En nettkabel til 6000,- er rimelig?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • ymir

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.12.2013
    Innlegg
    5.304
    Antall liker
    5.000
    Torget vurderinger
    2
    Fant dette om "overharmoniske spenninger" i TU:

    "Overharmoniske spenninger

    • Overharmoniske spenninger er en forvrengning av spenningens kurveform, der de ulike harmoniske komponentene har en frekvens som tilsvarer et heltall (2, 3, 4, 5 osv, multiplisert med grunnfrekvensen, 50 Hz. Den 5. harmoniske er dermed 5*50 Hz = 250 Hz)
    • Ifølge forskrift om leveringskvalitet (fol) skal nettselskap sørge for at total harmonisk forvrengning av spenningens kurveform ikke overstiger 8% og 5%, målt som gjennomsnitt over henholdsvis ti minutter og én uke, i tilknytningspunkt med nominell spenning fra og med 230 V til og med 35 kV.
    I NVEs forslag til ny forskrift om leveringskvalitet, dok nr 3 - 2004, beskrives overharmoniske spenninger slik:

    • Overharmoniske spenninger forårsakes primært av overharmoniske strømmer som flyter gjennom systemimpedansen i kraftsystemet.
    • De overharmoniske strømmene har som regel sin opprinnelse i elektriske apparater med ulineær strøm og spenningskarakteristikk, svært ofte hos sluttbrukere i nettet.
    • Typiske kilder er tyristorstyrte apparater/anlegg, strømretteranlegg (likerettere/vekselrettere), lystoffrør, lysbueovner, strømforsyninger til apparater/elektronikk etc.
    • Konsekvenser av overharmoniske spenninger kan være overbelastning av kondensatorer, overbelastnig og redusert ytelse på motorer, transformatorer, generatorer, overbelastning på nulleder (TN-nett), økte elektriske tap i systemet.
    • Overharmoniske komponenter som 5., 7. 11, og 13. vil i størst grad medføre varmgang og økte elektriske tap i systemet. 17., 19. 23., og 25. harmoniske vil i større grad medføre driftsproblematikk og uønsket funksjon av utstyr, eksempelvis for instrumenter/elektronikk som betynner spenningens nullgjennomgang eller maksimalverdi som referanse.
    • Nivået av overharmoniske spenninger i det norske kraftsystemet er relativt lavt i forhold til de fleste andre land. Dette skyldes først og fremst at vi i Norge har en høy andel av ohmsk (lineær) last fordi vi bruker mye elektrisk energi til oppvarmingsformål.
    • Eksempel på tiltak mot overharmoniske spenninger kan være å installere passive eller aktive filtre, segregering av last, øke kortslutningsytelsen i de leveringspunktene hvor apparater kan få problemer, eller øke impedansen på den delen av nettet som er unik for den forstyrrende last.
    • Roterende omformere kan (teoretisk) også være en løsning, "
    Her hele artikkelen:
    STRØMKVALITET - Dårlig strømkvalitet har kostet ham 360.000 kroner - tu.no/kraft

    Jeg leser dette slik at jeg må løpe og kjøpe strømrenser med en gang.n For disse overharmoniske spenningene ødelegger vel hele godlyden?? :confused::confused:
    Nei,hvorfor skal du kjøpe strømrenser hvis du ikke opplever problemer?Tror du at alle i dette landet har lik spenningskvalitet?
    Dersom en har vert på HFS en stund så er det tross allt en god del som opplever store forskjeller i lydkvaliteten
    dag/natt, ukedager/helger,og ikke alle,men noen få opplever ekstrem varmgang i ALL elektronikk,fra routere,splittere,nettverk,sattelittunere,
    ladere til stereo,med havarier som hos meg.Dette er en ERFARING ikke mange audiophile er så "heldige" å få vere med på,fra klage til oppgraderinger og dens virkning.Jeg erfarer altså ALLE varianter fra himmel til helvete
    Dvs. hele saksgangen fra problem og klage til vedtak fra NVE.Har DU en slik slik erfaring å vise til med målinger og uttalelser fra
    Sintef,NVE og netteiger å slå i bordet med ?Dette er ikke synsing/teori,men praksis.
     
    Sist redigert:
    M

    Medlem 1792

    Gjest
    Displayet på min IsoTek EVO3 Sigmas strømrenser viser konstant 9,99 THD (som er max. for dette displayet) på nettstrømmen inn i strømrenseren…
     

    Kondis

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    03.02.2013
    Innlegg
    917
    Antall liker
    724
    Sted
    Okkaby
    Torget vurderinger
    13
    Har erfart at hvis ampen er utstyrt med, Dual Shoke power suply,,,så elemineres problemet,,,,i Stavanger så opplevde jeg det,,
    Har man ambisjoner om strømkabel til 6000.- kroner meteren så hvorfor ikke,,,,menn det er ikke noe for meg,,,,,tror heller på egen kurs til amp og egen til pre..osv...
    Trekkes/legges da opp fra sikringsskap til punkt i rommet og tilbake til sikringsskap,,,..hvis en har muligheten til det da...ISO-TEK eller andre duppedingser hjelper også..så ser det litt kulere ut enn ei polse på gulvet/bak komponentene....
     

    ymir

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.12.2013
    Innlegg
    5.304
    Antall liker
    5.000
    Torget vurderinger
    2
    Displayet på min IsoTek EVO3 Sigmas strømrenser viser konstant 9,99 THD (som er max. for dette displayet) på nettstrømmen inn i strømrenseren…
    Da vil jeg tro at Isoteken ikke er kalibrert eller er deffekt.Prøv den en helt annen plass,dvs at den ikke må tilsluttes en stikkontakt tilhørende
    samme fordelingstrafo du tilhører.

    Skulle det nå allikevel vere så høye THD verdier så har netteiger en jobb å gjøre.
    Grensen for THD er 8% i ti minutter,og 5% over en uke.
     

    Distinctive

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.12.2006
    Innlegg
    11.063
    Antall liker
    3.590
    Sted
    Stavanger
    Her er resultatet over et døgn hjemme hos meg.
    Som man ser så er THD verdiene langt unna 10% (Stavanger).
     

    Vedlegg

    kortvarig

    Banned
    Ble medlem
    29.04.2013
    Innlegg
    2.237
    Antall liker
    764
    Sted
    Danmark
    Vil også sige den udbredte brug af SMPS kan giver problemer , jeg havde en nabo som havde noget SMPS som tændte og slukkede med timers mellemrum, og når jeg satte mig ved stereoen kunne jeg med det samme hører hvis hans SMPS var tændt, det slog aldrig fejl, det kunne bl.a. måles som støj i luften, og også på nettet kunne det ses, gudskelov varede det ikke så længe, så stoppede det pludselig en dag, så det var nok en SMPS som var defekt på en eller måde.

    Men det er altså en helt anden lydforskel end et netkabel skift, Ved SMPS støj tænker man faktisk på støj. netkabel er simpelthen en anden lyd/sound over hele frekvensområdet, som at skifte en forstærker eller noget andet hi-fi udstyr.

    Det samme gør sig gældende når der en generel deformation af netspændingens sinus, også her rynker man på næsen og siger der er noget galt , der er noget som irriterer mig, og det høres helt i sammenligning med et netkabelskift.

    Deformationer THD kan ses på flere måde i sinus'en, den kan være trykket i top og bund ,og den det ikke på primær-siden, så er den det sikkert på sekunder-siden hvis trafo'en ikke er pænt overdimensioneret, det kan være spiks , og deformation af sinus'en kan være mere generel, og deformationen kan varierer i løbet af dagen.

    Et par eksempler først en trykket sinus

    net_1.PNG



    Så en mere generelt deformeret sinus, jeg har set det være med skarpere kanter og spiks samtidig.

    net_2.PNG


    Hvordan undgår man det , tja , jeg har selv valgt batteridrift , med en enkelt undtagelse effektforstærkeren som er klasse D mono blokke , hvor jeg så til gengæld har kæmpe strømforsygninger, mange farad (og det hjælper generelt), men så snart cykel/truck eller handicap scootere batterier er faldet lidt i pris, så kører effektforstærkerne også på batterier, det er sikkert.

    Eller man kan lege med virtuel batteri drift, som dog kun kan bruges ved et mindre strømforbrug
    13097d1335552252-verdens-beste-dac-virtual_bat.gif


    De forskellige Power conditioner har jeg kun erfaring for ødelægger lyden , af andre muligheder som kan hjælpe på støj i systemmet er som nævnt skille-trafo og balanceret netdrift.
     
    Sist redigert:

    lydbjørn

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    21.04.2005
    Innlegg
    3.164
    Antall liker
    49
    Sted
    Oslo
    Tesla???Bilen har jo ikke agregat om bord,,,snart kommer Toyota med el kombinert med hydrogen fremdrift,,det kaller jeg å ha løst problemet,,,,Tesla--bedrag=sant.
    Kan 3500 eiere i løpet av kort tid ta så feil?
     

    lydbjørn

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    21.04.2005
    Innlegg
    3.164
    Antall liker
    49
    Sted
    Oslo
    For å komme tilbake til trådens agenda!

    Jeg mener forsatt at en strømkabler til 6000,00 Kr. kan forsvares til et eventuelt dyrere stereoanlegg, og mener forsatt at 10 prosent regelen kan benyttes!

    Det vil faktisk være totalt bortkastet, og også forverre lydkvaliteten hvis den blir benyttet i et middelmådig oppsett!
    Den er så god at effekten kun er positiv i svært dyre anlegg, i rimelige anlegg vil den faktisk fungere dårligere enn en vanlig kabel? Må være mye kjernefysikk bak den konstruksjonen.
    Ikke noe kjernefysisk, eller noe annet hokus pokus, men kun at man da vil høre hvor dårlig anlegg man egentlig har (dette er vel ikke så fremtredende når det gjelder nettkabler)!
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.982
    Antall liker
    36.292
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Balanceret netdrift - er ikke det et slikt IT-nett som vi fjeldaber har i stikkontakten?
     

    Kondis

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    03.02.2013
    Innlegg
    917
    Antall liker
    724
    Sted
    Okkaby
    Torget vurderinger
    13
    Tesla???Bilen har jo ikke agregat om bord,,,snart kommer Toyota med el kombinert med hydrogen fremdrift,,det kaller jeg å ha løst problemet,,,,Tesla--bedrag=sant.
    Kan 3500 eiere i løpet av kort tid ta så feil?
    El bil er el bil,,, ikke akkurat noen ny oppfinnelse,,,,,en får jo ca 3 stk Nissan leaf for prisen av en teite tesla...
     

    Steinar_Lund

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.03.2002
    Innlegg
    7.813
    Antall liker
    2.736
    Sted
    Hvalstad, Asker
    Torget vurderinger
    3

    Pink_Panther

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.03.2006
    Innlegg
    19.389
    Antall liker
    9.790
    For å komme tilbake til trådens agenda!

    Jeg mener forsatt at en strømkabler til 6000,00 Kr. kan forsvares til et eventuelt dyrere stereoanlegg, og mener forsatt at 10 prosent regelen kan benyttes!

    Det vil faktisk være totalt bortkastet, og også forverre lydkvaliteten hvis den blir benyttet i et middelmådig oppsett!
    Den er så god at effekten kun er positiv i svært dyre anlegg, i rimelige anlegg vil den faktisk fungere dårligere enn en vanlig kabel? Må være mye kjernefysikk bak den konstruksjonen.
    Ikke noe kjernefysisk, eller noe annet hokus pokus, men kun at man da vil høre hvor dårlig anlegg man egentlig har (dette er vel ikke så fremtredende når det gjelder nettkabler)!
    Så uten superkabler så høres et dårlig anlegg ut som et godt anlegg? Det er jo en vinn-vinnsituasjon. Billig anlegg og billige kabler er like bra som dyrt anlegg og dyre kabler. Penger spart. :cool:
     

    kortvarig

    Banned
    Ble medlem
    29.04.2013
    Innlegg
    2.237
    Antall liker
    764
    Sted
    Danmark
    Balanceret netdrift - er ikke det et slikt IT-nett som vi fjeldaber har i stikkontakten?
    Øhh Det har vi nu heller ikke direkte , man skal bruge en "skille trafo" så man kan spørge sig selv/diskuterer om det er skille trafo'en som virker, eller det balancered , det er sikkert lidt af begge dele.

    Skille-trafo beskytter bl.a. mod udefra kommende støj (den har en filter virkning), og det balancerede beskytter mod den støj elektronikken forsøger at smide baglæns ud på nettet, plus der som indstråles på ledningen af common-mode støj.

