For mange år siden hadde jeg en dyr, amerikansk high-end effektforsterker (som forøvrig låt veldig bra) som plaget meg med høylytt trafobrum fram til ca. kl. 23.30 hver kveld. Hadde leilighet i samme bygg som en Kiwi butikk, og mistenker vel en slags sammenheng her. Uansett, løsningen ble å kjøpe en isofrafo fra Ladac på 2000 VA som ifølge selger ikke skulle legge noen demper på opplevd dynamikk o.s.v. Det fungerte etter hensikten på den måten at brummet ble borte, så jeg fortsatte egentlig bare å bruke den, og den står fortsatt oppkoblet til anlegget. Men for noen få uker siden prøvde jeg å koble forsterkeren rett i veggen istedenfor via Ladac'en, og jeg opplevde det som en umiddelbar forbedring av både dynamikk og kontroll generellt, uten at jeg kan sette fingeren på noe negativt. Så nå bruker jeg kun "strømrens" på kildekomponenter som cd og blu-ray, samt tv-dekoder og spillkonsoll.
Har også opplevd at ferritmagneter på strømledningen til effektforsterker kan ha nesten utrolig negativ effekt på lyden.
Dette er mine erfaringer angående strømrens, og mitt tips er å prøve seg fram litt. Vil forøvrig benytte anledningen til å tipse om et billig tweak, hvis man finner billige kontakter som tar 4mm2 kabel. Denne kabelen koster nesten ingen penger, og kan gi en liten aha-opplevelse hvis man bytter ut en standard 2,5mm2 e.l. til en effektforsterker eller integrert for den saks skyld. Den har selvsagt ingen strømrensende effekt, bare godt dimensjonerte, fleksible ledere som er lovlig å bruke, i motsetning til strømkabler med solid core ledere.
Komfyrkabel - Biltema