Hi-Fi akustikk
Hi-Fi freak
Eksemplene i denne tråden blir sprøere og sprøere. Det er riktignok fredag kveld men dog.......
Hvilke vitenskapsmenn var det som mente noe slikt? Hadde de noensinne sett en fugl?[Du skal og få poeng for angivelig gode hensikter, men du blir dessverre som de vitenskapsmennene som nektet å tro at noe tyngre enn luft kunne fly. (Og du er dessverre ikke i stand til å se at flyet faktisk flyr, for da hadde du selvfølgelig godtatt det.)
Hehe. Slik denne tråden har utviklet seg, er jeg ikke akkurat slått av forskjellen på fredag kveld og andre kvelder..Eksemplene i denne tråden blir sprøere og sprøere. Det er riktignok fredag kveld men dog.......
Jeg kunne tenkt meg en omformulering.Strengt tatt er ikke hypotesen "sann", selv etter alt det der. Den er i høyden forfremmet til en teori. Modellen kan dessuten ha stor prediksjonsverdi og praktisk nytte, men både teori og modell er fortsatt bare provisorisk. Vitenskap er ikke interessert i evige og absolutte sannheter. Derimot er det ekstremt effektivt til å punktere vås.Vitenskapsmetoden:
1. Fremlegg en hypotese.
2. Bekreft hypotesen gjennom kontrollerte forsøk og eksperimenter.
3. Formuler hypotesen logisk og matematisk som en modell.
4. Få formuleringen publisert i et anerkjent vitenskapelig tidsskrift etter grundig og kritisk gjennomgang av høyt kvalifiserte fagfolk.
5. Vent på at nok vitenskapelig arbeide av andre forskere understøtter hypotesen.
6. Hypotesen er sann (selv om formuleringen/modellen sikkert vil bli forbedret).
Kan være nyttig tegnforklaring før neste kabeldiskusjon: The truth, the whole truth and ... wait, how many truths are there?
Problemet er bare at jeg ikke har sett noen argumenter, bare løse påstander, fordi du som vanlig hopper over resten av argumentasjonskjeden som Asbjørn og I_L beskriver. Og i mangel av det, er dette ting som kun foregår inni ditt hode.Se det, du er jo i stand til å forstå kabelfolkets argumenter.Det finnes mange vitenskapelig sannheter, Newtons lover eller Ohms lov for å nevnte et par, men modellene videreutvikles, feks. Einsteins relativitetsteori som kan anses som en videreutvikling av den Newtonske fysikken. Men Newtons hypoteser var sanne, selv om modellene ikke var komplette.
Det ser ikke ut til å være noen fundamental grunn til at superledere ikke kan fungere i romtemperatur. Rekordnoteringen kravler høyere og høyere etterhvert som man forstår bedre og bedre hvordan materialene oppfører seg på atom- og kvantemekanisk nivå. Vi kan vel snart begynne å vedde om når vi får stabile superledere ved romtemperatur.Tettingene på Max Planck-instituttet har ikke skjønt at de bare kan bruke Nordosts Cable Cooker:
Nå kan superledere virke i romtemperatur - Tek.no
Kan vanskelig se for meg et bedre og mer fornuftig anvendelsesområde av superledere enn lydforbedring i heimen, så jeg venter i spenning.....Jeg tipper likevel at det ikke er noen produsent av hifi "referansekabler" som en dag tar oss dit og innkasserer den velfortjente Nobelprisen som vil følge med. Uansett hvor ofte de pynter seg med "kvante-ditt" og "kvante-datt" uten engang å forstå hva ordene betyr.
Jeg har sett mange av "kabelfolkets argumenter", og enda flere av kabelprodusentenes argumenter, og det er stort sett bare svada. Spesielt fra sistnevnte, selv om kula topper det aller meste.Problemet er bare at jeg ikke har sett noen argumenter, bare løse påstander, fordi du som vanlig hopper over resten av argumentasjonskjeden som Asbjørn og I_L beskriver. Og i mangel av det, er dette ting som kun foregår inni ditt hode.Se det, du er jo i stand til å forstå kabelfolkets argumenter.Det finnes mange vitenskapelig sannheter, Newtons lover eller Ohms lov for å nevnte et par, men modellene videreutvikles, feks. Einsteins relativitetsteori som kan anses som en videreutvikling av den Newtonske fysikken. Men Newtons hypoteser var sanne, selv om modellene ikke var komplette.
Omvendt placebo bare. Som ikke-kveldstroende prøver du bare å stikke kjepper i hjulene for de som virkelig tror det er forskjell på kvelder - ikke minst hvor fantastiske de dyreste kveldene er, fredag- og lørdag kveld.Hehe. Slik denne tråden har utviklet seg, er jeg ikke akkurat slått av forskjellen på fredag kveld og andre kvelder..Eksemplene i denne tråden blir sprøere og sprøere. Det er riktignok fredag kveld men dog.......
Jeg har set mange af kabelskeptikernes argumenter for at der ikke! skulle være lydforskel på kabler, det er også stort set bare svada.Jeg har sett mange av "kabelfolkets argumenter", og enda flere av kabelprodusentenes argumenter, og det er stort sett bare svada. Spesielt fra sistnevnte, selv om kula topper det aller meste.Problemet er bare at jeg ikke har sett noen argumenter, bare løse påstander, fordi du som vanlig hopper over resten av argumentasjonskjeden som Asbjørn og I_L beskriver. Og i mangel av det, er dette ting som kun foregår inni ditt hode.Se det, du er jo i stand til å forstå kabelfolkets argumenter.Det finnes mange vitenskapelig sannheter, Newtons lover eller Ohms lov for å nevnte et par, men modellene videreutvikles, feks. Einsteins relativitetsteori som kan anses som en videreutvikling av den Newtonske fysikken. Men Newtons hypoteser var sanne, selv om modellene ikke var komplette.
Du mener etterprøvbar og dokumenterbar teori vs synsing, ukontrollerbare og inkonsistente følelsesinntrykk?? jaja, deg om det. Hvis det finnes dokumenterbare resultater, teori som forklarer årsakene og reproduserbare og konsistente resultater som stemmer med teorien, så har du et argument. Hvis du ikke har det, har du ingen ting. Så kan du kalle det hva du vil.Jeg har set mange af kabelskeptikernes argumenter for at der ikke! skulle være lydforskel på kabler, det er også stort set bare svada.
Til dem med nærmest navlebeskuersk tiltro til at vitenskapen kan gi svar på alt, ønsker jeg nok en gang å minne om eksempelet med Hawthorne effekten: Idea: The Hawthorne effect | The EconomistDu mener etterprøvbar og dokumenterbar teori vs synsing, ukontrollerbare og inkonsistente følelsesinntrykk?? jaja, deg om det. Hvis det finnes dokumenterbare resultater, teori som forklarer årsakene og reproduserbare og konsistente resultater som stemmer med teorien, så har du et argument. Hvis du ikke har det, har du ingen ting. Så kan du kalle det hva du vil.Jeg har set mange af kabelskeptikernes argumenter for at der ikke! skulle være lydforskel på kabler, det er også stort set bare svada.
Poenget med vitenskapen, er at den er selvkorrigerende, noe som vel også vises av Hawthorne-eksperimentet, som ga ny kunnskap. Tro derimot, er selvforsterkende...Til dem med nærmest navlebeskuersk tiltro til at vitenskapen kan gi svar på alt, ønsker jeg nok en gang å minne om eksempelet med Hawthorne effekten: Idea: The Hawthorne effect | The EconomistDu mener etterprøvbar og dokumenterbar teori vs synsing, ukontrollerbare og inkonsistente følelsesinntrykk?? jaja, deg om det. Hvis det finnes dokumenterbare resultater, teori som forklarer årsakene og reproduserbare og konsistente resultater som stemmer med teorien, så har du et argument. Hvis du ikke har det, har du ingen ting. Så kan du kalle det hva du vil.Jeg har set mange af kabelskeptikernes argumenter for at der ikke! skulle være lydforskel på kabler, det er også stort set bare svada.
Jeg antar at man kunne ha avsluttet dette eksperimentet med et konkluderende positivt resultat UTEN å ha verifisert konklusjonen gjennom en baseline test. Isåfall hadde man bommet stygt.
Poenget mitt er at vitenskapen ikke nødvendigvis tar feil, men at man muligens overser noe her.
Dårlig eksempel. Måten Hawthorne-effekten ble dokumentert på var selvsagt gjennom rigorøst kontrollerte forsøk og statistisk analyse, som viste at det var endringsprosessen folk reagerte på, ikke nivået.Til dem med nærmest navlebeskuersk tiltro til at vitenskapen kan gi svar på alt, ønsker jeg nok en gang å minne om eksempelet med Hawthorne effekten: Idea: The Hawthorne effect | The Economist
Jeg antar at man kunne ha avsluttet dette eksperimentet med et konkluderende positivt resultat UTEN å ha verifisert konklusjonen gjennom en baseline test. Isåfall hadde man bommet stygt.
Poenget mitt er at vitenskapen ikke nødvendigvis tar feil, men at man muligens overser noe her.
Jeg opplevde at det var mer en tilfeldighet at baseline ble sjekket, mer enn at dette var del av den opprinnelige testen.Dårlig eksempel. Måten Hawthorne-effekten ble dokumentert på var selvsagt gjennom rigorøst kontrollerte forsøk og statistisk analyse, som viste at det var endringsprosessen folk reagerte på, ikke nivået.Til dem med nærmest navlebeskuersk tiltro til at vitenskapen kan gi svar på alt, ønsker jeg nok en gang å minne om eksempelet med Hawthorne effekten: Idea: The Hawthorne effect | The Economist
Jeg antar at man kunne ha avsluttet dette eksperimentet med et konkluderende positivt resultat UTEN å ha verifisert konklusjonen gjennom en baseline test. Isåfall hadde man bommet stygt.
Poenget mitt er at vitenskapen ikke nødvendigvis tar feil, men at man muligens overser noe her.
Hadde det forsøket blitt gjennomført som en middels kabeltest, ville vi fortsatt hatt innbarkede grupperinger som argumenterte hardnakket for sitt syn. Sånn, kanskje:
"Mer lys gir høyere produktivitet!"
"Nei, mindre lys gir høyere produktivitet! Det har jeg opplevd selv!"
"Bah, du har for billige lyspærer og nærsynte arbeidere!"
"Nei, du stoler tydeligvis ikke på dine egne øyne!"
Og så burtetter.
I Kabelvåg, antar jeg.....En dag hvor jeg får tid, bliver jeg nød til at fortælle hvor David købte ølet
Undskyld mig.Du mener etterprøvbar og dokumenterbar teori vs synsing, ukontrollerbare og inkonsistente følelsesinntrykk?? jaja, deg om det. Hvis det finnes dokumenterbare resultater, teori som forklarer årsakene og reproduserbare og konsistente resultater som stemmer med teorien, så har du et argument. Hvis du ikke har det, har du ingen ting. Så kan du kalle det hva du vil.Jeg har set mange af kabelskeptikernes argumenter for at der ikke! skulle være lydforskel på kabler, det er også stort set bare svada.
Har du ikke andet at komme med synes jeg du skulle flette næbbet.Ord som "tåber" og "vrøvl" regnes ikke som bevis...
Alt var bedre før, til og med danskeneBjarte glemte et innlegg fra en høyt profilert nabo; "I er alle klaphatte og nogle røvhul med lort i lytteapparatene!"
Tror du dette er en kamp du kan vinne? Vi snakker ikke om tobakksbransjen, eller narkobransjen, eller endog våpenbransjen. Vi snakker om selveste hifibransjen! Har du det som skal til for å ta opp kampen??? Jeg tillater meg å tvile. Det gjør Kortvarig her også.Jeg har sett mange av "kabelfolkets argumenter", og enda flere av kabelprodusentenes argumenter, og det er stort sett bare svada.
Har du fått deg en meningsfelle? Han ser ikke helt overbevist ut, spør du meg. Men det gjør du sikkert ikke.Tror du dette er en kamp du kan vinne? Vi snakker ikke om tobakksbransjen, eller narkobransjen, eller endog våpenbransjen. Vi snakker om selveste hifibransjen! Har du det som skal til for å ta opp kampen??? Jeg tillater meg å tvile. Det gjør Kortvarig her også.Jeg har sett mange av "kabelfolkets argumenter", og enda flere av kabelprodusentenes argumenter, og det er stort sett bare svada.
Vis vedlegget 294261