Begynner å få lyst på platespiller - mangler erfaring

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • A

    aair

    Gjest
    Vel, spilleren har et "strengt design" uforandret siden 1979, men hver sin smak :)
     

    larkrla

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.11.2005
    Innlegg
    3.102
    Antall liker
    2.300
    Sted
    Sørlandet
    Torget vurderinger
    2
    @ aair: Tøff spiller, men er ikke sikker på om den holder trådstarters strenge design kriterier.


    mvh
    Joda, den der var tøff, nesten litt art-deco. Designkriteriene er ikke så heftige, jeg har kun vist til et par spillere jeg liker utseendet til, og i tillegg sagt at planker ala Rega nok faller utenfor. Jeg setter likevel pris på bidragene til Rega_man, jeg liker folk som er entusiastiske ift egne opplevelser og valg.

    Det jeg som nevnt kan klare meg uten, er oppramsing av masse utstyr linket til på internett, uten noen som helst kompetanse/erfaring vedr det linkede produktet. Jeg liker å ta meg av google-søk selv.
     
    • Liker
    Reaksjoner: oct

    larkrla

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.11.2005
    Innlegg
    3.102
    Antall liker
    2.300
    Sted
    Sørlandet
    Torget vurderinger
    2
    det er strid om smak, mulig trådstarter ikke helt hvor han (?) står selv.

    Putt penger i litt mer enn ok platespiller, spill skivene du kjøper, og kjøp ofte, bruk heller penger her de første åra.
    Kost på deg mer enn tenkt på en RIAA, fleksibel sådan. Du kan ha verdens dyreste vinylplanke, men gjett om den møter sin Jack the Ripper i en tam, middelmådig drepende undermåls kjedelig forsterkerboks.
    Hyggelige PUs i 3-4K sjiktet finnes det flere av.

    Lykke til, jeg skal ikke mene om merker osv., noen aha opplevelser har det likevel blitt underveis.
    Det første du nevner er selvsagt rett. Jeg har ikke eiet en platespiller siden 1988, men de senere årene har jeg vært på noen demoer og erfart at jeg liker lyden av platespillere. I tillegg synes jeg platespillere er det kuleste hifi-produktet ved siden av åpne rør-forsterkere, som mine egne Ayon-blokker jeg er helt forelsket i.

    Du må gjerne mene noe om merker for min del, jeg hadde satt pris på om du delte dette. Jeg har ikke hørt noen kritiske bemerkninger til spilleren jeg viser i åpningsinnlegget. Håper ingen lar være å komme med meninger og ytringer for høflighetsskyld.
     

    oct

    Æresmedlem
    Ble medlem
    09.04.2009
    Innlegg
    12.260
    Antall liker
    8.272
    Sted
    Oslo
    @ larkla: Da jeg selv ikke har konstruktive forslag lenger, bumper jeg tråden m. nøytrale/intetsigende innlegg, i påvente av noen av vinyl-guruene, som jeg tror kan ha et el. fler "ess i ermet".
    Edit: Ser at bumping er unødvedig f.ø.


    mvh
     
    Sist redigert:
    Z

    Zomby_Woof

    Gjest
    Fair enough å få belyst ting fra begge sider. Men av og til kan man begynne å lure på om nicket ditt refererer til det engelske ordet for mann, eller om det refererer til Rega-mani.
    Noe usikker hva hensikten din er bak å kommentere nicket mitt. Men for at det ikke skal være noe tvil så eier jeg selv en P9 og IOS MC Riaa fra Rega. Har forøvrig ingen mani mot noen merker annet en at jeg har sansen for produsenter som står for sine teorier og bygger år etter år etter denne filosofien. I tillegg har jeg også sansen for produsenter som bygger alt in house. Det være driverk, armer, pickuper osv. Det bringer imo ofte en hvis synergi i produktene.
    Både masse og stivhet er reaktive komponenter. Reduserer man massen eller øker stivheten så hever man resonansfrekvensen(e), så enkelt er det. Ikke er det stort annet som skjer heller.
    Det er riktig nok, men det viktigste er ikke nødvendigvis hvilken frekvens systemet resonerer i, men hvor mye det resonerer (amplitude) og hvor raskt bevegelsen dempes igjen etter at systemet har blitt satt i bevegelse. Generelt sett vil det være enklere å dempe et system som har en lav vekt og høy egenfrekvens enn motsatt.

