk, soyasaus og sjy.
    Bær og kesam til dessert
     

    Figge

    Generalkonsul OVK i Svealand
    Ble medlem
    20.11.2004
    Innlegg
    4.283
    Antall liker
    5.538
    Sted
    Stockholm/Västerås
    Torget vurderinger
    2
    Middag i 2 dager, kjempegodt med en kraftig rødvin til.

    1-2 Stenger stangselleri
    2 Båter hvitløk
    1 Brocoli
    1 Squash
    1 Aubergine
    3 Gulrøtter
    6 Friske Champignon
    1 Rød paprika
    1 liten bit Ingefærrot (Finhakkes)
    1 boks Vannkastanjer
    4-5 Tomatbokser med Oregano/Basilikum
    794-999 Gram grytekjøtt eller biff
    Litt salt
    Litt pepper
    Litt Merian el..
    Maizenna jevner etter behag
    Kanskje en liten fløteskvett


    Skjær alt i ganske små biter , knus vitløken. Fres det i oliven olje ett par minutter før du slenger oppi tomatboksene. La det koke på svak varme i 1-1.5 timer. Imens skjærer du kjøttet i terninger og bruner i en panne (husk salt og pepper). Ha det oppi gryta og la det koke med siste tiden, tiden er avhengig av hvor mørt kjøtt du har fått tak i.
    Serveres med makaroni og hvitløksbrød.
    Konstig smak ni norrmän har, ingefära och kraftigt rödvin. Kanske dags att testa en Gewutztraminer.
     

    VilhelmW

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    20.03.2009
    Innlegg
    3.960
    Antall liker
    217
    Sted
    Alltid lofotværing
    Pinnekjøtt av lofotlam med kålrabistappe, mandelportet og koke-/ dampekrafta til sjysaus. Denne pinnekjøttsida har hengt kjølig og mørkt på kaldloftet siden før jul, og var litt vel tørr. Men et døgn i vann gjorde susen. Jeg bruker litt av krafta i kålrabistappa også, sammen med en dæsj fløte og en liten klump smør. Lutefisk-akevitten gikk fint til pinnekjøttet også, sammen med Kozel øl av den litt mørke typen. Blåbærgele med egenplukka, frosne blåbær til dessert, fordi ungdommene er heilt ville etter sånt....:rolleyes:. Sjøl foretrekker jeg en litt frisk fruktsalat etter pinnekjøttet, men blåbærgeleen funka, den og. Jeg koker opp pulveret fra to pakker med vanlig gelepulver, kutte rned et par d.l. på vannet, og heller dette over ca. 1 liter frosne blåbær. Når bærene har tint, er geleen stivna. Samme metode med jordbær, gir en heilt super gele.
     
    X

    X186841

    Gjest
    Spaghetti all’Amatriciana

    Ta det litt lett i dag. Hadde ikke nok hvitvin igjen til å ha det like moro som i videoen men nok til att det ble bra.
    [video]http://nrk.no/kultur-og-underholdning/1.8097307[/video]
     
    K

    Kaare G. Opsahl

    Gjest
    laks i spinat med ostelokk
    forvell spinat 30 sek i kokende salt vann
    blank løk og hvitløk i smør eller olje
    dekk en ildfast form med spinat
    vælv på løk/hvitløk
    dekk så med fersk laks
    hell over revetost/creme fraice blanding. Bruk en god ost
    20-25 min på 200c i ovnen
     

    emokid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.02.2004
    Innlegg
    5.300
    Antall liker
    6.687
    P1060878.jpg

    4 champagne-mango. 1 liter (ca6 store appelsiner) appelsinjuice. Gul påskelunsj.

    Nå Chana Masala:

     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn