Vi snakker vel om en slags skrekkblandet fryd hos herresiden her i huset Stein....
Herb ja, "alle" maser jo om dette "Whipped Cream"-albumet hans Sluket, men vi snakker kanskje om et
rent coverkjøp her???
Hei Crosswind, så hyggelig!
Hmmm, ja - i min feberhete snufsethet har jeg sittet her, underernært på
humor og underholdning, og falt så dypt, at jeg har lest gjennom den hittil siste Zensatitråden, men jeg HAR
også latt være å kommentere - selv om det har holdt hardt. Heldigvis gjør det ennå såpass vondt å le, at
jeg har måttet være innom tråden i kun korte perioder.
Men, la meg heller snakke om noe viktig, mat.
Med aftenens skumpa godt underveis
Er det bare å kjøre på med middag, vi begynte med det som tar lengst tid, pottitene!
Lett inspirert av Finn Bjelkes utskeielser på TV denne uken, blir det Pommes Boulangère.
Men, istedet for Finns nestenflause, og kokk Ole Martins grove forenkling, kjører vi retten
slik den gis i "Heston Blumenthal At Home".
Fru Lagga trakterte husets mandolin, og leverte på kort tid løk som jeg hadde i stekepannen sammen
med en rikelig dose olje, de skal ikke stekes, kun mørnes/myknes
Like fort gjorde hun unna potetsnittingen. Her brukes kokefaste poteter, de skal vel også skrelles, men disse var så
fine, at det hadde jeg ikke hjerte til.
Mens alt dette foregår, lager jeg en kraft, bestående av en hvitvin, skjønt her ble det denne roséen istedet.
- og litt ymse kraft som var laget tidligere og endt i fryseren, generelt skal du ha en kjøttkraft med hvitvin, og redusere denne
Etter at det hele har kommet i gang, plusses det på med rosmarin, slik at den blir infusert i kraften
Så kan formen fylles, har du ikke en slik Tupperware Ultra Pro Cocotte, tar du en annen høy form, men husker å dra på et lag med smør
i bunnen. Jeg begynner med et lag poteter
Så legger jeg på myk løk, litt salt og pepper og noen klatter smør
Slik fortsetter jeg til formen er fylt opp
Og jeg kan avslutte med et lag poteter på topp, så heller jeg over kraften, og kjører formen i ovnen på 150 grader, en times tid.
Mens den står der, kan jeg angripe kjøttet.