    Edit: bare for å kommentere hva Gut_Man sier om underlaget:
    Det er nok riktig at racket -sammen med de andre komponentene som står på det- i veldig stor grad (størst?) grad vil være absorbent av akustisk feedback. Racket vil som hvilken som helst annen komponent absorbere mest energi rundt sin egen resonansfrekvens (og vil vibrere i takt med den). Den værste kombinasjonen vil du få dersom spilleren og racket har omtrent like resonansfrekvenser. Det å ha en lett spiller på et tungt rack er egentlig ikke et stort problem. Hele spilleren (dvs også både pickup og tallerken) vil svinge med den lavere frekvensen til racket uten at det nødvendigvis induserer noe signal i pickupen. Det som induserer et signal er differansen i bevegelse mellom nåletuppen og pickup huset. Det kan likegodt skje dersom du har en "ett tonns tallerken" og en lett arm.
    Jeg kommenterer litt rundt begge. Ikke hensikten å starte en krangel, i hvert fall ikke dra andre inn i det. Men tematikken er på mange måter den samme i disse innleggene.

    For å ta dette med nicket, Rega_Man. De fleste her inne har en eller flere favoritter i en eller flere produktkategorier. Det er direkte sjelden at hfs'ere er sjenerte for å bregrunne sine valg av dette og hint. Men likevel opplever jeg det som om du løper litt fortere enn de aller fleste i retning skyttergravene. Jeg opplever det som om du argumenterer for Regaspillerne som om de skulle være objektivt og universelt bedre enn alle andre. Jeg synes ærlig talt at du er veldig lite villig til å nyansere og balansere innspillene dine. Jeg opplever som sagt Roy Gandy som en konstruktør med en dogmatisk og nærmest monoman tilnærming til de komplekse og ofte motstridende hensyn som egentlig bør tas. Og jeg opplever det som om du henger deg temmelig ukritisk på den teoretiske argumentasjonen Rega publiserer i sin reklame. I praksis følger ikke Rega prinsippet om lettest og stivest mulig fullt ut heller. Filtmattene deres bryter prinsippet, og med det samme en god del plagsomme resonanser. Dette skulle strengt tatt vise at teorien må vike for praktiske hensyn i møte med virkeligheten.

    Jeg kjenner igjen dine beskrivelser av Regaens gode sider. Men opplever du at andre spillere yter bedre enn Rega på noe som helst område? Som alt annet ferdigkonstruert og -produsert er Regaspillere et kompromiss. Som min egen. Som alle andre platespillere. Les hva jeg ønsket meg ved mine to forrige oppgraderinger, hvordan jeg opplevde å få det, og til hvilken pris. Se mitt lange innlegg over for en antydning om hva jeg har valgt bort på bakgrunn av mine budsjettbegrensninger.

    Så litt mer om det teoretiske og det praktiske, Kalle Klovn og Gut_Man: Trikset er nok i praksis å bryte resonanslooper. Jeg hadde en temmelig skremmende opplevelse da jeg satt min nye VPI Scoutmaster på et IKEA Corras nattbord med Soundcare spikes under. Her traff alt, gulv, 'rack', spiller. Resultatet var en helt uutholdelig feedbackloop (ikke kraftig nok til selvsving, men likevel). Dette ga en så sterk farging i øvre mellomtone at begynte å tenke i retning av å bytte tilbake til Regaen. Så begynte jeg å eksperimentere med IKEA slakterblokk under spilleren. Dette ga meg en klar indikasjon på at problemet kunne løses, og senket hvilepulsen med minst 20 slag. Senere justerte jeg litt på tingene, og fikk et resultat som var riktig fint. Å bryte loopen funker strålende, og kan enkelt oppnås gjennom å introdusere et element med en annen frekvens et eller annet sted underveis. Det er akkurat det Rega gjør med filtmattene sine, og mange andre på mange andre måter.
     

    oct

    Æresmedlem
    Ble medlem
    09.04.2009
    Innlegg
    12.260
    Antall liker
    8.272
    Sted
    Oslo
    Utmerket innlegg fra Zomby_Woof. Jeg tror at trådstarter heller efterspør flere drivverk i prisklassen rundt 40 k.


    mvh
     

    K.H.

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.03.2005
    Innlegg
    3.155
    Antall liker
    1.152
    Torget vurderinger
    10
    Selv bruker jeg LP-12 og er godt fornøyd med den, men skulle jeg valgt spiller i dag tror jeg nevnte dr. feickert woodpecker ville vært høyt oppe på ønskelista. Dette bl.a pga. et enkelt og stilig design, helt etter min smak. Og ikke så ille priset heller, omtrent som Keel subshassis til LP-12, bare for å trekke en litt sjofel sammenligning.

    Litt ny enda kanskje, så eventuelle svakheter er kanskje ikke kommet for dagen, men skjønner egentlig ikke hva dette skulle være. Eneste jeg savner er et støvdeksel, noe jeg ikke ville vært foruten på noen spiller, men dette lar seg sikkert skaffe uorginalt.
     

    Voff

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.11.2006
    Innlegg
    11.164
    Antall liker
    8.539
    Torget vurderinger
    1
    [
    Med 18 kg alutallerken som svever på et magnetfelt har man dyp og fast bass i massevis.
    Hvorfor har den aluminiumstalerken? Artig om noen hadde prøvd å kakke i tallerkenen og målt ringinga....
     
    A

    aair

    Gjest
    Der sneik det seg inn en trykkleif, da det er tallerken av rustfritt stål.
     

    BigSwifty

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.06.2004
    Innlegg
    3.647
    Antall liker
    3.816
    Bass og dynamikk er også svært viktig for meg. Jeg er ikke så opptatt av "superoppløsning", eller at det låter dønn nøytralt.

    Så må det være kurant å sette opp og justere. Jeg tror ikke jeg kan leve med et system som må fintunes før hver spilling. Som tidligere nevnt vil jeg forsøke å holde meg under 40`for drivverket. Nytt eller brukt spiller ingen rolle så lenge jeg får godfølelsen. Jeg må like utseendet på spilleren.
    Her har du nettopp beskrevet egenskapene til La Platine Verdier.

    Vis vedlegget 209439

    Med 18 kg ståltallerken som svever på et magnetfelt har man dyp og fast bass i massevis. Sett på en 12" arm og en Ortofon SPU og du glemmer alt pjattet om nøytralitet for det her spiller simpelthen MUSIKK. Spilleren er også lett å sette opp med sine få presisjonsmaskinerte kvalitetsdeler. Mer info om oppsett av spilleren i denne tråden: http://www.hifisentralen.no/forumet/mitt-anlegg-og-billedtra-der/66446-laudiophile.html

    Nypris er ca. 60k, mens bruktprisene ligger på mellom 30 og 40k. Ikke ofte disse spillerne er til salgs på bruktbørsen og dét er det en grunn til. Lykke til i valget av spiller!

    Nydelig spiller - synd med fiskesnøret :) siden det er henvist til min 301 i tråden, kan jeg si at det fremdeles er i anlegget, vil bli sendt til UK i høst for blodtrimming og påmontert en dynavector 505.

    Elsker dynamikken og live-følelsen i denne spilleren og ja, den mangler noen detaljer i toppen, men hvis det betyr mere for deg enn overlegen dynamikk, musikalitet i verdensklasse og verdens kuleste stamtavle, vel da er vi på forskjellige planeter.

    ...og bare så det er sagt: det er helt ok! Det viktigste er å finne en spiller som passer dine musikalske preferanser.
     
    Sist redigert:

    impulse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2006
    Innlegg
    13.199
    Antall liker
    7.675
    Sted
    Hølen
    Det er kommet mange uhyre gode forslag her, og du har en spennende tid foran deg når du skal navigere i dette landskapet. Som relativt fersk er det viktig å finne en spiller som er rimelig tett på å være "set and forget", og som gir årevis med problemfri nytelse.Hadde budsjettet ditt vært litt mindre ekspansivt, ville jeg anbefalt Wilson Benesch Circle, som er det kvasseste platespillerkjøpet man kan gjøre i dag.Storebroren ACT, som er min personlige referanse, er utgått for noen år siden. Den kan fåes brukt, men er skjeldnere enn øyenbryn på egg, og er kilen å sette opp. Ingen førstegangsspiller, selv om lydkvaliteten er helt der oppe, og prisen er overraskende lav. Om du finner en. Men du sikter kanskje ikke i den retningen, og både en brukt Verdier, en større Nottingham, en Avid eller en Woodpecker ville stått på min liste, om ikke annet.Samt en brukt Kuzma Stabi Reference. Den er et funn som ikke så mange vet om. Det ligger forresten en komplett Sota på bærsen som så definitivt fyller kravene dine, om du faller for den litt dystre estetikken. Koster over førti, men så trenger du ikke lete etter arm eller pickup. En siste spiller jeg ville kikket på, er Roksans luksusutgave av Xerxes. Jeg har netopp hatt den i hus, og den spiller med en størrelse, skala, dynamikk og potent bassgjengivelse som det var umulig å ikke la seg imponere av.Åpenheten og innsynet i musikken er noe av det beste jeg har hørt fra vinyl.

    Jeg må vel egentlig si meg enig med Sluket i at Verdier-spilleren ikke akkurat oser "innstegsmodell", forresten. Bare for å ha sagt det.

    Takk til Zomby for innsiktsfulle beskrivelser, formidlingsevne og refleksjon. Stjerne i boka!

    Jeg har forresten ingen problemer med å fortså Swiftys boblende og velformulerte entusiasme for sin egen klassiker. Den flytter både panneluggen og forventningene til de som hører den. Men vintage er nå engang vintage, og jeg forsto at utseendet kanskje ikke var din kopp med te.

    Uansett, lykke til med valget. Er du først hekta på vinyl, er det som de fleste her inne vet ingen vei tilbake.
     
    Sist redigert:

    impulse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2006
    Innlegg
    13.199
    Antall liker
    7.675
    Sted
    Hølen
    ....forøvrig er det helt riktig som mange har påpekt før meg, det hjelper ikke hvilken rigg du måtte lande på om riaa-trinnet ditt ikke følgeer med i svingene. Og hvilket trinn du velger, er selvfølgelig knyttet til pickup og lydsignatur. "Goes without saying", som det heter på nynorsk. Du nevner cj TEA 2, som helt sikkert låter strålende. Jeg har mye erfaring med ting derfra, men ikke dette. Ellers har Rogue et fantastisk godt trinn til rundt 20 000 som nok bør på lista, sammen med Parasounds JC 3, designet av legenden John Curl. Du finner min omtale av dette i Fidelity nr 59. Glitrende til prisen, selv om det ikke er et eneste rør. Det tysteste trinnet jeg har hørt. Og ett av de mest dynamiske. Husk på at den lydsignaturen du ænsker er det ikke bare platespillerverket som skal stå for.
     
    Sist redigert:

    larkrla

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.11.2005
    Innlegg
    3.102
    Antall liker
    2.300
    Sted
    Sørlandet
    Torget vurderinger
    2
    Takker for utrolig mange positive og innsiktsfulle innspill. Det er fantastisk å oppleve at så mange vil dele av sin kunnskap når man mangler den selv.
    Det er selvsagt ikke slik at jeg "må" bruke 40' på et drivverk, men av erfaring vil det alltid dukke opp spørsmål om budsjett ganske raskt hvis man unnlater å si noe om dette. Med god tonearm, PU og Riaa skjønner jeg jo at pengene nok skal få ben å gå på uansett.

    Jeg likte egentlig WB Circle-spilleren og jeg ser at flere av Nottingham-spillerne tiltaler meg.

    Det "bekymrer" meg kanskje litt at den spilleren jeg først viste bilde av, Transrotor Zet-3 ikke nevnes av noen. Betyr det at dere ikke har kjennskap til den, ikke tar merket seriøst, eller rett og slett at det menes at den ikke er verdt å satse på?
     

    ErosLoveking

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.02.2004
    Innlegg
    15.738
    Antall liker
    3.918
    Sted
    Oslo
    tror de fleste av oss har kjennskap ofte begrenset til eget utstyr, og det blir vanskelig når en nærmest predikerer for egne valg. Zomby skriver bra syns jeg, og Rudi kan sikkert komme med tungtveiende anbefalinger på RIAA/PU-siden med sin årelange og brede brukerfaring.

    Uansett, vinyl er svært vanedannende når en først har satt igang, spør meg. ;)
     

    Dazed

    Æresmedlem
    Ble medlem
    29.01.2003
    Innlegg
    20.540
    Antall liker
    7.238
    Sted
    Sarpsborg
    Torget vurderinger
    2
    Apropos Nottingham: Hva med Fletcher Audio, som jo var det siste Tom (?) Fletcher designet før han gikk bort?
     

    impulse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2006
    Innlegg
    13.199
    Antall liker
    7.675
    Sted
    Hølen
    WB Circle kan kjøpes med en utmerket pickup,en WB Ply,som egentlig er en karbonfibermodifisert Benz Glider. Da heter hele stasen "The full circle" og klokker inn på ca. 30.000. Med lltt ekstra til bedre matte,føtter og dedikert nettkabel får du en skremmende god spiller som kan hevde seg sterkt mot langt dyrere ting.
     

    Voff

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.11.2006
    Innlegg
    11.164
    Antall liker
    8.539
    Torget vurderinger
    1
    Nottingham Hyperspace er sikkert også bra...
     

    Vedlegg

    Lagga

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.09.2005
    Innlegg
    9.062
    Antall liker
    29.201
    Sted
    Sarpsborg
    Torget vurderinger
    2
    Det er så mye å velge i....

    Men, når jeg selv tok opp igjen vinylinteressen "på orntli'" for en ca 8 år siden, valgte jeg å gå for en klassiker
    jeg kjente fra før; Michell GyroDec



    Spilleren er fjærende, og det er en jobb å sette den ordentlig opp, men den er ikke så kilen som enkelte andre velkjente konkurrenter,
    en sjekk om året er tilstrekkelig. Michell tilbyr dedikerte armbaser til de aller fleste fabrikat, for en hyggelig pris.
    I mine øyne er det en spiller som tilbyr en stor grad av eierglede, den har vært i produksjon i over 30 år - og det er en grunn for det.

    Lydmessig... Tja, det er såklart avhengig av hvilken arm og PU som velges, Michell selv tilbyr vel kun Regaderivater, men det er mye fint
    å få også, - jeg satte opp en GyroDec for en bekjent, med en SME M2-9arm og Benz Glider det spilte meget godt, spilleren er ellers mer
    enn kapabel til å yte dyrere armer, SME som andre, rettferdighet.
    Synes en GyroDec generelt spiller med god autoritet og mye PRaT, en festlig spiller, på alle vis!

    Neste "store" spiller jeg investerte i, var en Nottingham Analogue Spacedeck (heter nå Ace Space), hadde hørt og sett den hos en kompis,
    det er et imponerende byggverk, når det gjelder designfilosofi såvel som byggekvalitet.
    Kjøpte den med Nottingham Analogues egen 9" karbonarm, meget god arm, som du skal et stykke opp i pris for å banke.
    Nottingham Analogues spillere er ufjæret og tunge og solide, slik spiller de også; stålkontroll over hele registeret og beksvart bakgrunn
    Etterhvert investerte jeg også i et sk "heavy kit" til denne spilleren, dette øker vekten på tallerkenen, og gir spilleren enda et hakk bedre kontroll
    og enda svartere bakgrunn - og enda fetere "look".





    Eiergleden ved Nottingham Analogue er også meget høy, det er null bling, men spillere som istedet oser av klasse og genial minimalisme.

    Nå, akkurat det med genial minimalisme, gjelder vel den neste spilleren jeg kjøpte og; Wilson Benesch The Circle



    Dett er en meget dyktig spiller, du skal ikkke spille mange skivene før du virkelig setter pris på alt hva denne kan, den er nær innpå en
    perfekt plattform til sin pris, og spiller (passende nok) ringer rundt det meste. Jeg ville nok valgt denne foran "any" Transrotor, any day,
    - men det er vel og bemerke min smak da.

    I den grad det er mulig å skille ytelsen til arm og spiller i The Circle (de passer som hånd i hanske til hverandre), er det nok armen som imponerte
    meg mest, den er virkelig uangripelig.

    Neste trinn på stigen var da å prøve å heve innsatsen på både spiller- og armsiden, for å komme til "min variant" av en "superspiller",
    armen var funnet, dvs jeg kjøpte ACT Two, som er storebror til The Circle's ACT 0,5.



    Så var det selve kverna, etter å ha hørt diverse fjærende spillere; GyroDec, Linn LP12 etc, visste jeg at jeg foretrekker spillere uten fjæring,
    og Nottingham Analogue er det som har imponert meg mest, spiller for spiller.
    Tenkte å lete etter en Hyperspace, skjønt hvor stor forskjellen er mellom den og en Ace Space med heavy kit, tja........
    Uansett dukket det opp en Dais, og da var det gjort!





    Det fulgte arm med Dais også, og den ble etterhvert også montert, alle Nottingham Analogues spillere kan ta to armer, om det er interessant.



    Dais har en rotasjonsstøpt jerntallerken, med en topp av et tungt kunstmateriale, tallerkenen veier 22 kg, dette koblet med et presisjonslager
    av den samme bronsen den Britiske Marine bruker i sine drivlager, samt en solid underdimensjonert motor...
    Vel, den redefinerer "den stora tystnaden" for meg, matchen med Wilson Benesch ACT Two er også meget god, de liker seg godt i samspill.

    Det siste som har skjedd med denne spilleren, er at Nottinghamarmen er byttet ut med en SME 312S, jeg ser ikke for meg at denne greier å matche ACT Two, men tolvtommere er morsomme, og det skal bli interessant å se hva den kan yte med en god PU.

    Jeg vet ikke om dette klassifiserer som noen anbefaling, men det er noen av mine erfaringer med noen av de nevnte kandidater,
    jeg vet hva jeg ville gått for selv da...... :rolleyes:

    Vennlig hilsen

    Morten
     
    Sist redigert:

    Dazed

    Æresmedlem
    Ble medlem
    29.01.2003
    Innlegg
    20.540
    Antall liker
    7.238
    Sted
    Sarpsborg
    Torget vurderinger
    2
    Jeg vet ikke om dette klassifiserer som noen anbefaling, men det er noen av mine erfaringer med noen av de nevnte kandidater,
    jeg vet hva jeg ville gått for selv da...... :rolleyes:
    Nå lurte jeg nesten på om du hadde svart i feil tråd, for dette svaret er jo gull verdt til det jeg lurer på også. :)
     

    Lagga

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.09.2005
    Innlegg
    9.062
    Antall liker
    29.201
    Sted
    Sarpsborg
    Torget vurderinger
    2
    Har vært borte hos deg og, men så ikke innlegget ditt før jeg hadde skrevet dette....
     

    larkrla

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.11.2005
    Innlegg
    3.102
    Antall liker
    2.300
    Sted
    Sørlandet
    Torget vurderinger
    2
    Har vært borte hos deg og, men så ikke innlegget ditt før jeg hadde skrevet dette....
    Lagga; selv før ditt glimrende innlegg, er nok Nottingham Hyperspace den spilleren som har trigget den aller største interessen hos meg av alle de fantastisk gode forslagene som har kommet. Dessuten har den en pris jeg kan tenke meg å betale, ikke helt uvesentlig.

    Som jeg har nevnt tidligere, ser jeg meg uansett nødt til å "kjenne og ta" litt i noen spillere før jeg bestemmer meg, i tillegg til å se og høre noen av dem selvsagt.

    En annen ting; jeg mener å huske at Brekke i Fidelity skrev en fantastisk flott artikkel om noe platespiller-relatert for ikke så altfor lenge siden. Noen som husker hvilket nummer det evt var?
     

    bluesbreaker

    Hundeeier
    Ble medlem
    05.03.2009
    Innlegg
    23.226
    Antall liker
    61.917
    Sted
    Blåskogen
    Torget vurderinger
    1
    Brekke har skrevet mye om platespillere i Fidelity.
    (også på HFS)
    På hjemmesiden står det index over innhold i alle utgitte numre.

    Dessuten finnes det andre magasiner som skriver om platespillere.
    (Stereophile, HiFi News, Stereoplay osv.)
    I disse kan man også se måleresultater fra lab.
     

    Kalle Klovn

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.09.2009
    Innlegg
    3.680
    Antall liker
    3.322
    Sted
    Sandnes
    Torget vurderinger
    7
    I siste nummer av Watt har Roy Ervin Solstad testet den siste utgaven av klassikeren Roksan Xerxes. Verdt å lese. Meget pen spiller spør du meg.
     

    oct

    Æresmedlem
    Ble medlem
    09.04.2009
    Innlegg
    12.260
    Antall liker
    8.272
    Sted
    Oslo
    Gunnar Brekke har en innføring i vinyl i Fidelity nr. 56. I samme blad er en test av Wilson Benesch Full Circle. Brekke er f.ø. en av guruene som ikke har vært inom tråden ennu.
    Edit: Glemte jo helt å rose laggas meget gode innlegg.

