Slam Dancer
Overivrig entusiast
Dette var en merkelig sak...
Vedlegg
-
107.1 KB Visninger: 271
Dette var en merkelig sak...
Personlig falt den ikke i smak. Følte jeg satt med en vannete musserende Champagne blandet med litt tørr bringebær cider. Som sagt merkelig sak, men mulig den kan passe til enkelte anledninger.Dette var en merkelig sak...
Merkelig kanskje. Men var den god? Kan den anbefales?
I så fall, stolt ølnerd på stadium fire her... Er vel et par år siden nå at det "tok av" med surøl for min del. Begynte med diverse øl fra Cantillon og derfra har det bare gått en vei. Har smakt sikkert et tredvetalls forskjellige varianter av lambic og andre sure øltyper, og fortsatt er Cantillon blant favorittbryggeriene. Aprikosøl og kriek er fantastisk godt. Til og med vinmonopolet spår at etter IPA farsotten så er det surt som står for tur. Er nok ikke lenge før det er litt mer allemannseie tenker jegEi jeg kjenner som jobber i et ølimportfirma pleier å si at det er fire stadium på veien til ølnerd:
1. Pilsstadiet. De fleste begynner her, pils er lettdrikkelig og den naturlige inngangsporten til øl.
2. IPAstadiet. Inkludert pale ale. Smaken for humle tar seg opp, og man klatrer gjerne fra snill IPA til dobbel og imperial og mer til. Jo mer IBU jo bedre.
3. Stout-/porterstadiet. Når man går lei av humle begynner man å utforske de mange smaksnyansene i mørkere øl. Ender ofte i en preferanse for imperial stout eller russian imperial stout.
4. Surøl-/lambicstadiet. De fleste på stadium 1 og 2, og mange på 3, kan ikke utstå surøl. Det er sært, men ofte veldig komplekst. Og de som blir hekta blir det skikkelig.
Har fortsatt en fot i stadium 2, men det blir mer og mer imperial og russian imperial stout for tiden merker jeg, så jeg er nok mest i stadium 3 for øyeblikket. Jeg har til og med smakt et par surøl som jeg synes er ålreite (for et år siden kunne jeg ikke fordra dem), så jeg havner vel der. Saison, hveteøl, trappist og lignende går ofte på tvers av stadiene, visstnok.
Vi snakker selvsagt om fokus/interesse her, jeg drikker såklart fortsatt pils.
Kul etikett
Sjekka bryggeboka for morro skyld. Jeg brukte London Ale. Litt for lenge siden forrige batch nå. På tide å sette igang igjen.Jeg brukte WLP-013 siden bryggselv ikke hadde Wyeast London Ale på lager, det ble i alle fall knall.Husker ikke hvilken gjær jeg brukte selv (har det nedskrevet i bryggeboka) men en Vestkyst-klone var det første jeg brygget. Så den er jeg veldig gla i.
Kjöleskapets öl....
Dette var ment til å väre til sösters bursdag, men måtte melde pass pga litt sykdom.
Dette skal väre det gjeveste av det som svenskene har å by på, mye er svärt godt, men litt mindre fyldig og maltig enn norske öl, men noen ganger med litt mer utpreget humle og mer sikt.
African Pale Ale, Omnipollo Nebbuchadnezzar Imperial Dipa (sykt god), Manga feber Dipa, Nögne Ö IPA, Oppigårds Indian Tribute, Oppigårds Thurbo Dipa, ST.Peters Cream Stout, Mohawk Whiteout imperial Stout, Chimay blue, Brewdog Zeitgeist. Dugge Pale ale, Twisted Twin Dipa, Slottskällans Rökporter.
Har ikke smakt andre enn Oppigård, St.Peter, Zeitgeist, Mohawk, Slottskällan og St.Peters. Alle svärt gode..
Men resten av rekka er hyllet av svenskene, vet ikke når jeg får smakt. Er ikke bra å la ipa og pale ale stå for lenge da...
Dagens nedsig
Aass IPA. Joda de har kastet seg på bølgen og introdusert et butikkøl i IPA-klasse de også. Overkarbonisert bitter pils. PFØY! Piss 2/6 Fy faen for et drittøl.
Synes bare det Hansa som klarer seg på IPA av industri-pilsner bryggeriene...Dagens nedsig
Aass IPA. Joda de har kastet seg på bølgen og introdusert et butikkøl i IPA-klasse de også. Overkarbonisert bitter pils. PFØY! Piss 2/6 Fy faen for et drittøl.
Imperial Stouts og Porters og Trappister kan lagres lenge, samme med sterkt juleöl... Men humlepreget öl skal väre så fersk som mulig...Mye interessant øl her.
Nei, det er begrenset holdbarhet på øl.....
Veldig interessant. Nå er jeg i området ofte, men når det ikke selges over disk på flaske begrenser det seg for min del.Dagens Oppsig
Voss Bryggeri - Einerlåg. En einerindusert ipalignende kreasjon med et hode på halvliteren jeg ikke har fått i Norge før. Steike meg. Fantasisk øl. Servert på tap på Ujevnt pub i Bergen.
Helt uenig. Det der er et fantastisk øl. Men at du synest det smaker huggorm sammen med svinestek, saus,m poteter og rosenkål har jeg full forståelse for. Dette ølet nytes best alene med en god bok foran peisen når kalenderen viser i området desember/januar, det er kaldt ute og gjerne om vinden uler litt. Egner seg ikke til middag, men kan funke til dessert.Ah, fruens svinesteik, saus, poteter, rosenkål også et godt øl. La oss se.... denne har jeg ikke prøvd før, men Nøgne Ø er uansett bankers så vi prøver..........
Å fy faan for noe jævla søtskvip, sukkerlake med hint av ølsmak? Rett i vasken!
I rent sjokk ble det gurgla Aass pilsner for å bli kvitt smaken. Ærlig talt Nøgne, ølsmakern som godkjente det skvipet må ha hjerneskade.