    Men den balancerede drift beskytter ikke mod udefra kommende støj fra nettet, tværtimod må den vil blive fordoblet mmhhh..., er det rigtigt?, er lidt forvirret , har ikke selv balanceret drift , har kun hørt at det skulle virker, må vist undersøges lidt nærmere, der er vist både fordele og ulemper, som der jo som regel altid er.
    Men grundlæggende må det vil virker som alt andet balanceret halløj , det undertrykker common-mode støj bl.a. indstrålet støj.

    balangceret_net.png
     
    Sist redigert:

    ymir

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.12.2013
    Innlegg
    5.304
    Antall liker
    5.000
    Torget vurderinger
    2
    Skilletrafo-isolasjonstrafo

    Usynlige fiender og Hi-Fi demoner! | senorc.no

    Skilletrafoer og Isolasjonstrafoer
    Nå er vi over på de virkelig effektive "støydreperne". Det er imidlertid viktig å skille klart mellom "skilletrafoer" og "isolasjonstrafoer" En skilletrafo er en "en-til-en" trafo med relativt dårlige dempningsegenskaper. En isolasjonstrafo er også en "en-til-en" trafo, men er, til forskjell fra skilletrafoene, bygget nettopp i den hensikt å dempe støy. Ved bruk av isolasjonstrafoer skapes et galvanisk skille mellom nettet på primærsiden, og lasten (f.eks. en CD spiller) på sekundærsiden. Isolasjonstrafoer har meget god demping av både asymmetriske og symmetriske pulser samt HF-støy. I tillegg fjerner den jordfeil (dvs. det ligger spenning i jordplanet). Enkelte nye typer isolasjonstrafoer f.eks. CIT fra Advance har galvanisk skille mot jord, slik at det dannes et nytt referansepunkt for jord på sekundærsiden av trafoen (der lasten henger). Eldre modeller har ikke et galvanisk skille mot jord, men er i stedet utstyrt med elektronikk som demper støy i jordplanet og som retter jordfeil. Det er viktig å merke seg at isolasjonstrafoer, gjerne i kombinasjon med ferritter og nettstøyfilter, er den eneste måten å effektivt bryte jord- og HF-looper.



    Nettfilterkabler
    Nettfilterkabler er nettkabler som er viklet på en spesiell måte som i følge produsentene skal føre til reduksjon av HF-støy og pulser. Nettfilterkabelen erstatter enten apparatets nettkabel, eller den koples i serie med denne. Slike kabler leveres av blant annet Electrocompaniet, AudioQuest, ART m.fl. Jeg har testet Electrocompaniets kabler og har i og for seg ganske god erfaring med disse. Litt roligere lydbilde og litt bedre bass er effekten jeg har opplevd ved bruk av kablene. Imidlertid er effekten begrenset, og nettfilterkabler er intet fullgodt hjelpemiddel for demping av nettstøy
     

    E.I.A.

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.07.2004
    Innlegg
    5.314
    Antall liker
    3.424
    Torget vurderinger
    49
    Tesla???Bilen har jo ikke agregat om bord,,,snart kommer Toyota med el kombinert med hydrogen fremdrift,,det kaller jeg å ha løst problemet,,,,Tesla--bedrag=sant.
    Kan 3500 eiere i løpet av kort tid ta så feil?
    El bil er el bil,,, ikke akkurat noen ny oppfinnelse,,,,,en får jo ca 3 stk Nissan leaf for prisen av en teite tesla...
    Hva skal man med 3 stk Nissan Leaf?
    Enig, det blir jo 3x så teit :rolleyes:
     

    lydbjørn

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    21.04.2005
    Innlegg
    3.164
    Antall liker
    49
    Sted
    Oslo
    For å komme tilbake til trådens agenda!

    Jeg mener forsatt at en strømkabler til 6000,00 Kr. kan forsvares til et eventuelt dyrere stereoanlegg, og mener forsatt at 10 prosent regelen kan benyttes!

    Det vil faktisk være totalt bortkastet, og også forverre lydkvaliteten hvis den blir benyttet i et middelmådig oppsett!
    Den er så god at effekten kun er positiv i svært dyre anlegg, i rimelige anlegg vil den faktisk fungere dårligere enn en vanlig kabel? Må være mye kjernefysikk bak den konstruksjonen.
    Ikke noe kjernefysisk, eller noe annet hokus pokus, men kun at man da vil høre hvor dårlig anlegg man egentlig har (dette er vel ikke så fremtredende når det gjelder nettkabler)!
    Så uten superkabler så høres et dårlig anlegg ut som et godt anlegg? Det er jo en vinn-vinnsituasjon. Billig anlegg og billige kabler er like bra som dyrt anlegg og dyre kabler. Penger spart. :cool:
    Et middelmådig anlegg kan faktisk spille helt greit med billige kabler, eller med den/de medfølgende kablene for den saks skyld, men kobler man opp litt dyrere kabler på et middelmådig anlegg så kan det faktisk slå helt feil ut!
     
    Sist redigert:

    Distinctive

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.12.2006
    Innlegg
    11.063
    Antall liker
    3.590
    Sted
    Stavanger

    Kondis

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    03.02.2013
    Innlegg
    917
    Antall liker
    724
    Sted
    Okkaby
    Torget vurderinger
    13

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.982
    Antall liker
    36.292
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Et middelmådig anlegg kan faktisk spille helt greit med billige kabler, eller med den/de medfølgende kablene for den saks skyld, men kobler man opp litt dyrere kabler på et middelmådig anlegg så kan det faktisk slå helt feil ut!
    På en måte har du rett. Med akutt fare for å gjenta meg selv: Mange dyre "audiofile referansekabler" har elektriske egenskaper som er langt fra mainstream. Det er bevisst gjort for å ha en marketinghistorie å fortelle, og for å kunne låte litt annerledes. Det finnes f eks høyttalerkabler med farlig høy kapasitans eller med induktanser i en filterboks midt på kabelen. Diametralt motsatte løsninger, far out på hver sin side av normal.

    Samtidig er enkelte anlegg sårbare for de tingene og kan låte hørbart forskjellig om de kobles opp med sære kabler. Det kan være fordi det har høy utgangsimpedans, genererer mye jordstøy, mangler utgangsfiltre, har underdimensjonert strømforsyning, impedanskurve som en berg- og dalbane, eller mangler avkoblingskondensatorer på kretskortene. Det er ingen positiv egenskap ved et anlegg at det "avslører kabelforskjeller", enten det er fordi produsenten har spart på delebudsjettet inni komponentene, eller fordi designeren har sine helt egne teorier og har bygget en minimalistisk konstruksjon til blodpris.

    Fra min synsvinkel er dette ganske enkelt: Et godt anlegg skal ikke låte forskjellig avhengig av hvilke ledninger som er brukt til å koble det opp. Pris har ingen ting med det å gjøre, bortsett fra at dyre kabler ofte har de særeste elektriske egenskapene. Bruk pengene på kvalitetshøyttalere og kvalitetselektronikk, og da kan du like gjerne spare penger på kabelbudsjettet. De låter klin likt uansett.
     

    kortvarig

    Banned
    Ble medlem
    29.04.2013
    Innlegg
    2.237
    Antall liker
    764
    Sted
    Danmark
    Usynlige fiender og Hi-Fi demoner! | senorc.no

    Skilletrafoer og Isolasjonstrafoer
    Nå er vi over på de virkelig effektive "støydreperne". Det er imidlertid viktig å skille klart mellom "skilletrafoer" og "isolasjonstrafoer" En skilletrafo er en "en-til-en" trafo med relativt dårlige dempningsegenskaper. En isolasjonstrafo er også en "en-til-en" trafo, men er, til forskjell fra skilletrafoene, bygget nettopp i den hensikt å dempe støy. Ved bruk av isolasjonstrafoer skapes et galvanisk skille mellom nettet på primærsiden, og lasten (f.eks. en CD spiller) på sekundærsiden. Isolasjonstrafoer har meget god demping av både asymmetriske og symmetriske pulser samt HF-støy. I tillegg fjerner den jordfeil (dvs. det ligger spenning i jordplanet). Enkelte nye typer isolasjonstrafoer f.eks. CIT fra Advance har galvanisk skille mot jord, slik at det dannes et nytt referansepunkt for jord på sekundærsiden av trafoen (der lasten henger). Eldre modeller har ikke et galvanisk skille mot jord, men er i stedet utstyrt med elektronikk som demper støy i jordplanet og som retter jordfeil. Det er viktig å merke seg at isolasjonstrafoer, gjerne i kombinasjon med ferritter og nettstøyfilter, er den eneste måten å effektivt bryte jord- og HF-looper.
    Ja det har du vist ret i, der bør skelnes mellem isolations-trafo og skille-trafo , selv om de begge vil være støjdæmpende ikke mindst fordi der kommer to trafo'er efter hinanden skille/iso og den i apparatet.

    Det vi ønsker er en trafo som kan gøre netspændingen balanceret og samtidig lukker af/ikke overfører pulser/spiks fra nettet, "en dårlig/sløv trafo". Hvilket så vil kræver at der er et stort lager af strøm "elektrolytter" i apparatet, hvis apparatet bruger meget strøm i pulser, eksempelvis en effektforstærker.

    Men en farbar vej vil det være for de mindst strømslugende apparater plus fortrinnet i en effektforstærker, disse trin er også de mest følsomme over for netstøj.
    Men selve effektforstærker-delen skal "have så direkte kontakt" til strøm-resurserne/nettet som muligt. Så her konflikter det umiddelbart med en "sløv trafo".

    Det er ikke nemt, og selv om alt er super godt elektrisk og støj-mæssigt så vil forskellige net-kabler stadigvæk lyde forskelligt , et "gourmet kabel" lyder meget anderledes end et standardkabel fra Biltema, forskellen er lidt på samme måde som ved linje og højtalerkabler, ja måske endda lydforskellene til tider er endnu større ved netkabel skift.

    Det er heller ikke er ligegyldigt lydmæssigt med forsyningsledninger til eksempelvis en batteri-forsyning, det er som sagt besynderligt/mærkeligt, og jeg kan ikke give den fylde forklaring.

    Jeg må nøjes med at indrette mig efter det og vælge de kabler som lyder bedst med hensyn til hi-fi, på samme måde som jeg må tage hensyn til at der er lydforskelle på kondensatorer, modstande, stik ,bøsninger osv. og også her vælge det bedste lydmæssigt.

    Andre vælger i stedet ikke at tage hensyn til lydforskelle på passive komponenter, det er så deres valg. Men jeg mener ikke det vil give optimal lydkvalitet at fravælge dette vigtige punkt.

    Men kan jo også have sin egen generator eller vindmølle, solcelle-anlæg (i disse grønne tider) i baghaven, vindmølle og solcelle-anlæg opbevarer vil også strømmen med batterier?.
     
    Sist redigert:

    kortvarig

    Banned
    Ble medlem
    29.04.2013
    Innlegg
    2.237
    Antall liker
    764
    Sted
    Danmark
    Ja, som jeg skriver det er i sandhed besynderligt og mærkeligt, og jeg kan ikke give den fylde forklaring, det bekræfter de målinger du linker til også.
    Det samme kan opleves med kondensatorer, modstande, prøver man at måle effekten på den samlede lyd/signalet så er den typisk minimal og tit uden et mønster/retning/eller sammenhæng i forhold til den oplevede lyd.

    Men som sagt den oplevede lyd/den samlede lydsignatur kan blive påvirket betragteligt på trods af at der ikke rigtigt er noget at se i en måling.
    Jeg bruger selv modstande til at fin-tune mit anlæg efter hver opgradering hvor balancen/harmonien i lyden har forskubbet sig.

    Disse modstande er bl.a. placeret i strømforsyninger og ved volumenkontrollen, i dette tilfælde vil der sandsynligvis heller ikke kunne måles nogen forskel af betydning i der resulterende output, jeg har ikke målt det, men jeg har ingen grund til at tro at det ikke giver samme resultat som i dine link, nemlig ubetydelige målbare forskelle, men som sagt den oplevede lydforskel kan være relativ stor/og betydelig.

    Til gengæld er det muligt at måle elektriske/data forskelle på de enkelte objekter, modstande, kondensatorer, kabler osv. Og det de er lavet af, sølv, kobber, metaler generelt , isoleringsmaterialer. PVC, Teflon, poly dit og dat ....
    Det er vigtigt! at holde fast i, det er også vigtigt at holde fast i at der er målinger og konstruktionsprincipper, og materialer på de enkelte objekter som kan indikerer noget om en komponents lyd, og også i en hvis udstrækning om den er dårligere eller bedre end en anden komponent.

    Men det er også realitet at det samlede måleresultat for anlægget tit bliver påvirket minimalt af disse for komponenter klart målbare forskelle, og at det er vanskeligt eller umuligt at finde nogle direkte sammenhænge omkring lydkvalitet.

    I den sammenhæng er det vigtigt at vide at alt/alle komponenter osv. "AC/signal mæssigt ligger parallelt over netforsyningen", som enhver forbruger af strøm gør, analogt med en pære. Så når noget ændre sig, så ændres helheden sig også.

    Så noget tyder på at lige meget hvad man røre ved/modificerer i systemet så vil det have en lyd-mæssig konsekvens, Ja selv modificeringer ude i sikringsskabet på gangen, og netkablerne i selve huset, vil påvirke det samlede lyd-resultat fra stereoanlægget.
    Lydforskellene vil både have logiske elektriske forklaringer , men også mere uforklarlige lydforskelle.

    I den forbindelse kan, og bør man ikke se bort fra det underlige rose fænomen som betyder at noget godt kan være skod/dårligt i kæden, bare der også er nogle roser (og helst så mange som muligt) så kan lydbilledet blive bedre end det svageste led i kæden, altså modsat ordsproget at en kæde ikke er stærkerer end det svageste led.