    mvh
     
    Sist redigert:

    larkrla

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.11.2005
    Innlegg
    3.102
    Antall liker
    2.300
    Sted
    Sørlandet
    Torget vurderinger
    2
    Gunnar Brekke har en innføring i vinyl i Fidelity nr. 56. I samme blad er en test av Wilson Benesch Full Circle. Brekke er f.ø. en av guruene som ikke har vært inom tråden ennu.
    Edit: Glemte jo helt å rose laggas meget gode innlegg.

    mvh
    Takk, finner frem nr 56 i dag!
     

    ottone

    Æresmedlem
    Ble medlem
    08.04.2008
    Innlegg
    14.357
    Antall liker
    11.339
    Sted
    Stavanger
    Torget vurderinger
    3
    I siste nummer av Watt har Roy Ervin Solstad testet den siste utgaven av klassikeren Roksan Xerxes. Verdt å lese. Meget pen spiller spør du meg.
    Enig med deg der. Xerxes er en nydelig spiller å se på. En klassiker som får mange gode omtaler rundtomkring.
    Men hvem forhandler egentlig Roksan spillere i Norge nå?
     

    larkrla

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.11.2005
    Innlegg
    3.102
    Antall liker
    2.300
    Sted
    Sørlandet
    Torget vurderinger
    2
    Gitt hva som er indikert av preferanser og budsjett, syns jeg spilleren fra seneste Fidelity fortjener å vurderes:

    Magne System :: Bergmann Audio

    Vis vedlegget 209399

    Den hadde nok passet fint inn, men til 80' er den i utgangspunktet for kostbar. Budsjettet får evt modnes litt utover høsten...
    Jeg får ikke denne ut av hodet, selv om prisen er en del høyere enn utgangspunktet. Prisen er kanskje inkludert tonearm? Designet er fantastisk, må tenke litt mer på denne.
     

    Kalle Klovn

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.09.2009
    Innlegg
    3.680
    Antall liker
    3.322
    Sted
    Sandnes
    Torget vurderinger
    7
    I siste nummer av Watt har Roy Ervin Solstad testet den siste utgaven av klassikeren Roksan Xerxes. Verdt å lese. Meget pen spiller spør du meg.
    Enig med deg der. Xerxes er en nydelig spiller å se på. En klassiker som får mange gode omtaler rundtomkring.
    Men hvem forhandler egentlig Roksan spillere i Norge nå?
    Jeg mener hvertfall at Resonans kunne skaffe denne.
     

    Salty Dog

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.01.2008
    Innlegg
    2.982
    Antall liker
    1.875
    Sted
    Hokksund
    Torget vurderinger
    3
    Hei larkrla!
    Jeg har med stor interesse fulgt tråden din. Og fått mange nyttige tips. Min vinyl-historie er nesten en blåkopi av din - jeg kvittet meg med min siste platespiller (en direktedrevet Technics et eller annet) rundt 1990. Jeg har som deg heldigvis beholdt LP'ene mine; de har fulgt meg godt lagret i pappesker gjennom diverse flyttinger. Og jeg mangler oversikt over dagens tilbud av platespillere.

    I likhet med deg får heller ikke jeg denne (Bergmann Magne) ut av hodet, selv om prisen (80K m/arm) er litt stiv:

    Bergmann_Magne.jpg


    Prinsippet med tangentialarm er besnærende - avspilling på samme måte som platen ble gravert. Men implementeringen byr nok på utfordringer; ellers hadde vi vel sett flere tangentialspillere. Skulle jeg tro. Og jeg liker ideen med luftlagring av arm og tallerken. Og det enkle, stilrene designet. Og TT's begeistring i siste Fidelity.

    Mvh Salty
     
    Sist redigert:

    impulse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2006
    Innlegg
    13.199
    Antall liker
    7.675
    Sted
    Hølen
    Begeistringen har ikke lagt seg,Salty.Bergmann Magne er en helt fantastisk spiller.

    Det er forøvrig Moet Audio som importerer Roksan, og topputgaven av Xerxes med referansearm,pickup,riaa,psu og subchasssis omtales i neste nummer av FFidelity.
     

    Kalle Klovn

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.09.2009
    Innlegg
    3.680
    Antall liker
    3.322
    Sted
    Sandnes
    Torget vurderinger
    7
    Begeistringen har ikke lagt seg,Salty.Bergmann Magne er en helt fantastisk spiller.

