Selvbygg er smart
Da får du definitivt en bedre forståelse av prinsipper. Ikke minst prinsippet om evig frustrasjon og prinsippet om at ting aldri blir ferdig. Prinsipielt kan man så spørre seg om dette er interessant forståelse?
Robert har sniffet for mye fiolinlakk. en 15" uten delefilter med superdiskant 10khz 6db (!) høy oppbrytning, elendig spredning og ujevn frekvensrespons.Denne f.eks virker interessant: Unbenanntes Dokument
He he, vel, det prinsippet lever uansett i beste velgående uavhengig av selvbyggSelvbygg er smartDa får du definitivt en bedre forståelse av prinsipper. Ikke minst prinsippet om evig frustrasjon og prinsippet om at ting aldri blir ferdig. Prinsipielt kan man så spørre seg om dette er interessant forståelse?
Like fullt er det en drøss med lykkelige brukere.Robert har sniffet for mye fiolinlakk. en 15" uten delefilter med superdiskant 10khz 6db (!) høy oppbrytning, elendig spredning og ujevn frekvensrespons.Denne f.eks virker interessant: Unbenanntes Dokument
Så du mener dette er et meningsløst forsøk?eier 10" utgaven som står på snekkerboden, og har lyttet til dipol variant med 12" . noen egenskaper har de, men rent teknisk sett er de håpløse. helt utrolig at man gir blaffen i delefilter i en tid hvor man får aktive slike for $100 og oppover.
.
Som nevnt ovenfor hadde jeg ikke mer å tillegge;- burde dog ha fått med den fysiske opplevelsen;- for min del handler det for en stor del om å "lytte" med hele kroppen;- det blir altså enten eller;- har aldri vært særlig interessert i subtiliteter,- sitter aldri i noe sweet spot,- men det tonale må være på plass,- og makrodynamikken så nær realistisk som mulig.
Og så et lite hjertesukk:- registrerer at mytene fortsatt florerer;- må få minne om at en watt er en watt,- samme hvorledes den er generert,- ingen forskjell,- være seg solid state i ulike former,- eller museale vakuumrør varianter.
Grace,- som har pådratt seg tinnitus, og lever godt med det.
.
Ja. Det er omtrent det eneste som egentlig betyr noe med en høyttalerkabel. Lav seriemotstand, dvs kort og tykk. Lengden er eksakt like viktig som tverrsnittet.Ok, så lavest mulig utgangsimpedanse regner jeg da som en god ting.
Når du sier seriemotstand i høyttalerkabelen, kan jeg forstå det da som f.eks at en tykk kabel (med lav awg?) vil være å foretrekke fremfor en tynn pga graden av dempning/eller opprettholdelse av lav utgangsimpedanse?
Dipoler har jeg opplevd noe trøblete å plassere, så det utgår i dette fallet.de her er evig mer kontrollert oppover iallefall:
Waveguide Speaker kits DIY Sound Group
gainphile har noen fornuftige aktive dipoler:
Gainphile
cornscala er også grei.. langt renere mellomtone enn en 15" "fulltone" fra bastanis.. men ikke forvent nirvana.
Egentlig er induktans viktigere. Den former frekvensgangen littegranne fra 7-8 kHz og opp. Lav induktans gir flatest frekvensgang. Naturlovene tilsier at det blir en avveining mellom lav induktans og lav kapasitans. Kabler med lav induktans får gjerne høy kapasitans. Det er OK og gir ingen hørbare konsekvenser, så lenge den ikke blir altfor høy. Da kan ting gå i selvsving oppe i radiofrekvensene, utgangstrinnet brenner opp, og det blir plutselig hørbart stille. Og følbart varmt.og lav kapasitans? særlig om det er litt lengde på..noen forsterkere kan gå bananas uten zobelfilter. impedansen fra utgangstrinnet er jo ofte lavere enn kabelen. 0.2ohm eller mindre.
ok. de dipolene jeg har prøvd syns jeg har vært enklere å få til enn kassehøyttalere. Siegfried Linkwitz har vel det som argument for sine konstruksjoner.Dipoler har jeg opplevd noe trøblete å plassere, så det utgår i dette fallet.
Hvorfor gikk du til innkjøp av Bastani (gjetter Little big fun?) om prinsippet oppleves som helt på viddene? Nysgjerrighet?
De "gamle" Goertz vel og merke.Goertz + Spectral = A match made in Hell.
Mja, det var drøsser med innlegg, og vis-a-vis innlegg #76, så ble det litt mye tran i mitt ja.For mye Møller's tran i går kveld Imperial?
Så hvis jeg forstår deg rett (må bare beklage at den tekniske innsikten er under pari) så sier du her at en forsterker med nok headroom, sammen med en høyttaler med et enkelt delefilter og stort membran, er veien å gå for å oppnå målet til TS?
Hvordan skal egentapet på opphenget forstås? Vil f.eks tapet øke desto lenger membranet må bevege seg? Hvilket jo gjerne er tilfelle på små elementer (større bevegelse for å flytte samme mengde luft).
Ja, så til den milde grad at garantien på Spectral bare gjelder hvis de brukes sammen med de grisedyre MIT-kablene med innebyggede filterbokser på. Hva er da poenget med bredbåndede forsterkere uten utgangsfiltre hvis de forsterkerne må ha de samme filtrene i en boks midt på kabelen for å holde seg stabile? Båndbredden som kommer frem til høyttaleren blir jo den samme enten filtret sitter i forsterkeren eller i en boks midt på kabelen. For ordens skyld: Filterboksen i en Transparent kabel inneholder ganske eksakt samme krets som utgangsfilteret i en alminnelig receiver, mens MIT sine har noen faste analoge eq-kretser i tillegg for "articulation" ved visse frekvenser. Fri og bevare.De "gamle" Goertz vel og merke.Goertz + Spectral = A match made in Hell.
Spectral og Mit kabler er jo laget av samme selskap, så de er næmest a Match made in "one factory".
New Spectral/MIT cables
Mvh