    Og Jeg anerkende igen blankt at det virker besynderligt, mærkeligt og ikke særlig logisk.
    Ps. Her er en anden vinkel og beskrivelsen af rose fænomenet http://www.hifisentralen.no/forumet...abel-til-6000-er-rimelig-135.html#post1875538

    Men tager man hensyn til bl.a. dette fænomen kan man når et lydniveau som er betragteligt højre end hvis man ikke gør, nærmere bestemt i forhold til hvis man kun bekymre sig om traditionel konstruktion og elektrisk funktion/målinger .

    Traditionel god konstruktion er bestemt ikke uden betydning sådan skal det slet ikke forstårs, med det kan man når langt lydmæssigt, cirka som der hvor "Sony og Philips er bedst". Og det er i alle tilfælde helt afgørende uanset lydniveau at en konstruktion er stabil og velfungerende.

    Vil man lidt videre end "Sony og Philips niveau" hvad angår lyd, Mener jeg at kraftig overdimensionering er vigtigt, netop her svigtes tit i kommercielt udstyr fordi det koster penge/mange penge og dermed profittab, hvis en anstændig udsalgspris skal holdes, der bør også laves løsninger som behandler lyden rigtigt første gang, således at et minimum af korrektion er nødvendig. Det gode gamle ordsprog, gør det rigtigt første gang gælder også her efter min mening.

    Kombineres dette med ikke! at bruge magnetiske materialer unødvendigt, , minimere muligheden for vibrationer/vibrationsdæmpning plus at tage hensyn materialers/komponenters "lyd-egenskaber" i henhold til hvordan musikinstrumenter lyder live, finde og bruge de komponenter med "den rigtige lydstruktur".

    Så kan man når meget, og for mig overraskende langt på vejen mod naturtro lydgengivelse, faktisk er det svært nogen gange at forstille sig at produceren har hørt en lige så naturtro lyd som man selv hører, her tænker jeg på og sammenligner med den skod/dårlige lyd jeg selv har oplevet i diverse studio som jeg har været i.

    Grundlæggende vil lyden altid lyde forskelligt hos den enkelte lytter afhængig af den enkeltes udstyr og rum. Også produceren i studioet vil have har sin egen personlige version af lyden.
    Men noget tyder på at lyden generelt kan blive til en "rose", jeg mener her at den version af lyden nogen er så heldige at hører, virker og er "måske langt bedre end den lyd som er sluppet ud af studiet".

    Det virker igen ulogisk, at der er kommet en version af lyden som opleves bedre end originalen, med originalen mener jeg den version af begivenheden som er fanget og gemt på CD'en/filen, men det er den fornemmelse man sider med nogen gange.

    Men det er også vigtig at slår fast at absolut ingen ved hvad der eksakt er på CD'en eller filen, så ingen kan hævde/påstår at min lyd er den rigtige med 100% sikkerhed , men man kan gøre meget for at sandsynlig gøre at man sider med en god lyd, en lyd som på mange punkter må ligne den originale begivenhed, men 100% sikker kan man aldrig være.

    Men at opnår en så god lyd at man faktisk begynder at undre sig over at det faktisk kan lade sig gøre , kræver efter min overbevisning at man har taget hensyn til de ovenfor beskrevne "rose fænomener" plus materialevalg/komponentvalg, vibrationsdæmpning, ulogisk meget/voldsom overdimensionering osv , og at man ikke kun har tænkt i traditionel konstruktion og traditionelle elektriske sammenhænge, plus målinger som giver en entydig logisk elektrisk sammenhæng.

    Det er efter min mening desværre vilkårene idag, og vi kan kun håbe på, og det tror jeg på, at man med ny teknik nærmere sig det samme kvalitets-niveau som ved billedegengivelse, så behøver vi heller ikke have disse diskussioner.

    Bl.a. om kablet Synergistic Research Tesla i forhold til et standardkabel.
    Jeg selv har kun i den forbindelse oplevet betydelig lydforskel på dette kabel og et standart kabel, det har jeg hørt i flere sammenhænge , og ved flere lejligheder , hvor kablet iøvrigt har bibeholdt sin egen lydsignatur hver gang.

    Og endnu engang , ja det er mærkeligt, og anderledes end at konstruerer måleinstrumenter hvor slutmålet er klart og kan nedfældes direkte i et datablad.
    På mange måder er slutmålet det samme for audio , nemlig høj præcision, med et minimum af støj, men en betydelig forskel er de sanser som skal vurderer slutresultatet.

    Det betyder bl.a. at den "umålelige" del af lyden, må vurderes og laves og udvælges på samme måde som jeg kunne forestille mig at en instrumentmager arbejder.
    I instrumentmagerens arbejde er der også noget grundlæggende plus "noget som virker som magi" noget som er vanskeligt at sætte på formel. Så på nogle punkter ligner fremstilling af instrumenter og audio-udstyr hinanden en lille smule i dag, som sagt kan man håbe på mere klarhed i fremtiden.

    Ps. Og nu er jeg godt nok træt, og det er andre sikkert også over at jeg gentager det samme hele tiden bare i forskellige versioner.
    Men jeg håber hele tiden at en mulig forklaring pludselig komme dumpene, når der tænkes, skrives, drejes og vendes og debatteres.

    Det her omtalte er en af de sidste hemmeligheder hi-fi har, det sidste ikke fuldt dokumenterede , som faktisk giver anledning til uforholdsmæssig stor del af hi-fi debatten på diverse fora, også fordi det ikke kun drejer sig om kabler, men griber ind overalt i vores hi-fi. Og ikke mindst er det nok også medvirkende til de absurde/vanvittige priser som af og til ses

    For mit eget vedkommende er alt andet ved hi-fi stort set lige ud af landevejen, undtagen det jeg omtaler ovenfor, og det irriterer mig virkelig at jeg ikke har meget andet end beskrivelser og "lignelser" at komme med som forklaring på det som opleves.
     
    Sist redigert:

    kortvarig

    Banned
    Ble medlem
    29.04.2013
    Innlegg
    2.237
    Antall liker
    764
    Sted
    Danmark
    Øhhh det var bestemt ikke min mening at "stoppe" denne interessante og fine tråd , men ok jeg er nok stoppet, og ude af denne tråd, jeg har ikke rigtig mere at sige uden at jeg gentage mig selv, for jeg ved ikke hvilken gang.

    Jeg er ligesom noget dertil hvor jeg erkender at vi kan måle alle kurverne osv. og det er alt sammen rigtigt fint , men det giver ikke den komplette forklaring på alle lydoplevelser og lydforskelle.

    Jeg føler, fornemmer at problemet ligger i de "partikler" som danner alle de fine kurver vi måler, og er der nogen som læser dette som om jeg forsøger at blande kvantemekanik ind i dette på en eller anden måde (og der må jeg indrømme at mine evner ikke rækker), så er det måske ikke helt forkert.

    jeg mener i hvert tilfælde at der sker noget forskelligt afhængig af om strømmen/signalet passerer kobber eller sølv på en eller anden måde, hvilket betyder at renheden af materialet også vil have en betydning, hvilket det også har.

    Også forskelle i valg af materialer til isoleringen vil påvirke lyden, Isoleringen som er dialektrikum i den uundgåelige fejl-kondensator i kablet, disse uønskede kondensatorer "fejl-kondensatorer, og dertil kan lægges fejl-induktioner , modstande, og vibrationer" er ikke kun begrænset til kabler, de findes overalt i vores apparater hvor de naturligvis også vil påvirke lyden.

    Jeg har fremlagt mit problem for DTU, Niels Bohr instituttet og et par andre steder, enten for jeg et standart svar tilbage aller et I_L eller Asbjørn svar, eller også sender man "aben" videre i systemet og efter en tid er "aben" helt forsvundet, sikkert til stor glæde for nogle, men ikke til speciel glæde for mig. Måske man skulle prøve at kontakte CERN.

    Jeg søger kun et realistisk stikord , for jeg dette, skal jeg nok selv prøve at grave viderer, men jeg er helt blank i øjeblikket, har godt nok nogle hypoteser, men aner ikke, og har ikke mulighed for at bevise dem.

    Følger lige med i tråden om højtaleropsætning, interessant at se hvor kompliceret noget så simpelt kan gøres, falder over et link til en såkaldt "guru" Jim smith som lige har noget han skal sælge omkring højtaleropstilling.

    Læste lidt om ham , og hans anlæg, og fandt noget som endelig er hovedessensen i denne tråd.

    Jim Smith har fået opgraderet sine delefiltre med Duelund komponenter (DCA), og er derfor helt oppe og ringe over dette, his “Canterburys are singing like never before.” http://jeffsplace.me/wordpress/?p=5464

    Det er jo så interessant at manden først nu i år 2014 opdage potentialet og mekanismerne i disse ting , der som sagt omfatter alle passive komponenter , modstande, kondensatorer, og induktion , kabler, inklusiv netkabler, stik, bøsninger , forbindelser generelt, den interne wiring i apparater og højtalere osv.

    En del af disse komponenter er naturligvis ønsket, men der følger desværre langt flere fejl komponeneter med som er uønskede, og som vil påvirker lyden utilsigtet, heldigvis er mange af dem ikke af så betydningsfylde, men de er der , og mange små fejl gør en stor å.

    Det hele drejer sig grundlæggende om at få disse uundgåelige fejl komponenter påvirket i en retning som er i overensstemmelse med hvordan live musik lyder, således at "fejlen opleves naturlig" og ikke forstyrrende for musik oplevelsen.

    Man kan virkelig påvirke lyden meget uden man kan påvise at der er noget elektrisk galt, så meget at samme musikstykke ikke opfattes som den samme optagelse, det er faktisk forbløffende hvor stor forskellen kan blive.

    Og hvordan et anlæg/apparat/kabel/passiv-komponent kan gengive et musikstykke og hvordan et andet anlæg/apparat/kabel/passiv komponent kan smadre musikstykket totalt med forkert klang. rytme. og timing, Som antydet er det tit ret nemt at sige hvad som må være rigtigt i forhold til live begivenheden, hvis det er den reference man har.

    Eksempelvis tror jeg ikke at Jim Smith et sekund har været i tvivl om at hans system er kommet nærmere den oprindelige live-begivenheden efter opgraderingen af sine højtalere-delefiltre.

    Mekanismen og vigtigheden i fejlens stuktur/sammensætning ses ved at at mange foretrækker/finder lyden mere naturlig ved: rør-gengivelse frem for transistorer-gengivelse, discrete kredsløb frem for opamp's, grammofon frem for CD, på trods af at der i alle tilfældene er en større samlet fejl.
    Rør og grammofon kan næsten ikke gøre andet end det rigtige med hensyn til naturlig fejlstuktur, noget højtaleren iøvrigt også typisk gør. Digitalteknikken gør derimod det stik modsatte.

    Heldigvis øger man nu opløsningen inden for digitalteknikken, således at man vil nærmer sig den analoge stuktur mere og mere, således at man både nærmer sig den rigtige struktur i fejlen, og for minimum fejl, det er vejen frem , goodbye til de gode gamle vinylskiver.
    Det skal også siges at ramme man rigtigt (hvilket ikke er nemt) med en transistor-forstærker så kan den også få kombinationen af rigtig fejlstruktur og lav forvrængning, og dermed overgår en rør-forstærker på alle punkter.

    Tænk hvis Jim Smith fik indført disse ting som DCA komponenterne står for, det som han nu har opdaget betydningen af overalt i sin kæde/system så ville han sikkert opdage at alle hans nuværende fine teorier om dit og dat sandsynligvis ville være uaktuelle.

    For stereo er i grundprincippet ret enkelt , og det er relativt enkelt at udlede hvad der skal til/gøres for at få stereo til at yde maksimalt.

    Men det bliver tit forplumret af at man ikke ved hvordan stereo grundlæggende virker, plus at man konstant prøve at kompenserer for en fejl med en anden fejl.
    Og det kan der være mange årsager til bl.a.: uvidenhed, pris , produktions begrænsninger, man blander smag ind i begrebet hi-fi , man bruger forkerte referencer, Man aner ikke hvordan live musik lyder, og hvordan man nærmer sig det i gengivelsen, og sikkert mange flere grunde.

    Det besynderlige er at man bliver ved med at gøre de samme fejl, og endda fremlægger det som endegyldige sandheder og teorier.

    Men Jeg må indrømme at endnu engang gibbede det i mit "forsker gen" hvorfor fanden er det sådan med passive komponenter inklusiv kabler og netkabler , hvad hulen er det for noget, og bliver man virkelig nødt til at stille sig tilfreds med at sige Tjjaa..... men sådan er det nu engang.
    Og så kan man vælge at tage hensyn til det, eller lade være.
     
    Sist redigert:

    Distinctive

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.12.2006
    Innlegg
    11.063
    Antall liker
    3.590
    Sted
    Stavanger
    Kjøpte nettopp en strømkabel til NOK 5.500,-
    Slapp heldigvis å ta stilling til trådstarters spørsmål, da denne kostet mindre enn opplyst priseksempel.
    Så nå skulle min Aries ha brukbare arbeidsbetingelser!
    Synes allikevel at kjøpet kan nevnes i denne tråden..... ;)
     

    grammofon

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.02.2011
    Innlegg
    5.646
    Antall liker
    2.853
    Sted
    Bærum
    Kjøpte nettopp en strømkabel til NOK 5.500,-
    Slapp heldigvis å ta stilling til trådstarters spørsmål, da denne kostet mindre enn opplyst priseksempel.
    Så nå skulle min Aries ha brukbare arbeidsbetingelser!
    Synes allikevel at kjøpet kan nevnes i denne tråden..... ;)
    Forskjellen er jo bare 500 kr. Det utgjør 1/12 av 6000 kr. Mao er du 11/12 eller ca 92 pst lettlurt.
    Men det er jo egentlig en svært god score i forhold til mange andre her på sentralen. :)
     

    X3MKungen

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    01.09.2013
    Innlegg
    927
    Antall liker
    245
    Sted
    Helsingborg Sverige
    Kjøpte nettopp en strømkabel til NOK 5.500,-
    Slapp heldigvis å ta stilling til trådstarters spørsmål, da denne kostet mindre enn opplyst priseksempel.
    Så nå skulle min Aries ha brukbare arbeidsbetingelser!
    Synes allikevel at kjøpet kan nevnes i denne tråden..... ;)
    mm du hade flaks. som kom under 6000 :)

    köpte en 2 meters IsoTek Evo3 Optimum for ikke lenge siden.
     

    particle

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    29.07.2014
    Innlegg
    485
    Antall liker
    335
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    2
    Jeg var på en Nordost-demo på OHC, og fikk først og fremst demonstrert forskjellen mellom strømkabler. Anlegget, selvsagt i high-end-klassen, brukte en blanding av Odin og Valhalla 2 kabler, altså de to dyreste seriene, og under testen var strømkabelen til CD-spilleren det eneste som ble skiftet. Jeg syntes først det virket merkelig at representanten kun ville skifte strømkabel til ett komponent, istedenfor å demonstrere hver enkelt serie komplett på hele anlegget. CD-spilleren var en Krell (ukjent modell), og jeg tvilte sterkt på at denne testmetoden ville få frem store forskjeller. Systemets øvrige high-end-kabler måtte vel nærmest viske ut eventuelle forskjeller en strømkabel til CD-spilleren kunne utgjøre?

    Vi startet på Heimdall 2 og gikk gjennom hele sortimentet av Nordosts strømkabler. Jeg syntes det var merkbare forbedringer hele veien, men spranget fra Tyr 2 til Valhalla 2 var bare utrolig!

    Selv om det er lenge siden jeg var kabelskeptiker, tvilte jeg altså sterkt på at denne demoen ville få frem nevneverdige forskjeller. Tross dette ble jeg voldsomt imponert over det dyreste tilgjengelige alternativet. Den siste sammenligningen innebar altså et prishopp fra 24.000 til 35.000 kroner...
     

    Crusty

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    09.09.2012
    Innlegg
    3.110
    Antall liker
    1.840
    Sted
    Horten
    35k for en strømkabel? Var selveste julenissen til stede?

    Lei for å si det, men til og med jeg som har en rimelig begrenset forståelse for elektronikk innser at dette er reinspikka svindel.
    35k? Seriøst?

    Jøss...
     
    Sist redigert:

    KoperViking

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    25.03.2005
    Innlegg
    399
    Antall liker
    415
    Sted
    Kopervik, Karmøy.
    Kabelvekkelse :)

    Her kunne vi nevnt hensyn til induktans, kapasitans og dielektrum, materialvalg, resistans, krystallform eller galvanisk vandring i våre signal og høyttalerkabler..rimelige kompromisser. Glem det :)
    Obs..her gjelder det strømkabler. Her kunne skjerming, jording og unngå jordloop vært nevnt som viktig. Glem det også :)

    Det er nå lenge siden jeg var kabeldebattør, har forlengst forstått; Kabler er en ekslusiv hifi-religion!! :D
    Her er det lange prekener om utrolige og uforklarlige fenomen. Noen tviler mens andre fornemmer herligheten i form av signaturer og klang. Noen hører sågar endring i rytme og timing i lave frekvenser etc.
    Etter lang tids innbrenning, la oss si den 7. dag; Da sees lyset og lyden er i 7. himmel :D

    Selv om det er morsomt, så har jeg altså forstått og akseptert denne religionen :)
    Uansett; Vi nyter alle musikk fra hifi-alteret vårt !
    På mitt alter står avguder :)

    Mvh.
    hedning.
     

    Crusty

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    09.09.2012
    Innlegg
    3.110
    Antall liker
    1.840
    Sted
    Horten
    Må si at dette er en av mine favorittsitater fra de kabeltroende: "Den ga en ekstra oktav i bassen".

    Nei, det gjorde den ikke. Vet du i det hele tatt hva en oktav er?!
     

    Hb 52

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    13.03.2014
    Innlegg
    944
    Antall liker
    716
    Torget vurderinger
    10
    Kjøpte nettopp en strømkabel til NOK 5.500,-
    Slapp heldigvis å ta stilling til trådstarters spørsmål, da denne kostet mindre enn opplyst priseksempel.
    Så nå skulle min Aries ha brukbare arbeidsbetingelser!
    Synes allikevel at kjøpet kan nevnes i denne tråden..... ;)
    Hva slags opplegg har du ellers i huset ?
     

    Distinctive

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.12.2006
    Innlegg
    11.063
    Antall liker
    3.590
    Sted
    Stavanger
    Kjøpte nettopp en strømkabel til NOK 5.500,-
    Slapp heldigvis å ta stilling til trådstarters spørsmål, da denne kostet mindre enn opplyst priseksempel.
    Så nå skulle min Aries ha brukbare arbeidsbetingelser!
    Synes allikevel at kjøpet kan nevnes i denne tråden..... ;)
    Hva slags opplegg har du ellers i huset ?
    Jeg regner med at du tenker på El-installasjonen, generelt (1994).
    Per dato, ingenting spesielt i såfall. Jeg har planer om å gjøre om lysstyring snart og da blir det samtidig trukket en dedikert kurs fra sikringsskapet opp til min P10 regenerator.
     