    Det er forøvrig Moet Audio som importerer Roksan, og topputgaven av Xerxes med referansearm,pickup,riaa,psu og subchasssis omtales i neste nummer av FFidelity.
    Fint å høre at det blir et neste nummer av Fidelity! Jeg begynnte nesten å bli usikker på hvilken retning skuta har.
     

    Dazed

    Æresmedlem
    Ble medlem
    29.01.2003
    Innlegg
    20.540
    Antall liker
    7.238
    Sted
    Sarpsborg
    Torget vurderinger
    2
    Selv hadde jeg muligens vært litt skeptisk til at spilleren min het Magne. Har de flere modeller? Knut, Petter? ;)
     

    oct

    Æresmedlem
    Ble medlem
    09.04.2009
    Innlegg
    12.260
    Antall liker
    8.272
    Sted
    Oslo
    Selv hadde jeg muligens vært litt skeptisk til at spilleren min het Magne. Har de flere modeller? Knut, Petter? ;)
    Navnet skjemmer ingen. Finnes jo high-end rør monoblokker som heter "The Lars". O.T. her, seff. Men kunne ikke dy meg.


    mvh
     

    soa

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.04.2006
    Innlegg
    2.453
    Antall liker
    983
    Torget vurderinger
    18
    Selv hadde jeg muligens vært litt skeptisk til at spilleren min het Magne. Har de flere modeller? Knut, Petter? ;)
    Bergmann Audio henter vel produktnavnene fra Norrøn mytologi. Derav Magne, Sindre og Sleipner.

    mvh
     

    Dazed

    Æresmedlem
    Ble medlem
    29.01.2003
    Innlegg
    20.540
    Antall liker
    7.238
    Sted
    Sarpsborg
    Torget vurderinger
    2
    Selv hadde jeg muligens vært litt skeptisk til at spilleren min het Magne. Har de flere modeller? Knut, Petter? ;)
    Navnet skjemmer ingen. Finnes jo high-end rør monoblokker som heter "The Lars". O.T. her, seff. Men kunne ikke dy meg.


    mvh
    Så Magne på Lars forsterkeri, og NO Leif Series kabler selvsagt. Hva mer? ;)
     
    • Liker
    Reaksjoner: oct

    oct

    Æresmedlem
    Ble medlem
    09.04.2009
    Innlegg
    12.260
    Antall liker
    8.272
    Sted
    Oslo

    mteinum

    Æresmedlem
    Ble medlem
    29.05.2007
    Innlegg
    10.156
    Antall liker
    3.966
    Sted
    Øya
    Torget vurderinger
    1
    Selv hadde jeg muligens vært litt skeptisk til at spilleren min het Magne. Har de flere modeller? Knut, Petter? ;)
    Navnet skjemmer ingen. Finnes jo high-end rør monoblokker som heter "The Lars". O.T. her, seff. Men kunne ikke dy meg.


    mvh
    Så Magne på Lars forsterkeri, og NO Leif Series kabler selvsagt. Hva mer? ;)
    O.T. Men hvaslags h.t.


    mvh
    Dersom DIY er en mulighet; Thor
     

    Lagga

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.09.2005
    Innlegg
    9.062
    Antall liker
    29.201
    Sted
    Sarpsborg
    Torget vurderinger
    2
    Lagga; selv før ditt glimrende innlegg, er nok Nottingham Hyperspace den spilleren som har trigget den aller største interessen hos meg av alle de fantastisk gode forslagene som har kommet. Dessuten har den en pris jeg kan tenke meg å betale, ikke helt uvesentlig.
    Takk for ros! I en slik prisklasse er det vel uansett på sin plass å "kjenne på sakene" - hi hi, det minner meg forresten om en tildragelse på Kurfürstendamm for noen år siden, - men det er nå en helt annen historie....
    Anyway; Hyperspace er en gedigen spiller, veldig mye for pengene og, og jeg tror sikkert Cash åpner døra for en titt/lytt om du er i Oslotraktene....

    Besnærende spiller Bergmann og, stramt design - noe man elsker eller hater kanskje? Tangentialarm er noe jeg alltid har hatt blandede følelser for, prinsippet er
    kjempesmart - men stiller store krav til design, materialer og konstruksjon, mye som kan gå galt der...

    Brekkes artikkel i Fidelity 56 er en glimrende gjennomgang, her får man svar på "det meste".

    ShineySmileysSmile.jpg


    / Morten
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn