God helg Atle og Ottone!
Fruen og jeg er nok begge litt utslått etter en hektisk uke, så kartongene står ennå på gulvet, slik de stod i bildet på forrige post.
Senere i dag blir det nok oppakking....
Selv middagen bar preg av "latskap", men to kjøttstykker fra Stene Livs hadde vi da, en okse ytrefilet, og en kalv entrecote
Helgen ble skålet inn med denne ypperlige cremanten fra Alsace
Mens jeg gjorde klar litt tilbehør, asparges er sjelden feil..
Biffene skremmes først på høy varme, så må det være kun olje i pannen
Mens dette pågår, har aspargesbitene fått 35 sekunder i kokende vann, blitt avkjølt i isvann, og lagt til tørk
Så skal biffene stekes ferdig, da kommer det Kviteseidsmør i en panne på middels varme
Så passer det og hente fram en god rødvin, Beaumes de Venise 2007
Sånn ca 2 minutter på hver side for kalveentrecoten, og 3 minutter for ytrefileten, så kunne de legges til å hvile,
mens jeg kastet et par håndfuller spinat i pannen.
En grønnpeppersaus hadde stått og småboblet en times tid for seg selv, så kunne det serveres
Ytrefilet
og kalveentrecote
Bordet, så ofte dekket for mange, men i aften kun for oss to...
/ Morten