    svartkeiko

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    21.02.2013
    Innlegg
    1.113
    Antall liker
    446
    Sted
    9395 KALDFARNES
    Torget vurderinger
    12
    Hei!
    Jeg har et "strømfilter" som heter ISOL8.Jeg velger å kalle dette et strømuttak for 6 komponenter.To for strømkrevende produkter og fire uttak for
    lite strømkrevende.Dette "filter" blei levert med strømkabel som tilleggsutstyr.Jeg valgte strømkabel nr.1 som er den "billige"variant.Ja den kostet jo
    1000 kr.Jeg har forsøkt med langt rimeligere kabel på dette filter og jeg må jo si at jeg merker ingen forskjell i noen komponent.Jeg har kjøpt noen
    billige strømkabler her på Torget og de gir samme resultatet.Dette er strømkabler som er "hjemmelaget".
    Hadde jeg gått for strømkabel nr.3 til dette filter hadde resultat blitt et annet????
    Alt handler jo om å få best utnyttelse av produkter.Jeg kan jo saktens sitte her og lure på dette til krampa tar meg.
    Dette er jo en del av gamet med HiFi.Man vet jo aldri hvordan dette blir.Men når alt kommer til alt sitter jeg og smiler litt av dette og er litt stolt
    over meg selv.Jeg valgte jo den rimelige kabel til kun kr.1000 og får være fornøyd med dette valg.
    Strømmen finner alltid veien for fanden.
    Mvh Kenneth
     

    particle

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    29.07.2014
    Innlegg
    485
    Antall liker
    335
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    2
    35k for en strømkabel? Var selveste julenissen til stede?

    Lei for å si det, men til og med jeg som har en rimelig begrenset forståelse for elektronikk innser at dette er reinspikka svindel.
    35k? Seriøst?

    Jøss...
    Jeg regner forsåvidt med at de tar grådig høy avanse på dyre kabler, så svindel-spørsmålet gir vel rom for diskusjon, men poenget mitt var først og fremst at det var stor forskjell. For når man sitter og tviler kraftig på at man vil oppleve noen særlig forskjell så er det ikke snakk om placebo - snarere nocebo.

    Du burde få en lignende demonstrasjon når anledningen byr seg, men jeg innser jo at du allerede har konklusjonen klar. Jeg sier ikke at kabelen til 35.000 vil være et fornuftig kjøp for alle - faktisk kun noen svært få, som har rene super-anlegg. Men at det var mye å hente på å oppgradere bare det ene kabelstrekket har jeg så til de grader erfart.
     

    ymir

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.12.2013
    Innlegg
    5.304
    Antall liker
    5.000
    Torget vurderinger
    2
    Hei!
    Jeg har et "strømfilter" som heter ISOL8.Jeg velger å kalle dette et strømuttak for 6 komponenter.To for strømkrevende produkter og fire uttak for
    lite strømkrevende.Dette "filter" blei levert med strømkabel som tilleggsutstyr.Jeg valgte strømkabel nr.1 som er den "billige"variant.Ja den kostet jo
    1000 kr.Jeg har forsøkt med langt rimeligere kabel på dette filter og jeg må jo si at jeg merker ingen forskjell i noen komponent.Jeg har kjøpt noen
    billige strømkabler her på Torget og de gir samme resultatet.Dette er strømkabler som er "hjemmelaget".
    Hadde jeg gått for strømkabel nr.3 til dette filter hadde resultat blitt et annet????
    Alt handler jo om å få best utnyttelse av produkter.Jeg kan jo saktens sitte her og lure på dette til krampa tar meg.
    Dette er jo en del av gamet med HiFi.Man vet jo aldri hvordan dette blir.Men når alt kommer til alt sitter jeg og smiler litt av dette og er litt stolt
    over meg selv.Jeg valgte jo den rimelige kabel til kun kr.1000 og får være fornøyd med dette valg.
    Strømmen finner alltid veien for fanden.
    Mvh Kenneth

    Og noen ganger tar strømmen uønskede veier og andre ganger ser ikke spenningskurven fin ut.
    Her er mange varianter av mulige problemer som kan oppstå.
    Noen ganger kan en kabel avhjelpe litt.Pris er forsåvidt uinteressant.
    Teknisk løsning er mer interessant,og da er kunsten å skille ut de useriøse.
    Det er ikke alle som er "kjeltringer" i bransjen,noen er genuint interessert i dette.
    Usynlige fiender og Hi-Fi demoner! | senorc.no

    Nettfilterkabler

    Nettfilterkabler er nettkabler som er viklet på en spesiell måte som i følge produsentene skal føre til reduksjon av HF-støy og pulser. Nettfilterkabelen erstatter enten apparatets nettkabel, eller den koples i serie med denne. Slike kabler leveres av blant annet Electrocompaniet, AudioQuest, ART m.fl. Jeg har testet Electrocompaniets kabler og har i og for seg ganske god erfaring med disse. Litt roligere lydbilde og litt bedre bass er effekten jeg har opplevd ved bruk av kablene. Imidlertid er effekten begrenset, og nettfilterkabler er intet fullgodt hjelpemiddel for demping av nettstøy.


    fig9.jpg
     

    JackX

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.03.2002
    Innlegg
    2.429
    Antall liker
    1.379
    Att: Ymir - trenger spenningsstabilisator til oppsettet mitt. Ser du har anslått en pris rundt 2.500.- Et spesielt produkt du tenkte på da?
    Har du ellers noen produkter i samme kategori du kunne anbefale, pris av mindre betydning.

    Cheers!
     

    ymir

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.12.2013
    Innlegg
    5.304
    Antall liker
    5.000
    Torget vurderinger
    2
    Att: Ymir - trenger spenningsstabilisator til oppsettet mitt. Ser du har anslått en pris rundt 2.500.- Et spesielt produkt du tenkte på da?
    Har du ellers noen produkter i samme kategori du kunne anbefale, pris av mindre betydning.

    Cheers!
    Kan ikke huske å ha nevnt spenningstabilisator til rundt 2500.
    Spenningstabilisering er det vel de færreste av oss som trenger.
    Dersom spenningen er innenfor forskriften og ikke raser hurtig opp og ned
    bør det ikke være noe problem for elektronikken.

    Skulle så være tilfelle har netteiger en jobb å gjøre.

    Det som kan få problemer når spenningen nærmer seg 240V er
    smps.De liker ikke så høye spenninger i følge min saksbehandler
    hos netteiger.Dette skjer ofte for det som er nærmest fordelingskiosk.

    http://www.hifisentralen.no/forumet...643-sentralnettet-og-spenningskvalitet-4.html

    glam.jpg


    Har prøvd Isotek mini sub og Consonance filteret samt DC-felle,
    og har brukt PurePower 2000i og nå PS Audio PPP.

    PurePower Home

    p3111504_k_5.jpg


    Det beste jeg har erfart er PurePower,men dette er hos meg og de færreste har resonansproblemer som her.
    Consonance har kommet med et nytt filter som jeg har fått tilbakemeldinger om at var svært lovende.17-18 000 Kr?
    (Det er vel HiFi-Guiden som fremdeles fører Consonance)

    Innlegg # 78

    http://www.hifisentralen.no/forumet...643-sentralnettet-og-spenningskvalitet-4.html
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn