Faktum er vel at dersom du bruker den Alan Taylor skiva som referanse, så finner du ikke korrekt tonal balsnse. Det du LETT måtte finne ut ved bruk av denne plata kan du absolutt ikke stole på og bør "kalibreres" på nytt.
Mvh
Roysen
Ja. Jeg bruker Flageborg og Ganilsen til X antall hundre/tusen i timen for å digge Alan Taylor....NOT...
Subbene er ikke på og vi snakker om lyttenivå mellom 70-85 db.
Men setter du opp anlegget ditt og sangen "Scotty" spilles vil du veldig fort finne ut om høyttalerene dine må mer ut fra bakvegg for å unngå "grøting".
Med en LETT arroganse og utfordring (kun for å få frem et poeng) vil jeg like å se at man f.eks bruker en sum som f.eks 2500 kr på å bruke Flageborg eller Ganilsen på en kalibrering, og deretter se hvor i kjeden man kan bruke 2.500 kr mer fornuftig med et såååå stort løft. Det klarer man ikke. Folk skjønner det når de prøver det.
F.eks Sophie albumet kan fort låte tynt og slitsomt, men når ting sitter som det skal kan man "kaste på all musikk" og da gir jeg lett bort 1 db eller 4 i dynamikk og kompresjon for et anlegg som takler mye forskjellig.
Temmelig sikker på at folk flest vil nyte sin musikk og sitt anlegg 3 timer hver dag, slik de liker det, enn 10 min med optimal lydkvalitet på en gitt musikk.